Inlägg

Inlägg som dimcir har skrivit i forumet
Av dimcir

nope .. låter ingenting eller det beror på ... man kopplar till en frontpanel som man kan ställa in hastigheten på. Har du alla fläktar på fullt (och nu räknar jag med cpu+grafikkorts fläkt och nätagg) så låter den ungefär som en hushållsfläkt på medel. Man hör den bara om man itne har nåt annat på i närheten

Av dimcir

jag har lagt ner ca 14500kr hittils, men jag ska köpa 1GB mer minne om ca 3veckor jag får mer pengar då haha
Chassit jag köpte kostade runt 1200kr ... tycker väldigt mkt om det (länk nedan)

http://www.webhallen.com/prod.php?id=57436

Funkar och kylar riktigt bra .. min rumstemperatur ligger runt 23-25 grader och då har jag när jag bara kollat på film etc. 28-32 grader, och när jag spelar spel kan CPUn gå upp till ca 40grader. Chassitemp ligger normalt runt 29-33grader

Av dimcir

till den som sa grattis säger jag: TACK!!! väntade på E6600 i typ 1,5mån

Och nej jag spelar inte WoW, spelar Guild Wars Dom spelen jag spelar är mest CS:Source, Oblivion, BF2 och såna spel

Mitt moderkort äger HÅRT! jag överdriver inte när jag säger WOW!
Inställningarna (game mode, entertainment mode) är skitbra. Och för det här priset är det LÄTT värt pengarna, särskilt om man spelar actionspel, man hör ALLT

Av dimcir

Min Conroe Dator

Har nyss fått hem alla delar, och byggt ihop. Datorn funkar väääldigt bra
Om någon undrar så är det här delarna jag använder:

NorthQ 500W Silent Nätagg
Gigabyte 965P-DS4 Moderkort
Corsair TWIN2X 6400 800MHz Minne
Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Music
Sapphire Radeon X1900Xt 512MB
Intel Core 2 Duo E6600
Zalman CNPS7700 till Processorkylning
Resten av kylningen kommer från chassit, inbyggd 25cm fläkt på sidan och en 12cm på fronten.

280FPS i CSS högsta grafiken FTW

Av dimcir

Min pappa köpte nyss ett nytt AGP kort till sin dator,. Han köpte ett X1600Pro för 1300kr på antingen komplett eller dustinhome (kommer inte ihåg vilket )
Det funkar utmärkt, och jag skulle nog rekomendera det istället för ett X700

Av dimcir

Hjälp med att koppla frontpanel till Ljudkort!

Jag har köpt en helt ny dator, en conroe baserad
Jag köpte då ljudkortet Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Music.
Jag har hörlurs och ljuduttag på framsidan som jag vill koppla in i ljudkortet. Jag har kollat på "guiden" på chassits tillverkares hemsida, det är en "Aerocool Extreme Engine 3T" om ni undrar :P.

Där står det:
FRONT PANEL AUDIO CONNECTORS
a. Connect MIC VCC (MIC POWER or MIC_BIAS) and MIC DATA (MIC_IN or MIC) to correspondent motherboard connector for microphone input. (Pin#3 and Pin#1 in 10-pin audio connector)
b. Connect EAR_L to (SPK L or L_OUT or L) and EAR_R to (SPK R or R_OUT or R) for headphone or audio output for left and right channel respectively. (Pin#9 and Pin#5 in 10-pin audio connector)
c. Connect extra (black color wire) EAR_L and EAR_R to R-RET (or NEXT_R) and L-RET (or NEXT_L) for Rear/Back panel headphone or audio output (Pin#10 and Pin#6 in 10-pin audio connector). It will send a signal to system to disable the rear audio output when front panel output device was connected. (Note: Some motherboard might not have R-RET and L-RET connectors then just leave these connectors alone.)

Dom säger också att det kan variera från ljudkort till ljudkort. Jag undrar om någon vet hur det ska sitta i ett Soundblaster ljudkort?
Jag tänkte prova det där ända fram tills jag insåg att jag inte hade en aning om vart man skulle stoppa ground-kontakten.

