Inlägg

Inlägg som Blackie har skrivit i forumet
Av Blackie

https://shadow.tech/en-SE/shadowpc/offers
553:- i mån för en virtuell Gaming PC, vad "billigt"
Visst, skall man bara spela en i en månad då kanske jag kan se detta som ett alternativ men då tillkommer all kringutrustning.
Annars kan jag nästan tycka att det är bättre att köpa en fysisk Gaming PC på avbetalning då har man åtminstone ett lite värde i datorn när den är färdig betald. Eller ännu bättre så köper man en spelkonsol om ändamålet är endast gaming

Notera, nu förespråkar jag inte att man skall köpa något på avbetalning men i det här fallet kan jag nästan tycka att det skulle vara bättre, beroende på hur länge man tänkt utnyttja tjänsten så klart.

Av Blackie

OnePlus 11 Svart 128GB

OnePlus 11 Svart 128GB
Kartong och alla tillbehör finns kvar
Skärmskydd monterat samt genomskinligt skal följer med.
Inköpt Augusti 24, Skick: typ oanvänd
Kvitto finns

Läs hela annonsen här

Av Blackie

ordlig.se nr 625, 1/6

🟩🟩🟩🟩🟩

Kanske skall köpa mig en lott

Av Blackie

ordlig.se nr 622, 5/6

🟩⬜⬜🟨🟩
🟩🟩⬜⬜🟩
🟩🟩⬜⬜🟩
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Blackie
Av Blackie

ordlig.se WEEKEND nr 619, 4/6

⬜⬜🟩⬜⬜⬜
⬜⬜🟩⬜⬜🟨
⬜⬜🟩🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Blackie
Skrivet av slipbit:

Kan nån gå igenom steg för steg för att få det låga priset på LG-tvn, 55tum? Skulle vara sjukt tacksam om nån kunde förklara.

Av Blackie

Kul, vilket innebär att man kan riskera att komma hem till ett söndertuggat tangentbord och i värsta fall ligger även datorn på golvet om tangentbordet var trådat. 😅

Vet inte om jag skulle våga ge dator associerade leksaker till hunden, smart strategi av HyperX allt för att du skall köpa nytt 😋

Av Blackie
Skrivet av MinscS2:

Jahopp, verkar som mitt RTX 4090 redan håller på att dö.

När Windows precis startat upp fick båda skärmarna massiva typiska GPU-artefakter. Hann inte mer än att dra en djup suck och fiska upp mobilen för att ta ett foto innan det försvann.

Hmmm... en gång är ingen gång. *Håller tummarna*

Berätta gärna lite mer..
Har du klockat kortet ned/upp, standard adapter eller mod kablar?

Av Blackie

Det blev lite skillnad

Standard gfx settings före och efter

Av Blackie
Skrivet av Daniel75:

4090 är 120hz+ 4k. I 60hz 4k eller 1440p 120hz så räcker ett 3090 eller 4080.

Skulle inte köpa ett 4080 med nuvarande priser, då är ett 4090 mer bang for the bucks..
Jag själv kör med 34" Ultrawide, går från 3080 till 4090 och tror jag kommer att bli riktigt nöjd dessutom kan jag köra med 4090 ett bra tag framöver (förhoppningsvis)

Kul jämförelse video
10900K med 4090 vs 13900K med 3090

Av Blackie

Vart tjafs om kortet direkt när jag kom hem..

Men vi har en klar vinnare

Av Blackie

Idag anländer mitt Palit RTX 4090 GameRock OC
Dessvärre är det enda 4090 kort jag kan ha förutom FE pga. mitt chassi bara tar 334 mm långa kort och jag har begränsat med plats för radiatorer. När jag skriver dessvärre menar jag att tillverkaren verkar snålat lite med tillverkningen av detta kort, finns det någon här som kör med denna och isf. vad är er upplevelse av kortet, är ni nöjda?

Av Blackie
Skrivet av cerb1980:

Trodde aldrig jag skulle köpa en mobil för över 10000kr för ett antal år sedan, men man vänjer sig nog dessvärre.

Jag har inte och kommer nog aldrig att köpa en mobil för över 10000, det finns många fina mobiler för under 10000 om man inte trånar efter iPhones/Samsungs senaste topp modeller som också är helt skevt prissatta..

Av Blackie

Inte så konstigt, det är väl inte mer än rätt med tanke på hur skev prissättningen blivit när det kommer till grafikkort idag.

Av Blackie
Skrivet av Swedishchef_90:

Hoppas de kommer ner mot 10k då, där gissar jag de flesta skulle köpa dem 😁

Håller med..
Men jag har svårt att se att 4080 skulle landa på under 10k med dagens inflation, möjligen runt 12-14k och 4090 runt 18-20k då finns det utrymme för 4070 för 7-10k och framtida 4080 Ti för runt 14-17k vilket verkar mer realistiskt.

