Inlägg

Inlägg som dimcir har skrivit i forumet
Av dimcir
Skrivet av SCORPIUS:

Hur är ljudet för musik om en jämför med trådade i samma prisklass? Eller överlag för den delen.

Någon som spelar med sina?

En fråga till er som har föregående modeller eller efter ni skaffat dessa.

I och med att du betalar för både trådlöst och NC-teknik blir det självförklarande att det är sämre ljudkvalitet än på ett par trådade lurar utan NC (tyvärr). Jämför jag mina B&W P7 med t.ex. Sonys XM2 är det stor skillnad i ljudet.

Av dimcir

Ett tips är att du installerar om Windows om du byter grafikkort.

Av dimcir

ASUS Maximus IV GENE-Z finns nu i lager hos Komplett

Av dimcir

Det står ett ensamt S längst ut i hörnet, där modellnumret finns, gissar på att det är en S-version då. Har inte haft några som helst problem med den så jag gissar att jag har rätt ....

Iallafall, jag köpte den på Onoff för ca 3 månader sedan

Av dimcir

Kan någon hjälpa mig och säga om mitt nätagg klarar av att driva det?

Har ett NorthQ 500W: http://www.northq.com/products/powersupply/nq4775-500s.html

Kör också med:
4x 512MB Corsair TWIN2X 6400 800MHz
2x SATA2
1x DVD-spelare
Intel Core 2 Duo 6600
Gigabyte GA-965P-DS4, P965
Creative Soundblaster X-Fi ljudkort
Och en 25cm fläkt, en 12cm fläkt + Zalman CPU fläkt

EDIT: Inget är överklockat atm

Av dimcir

Jag är en riktig "Lord of the Rings - Geek", jag har sett filmerna hur många ggr som helst, läst alla böckerna att stort antal gånger, men det här spelet var en besvikelse. Jag spelade det i 3h men det fanns inget som fick mig att fortsätta spela, det va inte så kul att gå runt och leta efter äpplen till en liten hobbit liksom.

Så jag stängde av det, och har inte orkat starta det sen dess

Av dimcir

jag får samma fel, jag får svarta linjer som följer modellerna, eller helt enkelt att modellerna försvinner. Folk har sagt till mig att det är Grafikkortet som är överhettat, men problemet är att när jag maxar det sen spelar så får jag inga buggar :S

Men jag ska skriva till komplett, ge dom screens på hur det ser ut och begära ett nytt kort!
jag har ju X1900XT 512MB och det har dom ju inte längre så då kanske jag får ett nytt kort för det priset jag köpte det för (3600kr) .. man kan ju alltid hoppas

Av dimcir

Ljudbugg i CS:S

Jag har ett Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Music ljudkort med senaste drivrutinerna, samt 2GB 800MHz minne etc.
Men när jag minimerar Counter-Strike Source och sen öppnar upp det igen så försvinner basen från mitt ljud, låter liksom som om ljudet "kommer långt ifrån". det är väldigt irriterande och jag undrar om någon vet hur jag ska lösa det?

Hittils så har mina idéer på att lösa det vart; INSTALLERA OM WINDOWS!
Nån som vet nånting annat som kan funka?

Av dimcir

hur mkt pengar har du egentligen?? rikemansbarn hahaha ... jag nöjer mig med en 22" för 4000

Av dimcir

det är vad min har som default, och du har samma kort som mig?:P
men iaf, jag ligger på 27.3A ... inte 30

Av dimcir

semjonov du menar eftersom att det va minst lika buggigt innan jag fick dom?

Av dimcir

så fort jag kommer hem så ska jag kolla ampere etc. sitter i skolan atm så det är lite svårt

Av dimcir

hmm ... ja det kan vara värt o kolla, men alltså 500W borde ju egentligen vara mer än tillräckligt för att driva mitt system. Men hur ska jag kolla det? lämna tillbaka till komplett o säga "jag vill kolla om det är det som är problemet"??? jag har ju inte direkt nåt annat nätagg bara liggandes som kan klara av att driva allt.

Av dimcir

jag köpte nyss 2x512Mb till (hade 2x512 innan) så jag vet inte om det är problemet? för problemet fanns ju innan och efter jag bytte. Så alla mina platser är ju redan fulla

Av dimcir

Problem med X1900XT

Jag köpte mitt Sapphire Radeon X1900XT 512MB i slutet av sommarn, men nu på senaste tiden så har det betett sig konstigt, jag får "svarta linjer" som går ut från modellerna i spelen, ibland så ser man ingenting på skärmen p.g.a dessa linjer. Det kommer upp i flera spel, jag har installerat om Windows XP 2ggr med olika versioner varje gång (senaste hela tiden).

Min dator är också allmänt buggig, den byter t.ex. theme hela tiden när jag startar om, desktop iconerna sorteras om, datorn kraschar ibland etc.

Mina komponenter är:
Core 2 Duo E6600
4x512MB Corsair TWIN2X 6400
Gigabyte G965 DS-4
Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Music
2x Seagate Barracuda 7200.10 16MB
500W NorthQ Nätagg

Jag har ordentlig kylning för alla komponenterna (25cm fläkt precis på sidan av grafikkortet etc.) och CPU:n samt chassitempen går aldrig över 30, har inte kollat grafikkortets temp på ett tag men jag märker att det inte är för varmt (känner ovanför med handen etc.).

