Inlägg

Inlägg som Blackie har skrivit i forumet
Av Blackie
Skrivet av Laxpudding:

Vill du en bekräftad färgåtergivning och veta vilka inställningarna i TV:n som gör just ditt exemplar färgkorrekt är det kalibrering som gäller. En del vill lära sig själva vilket är stor investering i framför allt tid. Då kan det vara "värt" det jämfört med att köpa egen utrustning och ägna veckor och månader att lära sig.

Är du ute efter att förstå ungefär när det är rätt och fel men inte är så supernoga med det exakta kan du ägan tiden och utan en pengakostnad själv söka upp info och tester om hur apparaten fungerar och vara nöjd med det.

Fråga: Hur pass bra är de förkalibrerade alternativen som t.ex Cinema m.m. som finns att välja i LG's 2020 modeller? IFS Expert alternativen är väl till för om man vill justera själv eller anlita någon att kalibrera eller har jag fel?

Av Blackie
Av Blackie
Skrivet av Kaz:

Jag slå till en 65GX från EG. Dock leverans första veckan december, det är bara flytta in OLED55B6V
Får ju min Ps5 samma vecka.. min nuvarande receivern stödjer dock inte Hdmi 2.1..får se om det blir.

Jag har samma dilemma men det får duga så just nu då den primärt ändå bara kommer att användas för Filmtittande och PS4. Finns inte sååå många 2.1 receivers att välja på just nu om man inte vill slänga upp 10-20K till

Låter det komma ut lite fler alternativ innan jag hoppar på att uppgradera förstärkaren.

Av Blackie

Erbjuder 300 för COD

Av Blackie
Skrivet av bombs:

Då det av någon mystisk anledning ploppade ner en till COD:BOCW kod från inet i mailen så tänkte jag sälja av den också.
Bud eller ta den direkt för 300:-

Jag kan ta den för 300

Av Blackie
Skrivet av Weestman:

Tänkte nästan slå till men den går inte att köpa längre. Någon som vet när C9-modellen av 65" varianten försvann? Har som sagt följt denna tråden länge och väntat till BW/BF och har varit nära att beställa för fullpris i oro att inte få någon modell alls. Hängde på låset vid smygstarten men ingen LG där förutom GX-versionen då.

Kul iaf att alla verkar vara väldigt nöjda! Sony A86 var rejält nedsatt såg jag nu för er som väljer mellan en CX och A86. Är väl samma panel?

Den verkar gå att boka och hämta i butik beroende på vart man bor och/eller är beredd att åka en bit.

https://www.bildtagg.se/file/yeodm7zjtl1nqmd56ecm0zl4

Av Blackie

Jag slog till på Gallery TV:n 65GX för 24.990 från Elgiganten.
Blir nog en trevlig övergång från min tidigare OLED55B6V som fortfarande är riktigt grym efter nästan 4 år inga inbränningar eller dylikt. Skulle det vara billigare någon annanstans inom 50 dagar så kan man gå till Elgianten och be om mellanskillnaden tillbaka, man har ju trots allt 50 dagars öppet köp som klubbmedlem.

Någon annan här som slog till på den?

Av Blackie
Skrivet av Vardagsrum:

MSRP på 3080 är 699 dollar. Ett Strix 3080 OC kostar 10.390kr. Landar MSRP på 3080Ti på 999 dollar kommer Strix 3080Ti vara ganska mycket dyrare. Jag tippar på att det billigaste 3080Ti kommer landa på ca 13.500kr och dyrare modeller på upp emot 16-17.000kr. Då har Nvidia fortfarande ett logiskt prisgap till 3090 som ligger på 18-24.000kr.

Det skulle kanske lira för Nvidia om inte AMD fanns med i bilden
Jag räknar med prisjustering från Nvidias sida för att matcha AMDs priser, förutsatt att AMD presterar som utlovat..

Av Blackie
Skrivet av Webhallen:

Mäktigt

Jag heter 令澎湃 ifall någon undrar, har inget att sälja dock

/Patrik

Lìng péngpài? det var ett böljande inlägg

Av Blackie
Skrivet av marcusOCZ:

Varför bryr du dig om vad andra köper eller inte köper, och till och med hoppas att andra tycker som du? Vad får du ut av det?

haha, tagga ner lite...
Läs mellan raderna, lite ironi har ingen dött av.