Personligen har jag redan förbrukat min uppgraderings budget så jag får hålla mig med mitt 3080 ett tag till 😁

Av Blackie

Har redan börjat pris droppa lite...

Exempel: https://www.komplett.se/product/1220095/datorutrustning/dator...

Av Blackie
Skrivet av Dhanjel:

Blev irriterad över att man behöver betala retur själv vid fyndvaror (kanske är så överlag på öppet köp), samt att kundtjänst är överdrivet positiv när det gäller leveranstider (google coral usb skulle komma in i lager "i morgon" för en månad sedan tex).

I övrigt tycker jag de fungerar bra, är snabba och trevliga. Hade gärna sett en lokal butik dock.

Här måste jag försvara Webhallen lite
När man köper en fyndvara så vet man oftast vad man är ute efter och är beredd att varan kan inneha en del brister och precis om jnsson skriver så är det är helt frivilligt av återförsäljare att avgöra om det vill göra en tradeoff på returfrakten för t.ex. fyndvaror med hänvisning till det billigare priset.

Sen när det kommer till optimistiska lagerdatum är inte Webhallen unika, har haft samma upplevelse med både Inet och Komplett.

Av Blackie
Skrivet av RBenassi:

Jag vet inte vad man skall säga om Webhallen generellt, men att de skickar ut felaktig information/kampanj i nyhetsmail är jädrigt trist!

Jag fick detta i söndags:
"Vi kör just nu en kampanj på Asus Z790-serien där du kan fynda ett moderkort till ett bättre pris. Dessutom har vi en så kallad ”kampanj på kampanjen” där du kan få 20% rabatt extra vid köp av en Intel-processor från den 13:e generationen. Så går du i tankarna att bygga- eller uppgradera din dator finns det ingen bättre tid än nu! Spana in korten via knappen nedan och se vilka moderkort som ingår i kampanjen."

Jag klickade på länken och valde ett Z790-moderkort samt en Intel-processor från den 13:e generationen.

De 20% extra de hade i ”kampanj på kampanjen” existerar inte!!

Vad säger man??!!

Det är sådana saker som i alla fall får mig att dissa Webhallen framöver!

Är det denna du tänkte på?

https://www.dropbox.com/s/q4q1bbfcizh5f3s/WH%20kampanj.JPG?dl=1

Reagerade också på det, höll på bli snuvad på detta när jag köpte min processor och beställt ett Asus Hero moderkort på releasedagen. Hämtade processorn samma dag men avvaktade med moderkortet då jag egentligen ville ha ett Gigabyte Master. Dagen efter såg jag att Hero kortet var nedsatt med 20% (1.975:-) vilket är en del pengar i dagens läge, tillägga att när jag hämtade Processorn rådfrågade jag lite om moderkortet med personalen om erfarenhet av tidigare Hero modeller och då fick jag ingen information om någon pågående eller kommande kampanj.

Förmodligen blev det bara felformulerat i texten då rubriken säger "Spara på moderkort när du köper processor"

Av Blackie
Skrivet av griid:

Konkreta exempel?

Jag vet inte hur jag ska tolka:
-börjat gå ned sig
-inte på hugget

Själv tycker jag webhallen är bra och föredrar lagerbutik, än att kunder går och tappar/pillar på varorna.

Svårt att sätta fingret på det men tycker alltid att Webhallen var vassa och låg i framkant med kommande produktnyheter förr vilket jag inte upplever längre, har vid flertalet tillfällen uppmärksammat att de är sena att publicerat kommande produkter medans många andra aktörer publicerat detta en bra tid innan för att sedan kunna ge möjlighet till att förboka någon dag innan när de vet vilka av modellerna de har tillgång till.

Som exempel kan vi ta nu senast inför 13th gen Intel släppet, det fanns inte ett spår av de kommande Z790 moderkorten hos Webhallen, ingen information om vilka modeller de skulle erbjuda förens en minut efter släpp tid. Jämfört med t.ex Inet, komplett, Proshop, Caseking.de m.fl så publicerade de sitt kommande utbud av Z790 minst 1-2 veckor innan.

Du skriver att du "föredrar lagerbutik" och jag är precis av samma åsikt, som jag skrev i mitt första inlägg så har jag har hängt med (Webhallen) från ruta ett som jag hittade till efter Skribofonts misslyckade storsatsning, de som vet de vet

Men allt kanske bara är en inbillning som jag fått i den negativa tids epok som vi befinner oss i just nu med Pandemi, krig, inflation och galen politik. Var bara nyfiken om det var fler som upplever samma sak om Webhallen.