Inlägg

Inlägg som lord_moggo har skrivit i forumet
Av lord_moggo

@Otori: Varning, den som visar dåligt batteri trots att batteriet är bra har definitivt dåliga 22uF 25V kondensatorer i sig. Det gör bland annat också att laddningen av batterierna blir dålig vilket gör att batterierna dör väldigt snabbt. Jag bytte batterier i min begagnade men de nya batterierna var helt döda efter 6månader. Jag bytte de kondensatorerna och de nya batterierna har funkat bra sedan dess. Finns gott om info kring detta att finna på nätet. Det är ett rätt enkelt byte.

22uF 25V 85degC capxon stock kondensatorerna går att byta mot nya specade till 105degC eller tom 22 uF 50V 105degC för några kronor styck. Jag vill minnas att det är 8st. Jag hade bytt dem på den andra också då det bara är en tidsfråga btw.

Av lord_moggo

Det bör ligga gott om gamla s775 mounting kits från gamla Noctua-kylare i stugorna som inte används. Om du vill skaffa en kylare du kan använda till en nyare dator senare bör du kunnafixa fram ett sånt mounting kit typ gratis.

Av lord_moggo

Då fläktarna är kopplad med 3pin så vet den hastigheterna på dem och det ser ut att sitta en buzzer på kretskortet, så den lär tjuta om fläktarna går under någon tröskelnivå av säkerhetsskäl skulle jag tro.

https://html.alldatasheet.com/html-pdf/83060/EMC/EM78P447/47/...
Hyggligt advancerad krets bara för att slå på/av fläktar. Vart går de rödvita kablaget?

Av lord_moggo

Som jag ser det har jag betalat postnord för att de ska tulldeklarera varan och se till att den uppfyller tullverkets krav och kan släppas igenom. Nu står paketet fast i tullen och har inte uppdateras i deras trackingsystem sedan dess. Paketet har således inte kommit igenom tullen och Postnord har ej levererat den tjänst JAG köpt av dem, och dessutom fått ordernr och kvitto på.

Om paketet slarvats bort av Postnord efter det att paketet har gått igenom tullen och kommit ut i postsystemet igen, ja då har de misslyckats med något som en annan expeditör anlitad dem för och fått betalat av avsändaren. I det fallet bör avsändaren reklamera den tjänst han betalat för, och expeditören får i sin tur kräva ersättning av postnord. Jag har i detta fallet betalat för och fått tulldeklarationen gjord.

Men i mitt fall iallafall finns det inget som tyder på att de levererat den tjänst jag beställt då paketet sitter fast i tullen.

Skrivet av ToddTheOdd:

@snajk: Precis. Men det är inte du som köper tjänsten "flyttning av möbler" i det här fallet. Det är säljaren som gör det. Att säljaren sedan har köpt en så pass billig tjänst så det inte ingår leveransgaranti är ju förstås tråkigt men då får man köpa av någon annan som har bättre villkor för sin leverans av paket. Finns på banggood.com t.ex. Men då blir frakten dyrare också. Så välj inte billigaste möjligaste frakt om du nu verkligen vill ha 100% garanti för att det ska levereras. Man får ibland vad man betalar för.

Det finns ingen expeditör som kan garantera att det inte levererar/slarvas bort av Postnord i slutänden. Jag har själv betalat extra för DHL, men DHL lämnar över den till Postnord likförbannat då de har monopol.

Av lord_moggo

Har idag fått veta att de slarvat bort ännu ett paket efter att jag betalat deras avgift. Man lägger ju en order hos postnord och får en orderbekräftelse med ett ordernr. Rimligtvis bör detta gå att reklamera. Känns som att om nog många påpekar detta hos ARN kanske Postnord gör något åt att paket försvinner efter att de betalats. Om inte annat bör de kunna leverera paket direkt och kräva betalt efter att de kommit fram, så man i allafall kan veta att man får paketet innan man betalar deras borttappningsavgift.

