Inlägg

Inlägg som IsToR har skrivit i forumet
Av IsToR

Jag vet hur det känns att hålla på som du (jag var där själv), och enda lösningen på problemet är att skaffa ett nytt grafikkort.

Av IsToR

Jag kör på 486/1200 på mitt Leadtek. Har haft så sedan januari då jag köpte kortet. Dock så köpte jag mig en NV Silencer 5 efter en enda dag med originalkylaren, då den lät fördjävligt.

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fiddsson
Jag skulle nog välja det X1800GTO. DDet är nog bara för att jag inte gillat intels saker dom gör.

AMD and ATI rules

Förklara....?

Av IsToR

Du kan ju testa!

Nu har jag målat två lager, blir strax ett tredje. Sedan borde två lager till vara tillräckligt... Färgen är rätt flammig nu för underlaget skiner igenom..

Konstigt att det står att färgen är övermålningsbar efter 8h, jag målar ju över den efter ca 2h och det fungerar bra. Fast jag kanske gör så tunna lager eftersom jag använder en fin roller, så att färgen torkar fortare.

edit:
Fasen, färgen tog slut. Bara 1-2 lager kvar och den tog slut! :

Av IsToR

Tackar :)! Jo det ska vara ett batteri där, rätt gissat krydda_08!

Fy fasen, jag känner inte för att göra om det där på andra högtalarn, men jag måste nu när jag väl börjat! Den andra är nämligen svart.....

Av IsToR
Av IsToR

O fasen vad bra det blir! Är riktigt nöjd med resultatet alltså!!

Av IsToR

Tack, men nu var inte frågan huruvida jag skulle spraya eller inte, utan nu gällde det vattenbaserad färg på burk, närmare bestämt "servalac aqua" (köpte en burk idag). Jag har dessvärre ingen balkong, så mina möjligheter att spraya är som sagt ganska dåliga... Har ingen lust att gå ut på gården bland alla lekande ungar och sätta igång....

Men som sagt, nu har jag köpt färgen och målat första lagret (med skumgummiroller). Så jag gör helt enkelt så att jag provar att slipa lite lätt imorgon kväll om färgen känns torr, målar ett lager till och börjar våtslipa på måndag eller kanske t.o.m tisdag....Jag hoppas inte på "billack"-utseende, men slätt ska det bli :).

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av )ExecutoR(
Anledningen till att man ibland säger att limma är starkare än att svetsa är detta:
Har du möjlighet att låta materialen överlappa varandra lite så får du större kontaktyta med lim än du får med svets. Jag tror inte det finns många sorters lim som kan matcha en svetsfog vad det gäller att hålla ihop metall om man räknar per cm^2 men ta en titt på den här bilden så kommer ni förstå hur det kan vara starkare att limma än att svetsa:

http://lurifix.myftp.org/executor/fog.jpg

Limmet är kanske bara 1/3 så starkt som svetsfogen per kvadratcentimeter men i gengäld har man ju möjlighet till att limma på 5ggr så stor yta och på så sätt blir det endå starkare i slutändan.

Mycket bra illustrerat!

Av IsToR

Fråga angående våtslipning!

Hej!
Om jag målar en yta med vattenbaserad snickerifärg, hur länge bör jag vänta innan jag våtslipar den? Säg t.ex en färg som är "torr" efter ett par timmar (om man stryker rätt så tunt). Det brukar stå på burkarna att man inte ska börja belasta ytan inom en vecka eller så, trots relativt kort torktid. Är jag ute på hal is om jag börjar våtslipa nästa dag om jag strykt ett rätt tunt lager? Jag menar, det brukar ju kännas torrt efter ca tre timmar eller så...

Och vattenbaserad målarfärg är ett måste, då jag inte har tillgång till någon lokal, färgspruta, kompressor etc utan måste arbeta i min lilla etta... Önskar man kände en billackerare alltså.....

Av IsToR

Re: Sätta ihop aluminium? :S

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Konne-
Jag har en fråga som kräver ett snabbt svar, måste ha det klart tills krang på torsdag!

Hur ska man kunna sätta ihop aluminium bitar utan att svetsa eller nita ihop det? har provat att limma med 2 komponent limm men det vill inte fungera så nu börjar jag bli lite smått desperat :/

Felet du gjorde när du limmade var troligtvis att du inte ruggade upp ytorna med fint sandpapper och/eller så var ytorna feta eller smutsiga. Det fungerar fint att limma metall, så länge kontaktytorna är tillräckligt stora. I vissa fall kan limfogar vara helt överlägsna svetsfogar hållfasthetsmässigt, men det kräver som sagt lite kontaktyta...

