Inlägg

Inlägg som ostrimissimo har skrivit i forumet
Av ostrimissimo

Nick: ostrimissimo

Av ostrimissimo
Skrivet av Reekk:

Nice!
Ser grymt bra ut, man blir riktigt sugen!
Undrar bara hur folk gör med ljudkortet?
Kör alla på det integrerade?
Grymt sugen på prodigy eller FD array:n, men ljudet är den stora frågan.

Finns ju externa. Själv använder jag ESI U24 XL (http://www.esi-audio.com/products/u24xl/) Inte för att jag är så särksillt nöjd men det går.

Av ostrimissimo

Finns ju redan en som liknar: Samsung Slate (med Windows 7)

http://www.samsung.com/se/consumer-images/product/notebook/2012/...

(http://www.samsung.com/se/consumer/computer-peripherals/noteb...)
Vad jag förstår kommer den också i ny version när Windows 8 kommer.

Med en bra stylus blir möjligheterna för en platta så mycket större. Hoppas det kommer fler att välja på.

Av ostrimissimo

Varför blir det så här för mig? Jag försökte lägga 64-bitar-versionen på ett 8gb USB-minne.

http://i1228.photobucket.com/albums/ee453/ostrimissimo/Problem.j...

Av ostrimissimo
Skrivet av lorgix:

Jag kan mkt väl tänka mig att man föreställt sig att ett kausalt samband kunde ha framträtt. Vad man hittade var bara ett samband.

Det pekar varken mot ja eller nej. Det kan vara så att man misslyckades att påvisa ett kausalt samband, det kan också vara så att man misslyckades med att påvisa en avsaknad av kausalt samband.

Till alla i tråden: Notera skillnaden mellan ett kausalt samband och övriga samband.

Hur kan du veta om ett samband är kausalt eller inte? Det kan du väl inte veta om du inte har extremt isolerande metoder? De metoderna är svåra att arbeta fram och genomföra. Mycket blir också omöjligt att utföra pga etiska skäl.

Av ostrimissimo
Skrivet av everdale:

Du presenterar en intressant liknelse. Andra personer skulle däremot snarare dra liknelsen "att bli avbruten av frugan när man skall ha sex med sina barn".
Vad jag menar med detta är att en del människor ser beteendet som osunt, medan andra ser det som sunt.

Var jag står? Jag är splittrad.
Jag spelar en del FPS, men det beror snarare pga god kvalité på spelen än att önskar skjuta ihjäl folk (levande eller virtuella). Jag tycker att krig, vapen och våld i regel är en plåga för samhället. Mer än något annat så önskar jag nog att all form av våld skulle upphöra (såväl verklig som fiktiv) och jag ser ingen egentlig anledning till att uppmuntra den.
Min allra innersta önskan är nog att effekterna av spelen skulle bidra maximalt till gemene mans välbefinnande och jag vill påstå att shoot-em'-up inte bidrar positivt på alla plan. Men det har man ju märkt att WoW inte gör heller, trots att det inte är våldet som ligger i fokus i det spelet.

Jag såg ett FPS häromdagen som upprörde mig extremt. Tror det var Homefront. Det handlade mer eller mindre om att USA hade blivit belägrat av Korea. Det väckte starka känslor hos mig då jag vet att detta är många amerikaners mardröm och att det troligen kan påverka många amerikanska ungdomar negativt genom att styrka en fiendefientlighet mot andra människor och kulturer. Spelen blir mer och mer realistiska och då ser jag större och större anledning till att faktiskt oroa sig över hur spelen påverkar oss.

Like!

Av ostrimissimo
Skrivet av lorgix:

"Ett samband" är inte samma sak som ett 'svar: ja' på frågan du ställde. Finns det ett samband mellan stora skor och stora fötter? Ja. Orsakar stora skor stora fötter? Nej.

Jag vet också det. Det är därför jag skrev: "Naturligtvis måsta man då också ställa frågan om vilket som kom först av aggressionen och spelandet, men man kom iaf fram till en slutsats."

Skrivet av lorgix:

Det är inte på ngt sätt ett "ja".

Det ligger närmre ett "ja" än ett "nej", om det ligger någonstans. Jag tänker att det är samband man undersöker för att få svar. Vad annat än samband är det man undersöker? (jag frågar för att jag vill veta lite mer om ämnet - inte för att låta stöddig )

Skrivet av lorgix:

Jag har inte sagt att studien pekat på att datorspel inte leder till våld. Jag säger som det är; studien säger bland annat att ingen studie lyckats påvisa ett kausalt samband.

Nej, men citatet jag riktade mig till från början tyckte jag såg ut att mena det.

Av ostrimissimo
Skrivet av lorgix:

Nja, man har sett över andra studier och konstaterar att ngt samband inte påvisats.

Man kan alltså inte dra några slutsatser.

Skrivet av Tumnus:

Eftersom flertalet forskningsresultat har lett till att man inte kunnat faställa om det gör människor mer våldsamma eller inte så går det inte att dra några egentligen slutsatser.

