Inlägg

Inlägg som Knashatt har skrivit i forumet
Av Knashatt
Skrivet av Ozzed:

Lol? Folk "skämdes" ju knappast när det var MP3 från torrents som var guldstandarden heller så varför skulle de "skämmas" för att blockera annonser. Jag har själv min musik på Spotify och tycker ersättningen per stream är helt rimlig. Har ingen aning om hur många av mina lyssnare som kör adblock men säkert en del. Om alla slutade köra adblock så skulle ersättningsnivåerna gå från "rimliga" till "fy fan så gött", visst, det hade gett mer cash kanske men varför ska man gå runt och vara arg på folk som tycker ens musik är bra? Skit samma om de vill betala eller ej tycker jag Om man tycker man tjänar för dåligt så får man väl byta jobb som alla andra?

Ja varför ska jag gå omkring och vara arg för att jag inte får lön när jag jobbar på mitt jobb.
Chefen gillar vad jag gör! Och dom kunder jag hjälper som servicetekniker är jätteglada för det jag gör för dom.
Varför jag jag vara arg för jag jobbar gratis!!! Du har helt rätt!

Jag ska säga till min chef att jag inte behöver ha någon lön längre

Inte för att vara elak men ditt sätt att resonera är verkligen helt idiotiskt.
Att en artist lägger ner massa tid på att gå utbildningar inom musik/sång/instrument som måste betalas via studielån är inte bara det ett argument att personen vill ha lön för sitt arbete?
Och en artist/skapare/producent/musiker som lägger ner massa tid, ofta mer än 40 timmar i veckan på att skapa musiken, träna för musiken etc inte ska få betalt för sitt jobb är något som dom bara ska vara glada för? För folk gillar ju deras musik, det räcker för dom tror du?

Jag älskar mitt jobb jag har, jag älskar uppskattningen kunderna visar när jag hjälper dom. Men inte fan skulle jag hjälpa dom gratis. Varför i hela världen skulle jag vilja det????

Och varför ska musiker byta jobb för att andra STJÄL deras musik? Resonerar du samma med mitt jobb också?
Om jag hjälper våra kunder men bara 50% betalar efter sig, ska JAG då byta jobb för våra kunder skiter i att betala för våra tjänster????

Nä, fy fan för sådant tänkande. Vill du inte betala för musiken du lyssnar på så får du fasiken mig skita i det. Det är ingen rättighet att lyssna på musik. Samma som det inte är en rättighet att våra kunder får hjälp av mig.

Av Knashatt
Skrivet av SAFA:

Nej, en 720KB är 80 spår 2 sidor dubbel densitet, 1440KB är 80 spår 2 sidor hög densitet.
Det är olika koercivitet på magnetmaterialet så en 1440KB kan troligen inte skrivas på en 720KB drive. Tvärtom går om man har "tur", vet folk som stansat extra hål i 720KB disketter för att de ska blir 1440.

En 720KB diskett och en 800KB är samma media, men olika formatering, MAC:en körde med olika rpm på disketten beroende på vilket spår --> olika antal sektorer/spår så man fick 800KB istället för 720.

Sen kanske det går att stoppa i en 1440K drive i mac:en, fanns ju såna mac:ar. Kan ju vara värt att undersöka då dessa är lättare att få tag på.

Du har helt rätt. Jag blandade ihop 360 och 720, är ju uppvuxen på Atari-tiden där det gick att köra enkelsidiga disketter på 360 eller dubbelsidigt på 720.

Av Knashatt
Skrivet av Magicanz:

Det är definitivt 1.44MB då den har hålen på båda sidorna (Och jag har kollat så min drive verkligen inte kan köra dem)

En 720 kB diskett läses och skrives enbart på ena sidan.
En 1.44 MB diskett läses och skrives på båda sidorna.

Alltså fungerar en 1.44 MB diskett utmärkt i en 720 kB diskettstation.

Skrivet av Magicanz:

Problemet med guiden du skickade är att man behöver en mac med en 1.44MB Disk Drive för att faktiskt generera floppy drives med OS. Då jag inte har någon sån blir det lite svårt

Den här guiden visar hur du skapar en 400 eller 800 MByte disket på en pc av en 1.44 MByte diskett på en PC:

https://www.hardwaresecrets.com/how-to-generate-floppy-disks-...