Av lord_moggo

Om det är någon tröst kan jag berätta att detta drabbat mig 2ggr. Ett av paketen som jag betalde för i Maj kom dock fram rätt nyligen, ca 7 månader senare. Mild tröst, men jag hade helt räknat bort det paketet, så man kanske inte behöver ge upp hoppet helt.

Av lord_moggo

Hej, ber om ursäkt till alla som skrivit. Vi har haft ett dödsfall i familjen och varit upptagen med detta.

Skrivet av johanandersson:

Hej har du kvar router? Jag är beredd att betala 300 för den om det är intressant?

Jag kommer åka upp till Umeå igenom om en vecka. Den är din för det om du kan komma förbi och hämta den. Jag körde factory reset och uppdaterade till senaste Asus firmware på den innan allt detta hände. You got PM

Skrivet av skrock:

Får man fråga om Moddat chassi preppat för DIY NAS sväljer vanliga ATX-plankor? Kan isf ev vara intresserad av chassit och ett antal diskar.

Det gör den. Ett tips är att köpa godtyckligt chassi med hela fronten fylld av externa 5,25slots och hänga upp diskarna i elastiska band, en i varje slot. Om du köper kabelklämmor formade som P kan du sätta dessa runt banden så att diskarna kan skruvas loss rätt smidigt.

Skrivet av TMG:

Jag är främst intresserad av 4-5 diskar för 200 kr/st efter frakt men jag är öppen för att köpa fler till bättre pris.

Skrivet av Marida:

Hej!

Har du några diskar kvar?

Bytet/uppgradering av NAS är lagt på is pga ovanstående så kommer tyvärr inte vara till salu tills dess att jag hunnit ta tag i det vilket lär dröja då jag har mycket annat att stå i. Jag kan ju spara era nick och ev skriva senare om det blir av och fortfarande är aktuellt.

HTPC chassit hann bli upphämtad innan och är såld.

Av lord_moggo

Dagens tips:
Många av Corsairs nätagg tillverkas av Seasonic. De har samma kontakter på de modulära modellerna, men tyvärr ibland olika pinouts. Jag har använt mina Corsairkablar till Seasonic agg tex, men det kan krävas att du flyttar på några av pinsen, vilket går att göra rätt enkelt med en vanlig nål.

Av lord_moggo
Skrivet av TMG:

1100 kr ink. frakt för 6x2 TB.

Jag kommer som det ser ut nu få alla 10 över, och jag kommer nof rösökasälja dem allihop monterade i nasen som ett komplett paket. i första hand. Ev, vill du ha allihop? En av dem är en samsung, resten wd green.

Skrivet av skrock:

Kan lägga ett bud på 500:- + hämtning för Antec Fusion Remote MAX (utan inälvor).

Ok, om ingen vill köpa hela htpcn komplett imorgon kan du få hämta det under veckan. Du har adress på PM så länge.

Av lord_moggo

@BaZZe:

Om man kör VM och vill installera windows på den med en licens som är låst till mobot, funkar det fortfarande då, dvs presenterar VM samma hårdvaruid för mobot till OSet?

Av lord_moggo

@BaZZe:

Jag blev själv lite förvånad, gjorde det 2ggr i somras. Tyvärr var det fulla win7 nycklar som då inte blev fulla win10 nycklar, men jag kände att jag har försökt skjuta upp win8 och 10 länge nog och att win7 nycklarna inte längre hade något direkt värde. Sålänge jag inte byter mobo kan jag nog blåsa om den vid behov iaf.

Av lord_moggo
Skrivet av BaZZe:

En sak som jag tyckt har varit lite kul jag som driver eget inom IT är nu när Windows 7 slutar uppdateras i Januari, så kommer man in på diskussionen vad ska vi installera istället och för många människor är inte Windows 10 ens ett alternativ och dom vill absolut inte betala 1200-1500kr för en licens osv och kanske utöver det rensa flytta ut filer och ominstallation.

Sidonotering är att windows 7och 8 licenser fortfarande går att uppgradera gratis till win10 licens, trots att windows sa att det erbjudandet skulle gå ut. Samma begräsning som tidigare finns dock kvar att den uppgraderade licensern bara kan användas en gång dock.

