Inlägg

Inlägg som qubban har skrivit i forumet
Av qubban

Har en f3j-p. Fick den för en vecka sedan. 4200+ i 3dmark 05. Kan köra quake 4 m.m på alllra högsta inställningarna, inte testat fler spel än. Är nöjd med alla funktionerna, skärmen är mycket bra med grym skärpa. Angående batteriet så har någon som påstod att batteriet sticker ut rätt! MEN, dock 1,5 cm på baksidan av datorn, syns knappt. Kort och gott, ett bra köp!

Av qubban

Kan rekommendera f3j-p, köpte den via TDJdata för 16400.
Är slutsåld när jag sist kollade. Tryckte upp den på 4300p i 3dmark05. Man får väl vara nöjd.

Av qubban
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thompson
Core 2 Duo är såklart uppföljaren till Core Duo, vilken av dem som är bäst vet jag inte C2D är av nyare modell medans CD har högre klockfrekvens.

Okej, men är det värt att lägga ner de 235$ extra på den äldre?

Av qubban
Citat:

Ursprungligen inskrivet av save
Det är en felkod, kolla i manualen till ditt moderkort så får du reda på vad den försökte säga dig. Ett pipande moderkort är aldrig bra, så länge man inte spelar Wolfenstein 3d vill säga.

Segt att den inte ligger och skräpar längre... Long gone.. Men den lär ju finnas på tillverkarens hemsida..

Av qubban
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erlesand
Du menar att du har ett separat batteri också kan du byta ut det urladdade batteriet mot det? Ja, isf varar det lika länge som det som sitter i.

Förresten, om du vill gå ner i skärmstorlek så kan du få mycket bättre batteritid; finns datorer som håller på i mer än 6 timmar, dem har dock mindre skärm. Du kan även checka om där finns kraftfullare batteri, vilka varar längre.

Ahhh, attans va soft. Då kan man ju glida runt med ett litet kraftpaket iaf. Jo, det med skärmen visste jag men eftersom datorn skall användas till en del film-tittande vill jag gärna behålla skärmsizen.

Av qubban

Skillnad mellan 1.66 och 2.16 Core Duo?

Hej!

Håller på att plocka ihop en bärbar och undrar lite om skillnaden mellan

"Intel Core 2 Duo Processor T5500/2MB L2 Cache, 1.66 GHz, 667MHz FSB"

och en

"Intel Core Duo Processor T2600/2MB L2 Cache, 2.16 GHz, 667MHz FSB".

235$ är priset som skiljer dessa åt är den nedersta är 235$ dyrare. Är det värt prestandan? Sedan har jag även sätt att den första heter "Core 2 Duo" medan den andra saknar 2:an, vad betyder detta?

Mvh

qubban

Av qubban
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erlesand
Verkar ju vara en bra dator; ingen DVD-brännare men det behöver du kanske inte?

Du får räkna med en batteritid på runt 2 timmar om du ska ha ett så bra grafikkort (eg. GeForce Go7800, ATI X1800 och liknande).

Jag är inte särskilt insatt i ljudkort och liknande, det finns dock datorer med både 5.1 och 7.1 men då måste du koppla in externa högtalare (om jag förstått det rätt).

Jo, har kollat upp det där med ljudkortet och det verkar inte finnas interna 5.1 till bärbara, med det e ju inga problem när de externa kostar 600 spänn, en piss i nilen! ;). Men det är ju detta ständiga problem med batteritid. Eftersom jag kommer resa med datorn är det ju surt att bara kunna sitta i 2h med burken innan den dör.

Någon som vet hur det funkar med ett extra batteri, håller det lika lång tid som det som sitter i om man köper ett extra (Självfallet fulladdat)?

Av qubban
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aka_The_Barf
sätt den på en båt så lite dimma försvinner och tjäna pengar på den?

tjöt den hela tiden? eller pep den? tror jag aldrig hört en dator tjuta konstant. kanske överhettning eller annat problem.

Hehe, nä men jag har inte heller hört om något som detta förut. ALDRIG faktisk. Mycket konstigt när man tänker på att datorn funkar precis som den ska. Ljudet var som en siren typ, nä nö nä nö nä nö... hehe, du fattar.

