Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Jag är rätt sugen på den där. Skulle vilja ha nått att pyssla med och sedan sätta rakt från RIAAt på vinylspelaren, och då gärna rör. Ingen som testat?

Skrivet av Mumu55:

Sen fanns det ju en till ren OTL för enbart hörlurar 250€
https://en.uraltone.com/kits/hi-fi-kits/erik-konka-headphone-...

Av Lizardman
Av Lizardman

Jag kör med 11” och 128Gb. Apple menar ju för tillfället att de inte har några planer på OSX på iPad men så klart, du kan ju aldrig veta. Händer det får jag väl byta. Jag lagrar det mesta i molnet och det enda jag saknar för att den fullt ska ersätta min MBP M1 är InDesign och bättre multi tasking i videomöten. Ska iof bli kul o se hur det där med fildelning funkar i kommande OS. Ska se också hur bra Sidecar funkar med två M1or.

Av Lizardman

https://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=519556.jpg

Det går ju också att köra med sändare. Här är en bild på mina Beyer DT177X med en Radsone ES100 blåtandssändare. Ger finfint ljud också med mina öppna Hifiman Ananda. Jag gör egna korta kablar för att fästa i krage vid samtal eller klämma fast på bygel för så trådlös känsla som möjligt. Fiio gör också sådana sändare. En sån och ett par Sennheiser HD560S skulle ju vara fint. Dessa går på runt tusenlappen och är erkänt bättre än de billigare nämnda tidigare!

Av Lizardman

Går du upp en tusenlapp hittar du Hifiman Deva.
https://www.hembiobutiken.se/produkter/horlurar/tradlos/31050...

Av Lizardman
Skrivet av sorcgsdf:

Grattis, har hört mycket gott om den och dessutom är den toksnygg, får man fråga vad du fick ge för den?

Tja, jag gav 9000:-, ca: 1 år gammal, lite spelad och i nyskick. Har varit nära att köpa ny P3:a länge för att fixa till med tangospinner och bättre pickup längs vägen men tycker nog jag gjorde rätt som gick på P6 direkt. Kanske tester MC i nästa steg men den låter riktigt bra redan!

Av Lizardman

Slog till på en begagnad Rega P6 med Exact MM i helgen och vill bara säga att jag är toknöjd trots mediokert RIAA. Hade en lite billigare rega med en Elys 2 och trodde inte det skulle vara så mycket skillnad. Sitter o spelar mina gamla favoriter och jämför. Väldigt nöjd..

Av Lizardman
Skrivet av SanyaIV:

Har haft mina HE-400i i några år nu och jag skulle väl säga att jag älskar ljudet i dem, förutom den tunna basen. Inget jag direkt tänkt på under dessa år, fram till att jag skaffade Sennheiser CX400 BT TW till mobilen och fick höra lite mer bas. Så nu letar jag efter något som i princip har klarheten i HE-400i men mera tillfredsställande bas? Några tips? Kan förtydliga att det jag gillar med HE-400i är att i princip alla ljud är så klara, det går att särskilja instrument från varandra, de låter i princip som sina egna delar av ljudet istället för ihoppsmetat med alla andra ljud, om man kan säga så? Kan inte lingot. Hittills är det något jag upplevt som motsägelser, antingen har man bas eller klarhet, men min erfarenhet är ju begränsad. Hade tidigare HD650 som nog hade mer bas men som inte var alls lika klar i alla andra ljud som mina HE-400i.

Håller lite med tidigare talare här, jag tycker inte HE-400i har dålig bas, tvärt om bra, rätt förstärkt. Men HD650 är ju lite mysigare i basen rakt ur lådan. Jag tycker en dålig förstärkning av HE-400i gör dom lite kliniska och metalliska liksom. Bra hybrid-rör gör underverk med de lurarna! Är faktiskt lite sugen och leta upp ett par igen och testa lite moddning!

Av Lizardman

Sennheiser, WTF…

Av Lizardman

Tråkigt, haft rätt många Sennheisers, saknar egentligen bara att ha ägt HD800S (Jaja, förutom allt kring Orpheus grejen). Gillar fortfarande HD650 & HD25 även om HD800 med rätt rör var riktigt riktigt trevliga. Tror inte det blir samma sak med ny ägare. Dock finns så många andra mindre audiofila tillverkare nu så förmodligen gör det inte så mycket. Säkert därför det är svårt för S att få de och gå runt också. Dessutom tycks andra ha kommit längre i trådlösa träsket än S. Tråkigt i vilket fall.

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Hmm 18005kr + 3000kr slagavgift. Ej uppnått vad säljaren ville ha. Undra om det blev affär.
8st ECL85 / 6F5P rör verkar jobbigt att hålla reda på eller ersätta om något krånglar, eller tänker jag fel?
Men jag funderade en del på den ändå

Kollade på den där auktionen och det verkar som om res. pris ligger på ca: 65-75% av nypris där res. pris uppnåtts. Var sugen på en E.A.T-svarv men lade ner när jag fattade galoppen.

