Inlägg

Inlägg som pajala73 har skrivit i forumet
Av pajala73
Skrivet av stormense:

Du glömde lägga på Copy Swede avgiften som med moms blir 100 kr eller gör ursprungspriset till 1839 kr + 80 kr = 1919 kr innan moms + tull.

Bakvänt. Copyswede-avgiften ska dras av från utgångspriset, som då blir 1759+80(Copyswede)+460(moms)=2299 kr.
Då är skillnaden drygt 260 kr mot priset i USA. Det är av någon outgrundlig anledning alltid billigare i USA, men vad som är intressant nu är att det är rätt så mycket billigare i Tyskland också.

Tyskland har 19% moms och där säljs, vad jag sett, bara 32GB-varianten. Den kostar 269 euro på Saturn:
http://www.saturn.de/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelSe...

Prisjämförelse:
Sverige: 2699 / 1,25 = 2159 kr
Tyskland: 269 / 1,19 x 8,6 = 1944 kr

Det är alltså 215 kr billigare om man undantar momsen. Jag har inte tagit med Copyswede-avgiften (80 kr även för 32GB, eller det dubbla?) i jämförelsen då även Tyskland har nåt liknande. Jag vet inte hur hög den avgiften är där, men det är alltså mindre än 80(160) kr som ska dras av från 215 kr.

Men frågan kvarstår: Varför är det alltid dyrare i Sverige? Det borde vara åtminstone 100 kr lägre pris här.

Av pajala73

Google Drive - Kan inte ändra i mitt eget kalkylark längre

Jag har ett kalkylark i Google Drive (tidigare Docs) sedan 1,5 år tillbaks som jag delar med tre vänner. De har rätt att redigera dokumentet och jag äger dokumentet. Idag när jag gick in på arket för att editera lite så fick jag upp en ruta med följande text när jag skrev in en ändring och tryckte Enter:

------------------------------
Ojdå

Behörigheterna för det här dokumentet har ändrats och det måste läsas in på nytt.

OK
------------------------------

Sen försvann rutan när jag tryckte på OK, liksom min ändring.
Jag har inte ändrat behörigheterna för dokumentet på över ett år, så det som står i rutan stämmer inte.

Är det någon som vet vad som hänt, och hur man ska rätta till det? Jag kan av någon anledning inte editera dokumentet längre.

Av pajala73

Dubbelpost (Tack, browser...).

Av pajala73
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coris
Sitter på min lilla rackare nu

Ubuntu funkar strålande efter lite pill och skärmen är riktigt trevlig!

Värt att notera är att tangentbordet verkar vara gjort för hela norden samt att "<>|"-knappen sitter till höger. De har alltså gjort högra skift-knappen lite mindre. Riktigt bra med en fullstor enterknapp dock!

Hör av mig ytterliggare när jag lekt lite mer

Suck... Varför, Samsung, varför??? Jag är oerhört besviken...

Det är synd att bli diskvalificerad på en sån onödig miss. Vänstra Shift-knappen hade lätt gått att göra mindre och inhysa <>|-knappen. Se t ex på HP NC2400 (12-tums laptop) som förvisso har lite större tgb, men som har <>|-knappen vid vänster Shift, som är pytteliten, och fullstor höger Shift, och stor Enter-knapp.

Av pajala73

Tangentbordet

Vad jag sett av bilderna på det engelska tangentbordet så har de förstört höger Shift-knapp på den och gjort den till en liten plutt längst ut till höger och satt pipe-backslash-tangenten (som är mindre-än/pipe i Sverige) mellan Shift och slash (som på svenska tangentbord är streck/underscore).

Varför? Varför förstör de en perfekt tgb-layout! Det koreanska tangentbordet har en stor höger-shiftknapp. Det finns plats vid den högra shift-tangenten, där pipe/mindre-än brukar ligga på vanliga fullstora tangentbord. Suck...
Jag hade till och med hellre tagit en låg-och-bred enter-tangent om jag fått en användbar Shift-tangent, istället för en rejäl Enter-tangent och en förkrympt höger-shift... Suck...
Jag har inte sett det tyska tgb men det är antagligen likadant som det engelska i det avseendet, och då lär ju det svenska också vara det...

Med en sån där layout kommer det att leda till att man trycker på pipe-knappen (som har funktionen mindre-än utan alt och shift på svenska tgb) när man ska trycka Shift.

Kanske dags att leta upp en koreansk NC10:a nånstans... eller vet nån om det amerikanska tgb ser bättre ut? Jag har försökt hitta recensioner i USA som visar deras tgb, men de har alltid det koreanska tgb i sina bilder. Är det det som säljs i USA?

Av pajala73

Leveransen dröjer...

Jag beställde min från Inwarehouse den 24/8, förskottsbetalade via internetbank. Då stod det "levereras 25/8". Sen ändrades detta till först 30/8, sen 11/9 och nu i veckan 15/9!

Det verkar vara ont om dessa skärmar, och som vanligt så dröjer det länge innan heta grejer hittar till Sverige. Undantaget är väl SE:s nya mobiltelefoner, men skam vore ju annat då det är en svensk firma.