Inlägg

Inlägg som D A har skrivit i forumet
Av D A

Du får nog vänta till nästa leverans från Asien. Tror det tog en månad för första leveransen för att nå Europa.

Av D A

Problem med skärm på Asus

Köpte en Asus A6JC från Komplett i Juli i år, och har nu problem med att skärmen "flimrar", verkar vara problem med backlighten på skärmen (glapp kan vara orsaken), men jag kan inte få skärmen att börja flimra med vilje. Tror jag har sett detta hända kanske 30 ggr sedan jag köpte datorn och den har använts varje dag sedan köpet.

MÅSTE ha en dator för mina studier, då jag läser på distans (allt datorrelaterat).

Ett till problem jag har är att datorn låser sig helt vid uppspelning av film och får en blåskräm som visar fel med grafikdrivrutinerna från nVidia. Har kört en massa minnestester och har inte hittat några fel alls med minnet (Go7300 med TurboCache).

Vad ska jag göra om jag inte vill bli av med datorn för länge (mindre än 1 månad helst)?

Tack på förhand

Av D A

Hej Mikael!

Beställde en Zxyel Prestige 660HW-61 S (artnr. 5010071187) den 14:e Januari i år, dock så fick jag stabiltetsproblem med den routern (startade om sig när ganska ofta, orsak oklar, troligtvis överbelastad).

RMA:ade den i Februari (13:e), och fick en ny router kort därefter. Denna fungerade bra i runt 2 månader eller liknande innan samma fel dök upp igen.

Beslöt då för att koppla in en D-Link router som jag hade hemma (köpte Zyxel:en pga av problem med D-Linken (DNS-problem, Internet stannar upp ibland)). Körde med den i några veckor/en månad innan jag bytte tillbaka till Zyxel:en igen pga av D-Link problemen.

Körde med Zyxelen i några månader, problemen fanns kvar men inte lika frekventa, fram tills nån gång i Augusti, då kom omstarterna allt oftare, och bestämde mig för att byta tillbaka till D-Linken. Har använt D-Linken sedan dess.

Nu till frågan:

Vad ska jag göra med den?
Vet inte var originalkartongen för Zyxel:en ligger. Har letat men inte hittat den. Går det att skicka tillbaka utan originalkartong?
Som jag sa tidigare så är detta den andra Zyxel:en jag har. Båda lider av samma fel. Med den (o)tur jag har haft med datorprylar så är chansen mycket stor att jag får en till router med problem.

Uppgraderar mitt Telia 2 Mbit till Telia 24 Mbit nästa vecka, och behöver då en router som klarar av hastigheterna (D-Linken klarar bara 1 Mbit upp vad jag vet).
Ska man våga chansa på en till router från Zyxel eller ska jag kolla efter något annat?
Och i så fall vad ska man satsa på? Behöver en som har W-LAN (802.11g), samt klarar av Telia 24 Mbit fullt ut. Routern behöver också vara stabil. Finns det någon w-lan-router som inte har problem?

Böhöver du ordernr. eller liknande kan du få det via pm.

Av D A

Enligt mätningarna så är det samma station.

Av D A

<3 Telia

Lite historia först:

Fick ADSL från Telia hösten 01, då 0.5 Mbit, var bland de första i området som skaffade det då (också bland de första som kunde få det). Hade kvar 0.5 Mbit ända tills runt Augusti 2003, först då blev det möjligt för mig att få snabbare ADSL, det blev 2 Mbit Extended Range.

Har 2 Mbit än idag, har inte kunnat uppgradera till något snabbare enligt support så sent som i September-Oktober i år, då jag bor för långt bort från stationen. En mätning som gjordes under 2003 blev längden 3840 meter till station, men en beräknad maxhastiget på ca 3.2 Mbit.

Då kommer vi fram till i söndags, då jag såg tråden "Telia 24 nu med 2,5 upp", där jag såg att avståndet hade ökat för 8 Mbit, för skojs skull gick jag till Telias hemsida för att se om det gick att få något snabbare. Enligt Telias hemsida i söndags så kunde jag välja mellan 0.25, 2 samt 8 Mbit som hastigheter. Beställde då 8 Mbit för 339 kr/mån med inkoppling den 28:e November (på tisdag).

Såg denna länken igår: http://tele.iocc.hack.se/avst.cgi, och testade längden på min ledning. Den visade nu 1466 meter. Gick då till Telias hemsida för att göra sökningen där, hade lite problem att hitta sökgrejen då den var bortkommenterad (hade reklam för nån D-Link router på samma plats), kopierade koden för sökningen och testade. Enligt Telias hemsida kunde jag nu få 24 Mbit. Ledningavståndet enligt sidan var 1466 meter. Detta för ett pris av 339 kr / mån.