Av Lizardman
Skrivet av mikaelm:

Inget illa om Sennheiser, jag har många av deras lurar själv - men det känns nästan som denna forumtråd är sponsrad av dem då deras lurar diskuteras väldigt frekvent här.

Håller lite med men samtidigt är det ju för att HD600/650 är en relativt överkomlig HeadFi-referens som passerat mångas ägo och därför kan vara en gemensam referenspunkt när vi börjar tala ljudupplevelse.

Av Lizardman
Skrivet av moron:

Ok, det jag tänkte.

Känner du till någon bra återförsäljare av Hifiman i EU t.ex.? Är lite mer inne på LCD-2 ändå, rädd att Ananda blir lite för analytiska?

Ananda är inte analytiska, mycket detalj över i princip hela registret. Men inte analytiska. Separation är inte överdriven. Ett uns värme gör bas rolig och toppen ovass. En sak som kommer fram lite mer är kvinnliga röster, vilket jag gillar. Panglur som på riktigt låter helt OK redan ur en lightning-adapter.

Av Lizardman

Min G603 har plötsligt börjat bete sig väldigt konstig och är obrukbar.Vet faktiskt inte varför. Den är ett år, typ.

Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Schiit har släppt ny gaming DAC/AMP "Hel 2".
Vettiga nya funktioner för $199. Eftersom den numera har optiskt kan man koppla in Chromecast Audio digitalt och så har man en komplett streaming/DAC/amp för typ 2500kr.

  • More power: Hel 2 is rated at 1200mW into 32 ohms, 20% more than Hel.

  • More connectivity: Hel 2 adds an optical input, so you can connect it to any TV with an optical output.

  • More compatibility: Hel 2 has built-in UAC2/1 switching, which means it’s now compatible with many gaming consoles like Sony PS4, PS5, and Switch.

  • More modernity: Hel 2 uses USB-C connectors, rather than Hel’s USB-micro.

  • More quality: Hel 2 offers lower noise and distortion than Hel.

https://www.schiit.com/products/hel-2

https://www.schiit.com/public/upload/images/Hel2-front-1920.jpg

https://www.schiit.com/public/upload/images/hel2-back-1920.jpg

Alltså, jag vill ha den där! Måste ju vara perfekta hemmajobbslösningen för alla videomöten.

Av Lizardman
Skrivet av Distordera:

Audio Technica Ath ap2000ti helt klart.
Billigaste sättet att få 100000:- ljud enligt nåt test. Riktigt välljudande är de iaf, och lättdrivna som få.

Är dom så bra? Såg att det var Ljud & Bild som nämnde 100000:-, ibland kan ju dom vara... lite... färgade.... Men det är helt rätt prisläge om de verkligen levererar. Har du hört dom?

Av Lizardman
Skrivet av oqvist:

Låter som att du bör testa kennerton magni. Superlättdrivna. Finns många jämförelser med focal elegia

Jo, du har ju koll på att jag varit intresserad av Magni länge..;)

Av Lizardman
Skrivet av TotalF:

Haft mina ett par veckor nu och kör, per idag, dom med en hip dac och tidal hifi.

Kul att du gillar dom! Jag håller med, det kan ibland vara galet stor skillnad på komsumentlurar och mer premium. De bästa slutna jag haft var Audeze LCD-XC. De hade dock probelmet att de var tunga för skallen/nacken och rätt kräsna med förstärkning. Rätt förstärkt lät de fantastiskt, presis som Hifiman HE-6 som jag räknar som de bästa öppna jag ägt, bättre än Sennheisers HD800. Just nu är jag rätt intresserad av bra men lättdrivna slutna lurar och tänker att just Focal Celestee kanske är det? Just nu gillar jag lurar jag kan plugga rakt in i datorn och på high-end ljud. Jag har sålt av mina tunga hörlursförstärkare. Så har någon tips på lättdrivna slutna så lyssnar jag!

Av Lizardman

Någon som hunnit hört och har någon typ av åsikt kring Focal Celestee?

Av Lizardman
Skrivet av Alumax:

Jag har letat runt överallt omen det här svaret verkar inte finnas...
Så, jag sitter idag på en MBP 16" som arbetsdator och den agerar desktop med docka. En jävla fin maskin och jag kan sitta ute i solen med den och arbeta på dagarna. Men, om jag kör Teams på den, som det gärna kan bli ett par timmar om dagen håller den fasen inte mer än en till två timmar innan den är körd. Jag kan göra så mycket annat på den men Teams käkar upp den. Men hur rullar Teams på en MBA eller MBP med M1? Min x86-maskin blir brännhet och är på väg att lyfta.... är det bättre på ARM? Kom igen, någon av er där ute måste veta.

Jag kör Teams dagligen (jobbar hemma) ofta flera möten om dagen på min MBP M1. Fläkten går typ inte igång. Då fliksurfar jag samtidigt. Jämför jag med en gammal MBA från 2015 så tutade den så fort jag drog igång Teams. Det är alltså riktigt stor skillnad.

Jag är i alla fall mycket nöjd med avsaknaden av värmeutveckling.

Tillägg, det är inga problem alls att köra Teams-möte i en fåtölj med datorn i knäet.