Av dimcir

Moderkort för Conroe & X1900XT

Hej
Jag har nyligen införskaffat mig ett Sapphire Radeon X1900XT 512MB från Komplett. Jag köpte då samtidigt ett nätagg från NorthQ och Creative Soundblaster X-FI. Alla dessa komponenter ska senare sättas in i mitt conroe system som jag ska köpa om 1-2mån när jag får min lön.
Men iallafall, jag köpte grafikkortet, men när jag skulle sätta in det i min PCI-E port så märkte jag att grafikkortet var för långt???
Det var fysiskt omöjligt att sätta in det i moderkortet eftersom att det slog i strömkabeln som gick till moderkortet. Jag har provat och kollat, men det går inte. Så nu måste jag köpa ett nytt moderkort. Jag vill ha ett som har bra prestanda, ska klara vanliga SATA hårddiskar samt SATA II. Det ska också fungera ihop med den conroe processorn jag ska köpa (E6600). Det ska såklart vara standarden ATX på moderkortet.
För tillfället har jag en HP dator, som jag ju som sagt var byter ut sakta. Den ska bara vara provisorisk bärare åt mitt moderkort som senare ska in i det nya chassit.

Jag undrar nu, kan någon ge mig ett bra förslag på ett moderkort som man VET passar med detta grafikkort, men också passar med conroe?
Budgeten ligger väl på runt 1500kr, inte så mycket mera. Skulle vara väldigt tacksam om jag kunde få lite tips, eftersom att jag vill kunna använda mitt grafikkort väldigt snart sitter på GeForce 6600 för tillfället

EDIT: Det behöver INTE vara integrerat ljud (gör inget om det är det) men integrerat nätverk behövs. Vet inte om det är standard, men bäst o skriva ändå

Av dimcir

mm det var det jag tyckte lät rimligt. Men om jag sätter det så passar det inte direkt så bra med skruvar o så, kan inte få i vissa. + att då drar den ju in varm luft i sig, ska den inte dra in kall luft?

Av dimcir

för det första .... moderkortet är det som inte passar, inte chassit.
För det andra så köper jag de här delarna nu, ska köpa resten av en dator om ca 1-2mån när jag får min lön. Jag ska då köpa conroe e6600 m.m.

OK, jag får nog vänta med att sätta in kortet då :(:(:(:(:(:(
jävla *** ** **** *** ****** dator!!!

EDIT: Jag har nu kollat runt och kan inte någonstans se att det står hur långt X1900XT kortet är ... så hur fan ska man veta? :S

Av dimcir

X1900XT - Värsta som kan hända :| - HJÄLP FORT!

Jag köpte nyss ett Sapphire Radeon X1900XT 512MB från Komplett.
Jag köpte tillsamans med det ett NorthQ nätagg på 500W. Jag köpte också ett Creative Soundblaster X-FI Xtreme Music.

Jag öppna datorlådan, märkte att nätagget satt konstigt. Sitter bara rätt om fläkten är riktad uppåt i lådan, vilket är ca 4-5mm från lådans slut. Den suger också in luft, blåser inte in.
Sen så skulle jag koppla in mitt grafikkort, fan va kul!!! eller inte ....
Grafikkortet var FÖR LÅNGT!? :S
Det passade inte med mitt moderkort eftersom att det slog i strömkabeln för moderkortet. Inte kablarna då, utan det vita skitet som kablarna sitter fast i.
Så det enda i min dator som jag märkte funkade utan problem var mitt ljudkort. Jag sitter nu med mitt GAMLA grafikkort, nytt ljudkort och nytt nätagg (ska kolla mer på nätagget snart, kör inget krävande nu, går bara in här o frågar).

Har ni någon aning varför i helvete det inte passar???
Mitt moderkort är ett ASUS, och min dator är en HP. Om det fanns nån chans o stämma HP för det här skulle jag göra det ... dom borde bombas.