Ringde till Telia idag för att få reda på vad de höll på med, och om det stämde att jag kunde få 24 Mbit, de sa ja. Dock för att jag ska få 24 Mbit måste de först uppgradera mig till 8 Mbit sedan 24 Mbit för att allt ska fungera, dock bör allt vara klart samma dag (8 Mbit på förmiddagen och 24 Mbit på eftermiddagen). Telia kommer också att skicka Zyxel-modemet.

Angående avståndet till stationen vet Telia inte varför avståndet har ändrats.

Kollade också på avståndet för grannarna på gatan, samtliga har haft ett ledningslängd på ca 3.7-3.8 km till station. Nu har samtliga ett avstånd på ca 1.5 km. På något sätt har mer än 2 km kabel försvunnit sedan i söndags utan att varken telefon eller ADSL har påverats någon gång mellan 0800-2400 någon av dagarna.

Så på tisdag kommer jag att få uppkopplingen 24 Mbit från Telia. Lär bli en rejäl skillnad mot mitt 2 Mbit som jag har nu (även om jag bara får ut 14 Mbit eller liknande).

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbomaniac
Ja det kanske man kan fråga sig, men jag får iaf samma avstånd varje gång jag kollar, sen att du inte kan få 24Mbit måste väl bero på om din telestation är uppgraderad till 24Mbit eller inte, jag kunde inte få det först förrän ett par månader sedan, och då vet jag flera med längre avstånd (enligt länken ovan) som har längre avstånd än mig som kunde få det mycket tidigare än mig.

Beställde 8 Mbit från Telia via deras hemsida i söndags (uppgradering 28/11), då stog det 8 Mbit som den snabbaste anslutningshastigheten, detta till ett pris av 339 kr/månad (betalar just nu 419 kr/mån för 2 Mbit utan bindningstid).

För skojs skull tittade jag nu på Telias egen koll (själva formuläret var dock bortkommenterad) och nu visar den 24 Mbit som snabbaste hastighet, med ledningsavstånd på 1466 m (enligt URL:en).

Priset har också ändrats på 2, 8 och 24 Mbit, tidigare var det 299, 339 och 369 kr per månad, nu står den 279, 299 och 339 kr per månad.

Får ringa till Telia imorgon för att få se vad de håller på med.

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av siefer
Testa denna http://tele.iocc.hack.se/avst.cgi

Hur tillförlitlig är den sidan egentligen?

Den visar ett avstånd på 1466 m (±10%), när jag från Telia bara kan få upp till 8 Mbit, nu efter att de ökat avståndet till 5.5 km.

Av D A

Kollade lite i min Vista installation för ett tag sedan, tror det var låg omkring 0.5-1GB skrivardrivrutiner på disken. Ganska stora drivrutiner för de skrivarna. Övriga drivrutiner tog inte sååå mycket utrymme.

Av D A

Pipelining i Firefox orsakar lång laddningstid för bilder

På de flesta sidor jag besöker tar det lång tid för att sidan att ladda klart. Kollat i mina inställningar och hittat orsaken - pipelining. Så fort det är påslaget ökar laddningstiderna rejält.

Ta Aftonbladet.se som exempel

Med pipelining avslaget tar laddningen ca 6.5 sek.
Med pipelining på tar laddningen ca 20 sek.

Detta händer i stort sett på varje sida jag besöker.

network.http.pipelining är den enda inställningen som skiljer testerna åt. Allt annat är Firefox defaultinställningar.
Laddningstider är taget från FasterFox med rensad cache mellan varje laddning.

Så länge pipelining är på ökar laddningstiderna mycket, nån som vet vad detta kan bero på?

Använder XP SP2, D-Link DSL-G604T, Telia 2 Mbit. Får detta fel på samtliga datorer med Firefox samt med 1 annan router och 1 annat modem (allt jag har).

Av D A

Av alla builds som jag testat av Vista har Windowsmappen tagit ca 7 GB utrymme. Av det tar Winsxs-mappen 3.3GB och system32 2.4GB. Massa utrymme i alla fall.

Jamför med min XP-installation där Windowsmappen är 2.3GB stor. Winsxs och system32 är 40MB resp. 930 MB stora. Gissar att dessa är de största bidragarna till det utökade utrymmet som krävs.

Av D A

Ikonproblem i Windows XP

Jag har problem med "Defaultikonen" i Windows XP.

Normalt ska denna ikonen visas om det inte finns någon förbestämd ikon för just den filtypen:

http://img297.imageshack.us/img297/5040/defaulticones6.png

Men för mig så används denna ikon istället för de filerna:

http://img221.imageshack.us/img221/6289/iconpu9.png

Nån som vet hur man återställer XP till att använda originalikonen?

Tack på förhand.

Av D A

Har en nästan identisk dator till den du länkade till, ej T2300E i min utan vanliga T2300, 2x 512 MB (512 MB original), 80 GB HDD istället för 100GB. Fungerar bra tycker jag.

