Inlägg

Inlägg som Wesslan1 har skrivit i forumet
Av Wesslan1

Precis som många tidigare svar, CPUn avgör skulle jag säga och i ditt fall med 7800 så funkar luft bra. Håller längre och oftast lite tystare än motsvarande vattenkylning.

Sen känns North lite mer ämnat för vatten med tanke på toppen även om båda går bra.

Av Wesslan1

Problemet med Bahnhof (och många andra) är att deras abonnemang ofta är "Ingen bindningstid, 1 mån uppsägningstid" vilket låter jättebra vid teckning men mindre bra när de 3 månader senare vill höja då deras nätkostnader ökar. Så enda jag ser nu är att jag får deras 3 månaders rabatt (kampanjen) sen hamnar man på ordinarie pris som blir högre 1 maj.

Av Wesslan1
Skrivet av Edin_II:

Såg nyligen klart den andra säsongen av Tokyo Vice och är extremt nöjd. Kanske lite partisk i och med att huvudkaraktären är en ung journalist hahah. Slutscenen fick mig att tappa hakan och nu ber jag till Gud att den förnyas för en tredje säsong.

Gillar den mycket. Om man ska tro google är det inte slut....??

S02 E10 · Episode 10
4 Apr 2024

S02 E09 · Episode 9
28 Mar 2024

Av Wesslan1

Den är klart dyr men absolut inte dålig på något sätt. Finns ingen som bräcker den stort i annat än pris om man kollar här 11:27 in https://www.youtube.com/watch?v=F5Do1wXFliU&t=1329s Och gamernexus verkar inte ha mätt problem med ljudet på samma sätt.

Av Wesslan1

Hardware unboxed har testat både asus och nya msi nu och kortfattat var rekommendationen att skiljer priset sig avsevärt som i usa ta den billigare msi. Om det är samma pris, ta asus.

Av Wesslan1
Skrivet av Amd81:

Bara jag som har 0 intresse av 4k på allt under 40"?

Jag skulle gärna ta dessa nya paneler i 4k och 34, 38 eller 40/42 men där är vi inte förrän 1-2 år och folk orkar inte vänta Personligen är 21:9 38 eller 40/42 QD-oled drömmen. Får hoppas samsung inte gör matt yta på kommande datorskärmar på samma sätt som det ser ut att bli på tvs.

Av Wesslan1

För mobiler känns det vanligt att man "råkar" tappa den efter 1-2 år och får helt ny på försäkringen och då uppgraderar själv till nyare och säljer den oöppnade. Kolla annorserna efter september när nyheter lanserats. Nog inte ovanligt att samma sker med andra appleprodukter.

Av Wesslan1

Efter otaliga mängder luft på burk genom åren tog jag tag i saken och köpte en laddbar luftblåsare förra året. Ville inte ha sladd då jag kan dra ut burken på balkongen eller utanför lägenheten. Otroligt smidigt och kommer snabbt betala sig då den är bra att blåsa ut andra trånga utrymmen där dammsugaren går bet. Kostar ca 300-600 men klart värt i längden även om den låter förjäkligt.

Stort plus att slippa iskalla burkar och fingrar när man kör lite för länge då man inte är klar...

Av Wesslan1

Som de har gjort på just den kända månen och AI tycker jag det är helt fel för en "kamera". Då kan man lika gärna ha ett sökfält där du fyller i månen och får upp en hämtad bild. Som ett tidigare inlägg föreslog tycker jag det bör vara tydligt och valbart, på eller av. Så väljer man själv.

Samma diskussion förs på AI uppskalade filmer tex James Camerons.

Av Wesslan1

Håller med ovanstående. Den CPUn behöver du definitivt inte en fet AIO och du får en klart tystare burk.

Av Wesslan1

Då frågan är "senast" så är det pågående Fool me Once, Monarch Legacy of Monsters och Reacher. Håller med flera här att reacher inte är lika bra denna säsong men håller ut i hopp om att det blir bättre och säsong 3 blir mer som första.

Nyligen avslutat kan nämnas HBOs 30 coins säsong 2 där de ökat tempot och effekterna, mycket imponerande! Och två Netflix, Who is Erin Carter och The Fall of The House of Usher. Hade lessnat på de senaste Flanagan men denna var mycket bra.

Ska man slänga in några äldre guldkorn tycker jag HBOs Tokyo Vice va grymt bra och helt otippat dök nyheten upp att vi får säsong 2 nu redan 8 februari Silo, Yellowjackets och The Diplomat är tre andra värda att nämnas här.

