Inlägg

Inlägg som therokaan har skrivit i forumet
Av therokaan

@Weiman: Fina förslag men de kommer med Windows Home, och det fungerar inte riktigt. Man kan inte koppla upp sig emot företagsdomänen då. Men tack för att du har tagit dig en titt på detta!

Jag har efter många grubblerier fastnat för dessa två:

https://www.dustin.se/product/5011157962/elite-dragonfly
https://www.dustin.se/product/5011157498/xps-13-7390-2in1

HP Elite Dragonfly har sämre hårdvara men är lättare, snyggare, har en mer ljusstark skärm vilket är najs när man är på språng (många potentiella reflexkällor), samt 4G LTE som jag inte vet om jag kommer att ha användning för. Dell XPS väger lite mer och saknar fiffiga Sure View (som gör att skärmen blir oläsbar sett från sidan), men har då Iris-grafik istället för Intel UHD 620 samt snabbare minne. Hur stor skillnad gör detta för någon som främst programmerar och kör Android-emulatorer, men även arbetar i Photoshop ibland? Datorn ska hålla i tre år, hur är framtidssäkerheten?

Av therokaan

@Mordekai: Jo men så måste jag köpa penna till också, så det blir klart över budget tyvärr.

Av therokaan

@[!]: Jag är lite osäker på om prestandan räcker, med en 8:e generationens processor och integrerad grafik. Vad tror du om det?

Av therokaan

@Mordekai: Den finns bara med 256GB hårddisk i min prisklass och det är lite i minsta laget. Annars väldigt trevlig dator.

Av therokaan

Jobbdator, 2-i-1, max 30k

Hallå! Jag ska beställa en jobbdator för det nya jobbet, budget är 30.000kr inklusive moms (24.000kr exklusive moms). Den bör finnas på www.dustin.se eftersom det är deras "hovleverantör". Finns det någon helt amazeballs dator hos någon annan leverantör så kanske jag kan lyckas övertala dem att beställa därifrån, men då behöver jag verkligen ha bra argument för det!

- Jag är webbprogrammerare så det behöver vara en CPU som tål att belastas lite utan att gå under av värmeslag.
- Minst 16GB minne, det tar rätt mycket arbetsminne att köra IDE + en massa flikar i Chrome + diverse emulatorer.
- Minst 512GB hårddisk, avbildningarna till Android-emulatorn tar en himla massa plats..
- Jag gör ibland designjobb i Photoshop, så jag vill gärna ha en touch screen och stylus penna.
- Om skärmen och tangentbordet inte går att separera, så bör skärmen kunna vikas 360 grader så att den blir platt (med tangentbordet under).
- Den får gärna vara så portabel som möjligt, alltså ha en någorlunda låg vikt. Max två kilo, helst mindre.
- Den ska helst inte ha några konstiga vinande ljud (coil whine).
- Om den inte har ett dedikerat grafikkort så är det bra om den har en "Thunderbolt 3"-port, så att man kan koppla in ett externt vid behov.
- Skärmstorlek inte så värst viktigt.
- Windows 10 Pro 64-bitars bör ingå

Har researchat mycket men kommer inte fram till någon slutsats. Blir inte klok på om det verkligen kommer att funka prestanda-mässigt med en 2-i-1-dator. Surface Book 2 ser fin ut men är två år gammal, att betala premium för så pass gammal hårdvara känns inte rätt. Borde jag vänta några månader och se om Surface Book 3 släpps?

Av therokaan

Ser bra ut. Du har lagt dig i helt rätt prisklass gällande prisvärdhet sett till prestanda.

Jag hade nog lagt några hundralappar till och fått en dubbel så stor SSD, dock. Finns från 900:- och uppåt. Spelen idag är väldigt stora, så det kommer att komma väl till pass

Av therokaan

500 pix för moderkort och processor, plus frakt

Av therokaan

Börja med att formattera javascript-koden rätt. Du kan inte ha radbrytningar mitt i koden hur som helst, särskilt inte om du skippar att använda {} på if-satser.

var domainroot = "www.libris.kb.se"; var searchaction = ["www.libris.kb.se"]; var queryfieldname = ["q", "p", "q"]; function switchaction(cur, index) { cur.form.action = searchaction[index]; document.getElementById("hiddenquery").name = queryfieldname[index]; } function jksitesearch(curobj) { for (i = 0; i < document.jksearch.se.length; i++) { if (document.jksearch.se[i].checked == true) { switchaction(document.jksearch.se[i], i); } } document.getElementById("hiddenquery").value = "site:" + domainroot + " " + curobj.qfront.value; }

Av therokaan

Jag kan tipsa om Scala, som är väldigt enkelt att lära sig och tänkt som en ersättare till Java.
Vill man programmera för webben är det JavaScript (=ECMAscript) som gäller, och skall man ändå lära sig det helt ifrån början kanske man vill ta en titt på varianterna som finns, t.ex. CoffeScript, som har enklare syntax och stöd för klasser etc.
Python är också väldigt enkelt och kan användas till mycket.