Alla spel som jag har testat fungerar utan problem, fungerar bra. Filmvisning fungerar bra, klarar av HDTV i 720p/i utan några problem.

Datorn blir lite varm men det går lätt att fixa med lite extra kylning, använder just nu en bordsfläkt som kylning, ska skaffa något bättre senare, har ont om pengar efter köpet av en Logitech G25.

Av D A

Ett tv-serie avsnitt skulle bli ca 2.1GB stor, och räknat på en 20GB hårddisk får man bara plats med 9 st. Dessa avsnitt köper man (får då spara), men de kan endast lagras på XBOX hårddisken (enligt villkoren iaf). Låter inte så smart egentligen.

CBS har ett antal bra serier (enda TV-kanalen som har vanliga tv-serier bland de nämnda i nyheten) och man kan bara spara 9st? Till ett pris på 33 kr/avsnitt är det inte värt det så vida man inte kan spara allt man köper, samt att det fungerar utanför XBoxen.

Av D A

Fick ratten för några timmar sen, har testat Live for Speed och NFS:Carbon

Snabb review

Ratten:
Känns grymt bra, FFB:n är mycket bättre än på min MS-ratt, och betydligt bättre precision också. I LFS så känns bilen mycket mer stabil och kapabel till mycket bättre car-control. I nuläget är jag en del långsammare men kommer nog snart att bli ganska snabb när jag lär mig att använda ratten ordentligt. Några veckor kanske...

Pedalerna:
Alla pedaler är tyngre än på min gamla ratt, känner att jag har bättre kontroll över pedalerna vilket ger stabilare körning. Bromsen är grymt tung, nästan lite för tung, men det kan bero på att jag inte använt nån kraft alls i princip tidigare för pedaler. Kommer nog ta ett tag innan jag tycker att tyngden är okej.
Det har också hänt att jag tryckt ner fel pedal när jag kommer till en kurva, så bilen går bara rakt fram, detta när jag använder H-lådan med kopplingen, annars går det ganska bra.

H-lådan:
Inte lika bra som ratten och pedalerna, väldigt lätt att få i fel växel, men det tar väl ett tag innan man kommer på var alla växlar ligger. Lyckades också vid några tillfällen att få H-lådan att låssna från bordet.
Jag har inte fått i backen av misstag, tycker det var lite halvsvårt att få i backen på det sättet jag håller spaken. Har inte heller fått spaken att röra sig när jag använder knapparna på lådan, dock har jag lite svår att få spaken att stanna kvar i position vid växelbyte ibland.

Slutsats:
Bra ratt och pedaler, lite sämre H-låda.

Testade också NFS:Carbon, fungerade sådär, växelspaken fungerar okej, dock så finns det ingen användning för kopplingen vid växlingar (i alla fall med de inställningar jag har använt), men vad förväntar man sig från ett skitspel.

Av D A

Har inte kommit åt Posten.se sedan 10 tiden idag, synd att man inte kan spåra paketet. Blir väl till att åka dit vid 16.30 och hoppas att det kommit fram.

Av D A

Blev lite orolig när den stog kvar på Stockholm Södra igår kväll. Brukar alltid visa alla steg bland de olika platserna på posten i städerna. Nu har den i alla fall passerat Göteborg och ä påväg till "mottagarens postombud", för Tröllhättan (bor i Vänersborg), dock ingen tid eller datum (om den är påväg dit från Götebord nu, bör den vara framme om en timma eller något).
Hoppas den hinner fram till mig idag!

Av D A

Står fortfarande kvar i Stockholm södra, uppsamlande. Kanske händer mer under kvällen/natten. Posten verkar köra sina flesta leveranser över landet då.

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ptte
Jasså, du bor också där, tänk om jag känner dig

Fortsätt berätta om känslan i ratten, hur fungerar växelspakeln tillsammans med kopplingen?

Bor vid västkusten, så paketet har en bit kvar.

Recension kommer i morgon. Ratten bör komma till uthämtningsstället vid 16-tiden.

Av D A

börjar ta sig:

Status 2006-11-02 15:01 Stockholm Södra Försändelsen har ankommit och sorterats på den uppsamlande Godsterminalen.

Av D A
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RogerL
ja du borde ju ha den till imorgon om lagerstatus stämmer. Men stora paket kan ibland fastna och ta en extra dag. Håller tummarna för dig att du får innan helgen, och att jag får min idag paketet är iaf här i staden.

Sen så har de nog inte skickat paketet än, mailet och orderstatus ändras samtidigt. Ge dem nån timme

Läste här på forumet, för ett bra tag sen, att posten kommer vid 12 tiden eller något. Var MikaelC som skrev det i Dustintråden tror jag. Får väl vänta tills dess.

@DVD: Vilket spel pratar du om?

Fått mitt kollinr nu, finns registrerat på posten, dock så finns det ingen information alls där. Hoppas, Hoppas, Hoppas!