Inlägg

Inlägg som LupX har skrivit i forumet
Av LupX

Vet inte om du blir så mycket klokare efter detta inlägget. Tycker frågan är intressant men har själv begränsade fysikkunskaper. Jag hittade på ett forum någon forskare som svarade på ett inlägg om värmealstring från röntgenstrålning. Could X-ray beams generate heat when interacting with matter?

Av LupX

Tips från en som alltid kört >10 år gamla skorvar. Har alltid haft halvförsäkring med tillägg för viltolycka samt skadegörelse och sparar in en bra slant på det jämfört med helförsäkring. Visst, jag går miste om endast självrisk om jag själv kör av vägen eller råkar ut för en olycka jag skulle vara vållande till. Men resonerar som så att inköpspriset och den brutala värdeminskningen på en >10 år gammal bil inte gör det värt att pröjsa den höga avgiften för helförsäkrat.

Av LupX

Detta säger Trafikförordningen

Citat:

3 kap. Bestämmelser för trafik med fordon

14 § Ett fordons hastighet skall anpassas till vad trafiksäkerheten kräver. Hänsyn skall tas till väg-, terräng-, väderleks- och siktförhållandena, fordonets skick och belastning samt trafikförhållandena i övrigt. Hastigheten får aldrig vara högre än att föraren behåller kontrollen över fordonet och kan stanna det på den del av den framförvarande vägen eller terrängen som han eller hon kan överblicka och framför varje hinder som går att förutse.

15 § Utöver andra fall som anges särskilt skall förare hålla en med hänsyn till omständigheterna tillräckligt låg hastighet
1. inom tättbebyggt område,
2. när sikten är nedsatt på grund av ljus- eller väderleksförhållandena,
3. vid övergångsställen eller andra platser där gående korsar vägen,
4. där korsande fordonstrafik kan förekomma,
5. i skarpa kurvor,
6. vid backkrön och andra ställen där sikten är skymd,
7. vid risk för bländning,
8. vid möte med andra fordon på smala vägar,
9. vid halt väglag,
10. när fordonet närmar sig en spårvagn, en buss eller en skolskjuts som stannats för passagerarnas på- eller avstigning,
11. när fordonet närmar sig barn som uppehåller sig på eller bredvid vägen,
12. när fordonet närmar sig kreatur på vägen,
13. där vägarbete pågår,
14. förbi en olycksplats, samt
15. vid smutsigt väglag där det finns risk för att någon annan trafikant utsätts för smutsstänk.

Jag instämmer helt enkelt med de som säger ja till att du kan åka dit på det.

Av LupX

Det ska stå under villkoren för den hemförsäkring du har tecknat. Det finns hos de flesta bolag att ladda hem en pdf. Sök på rubriken "Livsmedel i kyl och frys" eller liknande.

Generellt tar bolagen ut självrisk och täcker värdet med ett antal tusenlappar per kyl och frys om du inte har något speciellt avtal.

Det som är värt att kolla upp är om nu elfelet och ansvaret för detta ligger hos hyresvärden så kan deras försäkring i sin tur eventuellt täcka upp din självrisk.

Av LupX

Söker tips på abb. där internetdelning ingår.

Jag har i dagsläget ett gammalt Telenor-abb med 12GB surf som jag endast nyttjar till 25-50% och pyntar 399:-/mån för.

Då min fiberuppkoppling hemma legat nere under hela dagen idag så började det likt en tjackpundare klia en aning i kroppen då jag var ledig för en gångs skull och ville spela online.
Testade då internetdelning via USB från luren. Blev besviken när jag insåg att man behöver pröjsa 99:- extra för denna tjänsten från Telesnor.

TL:DR
Vill inte pröjsa 99:- utöver de 399:- för internetdelning. Tips mottages tacksamt om operatörer som har abb. med runt 8-12GB data och tillåter fritt nyttjande av data utan att hamna över 399:- mån.

P.S. Internetlösheten bidrog dock till ordentlig städning och ommöblering, så jag har inte enbart suttit i fosterställning i ett hörn och vaggat.

