Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Bjuder 500 ink frakt, behöver inte vara spårbar.

Av BABOON_ASS

Har du satt fast ip på pcn,eller erhåll ip? Om du satt statiskt ip har du satt det utanför pfsense dhcp range?

Av BABOON_ASS

@yrfhar: testa att skriva in ip:t istället det funkade för mig.

Av BABOON_ASS

Testa unraid,har stöd för plex och lägre hårdvarukrav än freenas.
Jag håller just på själv med en unraid install, kört det snart än vecka så bara nybörjare ännu,men det finns massa om det på tuben, kolla in spaceinvaderone mfl.

Det kör xfs eller btrfs så inte samma krav på minne som freenas, docker och vm finns samt plugins för en massa, nackdelen är att det kostar men jag själv tycker det verkar bra så jag ska nog köpa licensen efter trialen.

Edit finns sonarr och en massa mer till det, kolla videos jag tipsade om ovan.

Av BABOON_ASS

Fint tack grabbar
Ja linux och bsd mfl brukar ju gå att flytta runt utan problem, men var osäker på hur den använder diskarna, zfs tex är ju smidigt bara importera o köra på, men en vanlig mdraid skulle jag nog vara lite försiktig att försöka flytta till ny hårvara.

Stämmer det förresten att diskarna är i ett sånt format att man kan läsa ut data från dom från en linuxburk, en i taget, dvs varje fil/film etc ligger komplett på disken o inte spritt på alla diskar som i normal raid ? Dvs i en raid får du ju inte ut nåt om 2 diskar går sönder men i unraid så kan man få ur all data ur diskarna som är hela ?

Av BABOON_ASS

@zaap: Tack,får testa ikväll

En fråga till förresten,om mitt moderkort skulle dö men diskar och usb är hela,kan man bara flytta över till en ny pc ?

Av BABOON_ASS

500 för tower.

Av BABOON_ASS

Hej,funderar lite på att sätta upp en unraid server men har några frågor;
För att spela på en vm med passthru,sitter ni fysiskt vid unraid eller kan man dumpa den i garderoben o spela över nätverket?

Sedan ang fildelning/samba,de flesta guider låser inte ner något till användare utan ger full access till alla,är det svårt att dela ut till grupper/användare? Jag vill inte ha allt öppet till alla,och gärna en del dolda shares,går det?

Av BABOON_ASS

@riceri: Jag har inte 2700x men 1600,och det funkar utan problem här,har svårt att se att 2700x skulle fungera sämre.

Jag har bara testat ubuntu baserade distros ska tilläggas.

Av BABOON_ASS

@SmilesRising: Du får väl kolla om det är PoE port, annars funkar det ju inte, det följer ju med ström adapter annars så koppla in den o testa. Sen får du väl logga in i controllern o se vad den säger.

Unifi grejerna styrs av controllern,kommer inte ihåg vilket läge dom skeppas i så logga in o kolla, du måste antagligen skapa ett nätverks id för det trådlösa osv.

Av BABOON_ASS

Dra ur nätsladden,sedan ta ur batteriet i 5 minuter o se om det hjälper.
En annan sak är att w7 gillar inte att byta hårdvara,om man inte först avinstallerar den gamla,i det här fallett hade du nvidia o satte i ett amd,då kraschar det. Sätt i nvidiat igen eller iaf testa utan amd kortet .
Att det inte startar utan usbt beror nog på att boot ordningen i bios ändrats,välj disken du har w7 på som första alternativ.

Av BABOON_ASS

Så det var därför aktien hoppade till lite.

Av BABOON_ASS

Du ska åka in o kolla.

Av BABOON_ASS

@ToddeSwe: Det är ingen miningware då som hoppar igång när du har nätverk ?

Av BABOON_ASS

Ska man kränga sina Amd aktier eller behålla ?
Allt tyder ju på att dom ökar sin marknadsandel men ändå går dom ner...

Av BABOON_ASS

@Sveklockarn: Erkänner att jag inte läst på om det,men det var på vetenskapens värld för ett tag sedan,dom menar att kombination av torium och den reaktorn var i princip felsäker,eftersom den har en propp i botten som löser upp sig vid överhettning varvid allt åker ur till ett kärl under och reaktionen avbryts.
"Nackdelen" var att det förbrukade toriumet inte gick att använda till bomber och att de som handlar med uran inte var så sugna på att släppa in toriumet då de skulle förlora massa pengar kort o gott.

Av BABOON_ASS

Torium och saltvattensreaktorn ! Visst ja går inte göra bomber av avfallet,förlåt vi kör kol istället...

Av BABOON_ASS

En del har F12.

Av BABOON_ASS

@trickeh2k: Den där är riktigt fin

Av BABOON_ASS

Vet inte hur avancerat nätverk du har hemma,men kör du inte vpn så kan du kasta i servergrejerna i tex ett fractal chassi o sen köpa en edgerouter valfri modell efter krav.
Jag testade en lite o den funkar fint, till vanlig trafik räcker den till gb enligt tester,dock ska den inte vara så snabb till vpn.
Det finns en ny serie ute nu som är snabbare,men dyrare.