Inlägg

Inlägg som Aldaron har skrivit i forumet
Av Aldaron
Skrivet av phoenixdisciple:

Fungerar inte vilken 2.5" enhet som helst att stoppa i den?

Mvh

Det är vad jag tror, men jag har aldrig pysslat med SSD innan och det är en tråkig utgift om jag har fel

Av Aldaron

Efter ett par veckor med Aorus X7 så har jag inte mycket annat än goda saker att säga om den. Har ni några frågor är det bara att ställa dom.

Jag har däremot en fråga, om det finns någon annan här på Sweclockers som har den. Jag vill byta ut den mekaniska hårddisken mot en vettig SSD. Vilka märken skulle fungera att trycka in i den?

Av Aldaron
Skrivet av doolar:

Jag har GS70 och hade kraven 17" och så tunn som möjligt med så kraftig hårdvara som möjligt. Dessutom vill jag ha plats för både SSD och mekanisk lagring.
Jag vet av erfarenhet att kraftfulla bärbara i tunna chassin ofta kräver garantiåtgärder, så import är inte ett alternativ. Kvar på marknaden fanns inte något som passar kraven förutom GS70. Den är inte perfekt heller (finns den perfekta laptopen?) men jag är nöjd efter någon månads användning.

Jo, det är vad jag märkt också. Men nu blir det istället att avvakta till Aorus X7 kommer, förhoppningsvis släpps den även i norden (men det borde den göra, vi nordbor är ju teknologi-tokiga )

Av Aldaron

Intressanta alternativ. Priset på datorn är irrelevant som tur är. Aorus X7 Slim SLI verkar ju vara riktigt grym och precis under 3kg, haha

Av Aldaron

Är verkligen MSI GS70 den bästa, tunna, laptopen som finns?

Som titeln säger, är det verkligen den allra bästa som inte väger ett ton? Finns det någon bättre som är på gång inom en snar framtid annars?

Efter att ha kollat flera olika reviews verkar det inte finnas någon motsvarighet, eller något bättre än GS70, men tänkte att folket här säkert har bättre koll än mig.

Jag är inte intresserad av något över 3kg, vilket begränsar urvalet lite. Men jag hittar ingen som är bättre än MSI GS70 trots att den funnits ute ett tag nu.

Länk till GS70

Av Aldaron

Bästa ultrabook på marknaden idag? Zenbook U500VZ?

Sitter och ser mig om efter vilken som är den absolut kraftfullaste ultrabooken idag (jaja, just U500 är inte en ultrabook i ordets rätta mening, men nära nog).

Är det U500VZ eller finns det någon som är bättre?

U500VZ

Jag tänker då primärt på PC och inte mac. Med tanke på att Haswell kommer snart, är denna en relik inom kort ändå?

Av Aldaron

Datorn startar enbart i BIOS. Här är en utmaning!

Laptop startar endast i BIOS, no bootable devices found.

Jag har nyligen köpt en ASUS U500vz med Windows 8. Jag gillade inte det nämnvärt och köpte mig en extern cd-spelare för att installera windows 7.

När jag väl är inne i setup måste jag ta bort alla partitioner eftersom den klagar på att formatet är fel, jag antar att det har något att göra med Win 8. När jag gjort detta går det att fortsätta utan problem.

Däremot så lyckas jag på ett smidigt sätt stänga igen locket på den precis när installationen går igång vilket leder till att datorn släcker ner.

Efter detta bootar datorn om och hoppar direkt in i BIOS och hittar inte längre något externt. Dvs, jag kan inte få den att starta från cd-spelaren längre, eller från USB (när jag trycker in en usb-sticka med en bootbar win 7 så händer inget, datorn låser sig istället).

I bios finns hårddiskarna (SSD) som vanligt, men det finns helt enkelt inga alternativ för boot-ordning..

Finns det något jag kan göra för att datorn ska hitta cd-spelaren igen så jag kan installera om operativsystemet?

Av Aldaron

Imorgon hämtar jag ut min U500. Det kommer bli mycket intressant att se hur den presterar och låter. Fråga om ni vill att jag gör något speciellt (som inte redan gjorts ofc)

Av Aldaron

Nu känner jag mig lite korkad, det finns två nya zenbooks men bara u500vz i sverige. Vad är detta för burk:

http://zenbook.asus.com/zenbook/?c=ux52vs

Av Aldaron
Skrivet av knewt:

Diskarna använder inte sata eller msata-standarden utan en egen proprietär sådan, dvs. det blir svårt att få tag på diskar på annat håll.