Av qubban

Ja, saken är den att jag tänkte spela "sunkiga" mp3-or. Men de är inte av så dålig kvalité som vanliga utan ligger på ca. 20mb stycket. Hur som helst så vill jag kunna lira musiken på detta sättet eftersom jag inte kommer att stanna på ett ställe mer än 2 veckor max. Ljudkortet som är externt sitter på en bärbar och jag ska vara borta i 5 månader, därav vill jag ha så lite prylar med mig som möjligt.

Av qubban

Bärbar 17000:- HJÄLP!

Jag blir helt snurrig av att försöka bestämma mig för vilken dator jag ska
köpa. Stationär = inga problem men när det kommer till en bärbar blir det trubbel. Därför skulle jag gärna vilja ha lite råd om vilken dator jag borde köpa. Dessa sakerna läggar jag ner vikt på:

Budget 17000:-

*Batteritid (Så lång som möjligt)
*Grafikkort (Ska klara dagens nya spel, dock inget överdrivet.)
*Processor (Core Duo?)
*Ljudkort (5.1, eller måste man köpa externt?)
*Skärm (17")

Datorn ska användas till DJ-station och resedator i fem månader. Därför vill jag ha möjligheten till att kunna spela spel som quake 4 osv, (dock ej överdriven grafik). Funderar på att köpa ett extra batteri för att förlänga batteritiden.

Tänkte köpa denna men är inte helt säker. Det negativa var batteritiden (2h), det positiva priset, 15500kr.

Display
17"WXGA Actice Matrix LCD with Super Clear Glossy Surface (1440x900)

Processor
IntelCore Duo Processor T26007/2MB L2 Cache, 2.16 GHz, 667MHz FSB

Video Display Controller
Nvidia GeForce GO 7800 GTX PCI-Express 16X with 256MB DDR3 Memory

Memory
2GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz - 2x1024MB

HD
80.0 GB (SATA 5400rpm) SATA 150 HD

CD-ROM/DVD-ROM Dive
8X DVD / 24x10x24 CD-RW Combo Drive & softwares

Battery
Smart Li-ION battery

Modem
Integrated 56k V.90 Internal Fax/Modem

Network Adapter
Integrated 10/100/1000Mbps Ethernet LAN & Intel PRO/Wireless 3945ABG
LAN 802.11 a/b/g Module

OS
Windows XP HE

Extra
1XSmart Li-ION battery

Av qubban

Hrrmmm!

Tack för svaret!

Av qubban

5.1 Ljudkort till Traktor DJ studio 3

Håller på att sätta ihop en bärbar datorn och funderar på ljudkortet.
Datorn ska först och främst användas i DJ-syfte.

Min fråga gäller om jag trycker in ett 5.1 ljudkort i laptopen. Kan jag ställa in via DJ-programet att den spelar upp en låt (stero/högtalare) via framutgången och koppla in mina hörlurar via bakingången och lyssna på en annan låt i dem?

Mvh

qubban

Av qubban

Mistlur i datorn!?

Tja!

För ca 2 minuter sedan började min dator tjuta som en mistlur. Skärmen blev svart och tror det var PC-pipern som lät som en polissiren. Väntade 2 minuter och testade att starta upp igen, allt funkade fint. Vad kan ha hänt? Överhättning?

Mvh qubban

Dj
Av qubban

Dj

Hur kopplar man för att kunna spela upp musik genom högtalarna men samtidigt lyssna på andra låtar via hörlurarna? Krävs det inte typ dubbla ljudutgångar då eller är det jag som är ute och slirar? Har programet Traktor DJ studio 3.

Tack på förhand!

qubban

Av qubban

Sager NP5750-C Help Wanted!

Tjenare! Tänkte höra mig för vad ni tycker om denna laptopen.

