Inlägg

Inlägg som Doktor_Krall har skrivit i forumet
Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Possan
Undra om de som redan har ett HD 3870 kan köra det tillsammans med ett HD 3870 X2 i CrossFire...

AMD/ATI har själva sagt att nya chipen ska stödja asymetriska uppsättningar av grafikkort.

Av Doktor_Krall

Skulle det vara ovanligt med mutor och korruption? Bryr mig inte, kommer forts. köpa Samsung om jag vill ha det. Kommer även forts. kolla film och lyssna på musik, rösta på politiker och köpa billiga kläder.

Av Doktor_Krall

Att Intel plocka en del av kakan är ganska givet i.o.m att Apple gått över till just Intel.

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog

*köp undermåttliga produkter för att försäkra er om at dom inte försvinner* ???

Med undermåttlig menar du? Har du lust att specificera lite?

"Slower, But Cheaper Than Intel's Smallest Quad-Core
The new compatibility concept can save the consumer a lot of money when buying a new CPU or motherboard. The Phenom processor as well as all of the remaining AM2 CPUs can be used on either the new AM2+ boards or the older AM2 platform.

Although AMD's rival Intel has been using the same socket 775 LGA for its CPUs, its constant chipset introductions have also made Intel upgrades a costly affair that went hand in hand with time consuming configuration . AMD wishes to keep its customers and also aims to win disgruntled Intel users over with its compatibility concept. Buyers won't be forced to buy a new motherboard for the 2009 generation of CPUs.

AMD positions its new products in the mid-range segment and is currently not planning to attack Intel's offerings in the high-end. Instead, AMD is offering the most affordable quad-core processor in the market today."

Vidare.....

"AMD seems to have done its homework when the company set the price for its Phenom processors. The Phenom 9600 is about 13.5% slower than Intel's Q6600 in our benchmarks. On the other hand, its price is also 13.6% lower than that of its direct competitor. Thus, the two products offer practically the same performance for your money."

(propeller C och propeller V från http://www.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_...)

Produkten är precis lanserad, ge den lite mera tid efter att du käkat upp gröten den 24/12 så ska du se priset rättar till sig ytterligare lite i rätt riktning inom snar framtid.

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
yestomtom - vill du kunna överklocka någonting så är nuvarande Phenom det näst sämsta valet efter SIBA-datorer (med låst och oklockbar BIOS)

Vill du börja överklocka är mitt förslag är att du börjar med att gå in i BIOS på din nuvarande burk och bara kolla hur det ser ut.

Även om det i första anblick är listor med många inställningar så ändrar man bara några få av dom vid överklockning - du kan läsa dig till vad det mesta gör, men på samma sätt som du inte behöver veta hur alla delarna i bilen ser ut för att köra, så kan man överklocka genom att bara veta grunderna (ungefär "tryck ner kopplingen innan du växlar"-nivå)

Enda kravet för att förstå sig på överklockning i BIOS är att man är läskunnig (kanske gått ur lågstadiet) och har en timma att läsa igenom någon OC-guide - sen inser man att överklockning via program i Windows må göra det hela mer bekvämt, men kan absolut inte gå före överklockningspotential eller prestanda (om man seriöst vill tjäna prestanda genom att överklocka)

Allmän "var inte rädd för BIOS"-information: ändrar du inget ändras inget, ändrar du något sparas/ändras inget om du uttryckligen inte sparar ändringarna efteråt när du går ut ur bios, och även om man sparar något som inte fungerar är det busenkelt att återställa allt till fabriksinställningar... så starta om burken och gå in i BIOS nu...

Min burk har ingen BIOS, sitter med en Mac Pro. Men tack för råden.

Av Doktor_Krall

Men här kommer jag ju kunna köpa en rigg som kan köra CPUer ända fram till 2009. Intel tycks ligga efter där med att tvinga mig till ytterligare inköp, eller har jag fel?

Av Doktor_Krall

Tror detta kan vara ett bra alternativ för oss som inte ligger på elit nivå, men ändå vill kunna pilla och klocka lite. Jag själv har mycket begränsad kunskap om överklockning men ser med ett leende en möjlighet att börja i liten skala med komponenter som ligger i ett rimligt prissegment. Ett stort plusvärde är programvaran som följer med och att slippa ta sig in i BIOS eller vart alla PC-nördar nu tar vägen när de ska klocka upp sina maskiner.

