Inlägg

Inlägg som BABOON_ASS har skrivit i forumet
Av BABOON_ASS

Går det inte att flytta över grejerna till ett större chassi ?

Av BABOON_ASS

Se till att det du köper har stöd för AES-NI bara.
Sen kan jag rekommendera ubiquiti om du INTE ska köra VPN med 100/100 eller mer,till vanlig fw/routing klarar den dina krav lätt annars.

Jag körde pfsense,men fick ett ryck o köpte en edgerouter lite, och den klarar mitt nätverk hur lätt som helst,dock får jag låg fart med VPN.
Smidigt med en liten fläktlös låda,lättplacerad.

Av BABOON_ASS

OVPN är bra tycker jag.

Av BABOON_ASS

@Dennis55: Testa en ny install på ett annat minne,det tar inte så lång stund och det är bara att importera de andra diskarna sen.

Det är ju ingen bra ide att försöka kopiera data om den blir korrupt iallafall.

Av BABOON_ASS

@AcidStorm: sålt bitcoins ?

Av BABOON_ASS

Ett par åkt ner,just nu :Ryentorps pilsner,var ok men ingen ipa direkt

Av BABOON_ASS

Har ett Gigabyte 3gb och ett Kfa 6gb OC som jag tänkte lämna tillbaka till netonnet om ingen vill köpa för nypris+frakt då det verkar vara brist på kort nu.

Båda korten har samsung minnen enligt gpu-z,och korten är inköpta den 22:a januari.

Av BABOON_ASS

@Huggis: Japp,men OM man nu har en flerportars och OM man har fler ip så kan man ju helt enkelt bara plugga in router 2 i konvertern o köra vanliga nätverket över den och det man vill över isp:s router,så kan vara värt att testa innan man krånglar till det.

Jag testade i min och jag fick ett nytt IP,men det står ingenstans att jag har flera IP i mitt avtal, jag har banhof för övrigt.

Av BABOON_ASS

@MacAllan: ok hos mig satte dom en 8 portars när dom koppla in fibern i somras.

Av BABOON_ASS

Vissa isp ger j u ut flera ip,då kan du ploppa i den nya routern i en annan port bara o sen koppla in vad du vill i den.

Av BABOON_ASS

@Xcm: Ok jag anade att det var så,tack.

Är ju bara att man är lite orolig,har investerat lite på aktier och det är ju inga konstigheter,men säg att man lägger in en skaplig summa med mina mått mätt så är det ju "trist" om det växer 1000% o man inte får ut skiten i nån valuta som går att handla för när det blir dags att försöka casha in

Av BABOON_ASS

@SAFA: Ser lite här och där att det är upp till 70% skatt på att mina,vart får ni den siffran ifrån, kollade skatteverket där står det ju 30% ?

Av BABOON_ASS

@korreWorre: Etherum verkar ju populär,men ska den inte göras om på nåt sätt, och hur påverkar det kursen ?

Eller är det bara att det inte kommer gå att mina den på samma sätt idag ?

Av BABOON_ASS

@Xcm: Tack för dina svar

Men,jag undrar du som verkar hålla på en hel del,tar du inte ut nåt utan bara sätter in och spekulerar mellan valutorna,eller varför har du inte koll på uttagen ?

Obs bara en fråga inte kritik,jag tänker att det kanske finns nåt sätt att köpa saker för vissa valutor direkt nånstans, då slipper man ju alla växlingsavgifter, och nej jag frågar inte om sätt att kringgå skatt osv utan hur jag kan minska förluster vid växling till köpbar valuta.

Av BABOON_ASS

@spikfavoriten: Poängen med nicehash är ju att den byter mot det som beräknas gå bäst mot det din hårdvara benchmarkats mot,så den borde ju byta om det är så lågt.

Men ja,du kan kryssa ur alla kryptos du vill undvika om du vill,jag har gjort det med nist,då den väljer den ibland o går ner till 14kr,fast equi ger 17-18 fortfarande.

Av BABOON_ASS

@spikfavoriten: Det verkar konstigt,jag testar lite själv och mitt 970 ger 18-22 kr fortfarande ? (270 H/s equihash)

Men visst när jag läste på första gången så skulle ett 1060 ge 40kr/dygn men ger bara 18-22 det åxå så det kanske rör sig lite från dag till dag ?

Av BABOON_ASS

Undrar samma men med förutsättningen att jag bor i villa och inte behöver hyra lokal etc, jag har hela garaget att hålls i, är det lönt att investera om det skulle dyka upp några gpus i butikerna,samt hur ska man driva det,ska man skapa ab så man kan dra av för inköp o lokaler,el osv eller bara som hobby verksamhet och bara deklarera på ev vinst ?
Jag vill kunna ta ut ev vinst i sek utan att få problem på olika håll,hur funkar det ?
Bara mina till valfri pool,skicka ev coins till valfri exchange o sälja o spara summorna för redovisning,eller hur funkar det ?

Många frågor hoppas någon har tid att svara,jag vet att det finns mängder att läsa men skulle vilja ha svar från folk som faktiskt provat själva.

Av BABOON_ASS

@Xcm: Har några frågor,hoppas det inte gör något.

Har funderingar i att investera i krypto och ev mina själv åxå,men en del är ju lite oklart.

Har skaffat plånbok och testat överföringar, reggat ett konto på nicehash och coinbase,här kommer fråga 1;

Coinbase vill att man ska göra en överföring på minst 10.01 euro för att aktivera kontot för handel, sen stod det att det är avgift på 10 dollar per "wire", stämmer det ? Isf är det ju grymt dyrt och inte så lönsamt för en småhandlare.

2. Hört massa bs(?) om att bankerna är lite motsträviga, jag måste ringa swedbank och aktivera utlandsbetalningar så då lär dom ju kolla vad man gör,och jag har hört att folk fått sina konton låsta pga handel med krypto,även om jag tror det är bs, dom kan väl inte låsa kontona,är väl bara att dom vill se handeln så staten kan få in skatt på ev vinst ?

3. När man väl kommit igång,går det sedan att få ut riktiga pengar utan att allt försvinner på vägen,med mitt första test med en mindre summa så försvann hälften typ i avgifter. Jag hade LTC sparat från ett mining test för många år sedan som jag omvandlade till btc och sedan handlade på webbhallen för.

4. Tar gärna emot mer tips som en nybörjare kan behöva,har även frågor om mining men tar det i en annan tråd.

Av BABOON_ASS

Bara att sälja sina bitcoins/värdepapper och ev aktier i Amd och Nvidia då,lär ju störtdyka när det inte går att mina längre.

Av BABOON_ASS

@Pamudas: Det är den v2.0.1.8 jag kör. Den har hoppat upp lite nu ligger på 44kr/dag nu, så är väl valutan som rör sig mkt bara.

Jag har fipplat lite med Afterburner men det händer inte ett skit på nåt av korten vad gäller hashrates.
Läste iofs nånstans att det var nån bugg med vissa drivrutiner, var det med nvidia kort ?
Har senaste drivern just nu,afterburnern visar högre/lägre speed när jag ändrar och tar apply, men hashrate står still.