Inlägg

Inlägg som Nordic har skrivit i forumet
Av Nordic
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SnAQ
Noterade i enhetshanteraren att kortet står listat så här
"PCI-buss 1, enhet 0, funktion 0"
och det är ju ett AGP kort... varför detta?

AGP bygger på PCI 2.1-specifikationen och har några snabbare dataöverföringshastigheter och funktionalitet för att använda huvudminnet i datorn. Det finns många grafikkort som finns både för PCI och AGP, just därför att protokollen som kontrollerar bussen är identiska och är enkla att anpassa mellan AGP och PCI-tillämpningar.

Av Nordic

Klockning eller inte, så följer DIMM-moduler industri-standard. Det ska fungera bra.

Av Nordic

Se mitt svar i en tidigare tråd:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=14537...

(man bör undersöka sökfunktionen i det här forumet innan man ställer en fråga)

Av Nordic

Extern tempsensor, finns att köpa på t.ex. Gtek. Fäst flänsen och försök få termistorn att ligga direkt mot nordbryggan där den tar i flänsen. Det blir inte heller korrekt men det är med samma metod som processortemperaturen mäts på AMD-moderkort (med få undantag), men då sitter termistorn i sockeln under processorn, antingen på kretskortet eller så att den tar i processorytan.

Av Nordic

Tricket med att rita på processorn är just att man förbigår moderkortet.. så det kommer att fungera.
Använd den här sidan för att ta reda på vilka bryggor du måste kapa för att sätta om standard multipeln:
http://www.ocinside.de/index_e.html?/html/workshop/socketa/xp...

Men du behöver inte modfiera processorn, du kan använda ett trick med en bit ledande material mellan två hål i socketen istället. Här hittar du massor av trick för hur du kan kringå just ditt problem:
http://www.beachlink.com/candjac/Workarounds.htm

Av Nordic

En Thoroughbred XP1700+ är inte ens låst från fabrik så svaret är att du behöver inte låsa upp den alls. Däremot kan det vara problem att komma åt multipler över 13x på äldre moderkort, t.ex. EpoX 8K5A2+.
Men du bör utan problem kunna klocka en XP1700+ högt med 12.5x multipel, det högsta du kan använda utan en mod på en brygga på processorn. Eftersom du har hyfsat minne så ska inte 190 MHz FSB-frekvens vara något problem, det var inga problem på mitt 8K5A2 (inte +). Med 12.5x190 = 2375 MHz bör man kunna maxa ut majoriteten av XP1700+ utan extrem kylning och spänning.

Av Nordic

Det låter som om dina minnen klarar CAS 2.0 men för DDR-minnen är inte CAS den absolut viktigaste inställningen för prestanda vid en given klockfrekvens, däremot kan den påverka hur hög frekvens du kan använda. Du bör prova att sänka Trcd och Trp till 2 cykler, endast bra minnen klarar det, men där finns mycket prestanda att hämta om dom klarar av det. Se till att experimentera med spänningen till minnena (VDimm), du bör kunna köra 2.8V utan problem (standard är 2.5V).

Det blir till slut en avvägning, högre frekvens med långsammare timings eller lägre frekvens med snabba timings. Det är kombinationen av bus-frekvens och timings som avgör hur bra minnes-prestanda du får.

Av Nordic

Jag hade ett Q-tec 550W som var ungefär som mitt gamla AOpen 300W, man kan säga att mitt nya Antec TrueBlue gjort mig mycket nöjd.
Folk borde inte stirra sig blind på spänningen, bara den är inom ramarna för ATX-standarden så är det lugnt. Men om det är stora fluktuationer mellan idle/load är det inte bra.
Mitt TrueBlue ger +3.3=3.35V, +5=4.95V och +12=11.80V och dessa spänningar rör sig inte mycket! Ett bevis på snabb och effektiv spänningsreglering när strömmen ökar/minskar.

Av Nordic

Den där kylaren är identisk med den som sitter på Abit NF7-S, bara en annan eloxering av metallen. En större kylfläns skulle inte sitta fel. Och jag ifrågasätter fortfarande att 30 grader är temperaturen på nordbryggan, det är troligen bara en termistor som sitter någonstans vid minnesplatserna och den påverkas mer av värmen i kretskortet och av luften i chassit.

Av Nordic

Nu har du yttermåtten, så det är bara att rita, klippa, kapa och borra!!

Av Nordic

Satyrion: Här är en bild på just ditt moderkort med dina block

http://nordic.fuckomatic.net/cooling/bjorn/tn/04110016.jpg

Av Nordic

Men mått och mått, hur svårt är det egentligen??
155x155 är radiatorns yttermått, sen väljer man bara ett avstånd man vill att kåpan ska hålla.. typ 15 mm från fläkten till radiatorns yta, och sen 7-8 mm för att kåpan ska möta tankarna på utsidan av radiatorn.
155 + 2x(15 + 8) mm blir ungefär ett ark som är 200x200 mm av 1 mm aluminiumplåt.

Av Nordic

Se mitt tidigare inlägg, VCore är till CPU och VDD är till nordbryggan.

Av Nordic

Det är överkurs och knappast värt det i prestanda (om det ens är märkbart) att göra fläktkåpan med lutande sidor. Det här var en snabb och stabil lösning jag använde på en kompis "Heater Core":

http://nordic.fuckomatic.net/cooling/bjorn/tn/04070025.jpg

http://nordic.fuckomatic.net/cooling/bjorn/tn/04070032.jpg

Av Nordic

Jag visste inte att EpoX 8RDA+ hade en sensor speciellt för nordbryggan. På Abit NF7-S finns en sensor på moderkortet mellan cpu och minnesplatserna, den visar ca 30 grader för mig. Men nordbryggan går knappt att ta på med fingrarna, så den lär vara minsta 50 grader och det finns ingen sensor som pekar på att det är så.

Av Nordic

Inte helt off-topic, orsaken till att jag kör 167 MHz är att 200 MHz inte är stabilt med en passivt kyld nordbrygga på mitt NF7-S.
Inte så överraskande kanske men snart blir det vattenkylt.

Av Nordic

Petterk: Måste uppdatera signaturen, kör med ett NF7-S v1.2

Av Nordic

Nej, du behöver inte ändra på de andra siffrorna när du ändrar på en. De har inte ett direkt samband. Allt de gör är att programmera nordbryggans minnescontroller så att den vet hur många klockcykler den ska vänta när den gör olika moment i en minnesaccess. Lägre antal klockcykler är givetvis snabbare, men desto högre frekvens och desto mindre antal klockcykler du ställer in, desto större är chansen att minnet inte hänger med.

Efter du gjort en förändring av dessa klockcykler eller höjt bus-frekvensen, eller om du misstänker att det är något fel på minnet: Kör memtest86.

Och det här är komplicerat.

Av Nordic

Du måste ha en fläkt som blåser på NB32J ifall du bestämmer dig för att använda den på nordbryggan, på sydbryggan fungerar den däremot utmärkt. Jag kör med NB32 på nordbryggan och den blir hopplöst varm i 200 MHz med 1.7V men det blir vattenkylning snart, då slipper jag fläkten.
Jag har ett Abit NF7-S v1.2 (måste uppdatera signaturen).

Av Nordic

Det är ett standard ATX-moderkort.
http://www.formfactors.org/