Inlägg

Inlägg som lord_moggo har skrivit i forumet
Av lord_moggo

Vad är det för block? Jag kan vara intresserad om det passar på mitt kort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo

Är blocket sålt? Om det passar mitt 1080ti så fortsätter jag budgivningen på den. 300kr+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo

Chassit jag köpte med kom fram med rad och pump i bra skick utan problem, om det skulle finnas någon därute som tvekar eller något sådant.

Av lord_moggo

Jag byggde min med gamla begagnade xeon delar. Även ram blir billigare då Jag körde dock full atx, men det bör gå att finna ett begagnat mindre mobo också tycker jag. Nackdelen med äldre att de har något högre effekt. My 2c

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo
Skrivet av borz:

Högsta budgivare har fått sina PM

Var inte jag högsta budgivare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lord_moggo
Skrivet av Kelzzor:

Det ska inte vara några problem med telefoner som redan finns på marknaden.

Vad är det för problem du upplever, bara lite nyfiken då jag haft min Mate 20 Pro sedan release och inte stött på några problem med vare sig Spotify eller någon annan media app. Har du några fler exempel för vill gärna testa det själv?

Prova starta Sveriges Radio Play tex, starta tex nyheterna som kommer i ett antal mindre segment. Den kommer då stänga av appen för att spara batteri mellan segmenten efter några minuter, trots att den funktionen är avslagen. Detsamma skedde förut med spotify, dvs att den slutade spela mellan låtar, eller soundcloud för den delen. Sedan är justeringen av ljusstyrka samt skärmrotation nästan alltid fel i jämförelse med andra smartphones. Sitter man på en buss med tex träd som åker förbi och kastar skuggor kommer skärmens ljusstyrka kastas från helsvart till max som ett stroboskåp. Jag har tom fått kommentarer av andra resenärer (cred ska de ha att max-ljusstyrkan är rätt hög) Listan över allt från ickefungerande appar till smö störande moment går att göra riktigt lång.

Edit: Den har dock sanslös batteritid och laddar rätt snabbt.

Av lord_moggo

@MadAlex: Blockaden kring just Huawei är väl upplöst nu så jag tror det är rätt lugnt på den fronten.

Med det sagt har jag själv just Mate 20 Pro och är riktigt missnöjd, trots att jag fick den med 33% rabatt. Förbered dig på mycket mjukvaruproblem de ej verkar jobba på att lösa, samt kompatibilitetsproblem med appar, tex de som spelar media. Sveriges radio mfl strular fortfarande, men de verkar ha lyckats fixa spotify nu iaf, men antagligen bara för att den appen är tillräckligt stor globalt sett.

Av lord_moggo
Skrivet av borz:

Något modifierat för att få in pump/res kombot.

På vilket sätt är den modifierad?
1300kr+frakt för paket 2

Av lord_moggo

For the record, windows 7 och 8 går fortfarande att permanent uppgradera gratis till windows 10.

Av lord_moggo
Skrivet av benonikenobi:

@lord_moggo:

Jag beställde en 3900x från inet idag kl 16:20 och det är redan skickat. Skumt om inte en redan lagd beställning skickas idag med??

Skrivet av anon298854:

Min är med skickad, beställde idag 😊

Jag la en order nu under kvällen. Efter någon minut gick den från förväntas 30e Augusti till bokad. Uppenbarligen går det avsevärt mycket snabbare att beställa hem till brevlådan/postombud än för hämtning i butik. Min 26 dagar gamla order står fortfarande på "förväntas 30e augusti". Om någon annan väntar på en gammal 3900X order från Inet kan jag rekommendera att man lägger en ny.

Av lord_moggo
Skrivet av Ozzed:

Om prisjakt snappar upp det så ja, det tror jag. Men jag tror inte det är så många som kollar Inet's hemsida direkt så vem vet. Men ja, om man bor i den här tråden och vill ha en 3900X så är det väl läge att beställa från Inet typ nu.

Min order på Inet från 14e Juli står fortfarande att den kommer skickas den 30e Augusti, trots att den listas som i lager Jag beställde den för uthämtning på Inet som ligger bredvid. Tror ni man får dem snabbare om man beställer den till brevlådan?

Av lord_moggo

Hur osäkert är det i jämförelse att tex köra Ubuntu 10.4 på en hemmabyggd NAS?

Att byta till nyare har jag skjutit upp rätt länge nu. Jag har haft planer att bygga ny och då antagligen köra freenas istället, pga att jag inte har behovet av en massa andra extra tjänster på servern längre.

Av lord_moggo

Jag kommer köpa en mounting bracket för AM4 till EK supremacy så jag kan köra den på Ryzen. De kostar 90kr från EKWB, men sen lika mycket till i frakt. Om någon annan också vill ha kan jag ju ta en extra och posta den i Sverige sen. Hör av er snabbt isf.

Av lord_moggo

@AnyR3:
Det har du säkert koll på, men kolla hur långt moderkortsplåten sträcker sig. Det är nog lätt att luras att du kan sätta standoffs på ytan bakom hdd och 5,25" burarna, fast i själva verket är det säkert den bortre ytterpanelen som är där och själva moderkortsplåten tar slut innan dess. Att sätta en ny stor plåt kan lösa detta men är också en hel del jobb.

Av lord_moggo

Aha, jag kollade inte så noga, jag bara skalade dem till måtten. Om IO plåten sitter lite längre ner så hamnar mobot lite högre upp. Det ser ju ut att finnas lite marginal uppåt också i 900D

https://www.coldzero.eu/2634-large_default/corsair-900d-525-side...

(Not affiliated with Corsair)

Om du inte kan få tag i ett och prova så blir det ju lite av en chansning oavsett. Jag tror dock du i slutänden kommer behöva ha väldigt flyt för att inte behöva skära någonstans i någon plåt.

Edit: Ser ett 900D på swec marknad, som jag tolkar det redan sålts för 700kr btw, så gör en lista på utkik efter bigasstowers allt eftersom de dyker upp.

Av lord_moggo

@AnyR3:
Baserat på bilden på mobot du länkade så är IO panelen längre än för ATX dock, så det lär bli lite interference där också. Jag tror du kommer ha det svårt om du ska försöka komma undan utan att skära bort plåt någonstans.

Av lord_moggo

@AnyR3:

https://i.imgur.com/Mv5WWIu.png

Om du overlayar bilder på chassin med ovanstående får du en hum om det kanske skulle passa. Det röda är en vanlig ATX

Om du linear upp dem i överkant kommer du få det svårt med pcie slots som det ser ut. Behöver nästan linea upp dem där istället och låta ditt mobo växa uppåt.

Av lord_moggo

Jag hade nog kört på ett Norco eller dyl serverchassi, men om du vill ha förslag på desktop chassin att prova mäta i, så kanske Corsair 900D efter att du tagit bort hdd burarna?

https://pcper.com/wp-content/uploads/2013/07/79e2-img-0183-1000x...

Av lord_moggo
Skrivet av ozelot1911:

Tar den sista radiatorn en resvoar och alla fittings skarvar och 90 graders för 1400 med frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Han håller på att skicka ovanstående till mig såvitt jag vet.

Av lord_moggo

@Cyloon:
Jag har fixat ett antal skärmar med pajjade kondensatorer, bland annat exakt den där modellen. För långt bort för mig, men lycka till.