Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook

Skulle bli förvånad om det finns. Men du kan ju alltid skruva bort bakplåten och ta bort (avlöda) kontakterna från ett vanligt kort.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Fook? Från PC Gamer och Elmitec?

Stämmer bra det, BrainGamerMatte

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Och det kanske är så som jag sade, dom har inga 200mm fläktar som är bättre än det dom använder totalt.
Man skulle kunna göra en, men det skulle med tanke på den lilla marknaden göra den allt för dyr.
Alltså är det bättre med flera små.

Också en tänkbara teori. Men har de 100-mm fläktar sedan tidigare? Inte direkt en standardstorlek det heller.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Ja, och vi spekulerar i vilken. Det är liksom det den här diskussionen går ut på.

Jag tror det beror på att det finns ett visst längd/djup förhållande som är mer optimalt. Skulle man förstora upp en 100 mm-fläkt till 200 mm rakt av skulle den även bli dubbelt så tjock, vilket kanske inte går av plats eller vikt skäl i det här fallet.

Sen är jag inte alls övertygad om att en större fläkt alltid är bättre än flera små även om den tillåts vara tjockare. Finns tex väldigt få 140 mm-fläktar som presterar lika bra som de bästa 120 mm-fläktarna. Kan bero på flera orsaker, tex att rotorn är designad/optimerad för 120 mm-blad från början.

Av Fook

Orvar Säfströms nya extraknäck?

Bra video... jag gillade hot-plug lösningen på toppen av chassit även om modellen inte lockade i övrigt.

Av Fook

Mjukstartar du en enskild firma kan du med lite studieteknik lära dig den bokförings som behövs själv, och behöver inte anlita någon för att göra det. Gå förslagsvis in på Bokföringsnämndens hemsida och ladda ner "Att föra bok" gratis (http://www.bfn.se/info/AttForaBok-11.pdf). Speciellt om du har en bror som kan svara på frågor låter det som en möjlig väg. När du har viss förståelse för grunderna kan du använda dig av ett program, tex SPCS, för bokföring och fakturering. Jag gjorde på liknande sätt själv när jag startade enskild firma när jag var 18.

Ett eget Bankgiro kostar cirka 250-350 kr per år, beror nog lite på vilken bank du har. Oftast knyts det till ett nytt bankkonto i din bank, vilket bör vara kostnadsfritt.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piece of Cake
2. Den har USB och SD-card med en liten adapter som man sätter i dock-kontakten

Så sluta klaga när ni inte vet nånting!

Just detta tycker jag är sjukt irriterande. Hur svårt hade det varit att bygga in? Vem orkar släpa med sig adaptrar. Och är USB-porten universell?

Tycker det verkar vara en riktig flopp. Stöd för Flash, multitasking samt ännu högre ppi (Kindle har högre....) vore önskvärt.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av prodigy
Får vi hoppas att vi slipper alla p12 " min dator/hörna " gallerier!

Datorhörnor kommer få en helt egen kategori, som du förslagsvis ignorerar.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ahlen

1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 vore kul och se hur den förändrats för oss som inte varit med sen 98 ;D

1.0: Se http://www.sweclockers.com/oldswec/2000/
2.0: Se http://www.sweclockers.com/oldswec/2001/
3.0: Se http://www.sweclockers.com/oldswec/Swec3.png
4.0: Se nuvarande.

Av Fook

Zoom-vänligheten kommer behållas, ingen fara.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lollol7
Nu orkar jag inte kolla igenom alla kommentarer men ifall ingen föreslagit det så vore det bra ifall man kunde sortera galleriet i "datorhörnor", "Datorlådor (pågående)", "Datorlådor (färdiga)", "omoddade datorlådor", "moddad kringutrustning", "Vanlig kringutrustning", samt ett "Seriös moddning" där man får ansöka om att ladda upp och där typ slipstreamer, wolverine och goTall byggen kan läggas in.

Detta är såklart bara ett exempel men nått sånt skulle behövas till galleriet.

Vi sitter och jobbar med galleriet just nu, och just uppdelningen är något som kommer justeras. Tack för konkreta förslag på kategorier!