EDIT: SORRY, läste fel. Verkar som du sonika måste köpa 800 Mbyte disketter...

Av Knashatt
Skrivet av serdyllon:

Kom tillbaka när de har fått fram en AI som lyckas lista ut varför vuxna människor tar kort på sina måltider och delar på sociala medier, till andra vuxna människor som gör samma sak, fastän att ingen av parterna är det minsta intresserad av vad den andra äter.

När en AI kan förklara för mig vad det handlar om så börjar jag tala Nyspråk samma dag.

Jag kan ge dig svaret, det handlar om bekräftelseknarkande människor.

Av Knashatt
Skrivet av TheCazz:

Vet faktiskt inte om det fanns många "allt-i-ett" datorer på den tiden.

iMac 1998-2003

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/IMac-I...

https://en.wikipedia.org/wiki/IMac_G3

Av Knashatt
Skrivet av nutsukao:

Sambon vill uppgradera sig från sin Canon EOS 750D,
Blir en del naturbilder, barnbilder, semestrar etc..
Budget max 10k ??
Gärna förslag på Media Markt då presenkort med stor valör finns.

Ska hon gå vidare på samma spår inom Canon så bör hon gå upp till fullformat för att en uppgradering av kamerahuset överhuvudtaget ska vara värt. Då är en Canon EOS 6d II det som gäller som billigaste alternativ.

Är hon ute efter bättre kvalitet rent bildmässigt om vi pratar om skärpa etc så räcker det hon köper bra objektiv och behåller kamerahuset.
En 750d är inte på något sätt dålig och att köpa tex en Canon EOS 80d kommer inte ge någon aha-upplevelse alls utan något riktigt bra objektiv på huset.

Vet många som köper nytt kamerahus för dom tror det ska ge bättre bildmässiga fördelar men vid köpet så kommer ett enkelt kitobjektiv med. Jag hade en gammal Canon EOS 400d som jag började tröttna på, tänkte då köpa en 600d som var på tapeten då men läste mig till om att satsa pengarna på ett bra objektiv. Köpte då ett objektiv som på den tiden gick på runt 9000 kr (EF-S17-55mm f/2.8 IS USM).

Blev chockad vilken bildkvalitet den gamla 400:an plötsigt kunde prestera gentemot kitobjektivet. Samtidigt börja jag lära mig RAW-hantering och fick även där en smärre chock vad bättre bilderna blev av att efterbehandla dom.
Hade min 400 länge till och när jag kände jag ville gå vidare var steget självklart en fullformatare. Så det blev en Canon EOS 6d.

Så, innan köp av kamera bör din sambo fråga sig vad hon är ute efter vid ett köp av nytt kamerahus.
Är hon ute efter mer skärpa och bättre bild överlag är mitt råd att köpa nytt/nya objektiv. Ja, det kan vara värt att köpa ett objektiv som kostar mer än en kameran själv. Skulle rekomendera att hon ska välja någon normalzoom runt 17-105 mm för att täcka upp vidvinkel till zommat (landskap, barnbilder och semestrar. Vid semestrar är det ofta man vill zooma in lite, vid natur vill man ofta få med mer vidvinkel).
Fast ska bildkvaliteten vara ännu bättre kanske en 24-70 är bättre. Finns mycket att välja mellan beroende vilket område din sambo vill vara inom.

Senaste objektivet jag köpte blev ett fast på 35 mm (Canon EF 35/2,0 IS USM som både var ljuskänsligt och hade bildstabilisering. Detta för att kunna ha något som jag kan köra handhållet i inomhusmiljö utan blixt. Och det fungerar på min fullformat galant.
Skärpan är riktigt knivskarp på denna och 35 mm fungerar perfekt då man får med det mesta. För en EOS 750 så är motsvarande brännvidd 24 mm ca. Tex är denna nästan likadan fast ett snäpp mindre ljusstyrka: Canon EF 24/2,8 IS USM).
Denna 35mm-glugg är nog det som sitter på 75% av tiden på min kamera.

Nästa gång jag ska köpa ett hus tror jag personligen att jag kommer gå över till Sonys spegellösa men då ligger prisklassen på över 20.000 kr för enbart huset.

