Inlägg

Inlägg som Berkan har skrivit i forumet
Av Berkan
Citat:

"Set Icon" can change bookmark folder icons in FF ver. 3.5.6!!!!!!!!!

Kommentar från användare på Favicon Pickers sida.

Av Berkan

En färdigbyggd låda är väl nästan alltid oprisvärd, eller? Överpriset är vad man får betala för att man inte orkar, kan eller hinner knåpa ihop något själv (för mig är det lite av varje).

Att det är en ganska klen processor innebär ju dock att en NAS är relativt strömsnål jämfört med en dator.

Men jag kan nu meddela efter att ha spenderat en del av förmiddagen åt att läsa om Scaleon att det nu lutar åt en sådan, den ligger mer i den prisklass som min plånbok för närvarande tillåter, 3500 inkl 2 TB passar mig alldeles utmärkt. Ska läsa på lite till först bara, men det blir not ett köp under helgen.

Av Berkan

För egen del lutar det mest åt Synology DS409 (utan +). Den ligger många hundralappar under DS409+ i pris men utklassar fortfarande Qnap 409 i prestanda.

En WHS-burk var jag inne på förut, vet faktiskt inte varför jag har övergett det spåret, jag kanske ska undersöka det igen innan jag bestämmer mig.

Av Berkan

Där ser man, den som söker han finner. Trodde faktiskt inte att Dell hade sådan info på sin hemsida.
(Länk för intresserad)

Ser nu (som jag misstänkte) att WLAN-antennen sitter i locket, jag får väl antingen dra hederlig kabel till LAN-kortet eller montera tillbaka själva antennkabeln efter att jag har plockat bort skärmen.

Av Berkan

Montera bort trasig skärm från laptop

Sumpade min gamla Dell Inspiron 6000 i backen så att skärmen sprack fullständigt. I övrigt klarade sig den dock och har nu tuffat på ett tag med en extern skärm inkopplad.

Den trasiga skärmen är dock ivägen, eftersom jag måste lyfta på locket varje gång jag ska slå på strömmen (och nej, att alltid ha skärmen uppe är inte ett alternativ), så därför funderar jag på att montera bort skärmen.

Går det, eller är det stört omöjligt, eller "jag det går, men..."?

Av Berkan

Jag har fått ett litet problem med senaste versionen 3.0.8

När jag startar upp FF har jag inställt att den ska ladda senaste sessionen, men förutom att ladda upp de flikar jag hade när jag senast stängde FF så laddar den även upp
http://www.google.se/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla...
och
http://sv-se.www.mozilla.com/sv-SE/firefox/3.0.8/whatsnew/

Mycket irriterande i längden, någon som vet hur jag blir av med detta problem och slipper de två flikarna?

Jag har förresten Tab Mix Plus som flikhanterare.

EDIT: orkade inte felsöka eller vänta på svar, så jag avinstallerade hela Firefox och ominstallerade det med alla tillägg, då blev allt bra igen.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av goblin
Läs här... http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.171240

Problem med ZoneAlarm då DNS-delen i Windows uppdaterats.

Tack, misstänkte att ZA kunde vara delaktig i problemet.

Av Berkan

Jag har drabbats av samma problem, får inte igång internet. Jag ska göra en felsökning hemma ikväll, med omstart av router etc, men befarar att det blir en ominstallation av Windows (har stängt av systeomåterställning). Nätverkskortet får en ip-adress av Fon-routern, men internetuppkopplingen är stendöd.

Inga besked om att något gick fel i uppdateringsprocessen.

Av Berkan

Jag har låtit en annan person göra den fysiska installationen och han vill veta att allt funkar innan han "lämnar över" nätverket till mig.

Av Berkan

Det finns ju jättemånga ljudlösningar för PC. Logitech Squeezebox och Wireless DJ, Sonos samt Soundbridge är de jag kommer på på rak arm, men det finns fler tillverkare.

Videostreamare finns ett gäng också, men de är inte lika buggfria.

Av Berkan

Det är mest för att se att jag har kopplat rätt. Om man tror sig ha byggt ett cat6 nät - vad är det som kan ställa till så att det i realiteten inte är ett cat6 (Bortsett från att min patchpanel som jag har valt endast är 5e)? Allt kablage och uttag i övrigt är cat6-märkt.

Av Berkan

Billig nätverkstestare

Håller på att bygga ett cat6-nätverk i nya huset och undrar om någon har erfarenhet av nätverkstestare i 200-kr-klassen som Clas Ohlson och Kjell & Co har?
Duger de till det de är avsedda att klara av?
Om någon har testat båda så kom gärna med mer input om varför den ena är att föredra framför den andra.
Kanske någon annan butik säljer en nätverkstestare i samma prisklass som är bättre?

Av Berkan

Jag väntar nog till dess att Logitech släpper en fjärr med Vista Sideshow, så man kan köra sin htpc fullt ut utan att behöva slå på tv:n när man ska lyssna på musik eller radio.

Av Berkan

Tack Hiker, tyvärr har skåpet utgått ur sortimentet.

