Inlägg

Inlägg som Unholy har skrivit i forumet
Av Unholy

ATI x850pro VIVO OC

Jag har överklockat min ATI x850 pro VIVO från 507/520 till 594/600 utan problem. Sen har jag dock läst att mitt grafikkort endast använder 12 pipes. Jag har dessutom läst att man kan låsa upp x850 pro VIVO kort så att den får 16 pipes precis som x850 XT versionen av mitt kort. Om jag flashar om mitt bios för att låsa upp de fyra extra pipesen, kommer jag kunna klocka ännu högre? Kan det vara värt att testa?

Av Unholy

Läsa/Skriva data till parallelporten?

Jag använder visual c++ 6.0 och jag undrar om det redan finns inbyggda funktioner för att komma åt parallelportpinnarna genom programmet. Var hittar jag datoradressen till portarna? Vilka #include behövs? Tips? Länkar? Tack.

Av Unholy

Du har väl inte mixtrat med stömmen till grafikkortet och sen glömmt sätta tillbaka det igen? Det var det jag gjorde sist jag bytte fläktar. Annars skulle jag helt enkelt idiot-kolla alla kablar i datorn och till skärmen. Det är ganska svårt att paja processorer och moderkort. Det krävs en del osmidighet.

Av Unholy

Tack för svaret. En till fråga dock, har alla kvm switchar strömförsörjning? Jag har hittat några men det står aldrig nåt om extern strömförsörjning.

Av Unholy

Ingen soppa??? Hjälp tack :-(

Jag tänkte slänga in min dator i ett annat rum än det jag sitter i, så jag köpte massor av förlängningssladdar för monitor, tangentbord, mus etc (3-5 meter långa). Sen när jag försökte starta datorn med alla kablar ikopplade fick min skärm ingen signal. Jag drog då ut alla sladdar utom skärmsladden och då fungerade skärmen men så fort jag kopplade in någon mer sladd så funkade det inte åter igen.
Så jag antar att det är ett drivproblem. Moderkortet orkar inte driva igenom signalerna genom de långa kablarna. Är det nån som har en ide om hur jag kan få detta att funka? Räcker ett starkare nätagg eller kan ska jag glömma hela projektet?