Inlägg

Inlägg som Chewie999 har skrivit i forumet
Av Chewie999

använd xbox kontrollens drivrutinför windows
funkar bra för mig ...

Av Chewie999

det har hänt mig när jag installerade nya minnesmoduler och råkade trycka på F2 (load default bios inställningar)) istället för F1 som gör att man ska kontrollera , och som default så valde den IDE och inte AHCI , fick exakt samma meddelande som du....
Se till att du har valt det som du installerat SSD HDD-n med IDE,RAID eller AHCI mode .....

Av Chewie999

Jag har exakt samma problem men med Operation Firestorm, och det konstiga är att jag ibland lyckats spela operation fireatorm på någon tysk server , har inte lyckats komma in på någon svensk,norsk,dansk eller holländsk server.

Spelet hänger upp sig när den lilla fyrkanter i det högra hörnet blinkar och precis när den har laddat färdigt och ska slå om så att man kommer in i menyn så hänger sig spelet och jag måsta stänga ner det med aktivitets hanteraren.

Av Chewie999

och så här ser det ut när jag spelat BF: Bad Company 2 i ca. 40min , med öppen sida och en liten bordsfläkt som blåser rakt in..... detta kan ju inte stämma , eller ????

http://laddauppbilder.se/?di=313195699448

Av Chewie999

Hög temp på Moderkortet (MSI P67A) enligt CPUID

Hej

Min dator har börjat få bluescreens sista veckan och igår installerade jag CPUID och där kan man se att en av komponenterna på moderkortet har onormalt hög temperatur (enligt mig) bifogar en bild. Jag vet inte ens vad det kan vara , är det normalt att det blir 80grader när jag tittar på ett youtube klipp, hur pålitlig är CPUID.

http://laddauppbilder.se/?di=9131956541712

Datorn är ny, har haft den sedan 20 september , handlade den från Inet.se för att kunna spela BF3, men det här ser ju inte bra ut
Har någon något vettigt svar angående den höga temperaturen, vilken komponent är det ?
Mycket tacksam för svar

Av Chewie999

Då blev det Sennheiser PC 360 , fick lägga till 70 kr , men JAG ÅNGRAR MIG INTE !!!!!
Helt annan ljudbild . FANTASTISKA LURAR , jag är supernöjd , testat i spel , musik och film hela kvällen nu.
Sköna som fan, har haft dem på mig några timmar och ska jag jämföra med logitechs G930 så är dem MYCKET skönare för huvudet och öronen.Dem är mycket lätta
Jag såg ett youtube klipp där en kille rescenserade dem , han var positiv till allt , och det enda som skulle vara nackdelen är :
1. Man måste nog köra med ett bättre ljudkort, integrerade ljudkort kommer inte ge tillräckligt feedback till lurararna så att man kan njuta av dem till 100%
2. Basen är lite klenare default, men det löser man väldigt enkelt genom att höja basen i applicationen man kör.
3. Microfonen går inte att ta av , dock har den en praktisk på och av funktion, fäller du upp den så stängs den av automatiskt.
Jag kan nog hålla med honom .

Kolla youtube rescensionen :http://www.youtube.com/watch?v=-5ZI5pGBKf4&feature=relmfu

Det är vad jag kan komma på nu , som sagt ångrar inte en sekund att jag bytat in G930 mot PC360

Av Chewie999

jag har handlat G930 , provat dem idag med BF Bad company 2 , jag vet verkligen inte vad jag ska säga om dem.
Jag har haft ett par sony MDR-605 , dem är öppna lätta och luftiga med ett superb ljud kör dem tillsammans med creativs X-FI fata1ty ljudkort men dem har börjat bli gamla och slitna ...(kanske 10 år ) men jag har varit nöjd med dem , så jag har inte mycket att jämföra med.
Men tillbaka till G930 det positiva är ju då mikrofonen och att dem är trådlösa ...ljudet då .....det är ju inte direkt dåligt , men jag hade verkligen förväntat mig att dem skulle slå mina gamla sony lurar med hästlängder , ack så fel jag hade.

Fotstegen dvs. ljudbilden var mycket klarare med Sony lurarna ...visst hörde jag dem med G930 men inte riktigt så som jag vant mig iom. ljudet var "fylligare" så antagligen är det svårare att lokalisera postionen till 100%.

Men en sak som jag måste nämna är att mycket beror på ljudkortet , fick min nya Overkill dator från Inet.se försökte köra med mina gamla lurar med det integtrerade ljudkortet som följde med datorn och ljudet var verkligen inget att hurra för, slängde in det gamla ljudkortet och märkte direkt attt det blev mycket bättre.