Jag kör olika linux distar på alla maskiner förutom mainburken, mest pga stöd för diverse mjukvaror jag använder, både spel och jobbrelaterat. Lockades till trådtiteln för att det faktiskt var ett tag sedan jag undersökte saken noggrannt. Finns det någon bra lista där man kan se vilka mjukvaror som numera har native portar eller där man enkelt kan söka efter alternativa mjukvaror? Jag provade Wine för rätt länge sedan men kände mig inte övertygad av stabiliteten. Dual boot känns omständigt, men VM skanske skulle gå att få tillräckligt smidigt.

Ni som inte kunda lämna windows helt, kör ni dual boot, Wine, VM eller något annat fiffigt?

Av lord_moggo
Skrivet av ASwedeLune:

Pris för 1st - 2TB WD green? + frakt

https://www.tradera.com/item/301837/361309013/wd-green-2tb-ha...
Ovanstående kändes rätt överdrivet ändå

250kr/st?
200kr/st vid köp av alla?

Eller bud

Frakt antar jag blir runt 50kr så oklart hur värt det är att bara köpa en. Jag ska fylla alla diskar i min nya nas helt en gång för att undvika DOA diskar och flytta över data från förra NASen innan jag säljer dem bara.

Av lord_moggo

2x16GB ddr4 b die, flera 2TB hdds mm

2x16GB Corsair Vengeance lpx 3000mhz cl15 v4.31, dvs b-die minnen

Jag köpte dem för 2 månader sedan av en snubbe här på swec och fick med ett pdf kvitto. Min Ryzen cpu har varit extremt känslig och jag fick aldrig dessa att lira vettigt tillsammans. Jag köpte några helt andra minnen nya som dock inte funkade heller, men nu på tredje paret har jag hittat några minnen min ryzen klarar. Om du inte ska köra Ryzen eller vill chansa så säg 1300kr. De har livstidsgaranti så funkar det inte bör det gå att ta kontakt med sweclockarn jag. Jag orkar inte testa mer.

Det är de nedan, fast v4.31 och b-die vilket de nya inte är:
https://www.inet.se/produkt/5301255/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...

6st 2TB WD green interna hdd
Dessa har gått väldigt länge i en raidarray på en hemambyggd NAS. De har dock gått väldigt konstant och i lagom temp med ganska få omstarter vilket verkar vara det som påverkar livstiden mer. Head parking justerades från första början med wdidle också. Jag håller på att bygga ny nas men dessa kommer bli tillgängliga inom en snar framtid. Jag tror jag kommer behöva ha kvar en av dem.

Moddat chassi preppat för DIY NAS
Kommer likt diskarna ovan antagligen att bli tillgängliga inom en snar framtid. Den har 9st lots för 5,25 tums enheter där jag riggatelastiska band med klammer och skruv så man kan hänga 9st diskar bakom fläktar. Vibrationsfritt, tyst, diskarnas virbrationer påverkar inte heller varandra och de blir svala.

DIY NAS resten av hårdvaran
Strömsnål AMD cpu som klockar nedåt finfint (x240e tror jag), 2x2GB ECC ram, ett ASUS matx mobo med 8 SATA portar samt något extra korta för några till sata portar. Integrerad gpu finns om man inte vill köra headless.

ASUS RT-N66U
Helt okej router. Byttes ut mot en AC variant i hopp om att få bättre täckning men har hitills inte märkt någon större skillnad. Inte bitter alls.

AKG K240 studio MKII
Ytterst lite använda och i originalkartong med alla tillbehör. Det ska finnas både läder och velourkuddar osv.

EK Supremacy block
Jag har ett rött vattenblock helt oanvänt i obruten förpackning med AM4 bracket. Jag har annars ett begagnat clear. Jag har diverse brackets till dem så ev köpare kan få välja ett valfritt om jag har den hemma. s2011, s1366, s775, AM3, AM4 tror jag finns liggandes, kollar efter behov. Fritt fram att välja vilken om du precis börjat med vattenkylning.

