Inlägg

Inlägg som chronic- har skrivit i forumet
Av chronic-
Citat:

Ursprungligen inskrivet av benadam
köp en passiv å modda den, det ska inte påverka prestandan alls mycket.

du tänkte att jag köper en fläns och kapar bort fenorna som e ivägen ?
skulle nog funka iofs.

Av chronic-

Chipset kylare till MSI Neo4 Platinum

nån som vet av en sjysst utbytesfläkt till chipset på MSI K8N NEO4 Platinum ?
originalfläkten låter som ett helt tröskverk. kylaren får inte vara hög då grafikkortet ligger ovanför. annars hade jag köpt passivt direkt.
bild på moderkortet: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_...

Av chronic-

Fx-55

Tänkte köpa en fx-55 å leka lite med , jag har fått ett erbjudande om att köpa en begf x-55 , hur mkt ska jag bjuda för den ? nånstans mellan 1000-2000:- ? Clawhammer modellen.

Av chronic-
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MOrKiz
Är det speedstep du frågar efter?

Googlade på speedstep och det verkar vara precis det jag söker, tack ska du ha

Av chronic-

Re: intels motsvrighet till cool & quiet ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av chronic-
ska tilläggas också att hans förra moderkort sänkte farten på fläkten vid idle.

som jag sa tidigare.
kylaren är densamma nu som då.

Av chronic-

intels motsvrighet till cool & quiet ?

igår var jag och hjälpte en kompis att byta mobo från nått sånt där man får när man köper ett paket på el-giganten till ett GA-8IG1000MK , då jag aldrig nånsin har ägt en pentium så är jag osäker på hur man får cpufläkten att snurra långsammare vid idle än load. nu går den bara på en hastighet hela tiden. ska tilläggas också att hans förra moderkort sänkte farten på fläkten vid idle.
hur gör man ?
cpun är en celeron 3.06

Av chronic-

Nån som vet vilken prisklass dessa nya processorer kommer att hamna i ungefär ?

Av chronic-

Jag lödde min vcore modd idag, men jag fick inte loss den där svarta plast-skiten som cpu-kylaren sitter på , hur får man loss den ? undrar bara av ren nyfikenhet

Av chronic-

vdimm mod på asrock 939dual-sata2

Jag var sugen på att eventuellt göra en vdimm mod på mitt moderkort.
har en fundering, hur ska jag göra för att få konstant ~2.9v istället för 3.20 som dom har på: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/voltmods/130... ?

Av chronic-

Nya prylar ?

Hej, jag har för närvarande datorn i min signatur, är sugen på att få ut lite mer kräm ur den utan att behöva köra dividers på minnena helst, kanske genom att köpa nytt moderkort och minnen eller liknande ?
Men jag har inte allt för mycket pengar att lägga ut, är det nån som har tips på vad jag kan göra?
Såg ett par OCZ minnen på netshop t.ex:
http://www.netshop.se/aspx/prdinfo.aspx?plid=2702
av vad jag sett så verkar ocz minnen vara asgrymma när det gäller överklockning osv ?

Av chronic-

Tack ska ni ha för all hjälp, kör på adaptern som Hulth länkade till. Sen har jag både erfarenhet nog och verktygen för lödning så att det inte ska bli livsfarligt så det blir till att löda ihop tåtarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Topic
Obs! Den typ av adapter som visas på clasohlson orkar inte driva två UV rör. Det blir visst ljus men inte som från ett datoraggregat.

Så det är inte att fundera på att eventuellt koppla in ett lysrör numero 2 senare kanske ?
Eller hur mkt effekt förlorar rören om man har två ?

Av chronic-

det var inte alls glasklart förresten, alltså jag klipper av själva kontakten på adaptern (änden på sladden, den som man kopplar in i apparaten) och klämmer fast stiften där den satt eller ? och vart får man tag på stiften ? hoppas jag inte verkar allt för trög

Av chronic-

glasklart, tack för all hjälp !

Av chronic-
Citat:

Ursprungligen inskrivet av glemmy
Du ska inte göra om "molex kabel" utan du ska skaffa en transformator som gör om från vägguttagets växelström till 12 Volt likström.

Alltså det jag vill är att det ska vara en stickkontakt istället för molexkontakterna, eller en adapter som gör att jag kan koppla in molexkontakten i väggen. typ. ge gärna länk till transformatorn.

Av chronic-

Gör om molex kabel.

Det är så här att jag har ett blått lysrör för dator som kommer från clasohlson (artnummer 32-7368). lysröret kommer med en inverter, som sedan går till en molex-hona och en hanne.
Grejen är den att jag skulle vilja koppla in lysröret till ett vanligt 220V vägg-uttag istället! för att kunna koppla in det vart som helst. Hur ska jag gå tillväga ?

Av chronic-

behöver förklaringar på några inställningar..

Har ett ASRock 939DUAL-SATA2.
det är några minnes-inställningar i Bios som jag inte begriper!
Burst lenght [står på 4beats]
Read preamble [står på auto]
Asyc latency [står på auto]

har 2st 512mb TWINX3200C2 i dualchannel

tänkte bara om jag kan ge bättre prestanda genom att ändra dom där.
minnena går i 2.5-3-3-6@200mhz

Av chronic-
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
3200+ till 3500+? vad är det? typ 150Mhz varför ens bry sig om att klocka så lite

jojo, det är sant osm du säger, men jag vet att vissa minnen bara går att höja med 5FSB kanske, för att göra en 3500+ måste man väl ändå upp i 220-225FSB nått sånt. inte klarar väl alla minnen det ? Jag kanske har missförstått :S är rätt ny när det gäller sånt här.

Av chronic-

RAM-Minne

Det är så att jag hade tänkt köpa nya minnen och vill betala max 1500 exkl frakt för dom ? hade som mål att klocka upp min 3200+ Venice till en 3500+ drygt. nån som har tips på vettiga?

Av chronic-

ATI Radeon 9800PRO Sapphire Problem

Jag har ett litet problem, bytte moderkort och cpu förra veckan, till ett ASRock 939dual-SATA2 med en Athlon64 3200+ Venice. Jag spelar ett spel som heter Enemy Territory varje kväll i stort sett. när jag har spelat ett tag hänger sig spelet bara sådär. har kört memtest och prime95 torturetest. så minnet eller cpun beror inte problemet på. jag är 95% säker på att det beror på grafikkortet. har kopplat en värmesensor till grafikkortet och märkte då att tempen står på 56grader när datorn krashar, varje gång. har inte haft problem tidigare ? vad ska jag ta mig till ? detta är hyfsat jobbigt.
Tacksam för svar!

Av chronic-

jag har ett liknande problem, jag kan använda www och MSN, men får connection timeout när jag provar använda oDC, mIRC eller spela nått spel online, skitskumt, ringde min ISP idag å klagade men dom såg inget fel nånstans ?! Och Sasser har jag gjort mig av med för längesen + formaterat, har ingen brandvägg eller router heller