Inlägg

Inlägg som Berkan har skrivit i forumet
Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knolpak
Vad ska du med en dvd-brännare på en laptop till? Jag förstår om du är på resande fot under längre tider. Men när annars behöver du den? Jag behöver den inte. Den är för mig Värdelös!

Det beror väl på om den bärbara är din enda dator eller inte. Själv har jag skrotat min stationära och då är det ju naturligt att jag har en dvdr i den bärbara.

Pomidoroff: Det är väl aldrig dåligt med valfrihet? Det är ju knappast optiska läsaren som är mest avgörande för slutpriset.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knolpak
Beställde en inspiron 6400 idag och glömde helt bort mecenat. Såg se att 5% bara gällde till 29/3. I och för sig så hade dell förlängt någon av sina erbjudanden över helgen så det kanske gäller mecenat också...

ALLTID 5 % rabatt genom Mecenat (om de inte uttryckligen skriver att det inte gäller).

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dammskog
vart finns rabattkoden?
jag har inte sett den på studentkort.se

Vet inte på den sidan, men med Mecenat-kortet är det svårt att missa erbjudandet, finns en länk på förstasidan.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dammskog
man ska få rabatt via studentkort.se men de länkarna verkar varit trasiga hur länge som helst,

Du behöver inte gå via länkarna, skriv bara in rabattkoden (okejdå, koder av det här slaget finns men det är bara studentrabattkoden jag känner till) efter att du konfigurerat din dator.

Av Berkan

Men bilden är ju D620, en helt annan dator.
På min 6000 sticker batteriet inte ut alls.

EDIT: Bilden borttagen.

Av Berkan

Nej, Sverige-Dell kör inte med rabattkuponger. Här är det deras hela-tiden-förekommande rabatter på hemsidan som gäller plus att man kan snacka till sig en bra deal om man ringer deras säljare.

Av Berkan

Jag fattar det som att batteriet kommer att sticka ut från chassit.

Av Berkan

Ladda hem tillägget "Tab mix plus", så kan du göra detta bland en hel del annat.

Av Berkan

Jag sitter med samma fundering. Problemet jag har är att jag har kravet att inte behöva slå på teven för att spela musik, vilket innebär att strömmaren måste ha en display (de flesta lösningar kör ju med osd). Och då faller nästan alla modeller bort.

Kvar har jag på min lista ovan nämnda Squeezebox (mycket snygg och fyller alla mina behov FÖRUTOM att den inte kan spela video) samt Rapsody RSH-100, men den saknar i sin tur nätverksanslutning. Men eftersom min kommande dvd-inspelare kommer att kunna spela upp divx-filmer från skiva så lutar det nog åt en Squeezebox ändå.

Men det kanske finns någon som har ytterligare förslag? Tvix har jag varit inne på, men där verkar det inte gå så bra att spela upp mp3 utan teven påslagen.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av McMoj
Kan säkert finnas nån form av tillägsprogram för outlook som gör detta också. Har sett många företag som har sådant när folk är på semeseter och dylikt, och det är väl lite jobbigt om dem ska gå in i mailservern och lägga till ett autosvar...

Det är precis det man gör på jobbet när man via jobbets e-post lägger in en autofrånvaro. Det är ju inte i sin egen jobbdator som ändringen sker, utan det läggs naturligtvis in på jobbets mejlserver.
Hemma är det ju annorlunda eftersom det är bredbandsoperatören som står för mejlserver (eller google eller microsoft etc) och då måste du alltså antingen be dem att lägga in ett sådant meddelande (kan funka via webbmejlportal hos vissa) eller så måste du ha din egna dator igång så att ditt egna Outlook kan besvara samtliga inkommande mejl med ett frånvaromeddelande. Företagen har alltså inte något tilläggsprogram utan det finns som standard i mejlservern (undantaget kanske en-/fåmansföretag som kan ha annan lösning).

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rooki
Den som väntar på något gott....

Fungerade det för dej då?

// rooki

Jajamensan! Tack än en gång.

Av Berkan

Tack, Rooki, jag har väntat i ett år på att ngn ska svara i denna tråd!

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscrug
men finns edge i storstäder? ex malmö i comviqs nät?

Endast Telia som satsar på edge i Sverige.

Av Berkan

Sunkig batteritid dock.

Av Berkan

Hehe, samma sak för mig, tog ett tag innan jag kopplade ihop de två sakerna.

Av Berkan

Prova detta:
Start -> Kör -> skriv "regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll" (utan citattecken) -> Ok (eller enter)

Av Berkan

Billiga kan du hitta på Clas Ohlson och Kjell & Co. De har de flesta varianter och längder.

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ickx
Mail som hamnar i spamkorgen rapporteras inte som nya mail, inte för mig iaf.

Samma för mig.

Av Berkan

Om felet fortsätter, prova att avinstallera gmail notifier och kör med Google Talk istället, ger dig samma funktion (plus Googles "messenger"-variant).

Av Berkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Det är ganska uppenbart att du inte får sätta dit en ny stickpropp. Enligt ELSÄKFS så får man byta exempelvis stickproppar om och endast om man är helt säker på hur det skall göras.

Det är ju därför han frågar här, för att bli helt säker.

Men jag förstår vad du menar, är man osäker ska man inte pyssla med el, det minst dåliga som kan hända är att apparaturen pajar, hyfsat mycket värre om det börjar brinna och hela kåken/höghuset sätts i brand.