Inlägg

Inlägg som Torva har skrivit i forumet
Av Torva
Skrivet av Kr^PacMan:

Vad säger loggarna i webbgränssnittet?

Hur hittar jag dom?

Av Torva

LaCie NAS slutat fungera?

Min nätverkshdd Lacie network space 2 har av nån anledning slutat komunicera med min dator. LaCie network assistant hittar inga ethernet enhterer och går jag in via nätcerk på windoes hittar datorn nätverksdisken, men väl där så kommer jag inte in i nån av mapparna, varken open share eller my share. Jag kommer åt disken av nån anledning via IE och där verkar allt fungera som det ska, alla filer finns där etc. Vad är det som har blivit knasigt?Hur ska jag göra för att windows ska få tillgång till disken?

Av Torva

Okey. Nån speciell som är bra till detta ändamålet?

Av Torva

2 hdd, 2 operativsystem.

La precis in en extra hdd i min htpc. Ena disken ska jag enbart ha xbmc live på och på den andra disken tänker jag instalera windows 7 på. När jag startar datorn behöver jag trycka på F11 för att få upp boot menyn och på så sätt välja operativ. Hur gör jag för att denna menyn ska komma upp automatiskt vid uppstart? Kan tillägga att datorn jag kör på är en Asrock Ion 330ht.

Av Torva

å fan, lät ju roligt det här=/
Datorn är inte uppe i speciellt hög cpu användning, värkar bara vara så att den är allmänt varm då fläktarna går för fullt när man använt datorn runt 1h eller så.
Datorn är väl ca 1 år och har hållt på så här ett bra tag, men värkar blivit väre dom senaste månaderna.
Byte av kylpasta är inget som hjälper altså? Slöseri med tid och pengar?
Kylplatta är inget jag har hört talas om innan. Tar den stor plats eller? Vad ligger dom runt i pris?

Av Torva

Laptop överhettad

Min laptop (Hp pavilion dv5 ) har börjat efter några timmars anvädning sätta sig i viloläge eller något liknande utan anledning. Skärmen slocknar och allt stannar på datorn. Sätter man sen på den några minuter senare så står det windows återupptas och allt var som man lämnade det. När detta händer så kan man ganska lätt känna att datorn är väldigt varm, så jag laddade ner CPUID HWMonitor för att se hur varm datorn är när detta händer och mycket riktigt så är den väldigt varm. Den ligger på mellan 85-95 C när man använt den inte ens en timma.
Nu undrar jag vad jag kan göra åt detta? Är det någon ide att byta ut kylpastan till processorn? Kan man byta ut fläktarna på en laptop och skulle detta hjälpa mitt problem?

Av Torva

Dock till HP pavilion dv5

Jag är ute efter en dockstation till min bärbara Hp pavilion dv5. Har hittat en hel del som ska passa till min dator, men jag hittar inte en enda som värkar ha tillgång till både en digital bildskärmsport typ dvi-d eller hdmi samtidigt som den har en optisk ljudport (spdif). Finns det några sådana som passar till HP pavilion? Har hittat dockstationer som har dvi-d och spdif i samma dock, men den är av ett annat märke (acer). Fungerar dockstationer att hoppa mellan märken så, eller måste det helt enkelt vara en HP dock för att det ska fungera?

Av Torva

W7:s "slideshow wallpapers" till vista?

Finns det nåt program eller så man kan ha flera bakgrundbilder som en slideshow som finns i windows 7 till vista?

Av Torva

Har ju en extern hdd på 200 gb som man kanse skulle kunna använda som överföring eller nåt. Så länge det funkar att kolla på film och lyssna på musik på detta sättet utan minsta hack så är jag nöjd. Överföringen kan man låta vara på när man väl behöver överföra

Av Torva

Okey. Den andra datorn som jag sitter på är en laptop så den har redan allt trådlöst, likaså har jag en wlan router. Vet iofs inte om den har nån N wlan, hur kollar jag det? Det är en D-link DIR-301 köpt för cirka 1 ½ år sedan.
Hur är det med Chassi fläktar och sånt? Kan jag ta bort dom helt, eller måste dom vara där ändå?
Funderar även på att montera in allt i en mindra låda om det skulle va så att jag inte har nån större användning för fläktar och sånt, Men först måste jag kolla om det blir nåt bra att kolla på filmer mm. från burken.
Är det nåt mer jag behöver tänka på?

Av Torva

Göra gammal dator till trådlös hdd?