Diverse hardtube fittings finns nog över också

Antec Fusion Remote MAX
htpc-chassi med fjärr och display som passar bra in med andra hifi-grejer. Just nu sitter det en komplett htpc i den som jag kört XBMC/Kodi/OpenElec på med bland annat Intel E8400 och ett Geforce 210 helpassiv gpu.
700kr för chassit
500kr för innanmätet (måste kolla att jag inte norpat någon del sedan den blev lagd på hyllan)

samt ett mindre kaos i förrådet om det önskas

Allt finns i Göteborg.
Buda fritt?

Läs hela annonsen här

Av lord_moggo

https://i.imgur.com/MTorOkQ.png

Jag fick bara något felmeddelande när jag skickade in. Jag kan inte skicka igen då den säger att jag redan anmält mig, så jag antar att det funkade?

Av lord_moggo
Skrivet av RaveLancher.:

Hur betalar du på Amazon.de? Jag kan inte ens lägga till mitt Mastercard där utan att de säger att kortet är felaktigt pga något som inte gick att ändra

Jag körde mastercard. Det har alltid funkat för mig iaf. Jag brukar välja att betala i Euro då deras egna valutakonvertering är dyrare än om min egna bank gör det (jag tror detsamma gäller de flesta svenska banker)

Edit: Jag har handlat tidigare från både co.uk samt .de och har ett konto där den kommer ihåg mitt kort. De kanske inte accepterar köpare som inte har registrerat sig om det finns någon sådan typ av utcheckning du använder? Eller så måste du regga dig på .com eller co.uk först kanske? Jag kommer inte ihåg vart jag reggade mig först men det är typ samma konto på alla amazon.

Av lord_moggo
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Tack! Perfakt då jag behöver mer lagring

Notera att de externa diskarna har 1? års kortare garanti och du antagligen voidar garantin i EU om de upptäcker att den varit urmonterad.

I USA har de infört en lag gällande right to repair som säger att du som konsument har rätt att göra rimliga försök att åtgärda ett fel, tex genom att ta ur hårddisken, och att deras garanti därför gäller oavsett.

Edit: Kör därför några tester på disken innan du monterar ur den så du upptäcker ev fraktskador och slipper den processen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Vad för erbjudande pratar ni om?

Externa diskar från wd som innehåller riktigt fina wd red diskar fast med white label. Att köpa deras externa diskar kostar ungefär hälften av vad de interna wd red diskarna kostar, och allt man behöver göra är att ta ut dem vilket är rätt enkelt, jag har gjort det flera ggr. Nu råkar de dessutom vara ytterligare prissänkta. Förra veckan la jag ordern på amazon.de på onsdagen och hade dem på fredagen

https://www.amazon.de/dp/B07VXKF1L4/ref=twister_B07YJ9L2C6?_e...
Vs
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5144850

https://www.amazon.de/dp/B01LWVT81X?ref_=Oct_DLandingS_D_4097...
Vs
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4794747

Även utan Black Friday är det en bra deal

Detsamma går att göra med flera modeller från seagate men de har random diskar i av varierande modell och fabrikat och är inget jag skulle rekommendera då de generellt inte är lika bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo
Skrivet av Leedow:

Är det lätt att öppna eller måste man slita sönder chassit för att få ut disken?

Finns gott om videor. Det kallas shucking. Jag tyckte det var rätt enkelt med några gamla busskort och andra plastkort/plektrum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo
Skrivet av SaadRH:

Någon som hittat en WD Red hårdisk 6tb och uppåt?

Skickades från m.sweclockers.com

https://www.amazon.de/dp/B07VXKF1L4/ref=twister_B07YJ9L2C6?_e...

https://www.amazon.de/dp/B01LWVT81X?ref_=Oct_DLandingS_D_4097...

WD RED white label bör det sitta i dessa. Har själv tagit ur hårddisken ur ett par sådana för att använda internt. Runt halva priset att köpa externt jämfört med externt och nu ytterligare lite nedsänkta.