Inlägg

Inlägg som WreXlaM har skrivit i forumet
Av WreXlaM
Skrivet av ChrisDev:

Lånar tråden istället för att göra en helt ny.
Inte pillat speciellt mycket med React så jag blir lite förvirrad av vissa saker, har en fråga:
Hur får man en simpel button onClick att fungera på mobil?
Har sökt på nätet och provat det som kommit upp men det har inte fungerat, t ex onTouchEnd.

Kan du visa koden du testar med? `onClick` borde fungera som den är, även i mobil. Du kan använda ex. https://codesandbox.io/.

Av WreXlaM
Skrivet av ermii:

@WreXlaM: Math har vi inte jobbat med än, utan vi är mest i grund grejerna eller vad man ska säga.

Kommer dock bara på Console just nu, så vilka andra metoder skulle man kunna ta upp? Convert.ToInt32 borde fungera, men skulle det gå med TryParse? Fungerar loopar eller switch som metod-exempel?

[EDIT]
Jag löste det! Använder mig av random, console och convert! Tack för math tipset dock!

Svarar även fast du löst det. Loopar eller switch är inte metod-exempel. TryParse fungerar emellertid utmärkt, den likt de andra du nämnde är metoder. TryParse är lite annorlunda sett till att den returnerar en Boolean som visar om det gick bra eller inte, och använder en "out-parameter" för att spara värdet av parsningen som du anger.

Av WreXlaM

Svårt att veta vilka metoder ni har jobbat med, men metoderna i Math är ganska enkla att förstå sig på (typ Min(x, y) etc.): https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/api/system.math?view=...

Av WreXlaM
Skrivet av AmdX2:

Var i den videon kontrollerar de kortet noga? Ser mest arbetare som gör sitt jobb snabbt och effektivt och skickar kortet vidare. Har någon av dem råkat göra en skada på det verkar det inte som att nästa person tar sig tid att titta efter det.

Av WreXlaM

Gör säkert som många andra kommer (?) och röstar på kombinationen av det jag spelade när det faktiskt var Classic - Alliance och (Dwarf) Priest. Ska bli spännande att se hur otålig man blir av att inte ha mount innan 40.

Av WreXlaM

Titta på Google Cloud Platform eller Microsoft Azure exempelvis. Ganska generöst med "sign-up credits" så att du kan komma igång ett tag och hosta det i appservice, vanlig VM eller Kubernetes. Alltid bra att kunna när du är klar med utbildningen också!

Av WreXlaM

Köp en Rubiks Kub och skriv ut en guide över de olika strategierna

Av WreXlaM
Skrivet av lodarletarn:

@WreXlaM:

Tycker du att jag kan lägga till en klass som heter "Kort" samt en lista i spelarklassen som håller <Kort>?

Helt rätt! Och en lista i Gameklassen också som innehåller korten som är kvar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WreXlaM
Skrivet av wranzzon:

Jag köpte Kjell&co:s bok "så funkar det" För några år sedan, och i den boken står det att man kan koppla efter det schemat jag går efter, kan skicka bild när jag kommer hem

Det ser ut som att du har kopplat enligt 568A, men du har gjort det på ”fel håll”. När du håller kontakten upp-och-ner så du ser de guldiga kontakterna ska du ha grön-vit längst åt vänster, och brun längst åt höger - tvärtom mot vad du har nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WreXlaM

Tycker att funktionsklassen känns onödig att ha. Om vi kallar Mainklassen för Game så har vi Game och Player.

Gameklassen kan då bestå av två listor, List<Card> med den blandade kortleken, och List<Player> med alla spelare. Ta ett kort från listan med kort, ge det till en spelare (player.addCard(card) typ) och sen kan du kolla om det gick bra med player.isBust().

På det sättet får du en bra uppdelning, allt som rör den individuella spelaren (dennes kort, summan, etc) finns i Playerklassen, och i Game hittar du det som knyter samman spelet. Det känns, i alla fall för mig, mest logiskt att placera det så.