Förrutom att jag blev besviken på ljudet så var dem varma och jobbiga för öronen och iom. jag vant mig med öppna lurar så tyckte jag att det var verkligen jobbigt med slutna då frugan försökte prata med mig hörde jag bara mummel ...
Får se om jag orkar köra till netonnet imorgon och byta till Sennheiser PC 360 , får väl stå ut med sladden .

Av Chewie999

Då är den nya datorn från Inet på väg

Hej alla

Jag behöver lite tips dvs. expert råd.
Den nya datorn från Inet: http://www.inet.se/artikel/1517095/taurus-overkill-gamer-gtx5...
är på väg med Posten och kommer i början på nästa vecka.

I min nuvarande dator så har jag Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty ett ljudkort som jag är mycket nöjd med.
- frågan är ska jag slänga in det gamla ljudkortet i den nya dator ? eller köra med integrerade THX TruStudio PRO ?

Fråga nr 2 ( som jag tror jag vet svaret på)
I den gamla datorn har jag Nvidias GTS 8800 (MSI) grafikort , frugan har i sin märkes dator Acer ett ATI Radeon 4650 HD kort.
Det borde vara en uppgradering om jag slänger in GTS8800 kortet ...eller ?

Väldigt tacksam för era expert råd.

Av Chewie999

har precis samma problem i win xp pro, jag har märkt att om jag väntar typ 40-50sekunder innan jag loggar in i datorn (vid start) så brukar alla ikoner komma fram....
Det här är inget viktigt , men irritations moment , någon mer som har samma problem och som har något svar ?

Av Chewie999

Hej alla

Jag har funderat många ggr. på att testa linux och idag bestämde jag mig för att se vad det hela går ut på. Googlade lite om linux och just nu tankar jag "Linux Mint 6 "Felicia" - Main Edition" .
Jag tänkte att jag skulle kolla upp sweclockers forum innan jag började strula med linuxen och jag halkade in på denna tråd.
Som sagt 101% nybörjare fattar nada ..men vill testa, varför nämner ingen här Lime versionen, utan ubuntu hit arch dit en jädrans massa förkortningar som bara ni linux användare fattar.

Men nu till min fråga är detta rätt version för mig som är som sagt 100% nybörjare när det gäller linux " Linux Mint 6 "Felicia" - Main Edition"
Vill använda linux i stort som jag idag använder win Xp förrutom då spelandet ....Surfa(använder firefox idag) lyssna på musik , mp3 och live stream , filmsnuttar , filmer lite office ,excel,word osv.

Kloka svar UPPSKATTAS verkligen

Av Chewie999

tack......jag lyckades få igång min k800 ...den var helt död ...bara IR-lampan som blinkada 6 ggr när man försökte starta den.

Altec223 ditt sätt hjälpte .....med setool2 , och att man ska hålla intryckt 2 och 5 , INTE C som setool2 meddelar ...men jag var tvungen att dra ut kablen båda gångerna, read flash sen read gdfs ....skulle ni misslyckas .....dra ut batteriet sen kan ni göra det igen.
....och en ska till, var tvungen att installera usb flash driversen som följde med vid nerladdningen av setool2 (gg-setup.exe)

TACKAR JAG BLEV UBERLYCKLIG !!!!!

Av Chewie999

Ska man få en win XP cd-skiva vid köp av en ny dator

Hej alla.
Letat igenom forumet men jag kan inte hitta svar, visst det nämns lite här och där om OEM köp, att man ska kräva , tom. polisanmäla om man inte får cd-n, men vem har rätt kunden som vill ha en cd skiva med OS som är förinstallerad på datorn eller butiken som vägrar lämna ut den.
Finns det någon lag på det, är det någon här inne som är 100% säker på att man ska få backup på operativ systemet som är förinstallerad.

Min polare handlade en ny stationär dator på PC City och fick ingen skiva, 2 veckor senare havererade datorn och han fick lämna in den.
Nu i dagarna så bör han få tillbaka den och jag ska följa med och hämta den, jag är den som alltid fixar till hans dator när den börjar krångla så jag vet att inom en snar framtid så blir jag tvungen att formatera den.
Vi köpet fick han inte en enda manual eller cd-skiva.
Jag har för mig att butikerna MÅSTE lämna ut en skiva med OS vid köp av en ny dator, men som sagt .....som alla andra här inne som svarat på liknande frågor så är jag inte 100% säker .. VAD ÄR DET SOM GÄLLER ?

Hur högt ska jag skrika när jag väl är inne i butiken och hämtar ut datorn ??

Tacksam för svar , och jag ber om ursäkt om det svarats på denna fråga tidigare.