Jag håller med om att studien kom fram till att man inte med säkerhet kan uttala sig om att våldsamma spel leder till fysisk våldsamhet.

Från sammanfattningen av studien: "Det finns en omfattande mängd forskning som visar på ett statistiskt samband mellan VS och aggression."

Det svarar delvis "ja" på frågan om aggression och våldsamma spel. Naturligtvis måsta man då också ställa frågan om vilket som kom först av aggressionen och spelandet, men man kom iaf fram till en slutsats.

Studien säger också att man inte kan utesluta att spel leder till fysiskt våld, men att det finns starka konfunderande faktorer som troligtvis påverkar uppkomsten av våldsamt beteende hos barn och unga i mycket högre grad än datorspelande.

Det jag menar är att studien inte förnekar att spel leder till våld utan att den snarare pekar mot att så är fallet. Naturligtvis pekar den i så fall bara precis över "mittstrecket", men att utifrån studien säga att datorspel inte leder till våld är fel.

Av ostrimissimo
Skrivet av coopdeo:

Forskningen visade ju att spelen inte gör folk våldsamma. Eller menar du att spel gör folk våldsamma?

Forskningen visade inte att spelen inte gör folk våldsamma. Den visade att det är svårt att bevisa om de gör det.

Frågan är: "Orsakar våldsamma datorspel aggression och våldsamt beteende?" Studien visar att vi inte kan vara säkra på att svaret är "ja", men vi måste vara minst lika osäkra på att svaret är "nej". Studien säger dessutom att våldsamma datorspel har statistisk korrelation med aggression, vilket ger oss "1/4" ja till svar på frågan Personligen tycker jag att det pekar mer mot att svaret på frågan är "ja" än att det skulle vara "nej".

Av ostrimissimo
Skrivet av Andre_H:

Vad faan? 1 660 kronor? Varför tycker så många den är billig?
Då kan ni ju lika gärna köpa papper och penna och den där musen med scanner

Men det är ju inte riktigt samma sak... Här får du in det du ritar i datorn och kan redigera det som linjer (i olika layers) istället för bilder. Sen är den liten och portabel, och du slipper släpa på en dator hela tiden. Om den fungerar tycker jag det är en bra produkt, som är värd 1660 kr för dem som hittar ett bra användningsområde för den.

Av ostrimissimo

Jonas, dra ner lite på att säga "a" så ofta innan påståenden.

Av ostrimissimo
Skrivet av Hamzta:

Varför inte ta bort alla upplösningar över 1920x1080, så blir alla glada!
Och hur stör paneler om man nu kan dölja dom i dom flesta programmen? Inte tänkt så långt eller?

Jag bara tänkte att om man vill ha 16:10 istället för 16:9 för att få plats med paneler så hade man nog tänkt använda de panelerna också. Det är inte så stor mening att ha plats för paneler om man ändå ska dölja dem. Det blir ju skärmyta som går till spillo. Jag skulle då hellre jobba på det sättet jag beskrev tidigare. Och jag (med den begränsade, men dock existerande, erfarenhet jag har) tror att denna skärmen är gjord för att vara en vid-sidan-av-skärm (referens/preview) snarare än en skärm man jobbar på.

Skrivet av Gerthoi:

Sant att de skriver datorskärmar men i samma artikel skriver de: ”Än så länge handlar det inte om skärmar för gemene man utan för professionella användare som sysslar med videoproduktion”. Därtill skriver de att skärmarna har SDI-ingång vilket är ett professionellt överföringsformat för video.

Ett logiskt antagande gör klart att detta således rör sig om s.k. referensskärmar d.v.s. skärmar inte avsedda att jobba på med fönster och dylikt utan för att i första hand uppvisa materialet man jobbar med. Må så vara för datorer i första hand men med SDI in så funkar de nog i ett kontrollrum för TV eller liknande också. Att då ta fram skärmar i ett format som inte är standardiserat på samma sätt som HD 1080 är kanske inte så smart om man kan köra en generell standard som är så utbredd och generell som HD formatet blivit.

Precis vad jag försöker säga. Det är väl målgruppen/målkategorin för sådana här skärmar?

Skrivet av Gerthoi:

Att sedan tjafsa som ni alla gör angående aspect ratio ställt mot upplösning är ju bara dumt då ni snackar om olika saker. Först, 1080p är ingen upplösning, p står för progressive och har med uppspelningen och inte upplösningen att göra.
1920x1080 och 1920x1200 är upplösningar och kan aldrig vara aspect ratios, lika lite som 16:9 eller 16:10 är upplösningar.
Ang aspect ratio, film d.v.s. 35mm är ofta en nästan kvadratisk 4:3 (eller i närheten) ruta och dras sedan ut till rätt format vid visning. 16:9, eller 1.78:1, är alltså bara ett förhållande.
1920x1080 är en upplösning d.v.s ett antal pixlar, hur stora eller hur dessa pixlar ser ut är däremot inte på något sätt bestämt av upplösningen. Pixlarna kan vara avlånga och visa en 2.39:1 bild.

