Inlägg

Inlägg som encor3 har skrivit i forumet
Av encor3

[quote postid="20087219" userid="77600" name="encor3"]
Har testat många, även cracked.... Min favorit var O&O defrag men har inte råd att köpa den just nu. Är ute efter schemalagd defrag, SMART för SSD samt health check och real time check funktioner om möjligt men e man snål/fattig kan man inte få allt så alla tips är välkomna Tack på förhand!

// encor3

Va e tag ja skrev det här inlägget och vet att SSD inte behöver defrag, vilket ja även skrev men va så nöjd med O&O så därför ja hörde mig för men säger ni att win 10 e tillräckligt bra så kör ja på, Tack!

//encor3

Av encor3
Skrivet av KjellO:

Det funkar bra med Windows inbyggda till dina snurrdiskar. Någor extern program behöver du inte. För Samsung disken kör du Samsung Magician. Kostnadsfritt och bra.

Nice då gör ja d, tack så mycket!

Av encor3

Jag har 2 mekaniska diskar för lagring, därför jag e ute efter ett defrag program... Har faktiskt inte hört om TRIM så ska kolla upp d.
Men har ni nåra förslag för mina mekaniska?

Kollade i CMD o TRIM va aktiv så behöver inte bry mig om SSDarna Tack för tipset!

Av encor3

Har du anvisningen i pdf som du skulle kunna skicka så ja kan jämföra? hade vart sjysst! Ha en trevlig midsommar!!!

// encor3

Av encor3

Bästa gratis defrag. programmen för Windows 10

Har testat många, även crackade... Min favorit var O&O defrag men har inte råd att köpa den just nu. Är ute efter schemalagd defrag, SMART för SSD samt health check och real time check funktioner om möjligt men e man snål/fattig kan man inte få allt så alla tips är välkommna... Tack på förhand!

// encor3

Av encor3
Skrivet av junkandshit:

På min Markus finns det bara tre skruvar med den längden. Fästet till ryggstödet.<Uppladdad bildlänk>

Ok, du har nog en nyare modell, min e gött utsliten så tog isär allt o rengjorde o smörjde men glömde som sagt märka vart allt skulle sättas tbax =P va inte vid mitt sinnes fulla bruk om man säger så ;P Tack för hjälpen iafl!

// encor3

Av encor3

Gammal IKEA Markus stol, vart ska skruvarna?

Hej har inte haft råd o byta upp mig o har en långhårig hund så stolen behöver rengöras då o då, fick hjulen rätt så bra denna gång men glömde märka skruvarna som ja brukar så att d inte blir som d blev denna gång att 2st blev över... Har letat på Google & IKEA men dom har uppdaterat modellen så den anvisningen hjälper ej mig... Har nån koll på var dessa muttrar med låsbricka ska vara lr har en gammal anvisning? Anser mig va ganska händig känner mig inte så värst för tillfället =P tack på förhand // encor3

Av encor3

HDD F: read only efter ominstallation av win 10

Hej!
Efter att ha formaterat om för andra gången på kort tid kan jag inte få bort "read only" på F: disken & program behöver köras som admin för att kunna skriva på disken. Har såklart provat att bocka av read only men d återvänder lika fort & jag kan inte flytta till lr mellan mappar på disken utan behöver tillåtelse från (se bild)

https://i.ibb.co/q1S3D5M/permission.png

Ja har inte d problemet på de andra diskarna. En sak som ja upptäckte vilket jag tyckte var konstig var att när man går till security-fliken finns inte SYSTEM profilen.

https://i.ibb.co/XYKb4WP/security.png

Windows 10 Pro N x64 installerat & mitt användarkonto e admin, ja har inte stött på detta tidigare & vet inte hur & varför detta hänt men hoppas någon av er kan hjälpa mig! Be om mer info vid behov. Tack på förhand!

// Jonathan

Av encor3

Tack för alla tipsen o hjälp men blir nog o blåsa om med svenskt, hade denna på sticka redan så latmasken i mig tog över men ska prova nedladdningen där annars blir win 10 home swe installerat, tack igen!!! // encor3

Av encor3

Kan inte byta språk på en gammal Acer med nyinstallerat Windows 10 home

Hej!
Jag hjälper en kompis att formatera om en gammal dator och allt har gått smidigt, men långsamt... men jag kan inte ändra "Windows display language" trots att jag har Svenskt språkpaket installerat och det är inställt på alla andra funktioner som "Apps & websites", "Regional format" och "Keyboard". Det är en Acer Aspire x3475, komponenter spelar ju mindre roll i ett sånt här ärende men är det någon som kan ha någon idé om varför visningsspråket e Engelska när allt annat e på Svenska? Har inte loggat in på något Microsoft-konto då jag bara gör den klar att användas/säljas så att säga så kan d va d, känns som man borde kunna byta språk även om man inte va inloggad hos microsoft... Har ja glömt nån info lr frågor så bara skriv, vill hjälpa polarn o få den klar o han e ingen höjdare på Engelska så all hjälp godtags!
PS. Självklart har jag googlat och sökt i forumet innan men jag har inte lyckats hitta något som hjälpte mig.
Tack på förhand!

