Inlägg

Inlägg som Nova1007 har skrivit i forumet
Av Nova1007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amphiler
Kan det inte vara så enkelt att du måste välja en annan kernel som lämpar sig bättre för din dvd brännare?

Testat att bränna ner Knoppix till DVD och inte heller det fungerar att boota upp med min DVD-brännare. Vad menar du att jag måste använda en annan kernel? Hur ska det fungera? Kan inte mkt om kernel och sådant. Men om det har med kernel att göra så borde iaf VistaBeta1DVD fungera? Ska pröva med den först.

Av Nova1007

Låsa filer i XP?

Vill att en fil på datorn ska låsas från alla konton i XP, detta gäller även konton som tillhör Administratör-gruppen. Ingen ska kunna ta bort, ändra eller skriva i denna filen såvidare dom inte har ett korrekt lösenord. Den ska endast kunna exekveras (bat-/exe-fil). Vill inte använda Windows egna säkerhetsprinciper då man som Administratör kan ta bort lösenordsskyddet hur enkelt som helst.

Finns det något externt program som fixar detta (sätter lösenord på en fil och ingen kan ta bort/ändra utan att ange lösenord, men dock ska den kunna exekveras utan)?

EDIT: testade File Lock. det fungerade men inte tillräckligt tillfredsställande eftersom man inte heller kunde exekvera filen då man hade spärrat den.

EDIT: universial shield fixade det!!!

Av Nova1007

Olika filrättigheter på en filserver?

Jag har tre datorer. En dator är server med filer utdelade till de övriga två. En av de två vill jag ska ha administrativa rättigheter dvs kunna ändra och ta bort filer. Den andra vill jag bara ska kunna öppna dom. Hur ska jag konfigurera på min server (XP PRO) så att det blir så som jag vill ha det. Utgår man från kontonamn eller datornamn?

Av Nova1007

så om jag har 2-3 gmailkonton samtidigt på OE så blandas alla mina mail ihop i inkorgen under "Lokala mappar"?

Av Nova1007

outlook express fråga

när jag addat hotmail-konton (3st) på outlook express så får varje konto varsin mapp. men när jag addat ett gmail-konto så använder den "lokala mappar" som sin mapp. men jag vill att den ska ha sin egen självständiga mapp som de andra hotmail-kontona.

vet någon hur det görs?

http://home.ripway.com/2005-10/481692/bild2.JPG

Av Nova1007

BSplayer fråga

När jag dubbelklickar på en avi-fil som har en subtitle-fil i samma mapp (låt oss säga film.avi + film.srt) med samma namn så startas bsplayer och lägger automatiskt till film.srt så jag inte behöver adda den manuellt. Men saken är att när den addas automatiskt så kan man varken ändra storleken på texten eller flytta texten bakåt o framåt i tidslinjen för att justera synkroniseringsfel. Detta går när man addar manuellt. Men då får jag 2 subtitles på varandra eftersom den första inte försvinner. Har testat med olika inställningar men det går inte att få bort den automatiska.

Vet någon hur man antingen får bort den automatiska eller ännu bättre, hur man kan justera synkroniseringen/textstorleken?

Av Nova1007

i så fall. kan du skicka 71.89 till mig eller har du nån länk till den för jag har bara 62.x versionen och tror inte man kan ladda ner någon äldre version på deras hemsida.

Av Nova1007

Problem med TV-out efter uppdatering av Nvidia drivrutiner

jag har en nvidia geforce ti 4200 och tv-outen fungerade utmärkt. men när jag laddade ner den senaste drivrutinen från nvidias sida så kunde datorn inte längre identifiera tv:n och därmed kunde jag inte använda tv-outen. det var en versionsbyte från 62.x till 81.85. så konstigt att den inte stödjer samma sak.

det finns bara en sorts av uttag på mitt grafikkort och det är varken s-video-kabel den använder. någon som har samma problem?

Av Nova1007

DVD + eller -?

Hej

Nyligen köpt en DVD-brännare och ska nu köpa DVD-skivor. Undrar om jag ska köpa DVD R + eller DVD R - och vad är det för skillnad mellan dessa?

Vet att DVD DL stödjer 8.5 gb men varför är dessa så fruktansvärt mycket mer dyrare?

Av Nova1007

Men det kostar att skicka sms med Telias sms-dator ju?

Av Nova1007

Falcon4 och LockOn

Hej

Nyligen köpt en Saitek Cyborg Evo Force som jag tänkte använda till krigsflygsspel. Har hört att dessa två - Falcon och LockOn - är en av de bästa och realistiska flygspelen som finns, men också att de är svåra att bemästra.

