Inlägg

Inlägg som kRiLLo_the_only har skrivit i forumet
Av kRiLLo_the_only
Skrivet av Donnerstal:

Förvånad över att folk hellre köper 3060 Ti Eagle OC än Gaming OC PRO när prisskillnaden är så liten.

Vad är det för skillnad på dessa kort?

Av kRiLLo_the_only

Ethernet över elen är ett alternativ. Så slipper du köra trådlöst.

Av kRiLLo_the_only

Skulle inte beställa men gjorde det iallafall nu när icahemma dök upp Tycker 1500kr är billigt om man tänker vad spelen kostade när man var liten plus att man får två kontroller Men visst hade halva priset som övriga världen har, varit bättre.

Av kRiLLo_the_only

Jag beställde en Lenovo IdeaPad 110 idag till mina föräldrar. Tycker den är prisvärd och verkar vara något som det du söker. Finns på dustin för 4590kr

i3
8GB ram
256GB ssd

https://www.dustinhome.se/product/5011015314/ideapad-110

Av kRiLLo_the_only

@Peppar2014: Både och. Jag vill inte köpa något till någon som bett mig och hjälp som jag inte själv skulle vilja använda. De litar ju på att jag gör ett bra val åt dom Känns bättre även om föräldrarna inte vet skillnad på de olika delarna. Men jag förstår hur du tänker.

Av kRiLLo_the_only

Tack för svar och input Jag lever väl kvar lite på den gamla skolan att man ska bygga sin egna dator men jag vet inte om det nästan är mer prisvärt att köpa en bärbar ändå. Det tål att tänkas på. Begagnade datorer går bort då jag tycker datorer blir slöare ju äldre de blir även om man byter hårddisken (är säkert inte så men en känsla jag har ifrån alla mina datorer genom åren). Elgigantens dator tyckte jag nog inte var så prisvärd men tack för tipset!

Av kRiLLo_the_only

Hehe jo det är väl personligt vad man anser som surfdator men jag är ganska kräsen Deras gamla dator dom haft tycker jag gått slött och den var ändå ifrån 2010 och med hyfsat spec. Allt idag dra ganska mycket och ibland körs allt samtidigt och då kan det vara bra med den där extra cpu kraften eller ramen för att inte datorn ska sega ner helt och hållet som den gamla gjorde även om det bara är en surfdator.

Av kRiLLo_the_only

Nu spelar det inte någon roll om det är bärbar eller stationär men den här datorn ifrån dustin såg trevlig ut. Den kostar 4590kr och har ganska lik hårdvara som dom delarna jag länkade. Känns kanske som ett bättre köp?

Lenovo IdeaPad 110

Av kRiLLo_the_only
Skrivet av VadSaDu:

RAM funkar ej på ditt DDR4 moderkort.

Sen skulle en i3'a funka galant till surfning, samt ett 450W nätdel.

NUC-PC skulle varit bra här.

https://www.prisjakt.nu/search.php?s=nuc&view=b

Missade ddr4. Tack för att du såg det. Nu är det ändrat till rätt minne Jo agget är lite overkill men ska se om jag hittar något bra till ett lägre pris. Gillar bara hur tyst det är. Min egna dator hörs knappt vilket jag nästan bli förvånad över varje gång jag startar den Funkar i3 säger du? Jag tycker i3 låter så budget Men det är nog som du säger att den bör räcka i denna uppsättningen.

Av kRiLLo_the_only

Surfdator till föräldrarna.

Tjena!

Mina pappa har länge velat ha en ny dator då deras gamla bärbara gick sönder i somras av åskan. Jag har kollat på bärbara men hittar inget direkt jag tycker verkar bra i deras prisklass som är 5000kr. Tycker att en stationär dator som går att uppgradera känns som ett bättre alternativ. Datorn ska användas till surf, office och youtube.

Vad tror ni om följande saker? Jag vet att nätagget är dyrt men har ett sånt själv och är jättenöjd. Vill inte har något som låter. Det jag mest är osäker på är modekortet. Tog ett billigt men samtidigt ska det väl räcka gissar jag? Vad tror ni? Grafikkort behövs väl inte då det går att använda det inbyggda?

Kingston Value DDR4 2133MHz 8GB 829kr

Intel Core i5-7400 Kaby Lake Processor 1799kr

Corsair RM550x 550W PSU 979kr

Fractal Design Define S Black 799kr

MSI LGA1151 H110M PRO-VH 679kr

Totala summan blir 5085kr

Den gamla datorn har en ssd hårddisk på 120gig så den får den här datorn ta över. Skärm, tangentbord, mus lika så. Jag kan tänka mig betala mer ifrån egen plånbok ifall det skulle behövas. Räcker detta tror ni eller ska jag satsa på lite mer ram till exempel ?