Har en gammal dator som ligger och skräpar som jag tänkte använda till att lagra filmer och musik på via hemma nätverket. Vet att just överföring via nätverket inte går så himla snabbt, men om jag nu har massa filmer på datorn och ska se dom, hur snabbt fungerar det? Är det någora problem att kolla på film på detta sättet?

Sen så skulle jag behöva veta lite hur mycket jag skulle kunna skala ner på datorn så att den bara kan stå på i ett hörne nånstans där den stör och tar plats så lite som möjligt. Behövs det några fläktar som egentligen bara väsnas, eller kan jag ta bort varenda fläkt så den låter så lite som möjligt?

Hur ska inställningarna göras på datorn för att göra detta så smidigt som möjligt? Vill bara kunna ha den i ett hörne på dygnet runt och skulle jag starta om den nån gång så ska det ju gå att lösa utan att behöva koppa skärm till den.

Av Torva

Låter rätt krångligt detdär =/ Tyvär så har jag inte heller möjlighet till 200gb ledigt på nån annan disk så jag får helt enkelt ta och försöka fixa allt på annat sätt. Enda jag skulle behöva är att fixa så jag kan kolla vad som låg på disken innan som inte tar så stor plats, gissar på att det sättet med dd_rescue inte går att se vad som legat på disken utan möjlighet till motsvarande ledig storlek på annan disk? Går det ens att kolla så som jag tänkt mig?

Av Torva

okey, laddade ner det men jag fattar inte riktigt hur det fungerar. Måste jag formatera disken för att få tillbaks filerna, eller är det totalt kört om ja gör detta? Hittar disken som fysisk enhet, men den värkar inte kunna hitta den som logisk enhet, vilket man måste för att hitta filerna eller?

Av Torva

Extern Hdd sönder?

Efter att min externa 2.5 tums hdd tappats i golvet på ett fall på en halvmeter knappt, så värkar den fått spel totalt, nu står det att för att jag skall kunna använda disken så måste jag formatera den. Inte helt säker på att detta skett efter fallet, men misstänker detta. Vill värkligen inte bli av med allt på disken då den var full med div. skit. Går det att fixa fram filerna på disken utan att formatera den, för då lär väl allt försvinna om det inte redan är kört för detta?

Av Torva

jo det är de jag har gjort, "utöka skrivbordet till denna bildskärm", men det hjälper inte. den är igång ändå =/

Av Torva

Okey, låter ju ganska enkelt, men jag har precis bytt kort från nvidia till radeon ( gammal signatur) Men det måste väl gå att göra på nåt liknande sett i deras motsvarande program Catalyst eller va det heter?

Av Torva

samma skärmbild på 2 olika skärmar?

Jag har ett grafikkort med 2 st skärmportar, 1 VGA som är kopplad till min datorskärm och en DVI-D som är kopplad till TVn. Problemet är nu att när jag inte använder tvn till att visa film eller annat så visas min datorskärms bild på tvn, även fast jag har kryssat bort att skrivbordet ska delas mm. Hur kan jag göra så att det inte blir någon bild när jag inte använder den utan att behöva dra ut kabeln ur datorn?

Av Torva

okey. Hur gör jag det enklast för mig om jag behöver ena ljudkortet kopplat till hembion via en spdif port och det andra ljudkortet behöver jag till musik i ett annat rum? hemabion lär jag använda MPC Home Cinema och kanse VLC, de andra behöver jag använda till windows media player och iTunes. Är det enkelt att ställa in?

Av Torva

2 ljudkort?

Undrar lite om det fungerar att ha både ett integrerat ljudkort från moderkortet och ett creative ljudkort i datorn samtidigt? Behöver nämligen den optiska porten som sitter i det integrerade ljudkortet till att koppla hemmabio till datorn och mitt creative ljudkort vill jag ha till musiklyssnande (datorn och hemmabion är i separata rum)
Är detta möjligt eller bör jag kasta ut creative kortet?

Av Torva

Skapa ny musik mapp i vista?

Mitt itunes har slutat fungera eftersom jag hade bytt musik mapp till en mapp som jag lagt på en annan hdd som nu har crashat. Varje gång jag startar itumes får jag meddelandet:
Den krävda mappen "iTunes" kan inte hittas eller skapas. Den här mappens förvalda placering är i mappen "musik".
Eftersom denna mappen har försvunnit från datorn så värkar inte iTunes starta heller, hjälper inte heller med ominstalation.
Finns det något sett att återskapa denhär musik mappen? Är i ganska desperat behov av iTunes då jag har en iPhone som endast kan synka med detta program.