/ Lennart (webdesigner)

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av petabyte.se
och sen till frågan, var det värt med uppgraderingen?:)

Äntligen lite on-topic, kul

Det var värt det. Minnet kostade knappt något och skillnaden mellan 512 Mb och 2Gb är rätt påtaglig i Windows XP.

Vi gjorde uppgraderingen redan i Mars, men jag hittade bilderna nu.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
En 701 med 9"?!

Nej, den har 7". Det är en stor svart plastram kring själva displayen.

Varför skulle jag ljuga om en sån här sak? =/ Datorn är här brevid mig på skrivbordet.

Av Fook

Det är en 701:a. Men en tidig, jag är medveten om att de flesta har lucka.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bil_experten
Jag köpte min 900 på relice dagen och den har lucka under.

Det här är en mycket tidig 701 som köptes innan både de och 900-serien lanserades i Sverige.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Får man fråga vart i taiwan ?

Vet inte, antingen i Taipei eller online

Av Fook

Sant. Fast tjejen får ha på sig vad hon vill

Datorn är köpt i Taiwan, därav mandarin.

Av Fook

Din HK förstärkare är säkert konstruerad för högtalare med 8 ohms nominell impedans och mår säkert inte så bra av dina högtalares last (runt 4 ohm enligt Ljudia). Men det kan säkert finnas fler anledningar.

Av Fook

En väldigt enkel - ej komplett - felsökning är att dra ut alla USB enheter. De kan sitta och belasta 5Vsb och indirekt ge upphov till missljudet i nätdelen.

Av Fook

Jag siktar på en neutral återgivning. Även om distorsionen från rör eller färgning från ovetenskapliga audiofilprodukter kan skänka "värme" och göra att vissa musikstycken låter "bättre" i vissa öron så kan de ha motsats effekt när annan typ av musik spelas. Jag har rätt bred musiksmak och vill inte måla in mig i ett hörn.

Jag baserar aldrig mina val av komponenter utifrån subjektiva åsikter från enskilda personer, speciellt inte i forum. Att låna hem och lyssna i ditt eget rum är helt överlägset i jämförelse, så som redan påpekats tidigare i tråden.

Av Fook

Vill varna för att dessa inte är så oömma som Corsair hävdar, de kan lätt brytas av vilket jag har varit med om. Själva USB-porten sitter bara fast i lödpunkterna, vilket inte är tillräckligt när det bara är ett mjukt gummihölje som stadgar upp konstruktionen.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Fläktlös 200W nätagg för 500kr får man leta länge efter. Får man ett chassi på köpet så är det ju ganska otroligt. Nästan så jag skulle köpa chassit bara för nätagget.

Jag med, om det vore sant. Har mycket svårt att tro att nätagget är fläktlöst, ser ut som random SFX nätdel som antagligen har en 80mm fläkt på undersidan. Thermaltake och deras utsagor har jag inget förtroende för.

Verkar vara en rätt idiotisk låda om man sätter in ett system som utnyttjar alla 200W. Som att be om överhettning. Att inte kunna montera fläktar i ett chassi är inte en finess, utan avsaknad av en. Att marknadsföra det här chassit som "fläktlöst" är ungefär lika bedrägligt som att marknadsföra ett chassi som "skruvlöst" då man inte skickar med några skruvar (av dömma av bilden på chassits baksida kanske Thermaltake tillämpar detta redan? Inga skruvskallar vad jag kan se...)

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Make one, send it over to silentpcreview together with a nice (µATX) case and make them build a lowpower setup, for example a AMD 785G based motherboard and 45W cpu and you'll create a market for such a PSU and making Cougar _the_ PSU for a sexy lowpower HTPC. And I'm sure you can make it affordable even with modular design.

I would also like such PSU. However, I've heard that the price of manufacturing such high quality lower power PSU in the 300W range is not much different from a high power version. There is no linear relationship between output power and cost of manufacturing.

The problem with modular connectors are that they usually decrease the efficiency a little bit, which in practice can be the difference between passing as 80 Plus Bronze or 80 Plus Silver (or Silver instead of Gold). I think the SPCR crowd would prefer the Silver certified one over the Bronze, despite the lack of modular cables. But maybe I’m wrong.

I would like to read Compusecase/Christian Verfuerths view on this