Inlägg

Inlägg som Nordic har skrivit i forumet
Av Nordic

Jag skulle ta långtidshärdande epoxy i hörnen och hålla kortet i press ett dygn, lite kylpasta i mitten så klart. Men om man accepterar att man i princip förstör kortet när man tar loss blocket sen och måste slipa lite, då skulle jag bara använda epoxy, för värmen överförs bra oavsett om epoxyn är "värmeledande" eller inte..

Av Nordic

Jag tror jag måste prova en firmware från ett Pro-kort, jag misstänker att jag kan få ut mer av kärnan än jag gör idag då. Men minnena är nog inte så mycket att göra åt (3.6ns).

Av Nordic

Varför sätter du minnet i asynkron hastighet när minnet är gjort för 166 MHz (333 MHz DDR) ? Kan tillägga att prestandan på nForce 2 när man kör asynkron hastighet för cpu/minne är risig.
Sätt förhållandet till något av alternativen 1:1 (3/3, 4/4, 5/5, 6/6) så ska det fungera fint, för som du säger så går processorn i princip i originalhastighet. Det ska gå.

Av Nordic

En Zalman NB32J är inte tillräckligt för att passivt kyla nordbryggan när du överklockar (200+ MHz och minst 1.7V VDD) och datorn kommer att bli ostabil och rent av boota om ibland. Jag har provat med en vanlig NB32 och det är ingen större skillnad mot för en NB32J. Gick inte bra över 180 MHz oavsett VDD. Men med lite luftflöde gick det bättre.. nu är den vattenkyld och jag kör 210 MHz stabilt, har inte provat högre.

Av Nordic

Om det inte är ljudet av armarna som håller läs/skriv-huvudena som du irriterar dig på, så måste det vara det konstanta vinande från motorn - och det är inte mycket att göra åt. Men om sökljuden är problemet kan man ställa in ett bättre "acoustic mode" på många diskar, vilket är att dämpa armarnas rörelser något för att få ner ljudnivån, man offrar lite prestanda..

Av Nordic

Det kommer bli hyfsat kallt, men du behöver fortfarande en fläns som väger en del och har mycket yta.. Minst en Taisol.

Edit: mycket "hyfsat" ibland..

Av Nordic

Går du upp till 1.8 med samma hastighet så räkna med upp till 5 grader..
Fläktarna pallar nog värmen, men frågan är om processorn är stabil i värmen som blir ifall det blir för mycket.. Men du verkar ha rätt bra luftkylning, tror inte den blir ett problem. Mer spänning säger jag.. och andra.

Av Nordic

Högre VCore?

Av Nordic

Oj, det är billigt med lagring nuförtiden..

Av Nordic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lupuz
Asså jag ska ha en peltier på cirka 227 w eller vad det nu va. Och på forumet här säger dom att kondensskydda är och rekommendera. Och har även sett att om man har vatten+peltier. Så går det och klocka en bit:) Och för den delen så har jag inte plast någonstans i hela systemet. Och för den delen så säger du att det inte går och klocka så mycket med vattenkylning. Men ändåså har du själv ett vattensystem;)

Du nämnde inte att du skulle kyla med Peltier, det är en stor skillnad mellan vanlig vattenkylning och vattenkyld Peltier. Givetvis måste man kondensskydda med Peltier..

I övrigt menade jag att skillnaden mellan ett optimerat vattenkylningssystem (med jättebra flöde och komponenter) jämfört med ett hopslängt budgetsystem inte är speciellt stort, du kämpar fortfarande mot den omgivande luftens temperatur och kan inte åstadkomma underverk. Det är allmänt känt att superkylning (långt under rumstemp) är det enda som verkligen ger suveräna överklockningar. Vattenkylning i sig ger vanligtvis bra resultat jämfört med vanlig luftkylning med flänsar, men de bästa flänsarna är ibland bättre än kass vattenkylning.

Sen har du visst plast i systemet, pumparna är gjorda av plast. Jag har själv bytt ut kopplingen till insuget på min pump till en 90-graders koppling av mässing av utrymmesskäl, men man måste vara försiktig när man skruvar in kopplingen eftersom gängorna är koniska och tillsammans med teflon-tejp kan du "spränga" pumpens insug. Det går att förebygga genom att använda en slangklämma av metall, men innan man kommer på det kan man ha förstört insugsdelen.. kostar iof inte mycket att byta ut. Men utblåset är gängat i själva pumphuset och är lite jobbigare att byta ut, ifall du lyckats få en spricka i plasten rekommenderar jag att du använder långtidshärdande epoxy och limmar fast kopplingen.