För min del blir det två riggar som bygger på Spider asap, en till mig och en till frugan. Har svårt att tänka mig att Spider skulle vara sämre än skiten på SIBA med flera.

Bara att tacka och bocka, tack AMD!

EDIT="För i denna tråden skulle man väll snacka Spider och inte bara deras CPU, som många gör. Rätta mig om jag har fel men Spider är inte det hela kittet med CPU, grafikkort och chipset till MOBO? + Mjukvaran för att överklocka"

Av Doktor_Krall

Samsung har ju gjort en som är tunnare.

Av Doktor_Krall

Kommer man kunna kränga in dessa i en MacPro?

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Hmm, på vilket sätt? (länk?)
Rent generellt så är det omöjligt i princip. Beror ju på vad för beräkningar som görs. Möjligt att man kan flertråda funktioner i OpenGL men är skeptisk till att det där uttalandet är något annat än PR.

I expansionen BC var tydligen någon prematur variant av tekniken med. Här är lite tester och funderingar http://www.barefeats.com/wowmt.html

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Hmm, på vilket sätt? (länk?)
Rent generellt så är det omöjligt i princip. Beror ju på vad för beräkningar som görs. Möjligt att man kan flertråda funktioner i OpenGL men är skeptisk till att det där uttalandet är något annat än PR.

Vi får väll se. Som jag förstår det hela så handlar det om att de på något vis ska låta funktioner i open GL tråda, helt beroende på hur många kärnor du har i burken.

Men som sagt ett par månader dit, tyvärr.

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
Absolut inte...
De få spel som tjänar något på quad tjänar ändå inte mer än att det kan kompenseras med extra 500MHz typ.
Vi vet viserligen inte hur bra de kommer överklocka, men mer kärnor än två är overkill i en spelburk idag

Borde inte MS kontra med samma teknik som Apple kommer med i oktober? (Att alla kärnor i får dela på grafiken i OS X)

Av Doktor_Krall

Skit trött på allt strul med PC och alla "billiga" uppgraderingar som bara leder till strul. Erfarenheten från 386 till nutid säger mig att nästa dator blir en iMac och när den inte duger så blir det en ny iMac och när den inte duger så blir det en ny iMac... De lär ändå hålla i ca 3 år / iMac så det blir inte mycket dyrare än en PC

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Mac-folket är snabbt på plats och försvarar Apple mot alla påhopp....

PC snubbarna som aldrig ägt en mac är fort där och hackar på sånt som de inte har en susning om... Sen var kriget igång

Av Doktor_Krall

Köper en del musik från iTunes och väntar på att få möjligheten att köpa TVserier. Ser inga problem med det så som det är nu. Så öppnar de upp så kan det ju bara bli bättre.

Av Doktor_Krall

Jag har köpt lite Pixar filmer över svenska iTunes och där kunde jag spela varje film på max 5 olika datorer. Detta ser jag inte som någon jätte begränsning. Det vore konstigt om Disney stramar åt det mer än vad Pixar gjort.

Pixar filmerna går även att se på dator. Tycker alla på forumet borde prova att köpa en ynka 18sek för en kortfilm kan man leva med för att visa att det finns ett sug även i Sverige

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aKuBaBu
Funkar spel till OS X?

Det beror på vilka spel du ska spela. Nej du kan inte köra PS3 spel på OS X och mig veterligen funkar det inte på VISTA heller..

Av Doktor_Krall

Inget Vista här, familjen går över till OS X. Blir billigare i längden då många program går att köpa i familje licens.

Av Doktor_Krall
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dinoman
Mmmm, men sen sitter du på en workstation med dual dual core processorer. Dessutom så kommer den kunna köra Clowertown som kommer senare och då får du i praktiken åtta processorer, nu snackar vi multi-tasking.

Det är inte en gaming-maskin. Ska du spela får du köpa PC.

Är det så säkert att den kommer kunna göra det?

Av Doktor_Krall

Jag byta ut mitt moderkort till ett ASUS A8N-E för ungefär två veckor sedan (surt att jag som konsument ska behöva göra detta) och sedan det bytet har burken funkat helt utan anmärkningar...

Detta var min första och sista HP produkt.. Ser det mer eller mindre som ett livskall att berätta för folk hur illa de sköter sina kort..