Av WreXlaM

Kör genomskinliga lådor i lagom storlekar, märkta med Dymo. Sen är det smidigt att ziplock-påsar och spara skruv och annat litet i.

http://www.orthexgroup.se/produkter/forvaring/forvaringsboxar...
https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/elektronik/zip-...
https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/kontorst...

Av WreXlaM
Skrivet av Elloy:

Äntligen blev det rätt! Tack så hemskt mycket, frågan är varför Kjell & Companys bok har en bild enligt det schemat jag har kopplat. Är mitt tidigare schema utdaterat eller är det fel i boken?

Edit:stavning
Skickades från m.sweclockers.com

Vet inte om jag missförstår dig, men patchpaneler och uttag kan ha färgerna på olika ställen, så man måste följa "instruktionen" som är i mitten av ditt uttag för hur du ska koppla. Att en viss färg alltid ska vara överst till vänster och så vidare fungerar inte.

Av WreXlaM
Skrivet av Purrfected:

2 sekunders googling på 586-A
http://www.networktechinc.com/standard.html
Det är alltså 586-B.
Ska du koppla in en till router? Då kör du 586-A (korsad kabel), ska du koppla in valfri annan enhet så kör du 586-B (rak).
Cat5e fungerar till din dator från uttaget.

Samtidigt så är de allra flesta enheter i dag smarta nog att själva räkna ut om de är kopplade med rak eller korsad kabel, så för enkelhetens skull kan du köra 568-B (rak) på allt.

Av WreXlaM
Skrivet av owns good:

Har fullt upp med studierna, det går nog inte. Tänkte ba ta de billigaste flyget till NY och sedan köpa kortet och återvända hem samma dag.

Du kan ju också köpa ett 1080Ti för halva priset mot ett 2080 (ungefär), få det levererat hem dagen efter och ha massor av tid och pengar över. Man behöver inte ha det senaste bara för att, ibland är det inte värt det.

Av WreXlaM
Skrivet av owns good:

Om man packar de ordentligt bra.
Hur ska de komma bort? då vill jag ha återbetalning på varan i nyskick om företaget slarvar bort paketet.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du anger att paketets innehåll är värt 1000 $ kan du ju se till att försäkra det så att du kan få 1000 $ om paketet slarvas bort. Men om du vill slippa tull och moms måste du skriva ett lägre värde på innehållet, säg ex. 450 $. Då kan du ju inte få tillbaka mer än 450 $ om det försvinner..

Av WreXlaM

Som vissa tidigare har skrivit så kan väl ett kort designat av Nvidia, tillverkat av Nvidia och sen överklockat av Nvidia knappast kallas för överklockat? De har ju bestämt specifikationerna för det, och om de då höjer frekvensen så är det den nya specifikationen.

Frågan är ju om tredjepartstillverkarna kan höja den ännu mer och få liknanade fördel som med GTX10x0-serien, och sen om AMD kan ge dem en anledning att tvinga Nvidia att bete sig som folk.

Att de sedan behöver överklocka korten tyder väl på att de utnyttjar prisnivån och bristen på konkurrens på marknaden till sin fördel, och försöka vinna så mycket som möjligt så länge det går.

Av WreXlaM

Då får de väl också släppa en gratisvariant av tjänsten så att reklam är befogat..

Av WreXlaM

Det enklaste är att starta en återställning från din nuvarande installation: https://support.microsoft.com/en-us/help/4026528/windows-rese...

Av WreXlaM

Jag har svårt att se poängen med att släppa Ti redan på lanseringsdatum.. Känns som att det antingen behöver vara väldigt dyrt för att det är för avancerade komponenter, annars hade de ju lika gärna kunnat göra 2080 "så bra som det går", 2070 snäppet under och så vidare och släppa Ti senare.

Av WreXlaM

Jag skulle säga att det är förväntat att int.Parse ibland misslyckas när användaren får mata in data, och därför bör du inte använda try-catch för detta eftersom du förväntar dig att det kan hända. Använd då istället int.TryParse för att slippa exception-hantering. (Ett undantag för detta kan vara om du vill veta varför int.Parse misslyckades (Null, FormatException, etc.) med det är inte relevant i ditt fall verkar det som.)

if (!int.TryParse(Console.ReadLine(), out arr[i]) { /* ... */ }