Inlägg

Inlägg som Ralle har skrivit i forumet
Av Ralle

G3a3 heter på svenska ak4, bara så ni vet.

Deltaforce är annars ganska kul, ettan och tvåan då, men det är ingen vidare grafik.

Av Ralle

kul annons.

Instämmer vad gäller användandet av cp och andra ord t.ex. damp etc. som skällsord, tycker man borde se allvarligare på det och hålla det borta från ställen som detta.

Av Ralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rackafella
det lääääär ju ha något med http://www.14may2003.com/ att göra

Det är ju imorrn, nu blev jag nyfiken, detta med korten e skitknasigt. man försöker att inte bry sig men ändå...

Av Ralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cognitive D
Nu börjar jag undra varför jag aldrig undrat över detta..=)
hur som helst så slipper jag ju göra det så..

är det inte så att & även kallas för 'et'?

Et är latin och betyder aldeles riktigt och men det ser inte ut som & utan det finns en annan variant som jag inte hittar någon bild på.

Av Ralle

Var en mobiltidning som gjorde ett test där de åkte runt i hela skåne och testade täckning, i städerna funkade comviq ok men utanför så hade telia och vodafone mycke bättre. Jag har ingen täckning här på jobbet med comviq (centrala lund) men både telia och vodafone funkar här, jag har också lite problem med att det inte alltid går att ringa till mig etc.

Av Ralle

vem skulle orka bry sig om att låta någon annan göra det istället för att göra det själv?

Av Ralle

Har kört 486 som brandvägg/gateway i 2 år utan problem, hade 12mb ram och 500 mb hdd tror dock inte mer än 100 mb av hdd användes. kör sedan några dagar istället p150 med 32 mb ram och ipCop (linux) funkar kinga och även om jag inte kan ett enda linuxkomando så kunde jag själv instalera och konfigurera det med hjälp utav utförlig manual som medföljer. Jag behöver aldrig logga in med mitt telia adsl, den ser till att jag är uppe.

Edit: när man väl instalerat det så konfigurerar man via ett webbinterface somman kommer åt via det interna nätverket så man behöver varken skärm eller t-bord till den efter installation.
länk finns i Faq, det var där jag hittade det.

Av Ralle

10mb/s kör vi när vi gör dvd på jobbet (jobbar på ett produktionsbolag) (mpeg2) dock kan vi komma ner i 5mb/s utan alltför märkbar kvalitetsförsämring. Vi kör visserligen marknadens bästa hårdvara till detta syftet (blir oftast inte lika bra om man använder mjukvaruencodning). Mpeg4 (divX) har jag inte så mycket erfarenhet av.

Av Ralle

här är en fräck cyckel, till för falskärmssoldater:
kommer från Hummer

http://www.hummerstuff.com/images/123_hummerbike.jpg

Kunde dock inte hitta vad den vägde mer än att den väger "mindre än en full vattenflaska" mer än liknande cyklar som inte går att fälla ihop.

Av Ralle

Quake3 t.ex. funkar bra men Half-Life finns som sagt inte till linux, man kan inte köra samma spel i linux som i windows.

Av Ralle

Ska bli intressant att se följden.

Av Ralle

Bara för att det ska kännas mer personligt, som en student som sätter upp lappar i kiosken "jag vill hyra i andra hand" eller liknande. Den bästa reklamen som finns är när folk säger till varandra "ta dem de är bra, det har jag gjort" och det är det de försöker efterlikna skulle jag tro.

Av Ralle

har haft en 486 som router i ca 2 år men har nu uppgraderat till en 166@150 med samma funktion dock en annan linuxversion. även om en dator inte är det snabbaste på marknaden så funkar de fortfarande.

Av Ralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Paulis
Jag pratade med en tjej där... Marianne tror jag hon heter (DNS avdelningen). Hon var hur trevlig som helst, sen att hon lät söt åxå... Iaf, tror jag pratade med henne 30 minuter eller något, det slutade med att hon inte riktigt visste hur hon skulle göra, eller ifall det var möjligt, men hon skulle kolla upp, och ringa tillbaka sen. Vilket hon gjorde. Tur för telia att dom har några i supporten som kan ge support utan att låta som en inspelad röst.

Tänkte på Gyllene tider: "marie i växlen"

Ringde till telia igår och frågade om de har dhcp eller pppoe eller va de nu kan vara, han svarade; "Vet inte, det ska du nog fråga routertillverkaren" varpå jag sa "Men tele2s support viste vad det skulle vara" då gick han iväg och frågade nån kollega som kunde.

Av Ralle

Att skicka hdd jag bestälde från datorbutiken.com kostade 100:- frakt plus 60:- i pf så 127:- totalt är väl inte så mycket.

Av Ralle

Fiber e ju snordyrt, trådlöst tror jag också på, vanlig nätverkssladd tror jag inte du kan ha, det är för långt, då måste du ha förstärkare längs vägen.

Av Ralle

sak också testa det så fort jag har fått igång min dator..

Av Ralle

jag har en 68pins med en kontakt i var ände som är ca 12cm lång...

Av Ralle

frithioff: fick min 180gxp 120gb igår också, och har precis samma ljud, kommer ganska ofta men det låter inte supermycket bara så man hör det. trodde att det va nån unge på andra sidan kvarteret som skrek först.

Av Ralle

Inte för att jag vill verka dum men; vilket program använder port 25?