Drick en kopp kaffe eller vad du nu gillar och koppla av lite

Av Blackie
Skrivet av Lyrael:

Så tänker nog tillverkarna också, därför det mest kommer 3090 till affärerna 😂 Cash is king

Förhoppningsvis är flertalet människor där ute kloka och prismedvetna och tycker som jag att ett 3090 är inte värt pengarna, där av är det mindre åtgång på dessa

Men tittar man på lagersaldot som återigen visar gult lyser visheten med sin frånvaro och det verkar som att de flesta här skiter ut pengar och/eller tycker att sms lån är okej och/eller föredrar skilsmässa 😂

What can i say, YOLO (varje gång det kommer ett nytt graffekort)

Av Blackie
Skrivet av Borked:

Previously on SweClockers - Kaos på Grafikkortsmarknaden

Asus fortsätter att reta gallfeber på Nisse, som nu svär att han aldrig någonsin mer ska köpa en Asus-produkt igen. Detta trotts att han äter musli och havre-flakes i form av Asus-loggan varje morgon.
Det är julafton för Fredrik, för hans 3080 har kommit, nu ska han spela Control i 10 minuter för att sedan återgå till att spela Quake1 i 720p.
Johan och Pelle fortsätter att fråga samma fråga, om och om igen, om Webhallen har fått någon information om 3080 non OC.
@webhallen fortsätter att svara i all hast, han jobbar på så mycket att han inte hinner äta och är nära på att dö av undernäring.

I dagens avsnitt av SweClockers - Kaos på grafikkortsmarknaden
Ett mörkt moln drar in över forumet.
Karsten ska minsann aldrig mer köpa från INET, för att deras kundservice inte kan svara på hans frågor om köplats.
Folk är förbannade, konspirationsteorierna kastas hej vilt till höger och vänster.
Är nVidia och tillverkarna i maskopi för att kunna sälja dyrare grafikkort?
Är asus ens ett företag som finns på riktigt?
Ska Johnny bojkotta alla svenska butiker och endast köpa via amazon?
Är allt bara en ridå för att leda bort uppmärksamheten från det amerikanska valet?
Är mina kalsonger blåa?

Stay tuned to find out, on the next espisode...

Haha, bästa!

Fattar inte heller hysterin.

Du glömde en sak..
Tror Nvidia är i maskopi med CD Project RED

Av Blackie

Är det ingen som reflekterar över Nvidias prissättning nu efter AMDs presentation..

Jag har alltid valt det gröna laget tidigare och jag kommer nog att fortsätta göra det, till rätt pris..
Känner märkligt nog att jag vill börjar bli riktigt kluven och vill nästa välja AMD denna gång, jag har en beställning på 3080 TUF OC liggandes på Elgiganten för 7990 och 8k är MAX vad jag tycker ett 3080 är värt i nuvarande bestyckning. Ser gärna en prissänkning från Nvdias sida och gärna så snart som möjligt för att inte göra allt för många besvikna, vore ju riktigt orättvist för de som redan betalat 9-10k för ett 3080 eller 19-21k för ett 3090 att Nvida droppar priset 10-20% inom en månad..

Och jag hoppas ingen här är villig att betala 8k för ett 3070, det är ju helt sinnes..

Av Blackie
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Nej. 3090 är en ersättare till 2080 Ti. Titan har för tillfället ingen ersättare.

Varken Titan eller 2080Ti har några ersättare skulle jag väl vilja påstå..

Närmaste ersättaren för RTX 2080 Ti i dagsläget är RTX 3080 men som alltid så dyker det väl upp ett Ti till våren/sommaren och då har vi väl en naturlig eller onaturlig ersättare för 2080 Ti men tanke på hur mycket bättre 3080 presterar mot ett 2080ti så lär väl 3080 Ti motsvara en rabies smittad tjur på steroider i jämförelse *skojar*

Med RTX 3090 lägger Nvidia bara till ytterligare en nivå (av förvirring) och ersätter egentligen ingen av befintliga kort idag men den hamnar ändå under Titan kategorin med ett nytt namn, en ulv i fårakläder helt enkelt Sett till prislapp och minnesmängd så ligger väl ändå Titan RTX närmast till hands. Att 3090 inte säljs in som ett workstation kort är bara ett PR trick av Nvidia för att locka till sig bredare publik och inte stänga dörren helt för Titan och som det ser ut så lyckas Nvidia ganska bra ändå, jag menar vem f*n gamear i 8K idag

Av Blackie
Skrivet av mastrovious:

Haha snacka om att få nöjda kunder om de först säljer pappersprodukter, levererar nada och sedan höjer priserna ovanpå det. Home run!