Minnet går att uppgradera till 12GB, 4GB är redan ditlött på moderkortet och en sticka på 4GB går att byta tiill 8 = 12.

Det var ju ärkedåligt. Du råkar inte veta vad det är för sorts disk de använder och om det går att få tag på sådana på något håll? Eller man kanske helt enkelt måste kontakta Asus själva för att få ordning på det?

Vilket minne ska man köpa för att uppgradera? Vilket skulle du rekommendera?

Av Aldaron

I recensionsvideon säger han att det inte går att byta hårddiskar, men plockar ut dem utan större problem. Vad är det som försvårar? 2x128 känns lite futtigt. Vet någon hur man uppgraderar minnet också? Det ska ju vara enklare (men ingen leverantör jag hittat här ger något alternativ)

Av Aldaron
Skrivet av Paiytor:

Har du någon sida du rekommenderar som skickar till Sverige?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte som jag kan gå i god för. Men har hittat detta: http://forum.notebookreview.com/asus-reviews-owners-lounges/6...

och att sedan ta: http://www.gentechpc.com/config.asp?config_id=Asus-UX51VZ-XH7... vilket innebär att jag kan få den med 12gb ram direkt från butik. (eller ta en av de andra och få den för ett par tusenlappar mindre än vanliga varianten som finns här hemma + mer hdd i vilket fall)

Av Aldaron

Hm, det blir nog till att köpa den från USA istället för ett lägre pris och dubbla hårddisksutrymmet. ÅÄÖ klarar jag mig utan i vilket fall. + att man kan välja till extra ram direkt istället för att behöva pilla på egen hand.

Av Aldaron

Synd att det är lite liten hårddisk. Hade hoppats på 2x256. Men det kanske räcker gott + en extern iofs

Av Aldaron
Skrivet av Highlaj:

Review: http://www.youtube.com/watch?v=IF4RYrjLD50

Verkar inte vara några BacklightB problem men Asus verkar fortfarande bekymmer med fläktljud (baserat på foruminlägg, inte reviewn).

Asus UX51VZ? Är det samma som U500VZ?

Av Aldaron

Är det någon som helst skillnad på prototypen som många recenserade för ett par månader sedan och den nu släppta versionen?

Av Aldaron
Skrivet av knewt:

Ska hämta min på posten efter jobbet! Kan testa lite saker om ni undrar något då

Pressa den, kolla ljudnivå, värme och ev. throttling

Av Aldaron

Ja, 15k låter rimligt. Skulle inte förvåna mig om det blir lite dyrare med den kombon som ger 2x256 SSD. Men detta lär bli en portabel kanonmaskin. Jag undrar om det kommer vara DDR5 eller DDR3 på grafikkortet.

Av Aldaron

Än ny, monster-zenbook? Zenbook U500

Igår kom det en pressrelease att ASUS släpper en ny Zenbook med beteckningen U500. Speccen som hittills släppts verkar riktigt lovande!

Zenbook U500

15" skärm
Nvidia GT 650M
Upp till 512gb SSD
Ryktas om quad-core Ivy Bridge

Ingen prisinfo ännu, ska komma på windows 8 press event i oktober. Förhoppningsvis blir det release på den omkring då.

Av Aldaron
Skrivet av froken:

Jag köpte min i dag, den blöder en del och musplattan sviktar lite väl i ett hörn också, så tänkte byta den i morgon. Annars helt suverän, så fin! Så helt åtgärdat verkar det inte vara, men Alina har sju dagars DOA där man bara får en ny över disken direkt så det är ju ingen fara.

Minne: http://www.inet.se/produkt/5315222/corsair-8gb-1x8192mb-cl10-...
HDD: http://www.inet.se/produkt/4304360/samsung-ssd-basic-830-seri...

OBS! Hårddisken får inte vara mer än 7mm hög! Få SSD som faktiskt är det, men Samsungs 830-serie och vissa (men inte alla!) av Intels är det.

Okej, ser riktigt bra ut. Den där SSD'n har fått fina recensioner (mest 256gb-modellen dock, men det är en hårfin skillnad kan jag tänka mig). Grymt att Alina har detta. Jag bor dock i sthlm, men det är ju bara ett stenkast från Uppsala iaf.