Av kRiLLo_the_only

Är det dumt att köpa R9 290X istället? Kostar lika mycket som 970 och mindre risk att få coil whine.

Av kRiLLo_the_only

Blir en Samsung 850 pro nu efter jag läst lite tester. Verkar som den är riktigt bra Tack för tipset guybrush82. Det enda jag är osäker på nu är grafikkortet. Gillar det men är rädd för coilwhine. Men det gissar jag att de flesta grafikkort dras med ? Kanske blir köp ikväll Behöver bara dubbelkolla grafikkortet som sagt. Vad är ATIs motsvarighet till 970 ?

Av kRiLLo_the_only

Tack Guybrush82 för svaret. Var inne på en crucial först men sen ångrade jag mig. Samsungen ser bra ut. Är V-NAND en teknik en vanlig användare kommer märka något av?

Av kRiLLo_the_only

Gaming dator för 11k. Tips/råd inför köp.

Hej!

Funderar på att köpa en gaming dator. Var ett tag sen man kollade på komponenter så tar gärna emot tips/råd på något som kan vara fel i det jag satt ihop. Jag har valt följande och det slutar runt 11k för allt. Kringutrustning och OS har jag och det är endast datorn jag ska köpa.

MSI GeForce GTX 970 4GB PhysX CUDA

ASUS Z97-A, Socket-1150

Intel Core i5-4690K

Corsair CX 750M, 750W PSU

ASUS DVD Writer, DRW-24F1ST

Corsair DDR3 16GB 1600MHz Low Profile

Fractal Design Define R5 Black

Det jag är osäker på är om de minnen jag valt funkar? Vet att jag haft strul innan med corsair men de kanske är bättre nu. Sen vet jag även inte vilken ssd jag vill ha. Vill egentligen ha en 256gb men tycker kanske att en 120gb är mer prisvärd. Några tips på en snabb ssd ?

Av kRiLLo_the_only

Kan inte hitta något konstigt i eventlogen. Så jag har inget att gå på förutom symtomen samt hur man "fixar" det tillfälligt.

Av kRiLLo_the_only

Win 2k3 server får problem med DNS.

Hej!

Får problem med att användare titt som tätt få problem med att surfa in på vissa websidor på vårt nätverk. Det är inte alla sidor som slutar funkar utan bara tex sas.se som inte funkar men medans tex sj.se kan funka utan problem. Om man startar om tjänsten DNS SERVER på services så fungerar det att surfa in på alla websidor igen. Detta var inget stort problem i början men nu har det hänt två gånger samma vecka vilket gör att jag vill komma till underfull med vad det beror på. Blir jätteglad om någon här vet hur man fixar det

/Mvh Krille

Av kRiLLo_the_only

HP system tray har slutat att fungera.

Hejsan!

Har en dator på jobbet som får två felmeddelande när man skriver ut på den. Utskriften blir utskriven men det är väldigt irriterande att det ska komma upp två rutor varje gång man skriver ut. Har testat allt jag kommit på utan att avinstallera datorn vilket jag inte vill eftersom vad jag läst kan felet komma tillbaks ändå och datorn är svår att återställa vilket gör att jag vill undvika detta. När jag googla hittar jag andra med samma problem men ingen har någon lösning. Har testat installerat om drivrutinerna (även testat med en universal drivrutin) men detta har inte funkat. Skrivaren det handlar om är en HP Laserjet CP1025 som är kopplad till en dator med win7x64. Följande rutor kommer upp vid utskrift:

http://www.bilddump.se/bilder/20120607190503-90.224.159.67.png

och

http://www.bilddump.se/bilder/20120607190551-90.224.159.67.png

Någon som har varit med om detta och vet hur man kan fixa så att inte dessa rutor kommer upp varje gång men skriver ut ? Hade blivit väldigt glad ifall det går att lösa

Av kRiLLo_the_only

Vad skönt att höra. då kan jag pusta ut.

Av kRiLLo_the_only

Var ett misstag. Jag konfade om en port för att kunna byta vlan på en dator lite fort genom att byta sladden mellan portarna bara. Men tog sladden ifrån patchpanelen och kopplade in i den nykonfade porten istället. Trött som sagt. Men det är alltså ingen risk om man råkat koppla så ?

Av kRiLLo_the_only

Det switchen visade var att den disablade interfacen och seden öppnade interfacen några gånger samt att det stod att det inte gick att prata eftersom det var olika vlan på de båda interfacen. Märkte detta snabbt så det rörde sen nog om man 10-15sec. Så det är det ända jag fick fram av konfen. Finns det något kommando man kan dubbelkolla så att allt stå rätt till ?