Av LupX

Vilken tidning du vill ha beror dels på om du vill ha någon generell nyhetsblaska eller en som mer täcker lokala nyheter och visar de lokala dödsrunorna om man nu börjar bli till åren kommen och vill förkovra sig i vilka grannar som trillat av pinn.

Är man politiskt intresserad kan det även vara av betydelse vilken riktning redaktionen drar åt.

Vissa tidningar erbjuder digital utgåva samt att du får pappersversionen fre-sön. Det är praktiskt om man läser tidningen digitalt på kneget. Pappershögen där hemma växer något långsammare samtidigt som man kan avnjuta den taktila känslan av returpapper och trycksvärta under helgerna.

Många tidningar brukar ha billiga prova på-erbjudanden. Så bara att testa sig fram. Lite obs på att det troligen kommer ringa jäkligt envisa säljare i slutet av perioden. Åtminstone om man provat på från Stampen media group.

Av LupX

Klart billigast är det om du hittar ett besiktigat och helst skattat sommarvrak. Det är ju alltid ett litet risktagande med driftsäkerheten, men om du eller någon bekant följer med som har hyfsat bra koll på bilar kan man undvika att köpa den värsta grisen i säcken.

Viktigaste är att motorn startar fint då den är kall, inga lustiga spänningsfall, däck utan torrsprickor och tillräckligt med mönster, bromsarna tar bra och inga missljud från drivlina och upphängning.

De renodlade uthyrningsfirmorna är avsevärt dyrare jämfört med bensinstationerna. CircleK tar 7890+1200 i skadekostnadsreducering för deras lilla bil i 30 dagar. OKQ8 har säkert likvärdigt pris. Men mycket cash att lägga ut för ett sommarjobb imo.

Av LupX

Jag är själv snusare. Har dock inga planer i nuläget på sluta. Men jag fick tips från en person som håller upp att det funkat bra för honom att skiva upp halvtunna rektangulära skivor av färsk ingefära och lägga under läppen.

Det ger lite sting och ersätter känslan av påsen/baken under läppen. Plus att det enligt vissa källor kan verka positivt mot inflammationer och stärkande för immunförsvaret. Han förvarade dessutom ingefäran i en gammal snusdosa vilket jag tror lurar hjärnan.

Jag tror själv på att bekämpa nikotinberoendet genom nolltolerans och må pyton ett tag tills hjärnan fattat att det inte kommer in mer nikotin i kroppen.

Av LupX

Om man saknar självbevarelsedrift och inte orkar hantera konsekvenserna av att proppa sig överfull och må skit... Ja, antingen fortsätter man den vägen eller så tar man sig en stund att fundera på om det är hållbart livet ut.
Vätska, vila, våndas i några timmar och sedan skita ut allt. Sen får man omvärdera sina funderingar och leva vidare.

Är man lite svagsint av sig och har cash, hyr en livscoach, PT eller någon annan som gillar att få pengar för att säga sånt du redan vet

Av LupX
Skrivet av Rapidact:

Att försöka organisera den här typen av användare öppnar dörren för all form av infiltration, sedan är det ett riktigt "shady" område, där säkert denna typ av datoranvändare själva håller på med denna typ av verksamhet de ska "skydda" samhället emot? Risken är stor att de har fel lojalitetsband och ser upp till fel personer och förstör bevis och sopar igen spår. Bättre att organisera via universitet där de har denna specialinriktning eller liknande?

Det ingår alltid en säkerhetsprövning vid ansökan om att delta i Hemvärnet. Både via intervju och slagning i register. Kan i och för sig tänka mig att det kan behövas en mer omfattande uppföljning och kontroll av hur cyberhemvärnsmannen/kvinnan hanterar informationen. Man lär ju får räkna med att Must, Säpo och FRA har bra pejl på en

Av LupX

@Ploxcake: Kablar av okänt märke och kvalité, men jag har handlat från dem förut när jag inte hittat någon annanstans och det har levt upp till mina krav alla gånger. Dvs, att information flyttas från a-b. High-End? Ingen aning, hehe.

