Inlägg

Inlägg som daniol har skrivit i forumet
Av daniol

Nybygge för runt 13k, noll koll på nätagg

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7185509/2014-09-23

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7185509-00.png

Har suttit och läst runt här ett tag, och tänkte mig detta. Ska användas mest till spel, och är så klart mest intresserad av att den klarar av det senaste på dom högsta inställningarna. En andra prioritet är även att den ska vara tyst.

Jag har dock fortfarande ett par funderingar som jag gärna skulle vilja ha hjälp med.

Först och främst ville jag veta om det skulle vara både möjligt och smart att köpa ett till GTX 970 vid ett senare tillfälle för att köra dubbla gfx, eller om jag borde satsa på en 980 direkt?

Därefter ville jag veta vad för tips till nätagg ni skulle kunna ge mig? Jag valde denna eftersom jag har sett den rekommenderad i flera andra trådar, och att sweclockers gav den ett väldigt bra betyg, samtidigt som den inte är speciellt dyr MEN den är slut på inets lager och det kommer dröja ett bra tag innan den finns tillgänglig. Jag kollade även på HX750i men även denna är slut.

Jag kommer inte hålla på med någon överklockning, så denna CPU-kylare kanske är overkill, finns det något mindre ni skulle rekommendera (som är väldigt tyst) så man kan få montering gjord av inet möjligtvis? Inget krav, kan bygga den själv om det skulle vara bäst så, men känns lite smidigare att få det gjort annars.

Tack på förhand!

Av daniol

Det är 2 proppar som löser sig. Ska testa det du tipsar om men tänkte bara kolla hur vanligt det är att det funkar felfritt i 1 vecka för att sedan börja lösa proppar?

Av daniol

Nybygge slår ut strömmen

Köpte nyligen detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/6537371/2014-02-28 som jag senare byggde själv. Jag har aldrig tidigare byggt själv men använde mig av youtube-videos och tyckte själv att det gick bra. Installerade Windows 8.1 och den funkade utmärkt i ungefär en vecka fram tills idag. När jag startade den kördes den i en minut eller så, kom in på OS:et men sen så gick elen. Varje gång jag startar den nu så går elen. Hade den tidigare i ett grenkontakt men elen går även när jag kopplade den direkt i vägguttaget. Jag har ingen aning vad som kan vara fel och därför vänder jag mig hit för att se om någon har upplevt samma problem tidigare. Vad är det troligast det beror på och hur kan jag kontrollera det utan att riskera hela bygget?

Är tacksam för all hjälp jag kan få!

Av daniol

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6537371/2014-02-28

Eftersom överklockning är inget vi tänkt hålla på med så tyckte jag detta verkade bra, vad säger ni?

Saknar chassi just nu och ville kolla om ni har några tips på något för runt 500:-.

Av daniol

Menar du något som detta? http://www.inet.se/kundvagn/visa/6537282/2014-02-28 ? Är det senaste jag kommit fram till, hade faktiskt också tagit SSD + r9 270X innan men om prestandan i spel blir mycket bättre nu så lär vi köra på detta.

Av daniol

Tack för att ni tog er tiden att sätta ihop något åt mig, uppskattas som fan! Dock så har grabben fixat en ökning i budgeten så jag antar att man kan pressa ut lite mer nu. Ber om ursäkt för att ni satte ihop något som inte kommer användas :(.

Av daniol

Ny speldator, budget runt 7-7.5k

Hej, sitter nu och kollar runt lite datorer för min systerson. Hans budget är på runt 7-7.5k men om prestandaskillnad på något skulle leda till att man hamnar något över så kan det gå bra.

Det vi letar efter är så mycket prestanda på en speldator som möjligt för dom pengarna. Han spelar för tillfället nästan enbart Minecraft men det beror mest på att hans nuvarande dator inte klarar av mycket mer. Jag hoppas kunna visa honom lite mer spel när vi fixar honom en ny dator så helst ska den klara av spel som CS:Go, LoL/DotA 2 och lite sånt. Behöver ju definitivt inte vara på högsta inställningarna dock.

Vi har inga problem med att bygga ihop en själva, och OS är inte nödvändigt.

Så skulle gärna höra vad ni tycker!

Tack på förhand!

Av daniol
Skrivet av Jupiter IV:

Skulle nog valt ett finare nätaggregat till sådana premium-produkter... Känns lite "budget". Kanske Corsairs AX-serie skulle passa bättre?