Av Wesslan1
Skrivet av Thomas:

400 True Black dock, som nästan alla gaming-OLEDs. Finns det ens någon sådan med högre ännu?

Precis, inte att jämföras med HDR400 på övriga paneltekniker. Sett att de har true black 500 och 600 nivåer men inte hittat några oleds som fått de. Kanske blir de kommande LG panelerna som ska kunna prestera 1300 nits.

Ska bli kul att se första recensionerna på alla 32 tums 4K. Bildkvaliten med den högre PPI lär va nice i spel. Får se om Alienware hinner ut först som "sagt" januari

Även jag skulle vilja ha högre upplösning på 38-42 och gärna 21:9 men ser ut som det dröjer nåt år till om man ska tro den där roadmapen.

Av Wesslan1

Förvånad över utmärkt stämpeln. Kabelhärva, trasig ljudlösning? och krånglig instalation för PS5, långt ifrån klassledande på både ljud/batteritid och klart dyrare än andra liknande lurar. Men bra recension ändå och var också ett fan av komforten i Astro innan jag gick vidare till andra.

Av Wesslan1

De modeller jag känner till. Hoppas på tidig lansering av Alienware då de gillar att vara först ut. Även spännande med rykten om dolby vision stöd och hdmi 2.1 FRL.

MSI MAG 321UPX
MSI MPG 321URX
32 inch 16:9, flat
Glossy
4K, 140 PPI
240hz

Asus PG32UCDM
32 inch 16:9, flat
Glossy
4K, 140 PPI
240hz

Alienware AW3225QF
32 inch 16:9, 1800R slight curve
Glossy
4K, 140 PPI
240hz
Dolby Vision HDR???
HDMI 2.1 FRL???
3 year burn-in warranty
Jan 2024 U.S., EU???

Av Wesslan1

Låste moderkortets nivåer, alla har funktionen men kallar det olika. Sen undervolta vilket gav samma prestanda men sänkte kanske 10 grader eller mer. Hade helst även kört frame men färdigbyggd burk hindrade det. 30-32 idle, inte över 68 i cinebench. Oftast svalare i spel.

Av Wesslan1
Skrivet av Mono:

Japp, köp blir oftast på skiva eller rejält nedsatt i reor på PSN. Mindre indietitlar blir dock på PSN då dom sällan finns på skiva.

Fick hem Dead Space Remake alldeles nyss. 125:- billigare än rean på PS Store.

https://i.ibb.co/rm28Jwb/20231127-150059-fotor-2023112715711.png

Just den titeln tänkte jag också köpa tills jag såg att EA Play (40kr/mån) på PSN hade fått den så blev klart billigare än vanligt köp. Inte många bra spel men kan dyka upp guldkorn som detta.

Av Wesslan1
Skrivet av anders190:

Skärmtillverkarna verkar verkligen hata att ta fram 32" OLED-skärmar med upplösningen 3840x2160. Nu finns några enstaka skärmar som ska var på gång men allt som oftast är det 27" skärm där det är lite overkill med den upplösningen eller något gigantisk ultrawide.

Bra med fler alternativ för de som vill ha dessa dock, även om det återstår att se om de hittar hit från Kina. Blev lite fundersam på namnet med men hade blandat ihop med Blackmagic design, de som har DaVinci Resolve.

Tror det endast handlar om tillverkningen och att 4K på 32 inte varit mogen förrän nu på oled. Och nu kommer alla med en istället då det blir nog det nya stora 2024. Sett asus, msi och alienware iaf och tror flesta kommer ståta på CES. Ska bli intressant och se vilka som är kalibrerade bättre, om asus har bättre kylning osv.

Av Wesslan1

10 kr är snällt i dessa tider tycker jag, de följer disney.

Finns rätt mycket kul på Apple+ även om de inte håller Netflix tempo på släppen. Monarch, Black Bird, Liason, Servant, Silo och Foundation är toppen. Sen finns mer intressant beroende på smak som Hijack, The Mosquito Coast, Slow Horses, For All Mankind, See, Ted Lasso, The Morning Show, The Last Thing He Told Me och några toppfilmer med Tom Hanks.

Allmänt känns det som de satsar på mer kvalité mot kvantitet än andra tjänster.

Av Wesslan1

Efter de strulat med dolby vision senaste dagarna på vissa serier så tappade en av deras nya större serier, A Murder At The End Of The World HDR helt på senaste avsnittet genom ATV4K, bra jobbat i dessa prishöjningsdagar

Av Wesslan1
Skrivet av Danieleet:

Man blir mig veterligen inte berättigad kampanjpris när man har ett abonnemang med lång tid kvar. Det brukar gå att förlänga till kampanjpris cirka en vecka eller så innan ens årsabonnemang går ut.

Hade mitt till i mitten av december och kunde utan problem lägga en till "extra" på den med 25 eller 30% rabatten från butiken. Lite otydligt när man valde men det gick.