Kabelgiganten | 4 poliga 3,5 mm kablar

Av LupX

@Snorlena: Fasen, du hann före mig med 1 minut! Googlade på vettig träkloss-sida och så hade du redan länkat Jag diggade dock denna modellen om man vill bara kung på kontoret!

https://moheda.com/images/zoom/indyblack1.jpg

Av LupX
  • Vänster benficka: manual med bedömningskoder för prehospital triagering, jobbmobil, NOSA Luktskydd - google it :).

  • Vänster fram: privat mobil.

  • Höger benficka: anteckningsblock, pennor, pupillampa, ficklampa.

  • Höger fram: plånka, ID/passerkort.

  • Höger bakficka: extra par gummihandskar.

  • Utrustningsbälte: vä sida rakelmobil, hö sida en Leatherman Raptor och tejprulle.

  • Höger jackficka: snus

Vardagsbrallorna; mobil, nycklar, plånbok och snus.

Av LupX
Av LupX

Jag använder en Xbox One-kontroller, trådlös adapter och NiMH-batterier på 2000mAh som räcker till flera långa spelsessioner. Välgjord handkontroll! Enda minus är att man inte får någon förvarning när batterierna är slut.

Körde DS3 trådat med better ds3 innan. Funkade sådär då det krånglade en del med drivrutiner som slutade fungera intermittent.

Av LupX

Gått från gamla kulmöss av varierande kvalité till optiska Intellimouse 4.0 som fick havererade mikrobrytare då man hade lite mer temperament under de yngre åren. Sedan matat mig igenom två mx518 som var mycket omtyckta.
Idag lirar jag med en hyfsat åldrad G500s som jag trivs mycket bra med. (Brytaren för att släppa lös scrollen är oslagbar i pdf:er och till webbläsaren).

Pc-högtalarna och tangentbordet råkar också vara Logitech... gamla som gatan, inga spännande mekaniska brytare där inte. *host, fanboy, host*

Av LupX
Skrivet av pressbyrom:

Är det ingen på Sweclockers som har jobb?

Förespråkar ni Office 2007 också Det 'bara fungerar ju'.

Windows 10 är ljusår före Windows 7 i hantering och användarvänlighet, efter första dagen då man går vilse 2-3 gånger.

Jag tröck länge på mitt Windows XP men sanningen var den att jag inte hade råd att uppgradera

Visst har man ett kneg... löneslav för västra götalands största offentliga arbetsgivare. Det var bara 3-4 år sedan vi fick den fantastiska nyheten Win7 på burkarna and still running solid. Det är pinsamt hur efter de ligger med systemuppgraderingar.

Av LupX
Skrivet av blue eyed devil:

Är det något mer man ska tänka på när man gräver ner en kabel 50 meter?

Märk ut var kabeln är nedgrävd på en tomtritning. Alltid fördelaktigt om man är lite lätt dement eller den dagen man flyttar och någon annan kan ha glädje av informationen.

Av LupX

Stationärt och till PS4: Astro Gaming A40 + MixAmp förstärkare och mixerbord.

Har alltid kört någon snålvariant av Koss innan och öppnade upp stora plånboken för dessa. Inhandlades för 1800:-. Jag är nöjd med lurarna.

Efter lite krångel med att få igång dolby på pc:n så förpassade jag mixerbordet till min PS4 där ljudet matas in optiskt. På pc:n kör jag gammal hederlig 3,5mm för ljud och mic. Moderkortets ljudkort orkar driva på lurarna fint. Inget brus, klart och fint ljud. Tung bas.

Riktigt sköna kuddar och halvslutet system så man slipper flugsvampar på öronen sommartid.

Av LupX

Leta upp någon firma som säljer headsets för call centers bl.a. De borde kunna guida er in på bra lurar med riktade och brusreducerade mikrofoner. Det finns ju ett flertal märken som har lurar på enterprise-nivå ex. Jabra, Plantronics, Sennheiser m.m.