Vad är fördelarna med ett dyrare nätagg, som t.ex. den du rekommenderar? Jag håller själv på att bygger något som liknar det han har tagit och hade valt samma nätagg men har inte direkt någon koll ^^.

Av daniol

Ominstallering av Windows

Hej, byggde min dator för snart 4 år sen och hade en student-version av windows som jag tankade från nån UU-sida som jag inte kommer ihåg längre. Skulle nu vilja ominstallera Windows men har ingen produkt-nyckel kvar.

Tänkte kolla vad mina val är, kan jag komma åt min nyckel på något sätt? Kommer jag ens kunna använda gamla produktnyckeln om jag skulle kunna få tag på den?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av daniol

Skillnader mellan olika GTX 780 Ti

Hej allihoppa, håller på och försöker bygga mig en ny dator för första gången och har börjat kolla på grafikkort och skulle behöva lite hjälp med att ta reda på vart dessa kort skiljer sig, vilket som passar bäst till vad, samt vad ni skulle rekommendera om man är ute efter en tyst modell.
Dom jag har kollat på är dessa 3: http://www.inet.se/jamfor?compare=5411060&compare=5410099&com...

Jag såg att Sweclockers hade testat MSI-versionen och att den var rekommenderad men jag skulle gärna vilja förstå vad skillnaden mellan dessa kort är.

Uppskattar all hjälp jag kan få, tack på förhand!

Av daniol
Skrivet av Nesvop:

Nja, men lite fel blev det... Den första länken (som alltså inte var din utan vimsigs) har två nätaggregat i kundvagnen.
Men nja, fel tråd var det inte även om det förvisso blev fel

Oj såg vad du menade nu, tack för varningen!

Av daniol
Skrivet av Vimsig:

Förslag http://www.inet.se/kundvagn/visa/6478463/2014-02-11
Edit: glömde lägga till en CPU-kylare

Tror du glömde HDDn så det skulle ta mig allt för mycket över budget. Antar att jag kan dra tillbaka på PSUn?

Skrivet av Nesvop:

Innan du köper! Du har två nätaggregat i kundvagnen!

Sen kanske du borde lägga till någon chassifläkt, vet inte alls hur det ser ut för det grafikkortet men det skadar aldrig. Sänker ljudnivån oavsett om den behövs eller inte

Tror du svarade på fel tråd

Skrivet av thli72:

Förslag: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6478563/2014-02-11

Vill du klara dubbla grafikkort , byt PSU

Tycker den ser lovande ut, men om jag skulle vilja köra SLI/CF senare hur mycket borde PSUn vara på?

Av daniol

Ny speldator, budget 15-17k.

Hej, är sugen på att införskaffa en ny dator som jag kommer använda mestadels för spel, men skulle även vilja kunna streama utan problem om jag skulle få för mig det nån gång. Budgeten är inte satt i sten, utan kan ökas något om det skulle behövas för att matcha mina önskemål som jag kommer ta upp. Dom kanske är väldigt petiga men det är därför jag tänka mig ha en större budget. Jag har läst på lite men känner mig fortfarande helt vilsen så jag har inte dragit ihop något själv än.

Till att börja med så vill jag som sagt spela alla möjliga spel, på bästa inställningarna utan problem. Vill även kunna alt-tabba utan att datorn ska börja ta självmord som den jag har nu gör. Alltså om man skulle ha ett spel uppe som BF4 och vill komma åt Chrome utan att allt dör. Kommer köra med dual-screen och ser gärna till att den pallar av 2st 2560x1440 skärmar.

Därefter är jag intresserad av att datorn ska vara så tyst som möjligt, samt att chassit ska ta in så lite dam som möjligt. Den jag har nu blir sjukt dammig av sig och det är ganska drygt att behöva dammsuga den hela tiden. Om valet står mellan oljud eller prestanda väljer jag självklart prestanda dock.

Tror jag har tagit med allt jag ville, och skulle uppskatta all hjälp jag kan få.

Tack på förhand.

Av daniol

24" för både xbox- och PC-spelandet?

Tjena, skulle behöva lite tips angående en ny skärm.

Min budget ligger på runt ~2500 SEK. Har just nu lite ont om plats hemma så det skulle vara smidigare att ha xboxen på samma skärm som datorn. Har just nu en 22" som jag tänkte köra dual-screen med, om det nu förändrar något?

Iaf, vill ha en 24" som har både DVI och HDMI ingång, samt 1920 x 1080 upplösning. Jag kommer som sagt att använda skärmen mest till spel, men det blir även lite film-kollandet då och då.