Ok förlåt, jag sade "1080p". Jag förstår att det är fel och inte har med saken att göra. Jag visste inte vad standarden heter. Vad heter den? HD 1080?

Av ostrimissimo
Skrivet av anon100733:

Nej man vill väl ha lite mer yta på höjden så man får plats med en toolbar också i videoredigeringsprogrammet utöver själva 16:9 renderingen

Skrivet av MooDHooDs:

Ja för seriösa videoredigerare använder verkligen en skärm.

Jag tänkte också så. Om du har en referensskärm för att spela upp 1080p så vill du väl inte ha massa paneler som stör? Du kör den färdiga bilden/preview på din referens och paneler och fönster på din workspace-skärm. Jag har iaf sett folk jobba så.

Av ostrimissimo
Skrivet av ZAIZAI:

Det kan verka som om att detta är precis vad AMD behöver för att hämta tillbaka på processor marknaden lite. Om Intel låser sig ute från entusiast marknaden med "Sandybridge" kommer ju AMD få en massa "gratis" kunder, så vida de inte gör likadant vill säga.

Bara en tanke...

Precis vad jag också tänkte. Svårt att uttala sig om att AMD skulle vara så mycket bättre innan man sett färdiga produkter och resultat.

Om AMD skulle göra samma sak skulle det naturligtvis vara ett ännu större klavertramp än Intels. Intel kommer iaf tjäna ekonomiskt på det här.

Av ostrimissimo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
Google är nästa tyskland - en ekonimisk stormakt som jag inte tror att vi kommer att inse dess storhet.

Jag älskar google.

Hjälp! Du får mig att tänka på boken 1984.

Google kommer att ta över världen och ingen kommer ens märka det. Det är läskigt.

Av ostrimissimo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Tror dock inte google har samma inställning till saker och ting som Microsoft har.

Är du säker på det? Vad skulle de ha för inställning, annat än att tjäna pengar och att ta över världen? Jag tror inte de håller på med ideell verksamhet iaf. Google börjar växa sig obehagligt stora, tycker jag...

Av ostrimissimo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av puffes
Förstår inte hur folk här kan se någon problematik i hur dessa namn är valda. Hur många senssons springer och köper nya processorer för att uppgradera sina system? Min gissning är att de flesta inte ens är medvetna om att processorn är en del i datorn som relativt enkelt går att byta ut. För dessa personer är det givetvis bättre om modellnamnet på ett lättförståligt sätt återspeglar prestandan. För oss entusiaster som hänger här kommer det inte heller innebära några problem då de allra flesta redan efter att ha läst denna tråd kommer vara medveten om vilken processor som gömmer sig bakom vilket namn. Detta långt innan processorerna ens finns på marknaden. Inbillar mig att de flesta av oss här inte köper en ny processor utan att vara medveten om vilken socket moderkortet man äger har och kollar att denna stämmer överens med valet av ny processor.

Jag håller med där. Kan det inte till och med vara så att den här röran (lite krångligt är det allt) till och med gör att entusiasten blir mer nöjd med sin nya processor, när han vet att han med sin research skräddarsytt den nya datorn så som ingen granne på samma gata kunnat göra?

Av ostrimissimo

Avlastar PhysX processorn? Och skulle detta betyda att jag inte behöver köpa ny CPU (har Athlon64 3500+ singlecore) för att få en stor prestandaökning i spel, om jag köper nya grafikkort och kör i SLI? (om spelet stöder PhysX dvs.)

Känns ju som om min CPU skulle sakta ner systemet rejält ändå, eller?

Av ostrimissimo

Om vi nu ska diskutera det nya aktivitetsfältet så vill jag höra lite för och nackdelar.

Själv tycker jag det verkar som en smart och praktisk lösning i vissa fall, men i de flesta fall onödig, tidskrävande och irriterande.

Måste man klicka två gånger för att få upp det fönster man vill ha? Jag kör XP och använder inte "Gruppera liknande..." i aktivitetsfältet, det blir bara för jobbigt att behöva klicka två gånger för att nå sitt fönster... Dessutom har man ingen överblick.

Det här med att se en bild av vad fönstret innehåller kan ju vara praktiskt, någon gång. Jag kör Opera, som visar en bild av fönstret om man håller pilen över en tabb, och jag måste säga att jag inte kan komma ihåg en enda gång då jag haft nytta av detta. Man kommer väl ihåg vad man har för program uppe? Annars kan man ju bara trycka på det så ser man vad det är i fullstorlek, blir bara jobbigt om man ska försöka läsa i en sån där minimal ruta.

Fast så länge man kan avaktivera funktionen är ju allt lugnt. Vad tycker ni?

Av ostrimissimo

Måste testa. Invite till: ostrimissimo@hotmail.com