Hoppas jag har gett någon typ av informativ information. Du kan se lite av dom bilder jag tagit med EF-S17-55mm f/2.8 IS USM på min gamla 400d på min Flickersida (länk i signaturen här nere). Du får leta bland dom lite äldre korten för att hitta.

Ett exempel där du kan få uppfattning om skärpan på ett gammalt hus med bra optik: https://www.flickr.com/photos/staffan-olsson/13143498394

Av Knashatt
Skrivet av RepublicGamer:

Dom måste väl ändå logga in med ett Microsoft konto? Kommer dom åt din mapp helt utan inloggning menar du?

Skickades från m.sweclockers.com

En delad mapp kan väljas att ha en kod för att komma in. Du bestämmer koden vid varje delningstillfälle.
Men som standard blir den delade mappen okodad.

Dom som får länken kommer enbart se bilderna i mappen, inget annat av dina filer.

Så nej, dom behöver inte ha dina inloggningsuppgifter för ditt Onedrive-konto.

Har du en vanlig Hotmail/Outlook-mail har du redan ett gratis OneDrive-konto på 5 GByte.
För min del har jag Office 365 och får då 1 TByte.

Av Knashatt
Skrivet av RepublicGamer:

Hej,
Har jag missat något eller finns det inget vettigt sätt att dela bilder med varandra om jag vill bibehålla kvalitén??
Alla som fotar med mobilkamera, jag hade velat kunna skapa en delad ”dump” som man kommer åt med bara en länk, utan att behöva skapa massa konton... Ponera att det t.ex. är bröllop och man hade velat ha alla gästers bilder. Alla har inte Dripbox, OneDrive, GoogleDrive eller liknande.
Någon som har något bra tips?

Jag har OneDrive. Vill jag dela bilder så lägger jag dom i en mapp på onedrive, väljer att dela mappen och får då en länk.
Denna länk ger jag till den som ska ha bilderna. Då kan dom ladda ner bilderna utan massa komprimering mm.
Jag kan även bestämma att delningen på mappen är tidsbestämt och/eller kodad.

Den som får länken behöver inte ha onedrive då allt blir webbaserad.

Vill du kan du även låta andra ha tillgång att ladda upp i mappen. Och då kan alla som får din länk lägga upp bilder i den mappen.

Av Knashatt

Öka upp ISO:n till att börja med. Enligt tester ska du kunna köra ISO 12800 med fullgott resultat på denna kamera.

Du kan skaffa en extern blixt som du riktar upp i taket, gärna lite bakåt också. Då kommer du få mycket mer ljus i rummet med mjuka skuggor.

Här är en lite mindre blixt: https://www.cyberphoto.se/foto-video/fototillbehor/kamerablix...
Den verkar dock bara rikta rakt upp men den verkar ju vara rätt smidig i storleken och inte allt för dyr.
Tror den skulle fungera fint på din kamera.

Jag skulle även rekommendera denna: https://www.cyberphoto.se/foto-video/fototillbehor/kamerablix...
Den kan du vrida runt åt alla håll. Dock är den rätt stor för din lite mindre kamera men du kommer märka att du får ett mycket bra resultat om du riktar blixten rätt (alltså inte direkt mot det du ska ta kort på).
Oftast räcker det att bara rikta den rakt upp och lite bakåt för att få riktigt bra kort som ser naturliga ut.

Det tredje du kan göra är att köpa ett ljusstarkare objektiv men som redan har påpekats så kommer skärpedjupet bli kortare vid större bländaröppning så du måste verkligen tänka på hur du tar korten.

Som du märker är det inte helt lätt och oftast är det inte bara att köra på auto. Dock kommer du lära dig mer om fotografering om du kör mer manuellt och då kommer du tycka det är roligare i slutändan.

Lycka till.

Av Knashatt

Och jag kan rekommendera den mer nedskalade versionen FastStone MaxView som är ohygligt snabb.
Är som FastStone Image Viewer utan alla funktioner som man (enligt mig) ändå inte vill ha.
Du kan även ställa in så FastStone MaxView läser in RAW-bildernas egna vitbalans.

http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Jag betalade gladligen för en livstids licens för detta underbara program.
Men FastStone Image Viewer är så klart galet bra och helt gratis.