Tacksam för alla tips jag kan få

Av daniol

Högljudd fläkt med 3-pins connector

Hej!

För ungefär en vecka fick jag min nya dator men jag har börjat störa mig allt mer på att en av fläktarna låter för mycket. Jag är väldigt ny inom detta men jag har läst någonstans att man skulle kunna ställa in fläktarna på något sätt.

Chassit jag har är en HAF 922 och moderkortet är en GA-p55-USB3. Satt och läste på nätet om att HAF's 3-pin connectors-fläktar borde gå att ställa in på något sätt, men jag har fortfarande inte hittat hur. Jag har letat runt i BIOS men där jag såg varv-talet på fläkten kunde jag inte ställa in något, och nybörjare som man är vill jag inte pilla för mycket där.

Därför undrar jag något enkelt sätt att ställa in varvtalet på en av mina fläktar?

Tacksam för svar!

Av daniol

Fan va bra att jag lyckats då, dock så monterar inte inet.se ihop grafik-kylare, men är detta svårt att göra själv? Jag är nybörjare inom detta samt att jag brukar ha världens otur och därför valt att inet.se ska bygga ihop min istället för att göra det själv, men jag kanske kan byta den på grafikkortet med lite hjälp i framtiden?

Av daniol

Tjena xJom och alla andra, skulle vilja ha lite synpunkter från er angående ett bygge jag kommit fram till

Som det ser ut nu så hade jag tänkt mig följande:

http://img704.imageshack.us/img704/1181/bygget1.jpg

Det jag kommer att använda datorn är mestadels spel, allt från WoW, SC2 till MW och BC2. Därför är jag ute efter mycket prestanda men jag vill inte att den ska låta för mycket heller. Det är därför jag kan tänka mig att lägga ut några hundra-lappar på en CPU-kylare, några tips om vilken?

Är grafikkortet ett rätt val? eller finns det någon annan på inet jag borde ha istället? Samma sak med moderkortet samt minnet.

Hur skulle en dator du skulle ha byggt ihop för 12k sett ut xJom? för mestadels spel samt vanligt surf/film-kollande? Kan du dra ihop en för att kunna jämföra osv?

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av daniol
Skrivet av xJom:

Kan fortfarande inte komma åt fuskbugg på jobbet här, återkommer senare, om du inte kan lägga upp bilden på annan server.
/xJom

Hade ingen aning, jag har uppdaterat min post och lagt upp bilden på imageshack.us istället. Hoppas du kan ta en titt på det nu.

Av daniol

Tjena xJom och alla andra, jag håller på att dra ihop en dator och skulle behöva lite hjälp och tips. Än så länge har jag kommit fram till:

http://img263.imageshack.us/img263/5764/bygget2.jpg

Jag kan börja med att säga att jag helst vill inte komma högre i pris, och desto lägre det kan komma, desto bättre. Jag tänker inte heller hålla på att överklocka eller så. Jag har läst på din hemsida om det mesta men är fortfarande osäker på väldigt många delar.

Först och främst är jag osäker på moderkortet, är det ett bra val med tanke på processor/minnen? Finns det något annat jag kanske borde satsa på istället som kanske kan spara mig några hundralappar för samma prestanda?

Sedan undrade jag över Nätagget, den jag har valt nu är inte modulärt och undrar hur viktigt detta egentligen är? Är det värt sisådär 200-300 extra även om jag just nu är något över min budget?

Jag är också fundersam över grafikkortet, då det finns en massa olika varianter (Sapphire, PowerColour, XFX etc). Hur mycket skiljer det i prestanda mellan dessa?

Till sist kan jag säga att jag tänker använda datorn för mestadels spel, och därför är ute efter prestanda som kanske håller riktigt bra med dagens spel, men som också _borde_ klara av framtida spel. Jag prioriterar prestanda högst, sedan att den är så tyst som möjlig utan för mycket krångel dock (extra fläktar osv).

Förlåt för den långa posten men som ni kanske inser så är jag osäker och skulle behöva all hjälp jag kan få. Kan vidare säga att en större HDD inte är något jag tänker på just nu eftersom jag kan köpa detta senare när jag får lite mer pengar.

Tackar på förhand och vill dessutom påpeka hur grymt bra hjälp det har varit att ha läst igenom lite här, jag är mestadels osäker eftersom jag brukar ha en sånn sjuk beslutsångest när det kommer till att handla nya grejjer (skulle se mig prova jeans i timmar typ )