Av IsToR

Så du menar att när du använder högtalarsystemets egna volymkontroll och inte "volymkontrollen" i aktivitetsfältet, så inträffar detta?

Av IsToR

Varför testar du bara inte?

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lowrider89
Säger du det? säg att airbrushfärgen kostar 60kr/ 30ml.. då e d bra mkt billigare o köpa en sprayburk på 100ml för 40kr.. så jag tänkte försöka på det eftersom jag är nybörjare..

Är det så dyrt? Jamen då är det ju mycket bättre att blanda själv

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lowrider89
ok.. nu är kompressor och spruta beställda.. men vad är det igentligen som skiljer airbrushfärg från vanlig lackfärg förutom att lackfärg är tjockare? ja menar den borde ju inte göra så att d blir nån beläggning i sprutan nå mer än va airbrushfärgen gör lr?

Airbrushfärg? Rätt tjocklek från början kanske..? Bara en tanke...

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thunderinternet
ta vilken kompressor som helt .. en stor är att före dra då du behöver ett jämt tryck helatiden... finns hyfsat billiga på biltema..

Vilken som helst? Nej, det ska helst vara en oljefri kompressor. Inte för att det inte går med en oljesmord, men man får med en viss mängd olja i luften.

Lowrider89, den där röda som du länkade till på jula är perfekt! Köp!

Tyvärr så tror jag inte det är någon höjdare att koppla den där minikompressorn till en lufttank. Det är en väldigt liten membrankompressor (om jag ser rätt), och den kommer med stor sannolikhet att göra jobbet mycket sämre än den röda kolvkompressorn som kostar 50 spänn mer.

Av IsToR

Du är inte särskilt smart om du inte väntar. Skillnaden i prestanda är värd förbaskat mycket mer än 400 kr!

Köp för guds skull ett 7900GT och låt inte otåligheten avgöra!

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
På Fear som ändå är ett rätt krävande spel så Sitte rjag med många av grafikeffekterna på high men dock så kör jag på bara 1024/768 eller va fan det vlir.. och det flyter på utan att hacka nåt..

Det har gång på gång visat sig här på forumet att det är högst subjektivt vad som hackar och vad som inte hackar. Hur många fps får du?

Av IsToR

Re: Klämma ut det sista ur AGP...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Julius
Tänkte byta ut mitt 9800PRO och klämma ut det sista ur mitt AGP system innan uppgradering runt höst/vinter. Vad är egentligen o föredra om man vill spela grafikkrävande spel (FEAR,HL2 osv.), ett ATI X850XT PE eller ett XFX GeForce 7800GS eXTreme Gamers Edition,vet att det senare är ett modernare kort, men om man bara ser på prestandan? Eller välja ett helt annat AGP kort? O nej, jag har ej råd att byta ut hela systemet än, så PCI-E kommer ej på fråga. Kommer det o komma ännu kraftigare garfikkort inom AGP de närmaste veckorna än dessa två ??? Någon som har några tester att backa upp sina påståenden med?

Ser emot era kloka svar. Tackar...

Jag var i samma tankar som du för ett tag sedan. Jag insåg att det var mer prisvärt att skaffa ett PCI-E moderkort till min s754, eftersom jag då slipper uppgradera processorn på ganska länge. Har dessutom möjlighet att köra i SLI, så när 7800GT börjar ramla in på begagnatmarknaden så är det bara att slå till på ett (om jag har råd). s754 moderkort med nForce4 och PCI-E kostar omkring 700-800 spänn, så dyrt är det inte.

Av IsToR
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dovienya
höger och vänster bör vara samma, ja.. bak och fram spelar inte så stor roll då bakljuden oftast inte är lika dominanta, samt att centern inte behöver vara samma som frontarna heller..

ljudbilden är viktigare än effekten, så det inte blir en ferarri som kör från höger till vänster, fast när den är i mitten låter det som en ford fiesta...

Fronthögtalarna och centern bör ha snarlik ljudbild, annars kan det låta skumt. Men håller med om att bakhögtalarna inte är så noga (i alla fall inte när man ser på film).