Hjälp snabbt tack, jag är för arg för o tänka själv

Av dimcir

Silkroad är ett utav de absolut sämsta spelen någonsin!
om ni är satanister, spela det för all del. Men om ni vill undvika djävulen, UNDVIK SILKROAD!!!

Spelet är buggigt, det är skitful grafik men drar som fan från din hårdvara ändå. Gameplayet är också cp. trycker du ner en plitangent så går den 3 steg.
Buggigare och fulare spel finns knappt!
Lägg istället ner 200kr och köp Guild Wars, det är värt pengarna + det är ingen månadsavgift som de flesta mmorg spelen.

Av dimcir

1500 kr tror jag ....

Av dimcir

önskar jag kunde sälja på blocket ... problemet är att det är en sån där "hem-pc" .... det betyder att den blir avbetalad i 3år (av mina föräldrar!) så egentligen köper dom nåt som redan är deras mohaha

Att min dator blir nästan identisk som din är coolt, men det finns en rimlig förklaring på det. "Smart Brains think Alike"

Av dimcir

ja det är utan skärm ...
Jag får 3500kr av mina föräldrar om jag inte kan bevisa att det är värt väldigt mkt mer men om jag plockar ihop det här på komplett kan jag nog INTE få det att kosta mer än 7000kr

Jag ska köpa nytt, beställde Sapphire Radeon X1900XT 512MB, Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Music och NorthQ nätagg igår.
Ska köpa Conroe E6600 när det kommer ut nåt lite bättre och testat moderkort till det. Det är då jag ska sälja min dator, plocka ur grafikkortet och det (sätter in det gamla) och säljer till min syrra/föräldrar.

Av dimcir

Vad skulle ni betala för det här?

Jag ska sälja min dator till min syrra, och min mamma o pappa sa att jag ska säga ungefär hur mkt den är värd.

Märke: HP Pavilion
Processor: Intel® Pentium® 4-processor 550 3.40GHz
Systembuss: 800 MHz
Minne: 1GB DDR2
Cache: 1MB
Hårddisk: 250GB SATA
Grafikkort: GeForce 6600 256MB PCI-E
Ljudkort: Integrerat High Definition
Nätaggregat: 300W
DVD-brännare med Dual Layer
Minneskortläsare
Windows, Office 2003 ingår

Datorn är 1,5år gammal och har blivit damsugen under hela perioden haha

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av dimcir

1. Star Wars: Knights of the Old Republic (PC)
2. Half-Life 2 (PC) [egentligen Counter-Strike Source]
3. Star Wars: Knights of the Old Republic 2 (PC/XBOX)
4. Gothic II (PC)
5. Battlefield 1942 (PC)
6. Battle for Middle-Earth 2/Slaget om Midgård 2 (PC)
7. Need For Speed: Underground (PC)
8. Star Wars: Episode III (XBOX)
9. Star Wars: Jedi Academy (PC)
10. The Lord of the Rings: The Two Towers (XBOX)

----------------------------------------------------------------------

Bara så alla vet så är Star Wars spelen otroligt välgjorde, och t.ex. Knights of the old Republic har en, enligt mig, bättre story än filmerna.

Av dimcir

jag vet ju inte, men det låter iallafall bra ! haha

övertala farsan att beställa hem det till mig idag, får inte lönen förrän den 25:e

Av dimcir

Jag ska också köpa ett Sapphire Radeon X1900XT 512MB , men jag funderade på att köpa ett nätagg från NorthQ på 500W (= http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=313804 )

Har ni några åsikter om det? är det prisvärt eller borde jag köpa ett Hiper istället?

EDIT: Bättre specs från NorthQ's hemsida =
http://www.northq.com/products/powersupply/nq4775-500s.html

Av dimcir

Avivo

Vad är AVIVO/VIVO?? jag fattar inte riktigt ... jag har kommit så långt att jag förstår att det är bra o ha

Av dimcir

ok, låter bra ... hoppas ändå att de inte går sönder