Av Chewie999

Jag använder ett litet freewareprogram som heter "Startup Control Panel by Mike Lin 2.8" väldigt enkelt och smidigt att använda .... leta upp den på google , installera och du hittar den i kontrolpanelen, har använt den i något år, har funkat utan några som helst problem

Av Chewie999
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djjosse
Längesen det skrevs nåt i den här tråden
har alla blivit nöjda med bb2 nu?
jag undrar om grabbarna grus har planer på att förbättra eller
bara låter tiden gå sin gilla gång för att för få personer klagar
på tjänsten....tåls att tänkas på....
blir adamo den 18/11 för min del iaf

http://www.danasoft.com/sig/djjosse1.jpg

Jag orkar inte bry mig så mycket nu , det har blivit lite bättre med att tanka från sunet och fz.se , men det känns fortfarande när nätet är belastat dvs. mellan 17.00 till 24.00. Surfandet på usa´s www går fortfarande segt som fan.....så för att summera allt ........IT STILL SUX BIG TIME!!!!!!!
Jag väntar på att få adamos bredband, gjorde som jag skrev tidigare ...gav fullmakten till adamo så de kommer säga upp abonemanget åt mig.....så inom snar framtid så slipper jag BB2.

Av Chewie999

orkar inte mer

Såg en intressant film på fragzone som jag ville tanka hem .... 120 kbit/s , ringer min syrra som har bahnhoff 10mbits lina och säger till henne att tanka hem den filen som jag försöker få hem ... 1,2mbit/s tankade hon med.
Så ringer man in till supporten för att kolla om de har någon information om när de ska åtgärda problemen i Helsingborg ........ och gissa om man får något svar ......precis ..inte ett skvatt vet de, och då sa jag att jag vill säga upp mitt abbonemang som jag inte ens haft en månad (blev kund 23 september) och jag vill säga upp det för att de kan inte leverera den tjänsten som de sålde till mig .... och nu kommer det bästa, för att kunna säga upp sig som deras kund måste man skriva, skicka brev, det går inte ringa eller skicka e-mail. I dagens IT samhälle från en internet leverantör så finner jag inte ord om hur jävligt illa det är ...jag var och är fortfarande så #!"!#"!#"!#¤"!!!! &%%¤¤% förbannad.

Kommer lösa det genom att bli kund hoss Adamo och ge dem fullmakten så säger de upp abbonemanget åt mig.
JAG VILL ALDRIG NÅGONSIN MER HÖRA TALAS OM BB2, har haft internet sen 97/98 började med telefon modem , telia, TELE 2 ,comhems cabel ,ADSL,VDSL bredbandsbolaget , telia adsl, vattenfals stadsnät och aldrig någonsin har man haft så dålig respons från supporten som med BB2.

För er som har kvar BB2 som ISP ..vill jag bara säga lycka till ...och jag hoppas verkligen de löser problemen till slut ...jag orkade inte vänta.....

Av Chewie999

Frux ... jag tror inte någon här inne kräver maximal kapacitet på en 100mb lina mot andra ISP-er, men att man kan kräva att man INTE får så usla hastigheter att det inte ens går att tanka från www.fragzone.se eller från sunets servrar över 150kbit/sec (mellan kl. 17.00 -23-00) när man vet att det finns kapacitet till det.
Det är sådana saker man blir så jävla frustrerad över och att man inte får någon som helts respons från BB2´s support.
Som jag nämnt tidigare i mina inlägg så har jag haft vattenfalls 10/10 lina, de har varit lite sena med att koppla bort mig från deras fasta IP. Så jag har haft god tid på mig att jämföra BB2´s 100mb och vattenfalls 10mb lina.
Vid varje tillfälle när jag fått skitdåliga reluslat på BB2´s lina så har vattenfalls lina i stort sett maxat sin kapacitet, för att göra saken ännu värre så har min syster Bahnhoffs 10mb lina ca 100 meter från min byggnad, jag bad henne köra några tptester och hon fick bra resultat.
Så att BB2 skyller på att det är andras ISP-er som bär skulden för de skitdåliga resultaten, det köper jag inte.
Jag har 3st(min,frugans och dotterns) stationära datorer här hemma och 1 laptop som jag utfört mina tester på + att på just min egen dator har jag 2 st fungerande nätverks kort som jag gjort alla möjliga inställningar på.
Så jag får nästan damp när man hör sådana uttalanden att det är säkert kundens konfiguration som är fel konfigurerat.
Det är ju alltid lättast att skylla på andra, istället för att ta sitt ansvar och se till att man kan leverera det man lovar.
Denna vecka (v41) skickade jag in ett mail till just Patrik på BB2 tekninska support att jag vill ha svar när BB2 kommer åtgärda problemen, kommer det ta några dagar, veckor eller månader, tror ni att jag fått något svar .... NEJ det var väl för svårt att svara på denna fråga.