Skrivet av Lagerlöf:

Skulle ARN verkligen gå med på det där dock? Man kan inte frånskriva sig från allt.

Jaja, det förutsätter ju att de någonsin får in kort så hela diskussionen är moot.

Jag har iaf fått min faktura som är godkänd..
Har svårt att tänka mig att de skulle börja tjafsa om priset, skulle det mot allförmodan göra det så utnyttjar jag bara min ångerrätt. Problem solved

Som sagt jag har ingen brådska, för det priset kan jag mer än gärna vänta det kommer när det kommer helt enkelt.
Asus fabriken jobbar garanterat förfullt med att försöka få alla beställningar på deras kort slutförda..

Inköpsbelopp: 7 990 kr
Transaktionsdatum: 2020-10-21
Betalning per månad: 8 019 kr
Antal betalningar: 1
Uppläggningsavgift: 0 kr
Administrativ avgift: 29 kr
Ränta för delbetalning: 0,00%

Av Blackie
Skrivet av mastrovious:

Hade inte förvånat mig om de ändrade priset också ovanpå alla bekymmer som varit 😂🙈

Aboslut kan det göra så vilket framgår under köpvilkoren..

"Om ett skriv- eller tryckfel av betydande omfattning har förekommit från säljarens sida, i annonser och dylikt och/eller i webbutiken, som är större än 15 % av det normala försäljningspriset, kan säljaren ensidigt ändra, ta bort eller avvisa beställningen. Det gäller även om kunden har fått en orderbekräftelse eller liknande. Vi förbehåller oss också rätten att avbryta din beställning, samt att inte upprätthålla våra kundgarantier till följd av force majeure. Detta gäller om det inte är möjligt att uppfylla villkoren i avtalet. Detta kan bero på extraordinära omständigheter och händelser som Elgiganten Sverige inte kunde ha förutsett som krig, extraordinära naturhändelser, brand, strejk och pandemier. Vi har möjlighet att göra ändringar fram till dess att varan skickas från vårt lager. Om varan har skickats från vårt lager måste du använda ångerrätten."

Sen har de ju en ganska förmånlig ångerrätt (Öppet köp), 50 dagar för Elgigantens klubbmedlemmar

"Elgiganten lämnar 30 dagars öppet köp. För alla klubbmedlemmar som registrerar sitt köp på kundklubbskontot vid köptillfället erbjuder vi 50 dagars öppet köp. Produkter levererade av Elgiganten Aktiebolag kan returneras i butik. Ta med produkten, kvittot och eventuellt emballage till butiken, så får du pengarna tillbaka för köpet. Produkten måste vara komplett, ren och oskadd."

Av Blackie

"Populära" Elgiganten erbjuder fortfarande ASUS RTX 3080 TUF OC GAMING för 7.990:-
Då jag inte har bråttom så lade jag en beställning idag 21/10 så får vi se när det dyker upp det kommer när det kommer helt enkelt, tog det på faktura så jag ligger ändå inte ute med några pengar. En ganska bra deal ändå när näst billigast är Webhallen som har priset 9.199:-

Med tanke på fiaskot av denna release så tycker jag att det är inte mer än rätt att man borde behålla premiär priset åtminstone för ett tag framöver tills allt lugnat ner sig.

Av Blackie

Det finns garanterat ett avtal i bakgrunden mellan butik och olika tillverkare/leverantörer som t.ex AMD, ASUS, Sony etc som ger butiken tillåtelse att sälja de produkter som tillhandahålls, om butiken skulle välja att strunta i tillverkarens riktlinjer och det kommer fram att dessa inte efterföljs dvs butiken bryter mot avtalet så kommer Butiken att få betala vite (skadestånd) till t.ex AMD eller vilka det nu gäller, i värsta fall kan Butiken förlora rätten att sälja exempelvis AMD's grafikkort vilket knappast är något som skulle var till någon fördel. Det bästa är att alltid ha rent mjöl i påsen det vinner alla på

Huruvida man skulle lösa det i praktiken med att förhindra "Scalper's" låter jag vara osagt men som jag förstod det så hade väl AMD förslag på hur detta skulle kunna genomföras sen om det är möjligt eller inte är en diskussion Butiken och AMD får ha sinns emellan

Av Blackie

Är nyfiken på varför inte Webhallen tagit in EVGA´s 3080 kort i sitt sortimentet?
Vet att EVGA har leveransproblem till EU just nu men vet också att Webhallen är eller har varit återförsäljare av EVGA's produkter.

Av Blackie