Av Nordic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Euroboy
Ja, men utav nån anledning är både DVDn och brännaren listade som SCSI devices uner enhetshanteraren. Antog då att det uppkom vid installationen, men så kanske inte var fallet. Det måste ju blivit nåt fel i nån konfiguration. De borde listas som ATAPI cd-rom eller liknande.
EDIT stavfelsguden

I alla Windows NT-baserade operativsystem presenteras ATAPI-enheter som SCSI eftersom ATAPI-enheter använder SCSI-kommandon för alla operationer men dataöverföring sker enligt ATA. Givetvis är enheterna ATAPI-baserade, men de använder alltså både SCSI och ATA. Det är alltså i princip samma hårdvara i en SCSI-brännare som en ATAPI-brännare, det är bara en olika metoder att överföra data som skiljer dem åt.
Det är bara att acceptera att det är så.

Det här gäller också i Linux på sätt och vis.. alla brännarprogram i Linux riktar sig mot SCSI-enheter, detta kombineras med en funktion i Linux-kärnan kallat "Generic SCSI" som presenterar alla ATAPI-enheter som rena SCSI-enheter så att brännarprogrammen kan skriva SCSI-kommandon direkt till ATAPI-enheterna.

Av Nordic

Tito: Jag vet inte vad du råkat ut för .. att disken lever om när man lyssnar på musik. Min är då tyst hela tiden, just eftersom den har vätskelager så är Maxtor DiamondMax 9+ det bästa köpet idag tycker jag. Bättre prestanda än Seagate Barracuda V och tystare än WD.

Av Nordic

Det ska fungera jättebra, controllern och din disk kommer automatiskt att veta vilka hastigheter som stöds och kommer överens om den högsta de båda stöder.. vilket alltså blir UW (20 MHz bus). Jag antar att kablaget är vanligt HD68? Wide-SCSI alltså.. det kan ju vara SCA-kontakter och då måste du har rätt kontaktdon. Nåja, det är inte heller ett problem.

Av Nordic

Man trycker bara F6 om den hårddisk man ska installera på sitter på en SCSI eller annan controller som man inte har stöd för på installations-skivan (väldigt ovanligt).

Varför det inte fungerar i brännarprogram vet jag inte, det låter jätteskumt.

Av Nordic

Jag är jättenöjd med mina Maxtor Diamondmax 9+.
De är snabbare än Seagate Barracuda V men nästan lika tysta eftersom de också har vätskelager för tystare motor. Inte lika snabb som WD's motsvarande men i praktiken är jag mer brydd om ljudnivå än någon % mer burst speed.

Ups
Av Nordic

Det beror mycket på vilken teknik den använder, on-line eller line-interactive t.ex. Vad är det för märke+modell? Det skulle hjälpa ENORMT att veta det.

Av Nordic

För att hamna mellan långsammare (Seagate) och snabbare (WD) så rekommenderar jag Maxtors senaste diskar. Jag har ett par DiamondMax 9+ och de är både snabba och tysta (vätskelager) så de lever framför allt inte om som WD's diskar gör.
De jämför sig rätt bra i oberoende tester också: http://www.storagereview.com/

Även om diskar med vanliga kullager inte lever om så värst när de är nya så vänta bara.. det brukar uppträda med tiden, speciellt om disken används mycket (24/7).

Av Nordic

Min Black Icemat fungerar underbart med min Logitech Dual Optical, klart rekommenderad matta till andra möss av senare generation.

Av Nordic

Vad ska du med dielektriskt fett mot kondensation för? Du ska ju ändå inte göra annat än vattenkyla? Det kan inte bli kallare än den omgivande luften då, och kondens är alltså inte möjligt.

Jag skulle nöja mig med 1/2" kopplingar på allt, jag vet inte om 3/4" fungerar med den gänga som kopplingarna har, någon annan kanske vet. Eheim 1250 duger gott till vad du ska göra, och även om du väljer 1060 så går det att byta kopplingar till 1/2" kan jag nästan garantera eftersom pumparna använder standard VVS-gängor. Akta dig för att spräcka plasten bara.. mässing är hårdare än plast.

Sen är det inte så att det ger speciellt mycket att satsa på en väldigt effektiv vattenkylning, du måste superkyla för att verkligen kunna överklocka om nu det är målet.. Prometeia rekommenderas isf.

Av Nordic

Mycket snyggt Nisse! Fina bilder dessutom, ingen webcam-grej
Jag orkade inte göra alla moddar på mitt kort, men om jag orkar lite senare under sommaren kanske.. just nu fungerar burken underbart stabilt så jag vill inte pilla för mycket.