Skulle jag lära mig något som jag skulle kunna tänkas få användning för i framtiden, så skulle det vara något av dessa. Eftersom du redan kan HTML och CSS, så är JavaScript/CoffeScript väldigt användbart, och även extremt populärt idag. Med dessa tre kan du skapa i princip vilken webbsida / webbapplikation som helst, oavsett hur avancerad funktionalitet den är avsedd att ha. Dessutom kan du använda dig av dessa om du vill skapa appar för Android, utan att behöva lära dig Java.

Java är ett redigt dåligt programspråk, för övrigt.. tidsåtgången för att skriva program i Java är skrattretande på grund av dess otroligt omständliga syntax. Jag jobbar på ett företag som gör avancerade webbapplikationer för att styra tillverkning i fabriker. Vi håller på att skriva om hela server-delen i vårt största projekt till Scala istället. En kodsnutt som är två A4-sidor lång i Java kan ofta kortas ner till en tiondel eller mindre i Scala..

Av therokaan

Puffar upp den här, är det någon som vet om det är fler ultrabooks på G förutom Acer Aspire S5?

Förstår inte vad det är som tar en sådan tid, marknaden för detta måste ju vara helt enorm. Inte bara för alla gamers, utan även folk som sysslar med bildredigering osv. Att slippa synka filer mellan tre olika datorer (hemma, jobb, bärbar) är också sjukt najs och sparar tid men framför allt pengar (128gb cloud storage är inte direkt billigt).

Av therokaan

Det ser ju tyvärr ganska fult ut.. hoppas att de lagt mer tid på spelmekaniken än grafiken..

Av therokaan

Galet snyggt, och galet bra dokumenterat. Proffsigt träarbete. Förmodligen det snyggaste bygget på Sweclockers, hittills. Hoppas verkligen att vi får se fler projekt ifrån dig!

Av therokaan
Skrivet av Zetsu:

Och ändå beräknas den kosta mer än dubbelt så mycket som MX518..? Någonting gick väl fel, någonstans, antar jag...

Du tror på allvar att MX518 kostade 249:- när den släpptes?

Av therokaan

Totalpriset avgör, men komplett är nästan alltid dyrast pga frakten. Det enda jag har köpt därifrån var en TV, och då pallrade jag mig iväg till deras lager och hämtade den där för att slippa betala den hutlöst dyra frakten. Datorn med alla dess komponenter inhandlades på Inet och CDon, liksom den förra jag hade också införskaffades på Inet. Komplett förlorar nog väldigt mycket på att inte ge gratis frakt över en viss summa. Det är ju de kunderna man vill ha, de som beställer för väldigt mycket pengar. De hade ju kunnat sätta gränsen högt, typ 2000:-

Av therokaan

Problemet med att göra SVT till en ren betalkanal är att ingen kommer att betala för att se den.. annars hade de antagligen gjort det för längesedan. Därför måste de tvinga på människor denna avgift på ett eller annat sätt.

Av therokaan

Imponerande! 5p är inte nog

Av therokaan

Wind Top AE2210: Kommer den att vara "Wacom penabled"?

Av therokaan
Skrivet av ASUSG15:

Jag förstår inte varför alla är så glada :S Ni kan inte spela innan den 7de...

Därför att många inte får sitt hemskickat förrän på release-dagen.. alltså ca 12 timmar efter att servrarna öppnat.

Av therokaan
Skrivet av ashashiva:

Vill man försäkra sig om att få spel vid releaser när man beställer så bör man alltid köpa från renodlade spelbutiker då de oftast har mer insikt i branschen och är mer beroende av en nöjd kundskara, detta då deras affärsnisch är mindre, alltså de har mindre att stöda sig på för att överleva.

Beställde från Spelbutiken förra året och fick det inte heller i tid. Det är som ett enda stort lotteri

Av therokaan

CD-ON skickade ut paketen idag. Dvs, de flesta av oss får antagligen inte se dem förrän imorgon eller övermorgon. Skitbutik.