Inlägg

Inlägg som AciD93 har skrivit i forumet
Av AciD93

Fick också upp den här sidan i helgen, på en redirect från en youtubesökning. Finns typ ingen information om det (typ den här tråden och samma fråga på Flashback kommer upp som relevanta resultat vid en googling). En kompis som kör Chrome utan adblock har fått det två gånger på små forum.

Min gissning är att en leverantör av ads har råkat ut för något skit, och att det är ad-banners som skickar vidare dig till hemsidan. Med andra ord lär du inte ha någon malware på din dator om du inte faktiskt öppnar filen. Jag kör adblock på de flesta sidor men har Youtube på undantagslistan, så det känns vettigt att det skulle vara just där jag blir redirectad.

obs: eftersom det som sagt helt saknas info om skiten kan jag inte bekräfta det som står ovan, det är bara en personlig teori.

Av AciD93
Skrivet av MarcusW:

Jag förstår inte hur mejlet kan missförstås, om man läser det dvs. Just att han skrivit ut tydligt att han vill byta från en mejl-adress till en annan mejl-adress borde visa rätt tydligt vad han vill, även om man bara skummar igenom det.

Man behöver vara övertydlig med supportpersonal. Ibland är de korkade och ibland har de bara extremt mycket att göra samtidigt vilket tar bort lyxen att förstå mail som inte är extremt övertydliga. Kanske skulle ha poängterat det i min post: Jag hade missförstått det i sitsen "supportperson" och inte sitsen "random forumläsare med gott om fritid".

Av AciD93
Skrivet av emahex:

Gick till SEB och spärrade mitt konto istället, på banken är dom MYCKET kompetentare när de kommer till att hjälpa kunder

Du gjorde rätt. Du gjorde så extremt väldigt rätt. Hade du gjort som jag i den sitsen och ringt kundsupport hade du fått sitta i minst 90 minuter (vilket var när jag la på och fortsatte brainstorma min hemliga fråga tills jag kom på svaret av en slump) och sedan sett fram emot en telefonräkning på över 600:-, haha. Nej, men det hände och det gjorde mycket ont i plånboken.

--

Ontopic: Kan inte säga mycket som inte har sagt tidigare. Hade de missförstått mitt ärende hade jag förklarat lugnt och metodiskt att de gjorde fel och missförstod mig. På så vis kanske ärendet löses istället för att öka risken att du inte får tillbaka ditt steamkonto alls, vilket du riskerar att råka ut för (och jag har inga sympatier i så fall). Jag har sett att du bad om ursäkt, så du får väl bara hoppas att de känner sig snälla, för den där sitsen har du satt dig själv i.

FYI: Jag hade också missförstått ditt första mail på grund av hur det var formulerat. Säger inte det för att klanka ner på din engelska eller nåt (vilket vore väldigt patetiskt av mig), utan bara för att försöka bidra med lite förståelse för supportpersonen i fråga. Men ja, de gjorde fel i sitt första svar.

Av AciD93
Skrivet av Semplezz:

trollolololol.
Konstigt att dom sätter en sådan lag, eller ja har det som förslag?
Har dom haft "värre" trolling i usa-Arizona, eller vad?

Nja. Skulle snarare säga har de haft färre internetanvändare i lagsmedjorna. Vet inte om den kommentaren hade klassats som trolling i Arizona, men vill understryka att den är fullt seriös.

Av AciD93

Oj, det låter väldigt flummigt formulerat. Jag ska inte säga något utan att läsa lagen, men första reaktionen på en sån beskrivning är att det där kan gå ganska käpprätt åt helvete om det införs i praktiken.

Fin tanke dock.

Av AciD93

AMD Control Center klockar automatiskt för högt

Tjena! Jag kör ett XFX HD6950 referenskort med kylaren utbytt mot en Arctic Cooling Accelero Xtreme. På sistone jag haft problem med att AMD Vision Engine Control Center automatiskt klockar upp minnet till 1300MHz, fast kortet bara är gjort för att klara 1200. Det här har gjort att datorn plötsligt kan krascha (IO-enheter dör och skärmen visar bara någon slumpmässig färg eller mönster, som om man gjorde ett stresstest).

Drar jag ner klockan till 1200 försvinner problemen. Men som sagt, helt utan någon som helst input från mig kan den bara klocka upp till 1300 igen. Stänger jag av AMD Overdrive klockar kortet ner så länge jag inte använder det (när jag inte har spel eller annat igång), men det går likförbannat upp till 1300 och inte 1200 när high performance settings väl triggrar.

Är det någon som vet ett sätt att få AMD Vision Engine Control Center att sluta bete sig så här, eller är det enda svaret att helt enkelt avinstallera det och köra på någon annan mjukvara? Jag gillar programmet annars, jag bara önskar att det inte overridade mina inställningar och klockade till nivåer som kortet inte klarar.

Av AciD93

Vilken 6950 passar mig?

Tjena, jag har tänkt byta ut mitt gamla 5770 mot något lite fräschare, och eftersom jag kör på en enda 16:10-skärm har jag siktat på ett Radeon HD6950 med 1GB videominne. Jag undrar om ni kan hjälpa mig bestämma mellan en och två fläktar baserat på utrymme (längd står av någon anledning inte på enfläkts-kortet) och hur det matchar resten av min hårdvara. Eller, om ni har något annat förslag, argumentera gärna för det.