Av Knashatt
Skrivet av dumbo:

Det ska ju "karvas" till med hyfsat liten tolerans för att man ska kunna fokusera på rätt avstånd (oändligt till objektivets närgräns) och det ska vara lätt att montera men utan glapp osv och så ska det ju gärna hålla längre än 5min åxå. Så även om det inte är "raketforskning" så är det ju inget som vem som helst täljer fram med en morakniv utan man behöver kunnande, handlag och helst CNC-styrd svarv och fräs.
Om det sedan handlar om att köpa i sverige så ska återförsäljaren ha profit och ibland ska även en importör tjäna sina pengar och pappa staten ska ha moms osv. Så några hundralappar är väl inte så konstigt eg.

När vi ändå är inne på "orimliga" priser...
Kolla vad tex Kirk, RRS och Arca Swiss tar för sina kameraplattor...

Håller till 100% med... 400 kr för en adapter med både garanti och bytesrätt om det inte skulle fungera, kvalitet mm är inte dyrt.
Folk super upp mer än 400 kr på en lördag, DET är uppenbart inga problem att lägga pengar på...

Av Knashatt

Med ett kittobjektiv så kommer du leva med mycket kromatisk aberration. Det är oftast en stor nackdel med billigare objektiv.
Kromatisk aberration gör mycket för bildens upplevda skärpa.
Att sedan slänga på Skärpa oskarp mask gör underverk.
Börja med att testa ta bort kromatisk aberration samt lägga på skärpa oskarp mask så får du se vad du tycker.

Här har du ett test jag gjort med din ena RAW-fil.

https://images2.imgbox.com/d1/2c/XpOTl1HB_o.jpg

Läs på vad kromatisk aberration är här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kromatisk_aberration

Sedan säger jag som några andra, du behöver få bättre ljus. Det känns alldeles för "svagt". Med mer starkare softat ljus som gör att du kan sänka ISO-talet samt har snabbare slutartid ger bättre bild.
Testa även att inte ha så liten bländaröppning, du hade F13 på den kudden jag grejade med. Sänk ner till F8 då många objektiv oftast får bättre bildkvalitet mer i "mitten". Visst kommer skärpedjupet bli mindre men F8 ska ge tillräcklig skärpa på en kudde om du sätter fokus rätt.

Men jag tror ett dyrare objektiv hade varit ett bra val för dig om du inte blir nöjd även om du förbättrar ljus och bildbearbetningen.

/Knashatt.

Av Knashatt

Jag tycker faktiskt F.E.A.R. var stundvis rätt läskigt!
Både 1:an och 2:an har jag spelat och hoppat till ett antal gånger av den jävla ungen.

Av Knashatt

Nu ska jag alltså betala länkskatt snart för detta...

länk: http://www.gp.se/kultur/kultur/internet-kommer-inte-bli-sig-l...

Citat: "När en brittisk ledamot efter beslutet begärde ordet och förklarade vilken katastrof detta var för det öppna, fria internet, buades han ut av parlamentet."

Här gott folk ser vi nivån på politiker i dag. Små barn som sitter i en sandlåda och buar ut folk som vill säga något som dom andra inte tycker om.
Fy fan vad jag skäms över sådant folk! Idioter som faktiskt inte ens vet vad dom röstat fram och sedan buar ut andra som försöker förklara vad som faktiskt har röstats fram.

En stor grupp människor som styr EU är alltså barn i vuxna kroppar. SNÄLLA journalister, ta grepp om detta och visa omvärlden hur det faktiskt är!!! För snart kommer även journalisterna bli mer och mer bakbundna.

Av Knashatt
Skrivet av Gzerd:

Som du inte visste så medföljer det ingen fjärrkontroll till filmkameror, det är mobilen som ska användas, därför har tillverkaren sin relevans i funktionalitetfrågan. En riktig fjärrkontroll slocknar inte som alltid är redo, Fjärrkontrollen är konstruerad för ändamålet som går på svag spänning och räcker i några år.