Falcon sägs vara svårare än LockOn, varför jag bestämt mig för att lära mig den senare först. Men min fråga är: För er som kan dessa spelen (nästan in- och utantill), hur lång tid tog det för er att kunna dessa? Snackar vi om veckor eller månader?

Och en andra fråga: Har inte en enda koll på patcharna/uppdateringarna till dessa spelen. Vilken är det senaste? Ska jag bara installera t.ex. Falcon4/LockOn med den senaste patchen så är det spelfärdigt?

*Nybörjare inom flygspel*

Av Nova1007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredo
http://www.shell.linux.se/irocz/henke/sms/

Har du senaste versionen?

Det kräver .NET Framework, det är nog det som gör att det exploderar i nyllet på dig sådär http://msdn.microsoft.com/netframework/downloads/updates/defa...

tackar tackar...det funkade efter jag installerat .NET

Av Nova1007

Kan man associera CTRL+SHIFT+A t.ex. till en musknapp? Måste väl gå.

Av Nova1007

PsExec strul. hjälp.

Jag använder psexec för att starta diverse program i min fjärranslutna dator. Det brukar gå fint för det mesta men då och då får jag detta meddelande i mitt lokala dator:

Error communicating with PsExec service on 192.168.0.2:
Denna pipe har avslutats.

Då kan jag liksom inte använda psexec. Har testat att starta om fjärrdatorn utan att det hjälpt. Och helt plötsligt funkar det igen men dröjer inte länge innan samma meddelande kommer upp igen.

Vad beror detta på?

Av Nova1007

Jo det var den jag använde först men den funkar inte.

Står fel i program när jag startar den. Testat med bägge WinXP-datorerna jag har.

Funkar det för er eller?

Av Nova1007

SMS program istället för SMS-sidorna?

Hej

Jag har Telia Mina Sidor varifrån man kan skicka sms-meddelandet - iaf kunde. Av någon anledning vill den inte sig nu på sistone.

Det är inte speciellt effektivt heller att logga in och klicka på massa knappar för att sedan komma till sms-sidan.

Nån som känner till nåt program man använder istället för att skicka sms direkt utan omvägen till dessa sms-sidor?

Av Nova1007

Kan inte nån testa detta på sin dator och se om det blir samma sak som här. För detta är så jobbigt. Är så här på bägge av mina datorer så detta måste vara någon slags bugg.

Av Nova1007

Bugg på miniatyr-visningen. HJÄLP

Jag har ställt in alla mappar till att använda miniatyr-visning för filer och mapparna. Och hos mapparna har jag ändrat visningsbild så att dom visar en bild i sig (se bilden, de två högra mapparna)

Men efter några omstarter när jag vid ett annat tillfälle har samma mappar framme, så har de tappat bort sina visningsbilder (de två vänstra mapparna) och jag får högerklicka --> egenskaper --> anpassa - välj en bild och välja om.

Detta återupprepar sig hela tiden. Vad är felet? Är det en bugg eller? Nån som har samma problem?

http://home.ripway.com/2005-10/481692/bild.JPG

Av Nova1007

Skriva program som kopplar .exe filen till CTRL+F1?

Vet nån hur man skriver ett enkelt program som kopplar .exe filen till CTRL+F1? Så när man klickar på programmet så är det som om man tryckte CTRL+F1.

Helst i C++ om det inte fungerar i .bat filer (vilket skulle vara ännu enklare )

Av Nova1007

Re: MCE + UPC? digital tuner

Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Hej

Funderar på att skaffa Windows Media Center 2005 (svensk) nu i dagarna (jo, jag vet om mythTV, mediaportal m.m.) och undrar vad för digital-tuner som rekommenderas.

Det måste fungera med UPC. Har som det är nu ett PVR250 (analogt) kort och det ska fungera bra med MCE drivrutiner som jag förstått det. Men går det bra att blanda ett analogt och digitalt kort?

Sen, i vilket format sparas det man spelar in? Hårdvaruaccelerationen borde ju utnyttjas tycker jag och då blir det ju mpeg2 men folk klagar ju så på att allt sparas i wma så man blir ju lite fundersam.

Sen såg jag att en uppgradering fixar så att man kan ha 4 tuners (kanon!). Men det står bara såhär:

http://www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/upgrade/rollup...

Är man begränsad till två stycken analoga och två digitala eller vad menar de med det där?

Får man fråga om du har nån fjärrkontroll till detta?