EDIT: Har nu varit och kikat in i mitt blivande nya hem och anledningen till att det var svårt för elektrikern att få dit ett 19-tumsrack beror på att en garderob hamnar i vägen (jag har tänkt ha patchpanelen inne i en skjutdörrsgarderob). Nätverket terminerar ca 15 cm ovanför "innergarderoben" innanför skjutdörrarna, så även ett 10"-skåp får problem med att få plats.

Jag löser det tillfälligt med en sådan här så får jag se vad för en lösning det blir i framtiden. Router mm ställer jag ovanpå garderoben.

Av Berkan

Jag har hittat ett skåp på www.elbutik.se som kan funka.

Dessutom verkar Elko ha 10"-skåp (Elko Home miniskåp), frågan är bara var i Stockholmstrakten jag hittar en butik som kan ha det i sitt sortiment. Finns det någon stor elbutik för konsumenter i Storstockholm (elbutiker är inte min gebit riktigt)?

Jag ska kolla upp Rittal också, Kjelle har jag kikat på och de verkar inte ha 10"-skåp i sitt sortiment, dock har de patchpaneler för 10".

Av Berkan

Var hittar jag 10" rackskåp / stativ?

Har letat runt på ett otal internetbutiker för att hitta ett rackskåp eller stativ för 10"-paneler, gärna ett som går att hänga på väggen. Finns det någon vänlig själ som har bra koll på var jag kan hitta sådana till ett humant pris?

Jag har köpt ett 19" väggstativ, men det verkar bli svårt att få till det där jag har tänkt att det ska sitta, därav dilemmat.

Av Berkan

Patchpanel inbyggd i väggen

Letar efter en patchpanel (rj45, cat6 alt 5e) för 12 uttag som man kan fälla in i väggen för ett snyggt slutresultat (16 funkar också, om de är vanligare). De paneler jag hittar är antingen konstruerade för att monteras i ett rack eller för att monteras på en vägg, men jag vill som sagt att den ska monteras i en vägg.

Någon som vet var jag kan få tag på en sådan panel? Jag har kikat på Kjell&co och lite andra hemelektronikbutiker (dustin, webhallen, etc) utan klockren framgång.

Jag har i min nuvarande lägenhet en sådan panel, men tyvärr står det inget tillverkarnamn på den och den har bara 10 uttag så en korkad idé som att sno med sig panelen till nya boendet håller som tur var inte.

Av Berkan

Vi var och skrev på kontrakt för 1½ h sedan. På måndag träffar vi elektrikern för att diskutera lösningar och kabeldragningar. Får se vad han säger då, jag ska ta mig en funderare var jag vill ha uttagen.

Tilläggsfrågor: Eftersom jag inte vet vad elektrikern har för nätverkskunskap så kanske det blir jag som får göra själva kabelkopplingen (och elektrikern gör dragningarna) så därför kommer här fler frågor:
1. Om jag nu ska ha dubbla kablage till 6 ställen (totalt 12 uttag), räcker det då med en sådan här väggdosa (bild saknas, se sid 116 i katalogen) tillsammans med 12 st sådana här modularjack och sedan ett sådant här dubbeluttag i varje rum?

2. Kjell & Co verkar trycka på Keystone modulsystem - är det ett lämpligt val?

EDIT 2: Kom på att det var 6 uttag, ändrade ovan till rätta siffror.

EDIT 3: Vet inte om det är ngn som fortfarande läser den här tråden - i så fall undrar jag om det är avancerat att själv dra nätverkskabeln i tomrör och koppla in tp-kabeln i vägguttag resp patchpanel?
Elektrikern fixar tomrör, men för att hålla nere kostnaden så funderar jag på att fixa resten själv. Om dragning av kabel är krångligt så kanske jag låter elektrikern dra själva kablarna men jag själv monterar resten.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zsimpey
det blir långa vägar att gå med kablarna. inte för att det har nått att säga, tänkte mer högt.

jo skulle va kul å se hur du tänkt dra allt!

och lycka till måste man väl ändå säga!

Hehe, ja vi får se vad "cable guy" har att säga imorgon när vi träffar honom. Han ska ju dra tele runt till diverse ställen i huset (vet ej var de är planerade dock) så det ska väl inte vara någon omöjlighet att få till lite LAN i samma veva. Men jag lär väl knappast få alla önskemål jag har.

Grejen är den att det är inte jag som ska dra skiten (pardon my french), jag bara vill ha det fixat, därför har jag inte funderat hur själva kanalerna ska gå utan bara var jag vill att uttagen ska sitta.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zsimpey
har du några ritningar på huset eller bilder osv på framdriften. vore intressant se, då jag inom 5år ska bygga eget och kollar lösningar, både kabeldragning, men också planlösning osv...

kanske lägga upp i galleriet? om det nu är något att ta bilder på, men en ritning somsagt vore intressant, med tänkta dragningar inritade.

I mitt galleri på Minhembios forum (http://www.minhembio.com/Berkan/ ) finns planlösning, dock utan eldragning inritat, ska se om jag kan få tid att rita in det.