Display
17"WXGA Actice Matrix LCD with Super Clear Glossy Surface (1440x900)

Processor
IntelCore Duo Processor T26007/2MB L2 Cache, 2.16 GHz, 667MHz FSB

Video Display Controller
Nvidia GeForce GO 7800 GTX PCI-Express 16X with 256MB DDR3 Memory

Memory
2GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz - 2x1024MB

HD
80.0 GB (SATA 5400rpm) SATA 150 HD

CD-ROM/DVD-ROM Dive
8X DVD / 24x10x24 CD-RW Combo Drive & softwares

Battery
Smart Li-ION battery

Modem
Integrated 56k V.90 Internal Fax/Modem

Network Adapter
Integrated 10/100/1000Mbps Ethernet LAN & Intel PRO/Wireless 3945ABG LAN 802.11 a/b/g Module

OS
Windows XP HE

Extra
1XSmart Li-ION battery

Några frågor:

Datorn är i grunden en Sager NP5750-C med ett par uppgraderingar som jag fann nyttiga. Andra delar har jag skippat att uppgradera. Datorn ska funka som långtidsresedator (5 månader i asien), alltså är spel och film en ganska viktig del.
1. Räcker grafikkort och processor till dagens spel + lite till?

2.Eftersom jag även ska spela en del musik där nere (DJ) så undrar jag om ljudkortet håller? Behöver man något märkvärdigt? Recievern kopplas till högtalar ingången men vart pluggar jag då in headphonesen?

3.Nu har jag kommit till nätverkskortet. Man kunde uppgradera detta till bluetoothnätverkskort. Eftersom jag tänkte surfa via min mobil så undrar jag om bluetooth är en nödvänlighet. Jag har en Motorola V3. Kan man inte bara koppla någon sladd till datorn eller är bluetooth den bästa lösningen?

4. Sist, någon med erfarenhet av Sager och deras notebooks? Hur är själva företaget osv.? Har surfat runt efter en bärbar ett tag nu och tycker att Sager är ganska överlägset mest prisvärda! Har jag fel?

Kan även lägga till att jag har inskaffat en 500gigs externhårddisk så extra utrymme behövs inte.

Tack på förhand!

qubban

Av qubban

bärbar->ljudkort->DJ

Tjenare!

Era funderingar kring ljudkortet på en bärbar dator som ska funka som DJ-station vid en uppkommande resa. + något man bör tänka på när man kopplar laptopen till en reciver/stereo? Kablar osv?

Tack!

qubban

Av qubban

Spel/resedator

Tjenare!

Ska snart ut och resa och tänkte höra era åsikter om en bra resedator/speldator. Med detta menar jag en dator som funkar bra till surfande, filmtittande men även till en del spelande om man skulle vilja det.

Hittade denna till ett rimligt pris! Vad tycker ni, om man skulle köpa till en 200gigs portabel hårddisk?

Note 7220/SE - Centrino Duo T2400 (1.833GHz - 667FSB), 2048MB DDR2-667, 100GB SATA HD (8MB Cache), 14” TFT (Widescreen), DVD±RW Dual Layer, ATI Radeon X1600/256MB, 54MBIT WLAN, GLAN. SEK 12.362,00

Kan inte så mycket om CPUn eller grafikkortet. Funkar de till ändamålet?

Tack på förhand!

qubban

Av qubban

Ah nått skumt e det på g. Nu imorse testade jag att starta igen och då funkade det utan problem alls!? Jag hajar inte! Men jag uppdaterar bios och fortsätter problemet köper jag ett nytt batteri!

Av qubban

Testade och clear CMOS men samma problem e kvar. Går ner för gatan till datorbutiken och köper mig ett nytt batteri! Hoppas att det funkar efter det!

Hrrmmpff, de hade inga batterier där. Inte på konsum heller! Attans, får väl vänta över helgen då. Men jag testade ju att cleara CMOS och samma problem återstår. Det som e mest skumt e ju att processorn går på halv kraft. Låter det som batteriproblem eller någonting annat?

Av qubban

Helkskumt! Processorproblem!

Stängde av datorn igår efter att ha installerat om windows och alla program. Datorn funkade då perfekt. Men idag när jag skulle trycka igång den stannade den vid "detecting IDE-drivers". Provade att starta om ett par gånger och tillslut tog den sig förbi men skrev "CMOS checksum error". Det mest sjuka jag märkte var att där det brukar stå AMD XP 2500+ (eller nått) stod nu AMD 1250 125x10!?!?. Vad har datorn gjort nudå? Kollade detta även i windows och det var lika dant där. Läste under någon annan tråd att man kan få checksum error av biosbatteriet? Lite hjälp?

Tack på förhand!

qubban