Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Låter skumt,dom brukar väl inte vara ute o knacka dörr ?

Men det som är skummare är att din familj inte får öppna dörren om du inte är hemma ??
Lever ni under hot eller nåt ?

Av BABOON_ASS

@astr84: Tack !

Av BABOON_ASS

Tack, jo jag ska vänta ut testerna o se,men försöker ändå reda ut lite i skillnaden mot min gamla 3770, jag menar ett nytt ryzen 1600 kit är ju ungefär samma pris som de begagnade i7 systemen går för i marknaden just nu,men då har man garanti och inga värmeproblem.

Men,som sagt jag misstänker att nya i5:an är hästlängder före i singeltrådad prestanda och förhoppningsvis har dom bättre kontakt mellan cpu och IHS i nu.

Av BABOON_ASS

@Flopper: Även i singeltrådad prestanda ? Jag vet att jag får mer i prestanda i flertrådade spel, men jag vill absolut inte gå ner i singeltrådat.

Av BABOON_ASS

1600 vs 3770 ej K ?

Hej, sitter med en i7 3770 T idag och har egentligen inga problem i spel med den,men jag funderar på ett nytt system som ska hålla några år, och låta 3770T:n köra server istället, så frågan är om 1600:an känns som en hyffsad uppgradering eller om jag ska satsa på intels nya i5:a istället med 6 kärnor ?

Den senare blir ju lite dyrare men då jag spelar en del 1-2 trådade spel tex wow och wot så är hög ipc åxå viktig,så frågan är om 1600:an är en uppgradering där eller om man ska ta intels nya istället då den antagligen är en hel del vassare i singltråd ?

För att förtydliga lite, jag är inte ute efter att uppgradera bara för att, utan jag vill få loss 3770"T":n till proxmox/esxi samtidigt som jag uppgraderar prestandan i spel,istället för att köpa ett nytt system till proxmox/esxi, och jag spelar bara på den här datorn, ingen cad/3d/streaming etc, på sin höjd kollar man lite youtube/film samtidigt som man spelar eller liknande.

Obs jag spelar även flertrådade spel och där är ju 1600:an en uppgradering i de flesta fall,speciellt överklockad, det jag är orolig över är om den är snabbare än 3770 eller ej i wow och wot, där gissar jag att det säkert skiljer 30-40% om jag jämför 3770 mot en 8700,kanske även redan med 7600k.(?)

Är det nån som begriper vad jag menar här och har nån bra input så vore jag tacksam

Jag vet att ett begagnat 4790/6700/7700 system skulle vara en uppgradering åxå, men jag känner att jag hellre lägger lite extra på att få ett nytt system med garanti,speciellt med tanke på högt begagnat pris och att en del av dem har värmeproblem, är inte sugen på att behöva delidda tex.

Av BABOON_ASS

Blå rök = olja
Vit rök = vatten
Svart rök = bränsle

Edit ; i en bil som bara går korta sträckor kan det bygga upp kondens i avgasröret som aldrig bränns ur ordentligt, om så är fallet se till o köra en längre sträcka o se om det blir bättre.

Av BABOON_ASS

I de flesta titlar är 7700k kung,så den är nog det bästa valet gällande prestanda,sedan kan man dividera hur mycket det skiljer och summan däremellan.

Av BABOON_ASS

Jo du har såklart rätt,har sett dom gå uppåt 2500:-,och 7700k ligger runt 3000 ny,det är så jag räknat,inte högsta priset någonsin på just 4790k.

Av BABOON_ASS

Folk får strax under nypris på 4790k tex har jag sett,så är lätt att sälja.

Av BABOON_ASS

Tack för alla svar!
Varit inne på att köpa en begagnad 3770/4790k eller 3570/4690k men när i5 går för 1500+ och i7 för 2000-2500 så känns det bättre att köpa nytt,för om man får tag på en beg cpu så lär väl moderkortet gå sönder o så kostar det en tusenlapp till,om man lyckas hitta ett.

Av BABOON_ASS

Ryzen till Wow?

Funderar på en ny burk,det som spelas mest är Wow,så jag undrar hur ryzen presterar i wow jämfört med intel,
Är det ungefär lika vid samma frekvens?
Wow använder bara en eller 2 trådar,så egentligen borde en ryzen 3 duga gott om man kan få upp den närmre 4ghz?
Eller är det bättre med i5 vid samma frekvens?

Av BABOON_ASS

Går i perioder,nu spelar jag mest wow igen, installerade med PortWine sist, script som finns på webben till flera olika spel för övrigt, "one click installer" i princip, den trycker in allt man behöver.
Saknar ibland Bf4 mfl Origin spel,men har en w7 i dualboot.

För övrigt buggar mitt nätverk om jag ska kopiera filer mellan 2 linuxburkar, då får jag usel hastighet, max 45mb/s, kör jag från w7 till samma linux burk får jag runt 100.
Scp och sftp och nfs är snabbare,men det är enklare att bara flytta runt när man är i w7.

Av BABOON_ASS

Är det nåt problem med edgerouter numera, läste tidigare i tråden att några av utvecklarna slutat ?
Funderar på att byta ut min pfsense burk mot en liten tyst edgerouter (lite) .

Av BABOON_ASS
Skrivet av gulenay:

God,drack en tidigare ikväll.

Av BABOON_ASS

@Calby: Jag tror inte begränsningen ligger i hårdvaran utan i nåt annat, jag har kanske samma fel här.

Jag får över 100 mellan servern och valfri w7 dator här hemma, men mellan servern och en annan linuxburk så ligger jag på 40-50 i smb, tar jag scp så landar jag nånstans där han ligger på 85, men samma hårdvara skickar ju över 100 så länge man ansluter med en w7 burk så nån dålig driveroptimering eller nåt kanske.

Jag har ingen w10 burk här hemma men har sett nån tråd om att folk behöver trixa lite för att få fart på w10 med samba,så därför ville jag se om han fick full fart med w7.

Av BABOON_ASS

@Calby: 113 eller så kan man få på gb.

Av BABOON_ASS

skickar du mellan 2 linuxburkar eller mellan en linux server och en windows dator ?
Edit; såg nu att du skrev att andra datorer kör w10, har en fråga om du har någon enhet med w7 du kan testa på ?

Av BABOON_ASS

Jag skaffade Bahnhof 250/100 för någon vecka sedan,och här funkar det fint.
245+/95+ med bredbandskollen och linux distar mm går riktigt bra ner.

Av BABOON_ASS

6700/7700k.

Av BABOON_ASS

Och alla dina filer och inställningar på C: försvinner åxå.