// encor3

Av encor3

Erfarenheter/synpunkter ang. Eneba

Hej SC! Tänkte bara höra om ni har några erfarenheter av denna webshop. Har hyffsade priser på spel (men kan ju va för bra för att va sant) men inga vidare recensioner på Trustpilot (https://www.trustpilot.com/review/eneba.com) så ville kolla här oxå... Har skickat ett mail t dom idag så får vi se hur lång tid och om dom svarar men skulle uppskatta era synpunkter oxå

(https://www.eneba.com/)

Tack på förhand! // Jonathan

Av encor3

Tack för svar d e mest för torrent nedladdning ja tänkt på d för men e medlem i invites only sidor så inga öppna o ComHem abbonemanget står inte i mitt namn så kanske inte e värt d?

Skickades från m.sweclockers.com

Av encor3

Värt att skaffa VPN?

Som rubrik lyder, e d värt o betala (ganska) mkt pengar för VPN? Jag laddar ner en hel del.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av encor3
Skrivet av Schubert:

Tack för tipset men det har jag kollat.

Jag hittade under inställningar, låskärmen, en knapp:
"visa låsskärmens bakgrundsbild på inloggningskärmen". Knappen var i läge på.
Stängde av och slipper nu låsskärmen när datorn startar från energisparläge.
Fortfarande visas helt onödigt inloggningsskärmen som jag också vill få bort

Sho!
När du valt logga in med lokalt konto utan lösenord gör som Schubert så kmr ni direkt t in t skrivbordet, tack för hjälpen @Shubert!

Av encor3

Asus laptop laddare

Har en gammal Asus laddare liggande t en laptop ja lämnat på skroten så kmr tyvärr nte ihåg modell manet men på etiketten på laddaren står:

- Model PA-1900-36

- Input 100-240 ~50-60Hz 1.5A

- Output 19V - - - 4.74A

Har ju ingen användning för den så har du får du den, ja bor i Uddevalla men pendlar då o då t Göteborg så kan mötas där om d e lättare...

Läs hela annonsen här

Av encor3

Söker 2st 4gb Corsair Vengeance DDR3 1333-1600Mhz

Som rubriken beskriver så söker ja 2st till 4Gb vengeance minnen, behöver uppgradera t 16Gb men har inte finanserna för att bygga en ny burk så testar här o hoppas att nån har ett par fungerande som hen inte behöver o vill sälja lr byta... Ja har hårddiskar, minnen m.m. men sitter på tåget så får redigera när ja kmr hem. Ja bor i Uddevalla men pendlar t gbg så kan mötas i närheten av nån av dessa städer annars funkar frakt men då i antistatisk påse (står för d + frakt isfl såklart)
Vet inte om ja har nått mer ja behöver ha med men d e ju drf d finns trådar o pm så hör av er där med frågor, tack på förhand! // Jonathan

Läs hela annonsen här

Av encor3

Har/hittar inte Windows store

Halloj! Kör Microsoft Windows 10 Enterprise 2019 LTSC v1809 x64 EN fullt uppdaterat men har inte tillgång till microsoft store. Har försökt via powershell efter förslag från youtube men utan resultat. Bifogar bild till försöket i powershell o hoppas nån vet nåt som kan hjälp, Tack på förhand!prtscr av försök t lösning i powershell

Av encor3

Jag bor i Uddevalla men jobbar i Göteborg så behöver någon hjälp och jag har möjlighet hjälper jag gärna. Har byggt, felsökt och byggt datorer i drygt 17 år både under min gymnasieutbildning (Teknikprogrammet) samt för mig själv och andra efter det. // Jonathan

Av encor3

Söker 1155 moderkort

Hej!

Söker ett 1155 socket moderkort för min i5 3570k då mitt gamla gett upp (CPU Led lyser men processorn funkar i annat mb)
Har du ett sådant kort liggandes eller ändå tänkt uppgradera hör gärna av dig!
Tack på förhand! // encor3

Läs hela annonsen här

Av encor3
Skrivet av MaKerS:

Missade att ramen var so-dimm när dom beställdes och såg det nu när paketet öppnades. Kommer att lämnas tillbaka senast måndag men om någon kan tänka sig byta mot vanlig ddr4 ram (minst 8 GB) i Göteborg snabbt så byter jag gärna så jag får det gjort innan måndag.

Läs hela annonsen här

Hade gärna bytt med dig om ja hade haft va du behöver o köpt om du skulle sålt men tyvärr får du nog återvända o byta i affär, hoppas allt går bra där... man har ju hört historier =S

Hade gott!

// encor3