Korten jag försöker bestämma mig mellan:
http://www.inet.se/artikel/5409144/xfx-radeon-hd6950-1gb
http://www.inet.se/artikel/5409271/xfx-radeon-hd6950-1gb

Datorn är ett hembygge med följande specs:

NZXT H2 (med 1 fläkt bak, 2 fram och 1 i toppen)
MSI 770-C45 AM3-socket
AMD Phenom II X4 955
Corsair H50 processorkylning
Silver Power SP-SS500 500W PSU
ASUS Xonar D1 (PCI)

Jag är inte intresserad av att CFa i nuläget eftersom jag har en begränsad budget och endast en PCIE-port. Så, tips och info om vilket kort jag borde köra?

Av AciD93
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Min syn på Windows?
De flestas menar du?

Det där får du utveckla, jag har inte sett en majoritet av alla datoranvändare tycka att det mest märkbara med att använda Windows 7 är att man behöver använda sig av ett antimalware som scannar konstant, eller konstant klicka i vad man vill ha från Windows Update för att få saker att fungera.
Ni Mac-personer brukar gilla att använda er av mottot "It just works", har jag för mig, och så mycket som jag förstår att du inte vill erkänna eller ens upplysas om det, är det precis hur Windows 7 också fungerar.

Nej, "de flesta tycker så" var nog det löjligaste och mest ounderbyggda jag någonsin hört.

Citat:

Ni verkar säga att allt är så smärtfritt med Windows 7 och det är kanske möjligt, jag har kört det en del och det är helt klart den bästa Windows-versionen hittills.

Bra att du åtminstone inser det.

Citat:

Grejen är bara den att även när det var Windows XP som gällde så sa många av ”er” likadant; ”det är superenkelt allt, jag har inget virusprogram och har aldrig fått ett virus”.

Ja, till skillnad från en aning mer WinUpdate-krångel innan det automatiserades var det ett ganska lätthanterligt operativsystem. Dock inte i närheten av 7, men vad hade man att jämföra med när ingenting så bra som 7 fanns? Uppenbart nog prisade vi det för att det just då var det simplaste operativsystemet att använda om man hade intelligensen att inte använda det fel.

Citat:

Men verkligheten ser tydligen annorlunda ut. Jag vet flera som gått från Windows till Mac som är mycket glada för det, så är det ju nånting som skiljer.

Vill du argumentera mot en vidspredd Windows-användning därför att det är säkrare att använda en Mac om man är så pass naiv, dum och lättlurad att man skaffar sig massvis med virus - vilket mycket riktigt en majoritet av alla hemdatoranvändare, såväl Mac som PC är - go ahead.
Jag kan knappast argumentera mot det, det är ett faktum att man kan bete sig mindre intelligent på en Mac utan att bli infekterad, då det sker färre attacker mot Mac OSX än mot Windows, även om den inbyggda säkerheten i 7 gör det aningen mer resistent mot sådana attacker än t.ex. XP.

...Att däremot tala ner Windows i sig för att en majoritet av alla som bör flytta över till OSX från det bör göra så därför att de inte vet att man inte ska trycka på länkar som lovar gratis smileys till sin E-post eller ladda ner video och musik som slutar på .exe, det är att ha en rubbad syn på Windows. Den enda anledningen varför Mac OSX är en säkrare miljö för den här sortens människor är därför att de är en relativ minoritet utav måltavlor, som väldigt få orkar koda fungerande virus mot.

Citat:

Kanske allt har blivit annorlunda nu med Windows 7, det vet jag inte, för det är inte den Windows-versionen som de gick från till Mac, men eftersom ni hade samma argument innan Windows 7 släpptes så blir man onekligen lite tveksam.

Om du tänker till finns det en anledning varför vi använder samma argument: När en ny version kommer utav någonting prisar man det för vad det bygger på, vad det förbättrar. När XP kom förbättrades enkelheten hos användaren, och säkerheten, jämfört med det betydligt krångligare 2000 som i sig var en revolution ifrån de tidigare DOS-baserade versionerna.

Windows 7 gör samma sak mot Windows XP, som XP gjorde mot 2000.
Det finns inget att tveka eller tvivla över.

Av AciD93
Citat:

Ursprungligen inskrivet av star-affinity
Så du behöver inte köra virusprogram och leta efter malware i Windows 7?
Du behöver inte köra Windows Update stup i kvarten för att få in de senaste säkerhetsuppdateringarna. Du behöver inte i ibland leta efter drivrutiner för att saker ska funka optimalt?

Alltså, jag vet inte hur jag ska säga det här...
Om din uppdatering på kvinnosyn hade varit proportionell med din uppdatering inom syn på Windows hade medeltiden varit stolt över dig. Scratch that, tredje korståget.

Ja, allt det där är automatiskt och antivirus behövs inte om man har lite street smarts på internet. Jag ber hemskt mycket om ursäkt för att du inte har försökt använda windows på 11 år.

Av AciD93

Här har du den mest idiotsäkra tutorial man kan få, video borträknat

http://img187.imageshack.us/img187/6669/tutorialledlightsbl8....
Glömde skriva att du ska aktivera dom med playknappen i slutet
Och kom ihåg att inte släppa nåt av dom andra fingrarna.

(Och nej, innan jag får frågan, det ÄR inte mitt tangentbord.)