Jag har kommit fram till att det förmodligen är moderkortet eller grafikkortet som buggar sig, jag tror grafikkortet.
Någon som har nån idé??

Av dimcir

vegas - slowdown/speed up

Hur får jag klippet att gå snabbare/långsammare i Vegas Video?
Hittils så har jag fått klippa ut den delen av klippet jag vill ändra på och sen göra så att det går långsammare (högerklicka, properties etc.)
Men jag undrar om det finns nåt sätt att bara få en del av klippet att gå långsammare, utan att man måste klippa ut och sen försöka få rätt frame i slutet att passa med den efter. Väldigt drygt sätt att göra film på, tar väldigt lång tid.

Av dimcir

Jag har en E6600 en Zalman 7700-CU, och min idle temp ligger på runt 25-27 Full load på runt 31-32

Av dimcir

ja, jag ska göra det också. Men jag undrade om någon hade nån aning om vad det kunde vara, för jag TROR inte att det är windows. Men det kan ju vara det också, det är ju trots all microsoft som har gjort det haha

jag väntar på ny hårddisk förtillfället så att jag kan spara allt jag vill ha kvar

Av dimcir

Dator crash! HJÄLP

Hej
Jag har en nästan helt ny dator (inköpt Aug/Sep).

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core 2 Duo E6600
Processorkylare: Zalman CNPS7700-Cu
Moderkort: Gigabyte GA-965P-DS4
Minne: 2x 512MB Corsair TWIN2X 6400 DDR2 CL5
Grafikkort: Sapphire Radeon X1900XT 512MB GDDR3
Hårddisk: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA2
Nätaggregat: NorthQ 4775-500S, ATX 500W Silent, 140mm
Chassi: http://www.webhallen.com/prod.php?id=57436
Övrig kylning: 1x120mm front + 1x250mm insug sida (inbyggt i chassi)
DVD: NEC DVD-brännare ND-3550 IDE Silver OEM
Ljudkort: Creative SB X-Fi XtremeMusic
Temperaturer: 35C processor med full belastning, kring 28C i lådan

För en vecka sedan så klockade jag upp CPU:n till 2.7GHz och Minnena till 900MHz, allt detta genom BIOS. Jag gjorde SuperPI på 1M och 32M, samt 3Dmark01 och 06. Flöt på fint.

Nu till problemet, min dator krånglar ... rejält. Först när jag köpte den så var problemet att den laggade på vissa saker. I speciella mappar (och när någon process använde något från de mapparna) så laggade hela datorn. Det kunde ta mig 10sek från att MARKERA en fel, till en annan. Dessa filer låg mellan 50MB-400MB och det spelade ingen roll vilkien storlek de hade utan det laggade lika mycket hela tiden.

På senaste tiden (senaste 3-4veckorna) har det blivit värre. Efter att jag har stängt av datorn under natten (utan att ha märkt något fel) och sen satt på den dagen efter så har jag fått ett felmeddelande om att "Windows has recovered from a Serious error" (ett felmeddelande helt enkelt). Jag har också märkt att när jag startar om datorn (stänger av eller startar om, spelar ingen roll) så kan skrivbordsikonerna vara omarrangerade (alla är i t.ex. namnordning på sidan) och Windows färgschema är omställt från mitt Silver till standard blått (fonten är då också konstig, ser knappt vad som står).

Temperaturen för min processor har också börjat variera efter att jag har startat om datorn. Den ligger vanligtvis runt 27-29 Idle, men efter att jag har startat om den så går den ibland till 34-36 Idle, och när jag spelar spel då upp till runt 43. Sen så kan den vara så i ett par dagar, oberoende på om jag startar om datorn eller inte, och sen helt plötsligt efter någon omstart så är det som vanligt igen.
Igår så började ett utav de mest irriterande problemen, mitt ljudkort. Jag kan inte byta såkallat "Mode" (läge) på det. När jag försöker byta läge så säger den att jag måste starta om datorn för att det nya läget ska fungera ordentligt. Om jag startar om datorn så händer INGENTING. Min MIC kan också helt plötsligt få försämrad kvalitet när jag pratar med någon, och för bara någon timme sedan så byttes mitt ljud ut mot en svag "pipig" signal. Jag startade då om datorn och det försvann.

Sen så ska jag inte glömma o nämna att VARJE GÅNG jag startar om datorn så nollställs den på något sätt. Mitt Winamp har t.ex. en annan spellista (samma varje gång), och om jag inte sparar den spelllistan jag vill ha som något annat så raderas alla mina uppdateringar från det.

Ni måste nu förstå att det här är otroligt irriterande för mig, eftersom att jag faktiskt lagt ut ungefär 15 000kr på en dator som buggar sig.
Det första jag tänkte på var om det kunde vara något problem med windows, men jag kom på att denna windows skiva har mina kompisar använt, + att jag redan har installerat om windows en gång p.g.a buggarna med lagget vid mappar (efter ca 1vecka från det att jag fått datorn). Så jag undrar om det kan vara något med hårdvaran?
Jag har de senaste drivrutinerna för moderkortet, grafikkortet etc.
Help me plz :'(

Av dimcir

ok tack, men då har jag i rätt nu iaf ... men ska jag alltså ta 1GB+1GB i samma kanal sen 512MB och 512MB i den andra kanalen? eller borde jag blanda dom?