Inlägg

Inlägg som makos har skrivit i forumet
Av makos

Skont att det antligen gar framot pa processormarknaden. Den har statt bra still ett tag om man jamfor med grafikkortsmarknaden. Kanske det ar vart att uppgradera min gamla dammiga Athlon XP prolle

Av makos

Fredag, du har nästan en poäng men bojkotten sänker vinsterna, och när vinsterna sjunker så måste sony inse att de gjort fel och måste bättra sig för att finnas kvar, problemet är väll att om bara swecare och liknande bojkottar så märks det inte i jättens kassakista... Förstår inte varför inte aftonblaskan har stora rubriker om att sony sprider virus m.m.

Av makos

För det första så är revolution en konsoll som verkar bli riktigt snygg, man kan ju ha den framme utan att skämmas! För det andra så verkar kontrollen grym och att man kan spela de gamla klassikerna är också en bra grej. Som jag förstått det hela så kommer det finnas ett flashminne som man tankar ner de äldre spelen till. Tror inte de andra konsollernas bättre prestanda och grafik kommer vara till en så stor fördel att det väger upp ett köp. Då det är i stort sett det enda de konkurerar med.

Av makos

Kort som har färre pipelines brukar ju generellt klocka bättre så GT kortet kanske ger mer FPS för pengarna ifall du klockar det en del.

Av makos

Tror inte det är någon fara. Räcker nog gott med de nätaggregatet. Såvida du inte skall klocka väldigt mycket eller har massvis av hårddiskar.

I en standarddator räcker oftast de nätaggregat som följer med chassit. Sen kan det ju diskuteras hur länge de lite billigare aggen håller i längden men det är en annan sak.

Av makos

Du borde satsa på en ThermoChill PA160 radiator samt en Swifttech MCP655 pump. Det bästa CPU blocket du kan få tag på är ju Storm G4 men om du inte gillar det så finns det ju gamla klassiker som Dtek Whitewater och DangerDen TDX.

Av makos

Detta kan ju omöjligt komma från Nvidia? Varför skulle de ge ut något sånt här när det inte ens verkar vara speciellt hotade av X1800 korten och att deras SLI moderkort sålt som smör i solsken. Känns som detta är någonting gjort av någon annan. För om detta kommer från Nvidia så måste de vara helt korkade. Det ser ju också ganska klippt och klistrat ut om man kollar in sista bilden t.ex

Av makos

Undrar ifall det finns mycket utrymme för överklockning när frekvenserna är så höga från fabrik. Kort som har höga frekvenser brukar ju klocka dåligt...

Av makos

Med tanke på att prisskillnaden är enorm och prestandan är bättre på premium om du kan ge dem lite volt så är valet självklart. TWINMOS!

Av makos

Stödjer detta kort ATI:s multi GPU teknologi ?

Av makos

Du har en vattenkylning och så går du och köper en fläktkylning till graffet för samma pris som ett vattenblock. Visst är det kanske lite jobb att installera i systemet men uj vad det hade lönat sig. BESVIKEN

Av makos

Fasen pson13 du har ju nästan den rigg jag tänkt införskaffa. Säg att du har en stacker och vattenkylning oxå ?

Av makos

Ni kan inte tjafsa om en sådan här sak pojkar. Spelen är ju uppbyggda så olika. I warcraft måste du "techa" huvudbasen till nivå två "tier 2" medans det räcker att bygga en byggnad till i starcraft för att få tillgång till fler units. Spelar man zerg så är upplägget väldigt likt warcraft 3 då man även här måste "techa"). Det som ska sägas är att starcraft är mer "old time strategy" där det spelar roll var på banan du placerar vissa units (t.ex. cliffa med tanks). I warcraft har ju inte läget för striden så stor betydelse med undantaget för natt och dag och UD:s blight. Sen så har ju blizzard lagt till en ny dimension på warcraft 3 med införandet av heros och även items. Detta gillar vissa medans andra hatar det.

Finns inget rätt eller fel i denna frågan, punkt slut.

Av makos

Kan ni sluta upp med erat Ati vs Nvidia fajt och försöka hjälpa trådskaparen? Ni förstör ju bara tråden.

Angående topic så ska du köra på ett X800XL eftersom du inte tänker klocka eller modda. 6800NU är mycket långsammare än XL kortet orginal och behöver en "mod" för att "kanske" kunna matcha det prestandamässigt. Du har heller inte tänkt köpa ett SLI moderkort och då är ju det självklara valet ett XL kort.

Sapphire gör bra kort.

Av makos

Men suck, hade ju planerat att köpa just stackern och modstream och montera in agget nertill. Då kan jag skrota det ifall inte ens kablarna räcker till, för stacker ska jag ha!

Av makos

Jag har min pump i övre delen av chassit. Funkar bra men man måste se till att systemet är helt tomt på luft. Jag har ett T-korts som jag fyller på med och sitter högre än pumpen. Hade pumpen längst ner i chassit förut och har inte märkt någon skillnad i temperatur nu när jag har den upptill.

Av makos

Du var rolig du. Ett gott skratt blev det.

Av makos

Varför skulle de försöka sälja ett "strypt" 6800 GT ? De skulle ju baraförlora på en sådan sak. Skulle inte tro att de är så dumma att de försöker. Det har väl blivit fel någonstans eftersom det tydligen byts ut iaf.

Av makos

kan man få tag på dem nu ? har inte hittat något ställe än...

Av makos

Vattenblock är väl det garanterat bästa ur båda synpunkterna.