Men kan du använda mobilen när du är ute på vischan några dar , du har inga uttag att ladda mobilen och ständigt starta och stoppa filmkameran, Du gör såklart andra saker som slösar på batteriet Batteriet i mobilen är redan slut när batteriet i filmkameran är 60 % eftersom den enbart används för korta sekvenser, filmkameran har inte används för andra ändamål

Eftersom du ska filma mycket så har du ett extra stort batteri på filmkameran medan mobilen har en tunt batteri som inte motsvarar filmkamerabatteriets kapacitet

Är mobilen praktiskt som fjärrkontroll?

Som om du inte visste så finns det garanterat en trådad fjärrkontroll att köpa till din filmkamera...

Vad är det för kamera du har? Och om den inte har en trådad fjärrkontroll så borde du kollat upp det innan du köpte just den modellen du nu köpte. Åter, du får vad du betalar för.

Av Knashatt
Skrivet av Gzerd:

För så var det vanligt med stor hårddisk i laptopen, du hade gott om plats för många olika projekt. Windows tog liten plats så det var gott om arbetsutrymme. Så omvänds allt, laptopar med SSD som har laddningskapacitet som vi hade sen 2004. Våra program har vuxit med tiden som behöver ännu mer arbetsutrymme. Nu finns det inga laptopar avsedd som arbetsdator. Allt vi ser är avsedd för att surfa och kolla e-post.

Var köper folk sin laptop för att fortsätta med tunga 3d-cadprogram och filmredigering som kräver stor plats att rendera? Det är sällsynt att hitta laptop med två platser för hårddisk.

Hur är det tänkt att redigera 4k-film som kräver ännu mer utrymme?
Man kan undra på vilken dator folk har redigerat sin 4k-film från drönare och lagt ut på youtube?

Det känns som alla dina trådar går ut på att klaga på allt nytt och hylla allt gammalt.
Du får svar på alla dina startade trådar men du bemötar dig inte att svara någon. Det enda du gör är möjligvis att lägga in ett nytt inlägg i din tråd där du klankar mer på allt nytt.

Det finns ingen som tvingar dig att köpa en modern, snabb SSD.
Köp om du vill en långsam HDD istället. Problemet löst!
Så vad exakt är det du egentligen vill med din tråd?

Nej, det var INTE vanligt med stora hårddiskar på bärbara datorer. Dom var oftast en fjärdedel så stor som dom som var på stationära år 2004.
Sedan var dom alltid MYCKET långsammare då dom snurrade i 5400 rpm istället som dom stationära som snurrade i 7200 rpm. Detta gäller så gott som idag med...
År 2004 fanns det så klart även tunga arbetsdatorer som var bärbara, dom hade 2.5" HDD som surrande i 7200 rpm och var lika stora som dom stationära. Priset på dessa datorer var MYCKET höga.

Idag år 2018 finns det även nu tunga arbetsdatorer med SSD på både 2 och 4 Terabyte. Priset på dessa datorer är även nu MYCKET höga.

Så exakt VAD är det du vill få fram med din tråd?

Vill du ha en bärbar dator med stor SSD så får du lägga stora summor, valet är ditt.
Samma som du år 2004 fick lägga stora summor för att få stor och snabb HDD som var jämförbar med dom stationära.

Tvivlar dock på att du kommer bemöda dig att svara någon av svaren här.

Av Knashatt

Tycker ALLA, jag menar ALLA skickar mail till Intel och skriver rent ut vad vi tycker om detta.
Dom behöver faktiskt få sig en knäpp på nosen och någon gång fatta att dom inte är gudar.

Vad jag eller ett företag gör med sin köpta hårdvara ska dom fullständigt skita i. Dom har inte på något sätt laglig rätt att förbjuda någon göra tester på prestandan!

Av Knashatt

3dfx voodoo 1

Sidan imgur.com förstör bilden en del märker jag. Men men...
Mitt första riktiga 3D-kort har jag sparat, tror det fungerar än.

https://i.imgur.com/lJOpMf5.jpg

Direktlänk: https://imgur.com/a/xVebOuj

Av Knashatt

Frågan är vad som hade hänt om du kört med ett 64 bit OS istället.

Kult test förövrigt!

Av Knashatt
Skrivet av murklor:

Ja du behöver ju 4K upplösning när du vill köra 20st Atari spel samtidigt.

Om det är Atari ST spel vi pratar om så är upplösningen på 320*200.
Det innebär att det blir totalt 120 spel samtidigt vid 4K...