Slutgiltigen vill jag bara säga till alla BB2 kunder, är ni nöjda med BB2 lina och ni får den tjänsten ni köper, så bra för er
till oss andra som är missnöjda och tycker att ni blir blåsta av BB2 - BYT ISP LEVERANTÖR varför vänta ?!?!

Av Chewie999
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WetWilly
Chewie99, bra att du testat mot en tp-test server som inte ens ligger i deras nät. Då kan de dåliga resultaten bero på andra leverantörer, de har instruktioner för tp-test på sin hemsida:

http://www.bredband2.com/brikks/support/faq/?path=/support/fa...

du låter ju som deras support ... Om jag kör tptest mot deras tptest.bredband2.net server ...va fan bevisar det, inte ett skit förrutom att linan ner till deras server är ok .
Kör man tracert mot vad som helst så ser man just att så länge det går mot deras server så är det bra men när den ska passera den sista "bryggan" då blir det katastrof.
Vad hjälper det mig om jag får 1 Tb/sek mot deras server ner till malmö när resten av världen suger.
Jag kan ju sätta upp en server i mitt vadragsrum och sen skryta med att jag har 1 gb/sec lina .....JA till vardagsurmmet ...men att jag sen sitter på 33.6 modem ut mot världen det spelar ingen roll ...eller hur ....skärp er för fan.
Att jag mot sunet,fragzone,ati och de större starkare sidorna sitter på 80-100kb/sek när jag tankar något från dem ...sen bytar jag till vattenfalls lina och provar samma fil 30 sekunder senare och då maxar jag deras 10mb lina och tankar ner med 1,2mb/sec ,det bevisar ju ingeting heller för dig.
Kolla tiderna när det är värst det är inte ens bra då jag får 30mb/sec i mätningarna det är ju endå 100mb/sec lina och inte 30mb.
Att ligga på max 6mb/sec mellan 17.00 och 24.00 när man betalar för 100mb/sec, visst stå du och ni andra ut med det att få 6% av vad ni betalar. Jag skiter då i det och väljer en annan leverantör.
Sen funderar jag starkt på om man kan polisanmäla BB2 för bedrägeri för det är just det de håller på med.

Av Chewie999

BB2 -katastrof i siffror

så här ser det ut när man kör tester med tptest 5.0.....att de har mage att försöka kalla detta för en 100mb lina .....det är ju ett skämt

Datum Klockslag Nedströms Upströms

2006-10-10 22:48:38 7.59 Mbit/s 8.06 Mbit/s

2006-10-10 19:31:52 5.58 Mbit/s 4.46 Mbit/s

2006-10-10 15:22:06 41.16 Mbit/s 22.71 Mbit/s

2006-10-10 15:14:44 44.41 Mbit/s 21.63 Mbit/s

2006-10-10 15:12:34 41.74 Mbit/s 22.25 Mbit/s

2006-10-10 02:07:09 45.76 Mbit/s 37.33 Mbit/s

2006-10-10 01:54:36 26.39 Mbit/s 19.34 Mbit/s

2006-10-10 01:50:52 45.61 Mbit/s 38.63 Mbit/s

2006-10-10 01:31:25 44.52 Mbit/s 23.12 Mbit/s

2006-10-09 20:31:39 1.38 Mbit/s 2.66 Mbit/s

2006-10-09 18:09:20 2.56 Mbit/s 4.01 Mbit/s

2006-10-09 16:59:30 10.58 Mbit/s 5.54 Mbit/s

2006-10-09 16:57:56 6.86 Mbit/s 3.20 Mbit/s

2006-10-09 16:26:11 15.74 Mbit/s 25.42 Mbit/s

2006-10-09 16:15:26 14.78 Mbit/s 18.90 Mbit/s

2006-10-09 15:57:34 42.93 Mbit/s 36.73 Mbit/s

Testerna är körda mot referens.sth.ip-performance.se
Ska man skratta eller gråta ?!?!?!

Av Chewie999

BB2 - Katastrof

Har haft BB2 som internet leverantör i ca.2 veckor nu och jag har inte mycket bra att säga om dem. Jag ska ha 100mbits lina men de klarar knappt av att leverera 2 mbit i båda riktningar på kvällstid .dvs mellan 18.00 till 23.00 då folk sitter som mest vid sina datorer.
Tankar jag från tex. sunet, fz, ati, nvidia osv osv ...de större sidorna som har kapacitet att leverera högre hastigheter då kanske jag kommer upp runt 100kb/sek.
Jag har fortfarande kvar vattenfalls lina som levererar 10mbit/s, med deras lina så tankar jag 1.2mbit/s vid samma tidpunkt och exakt samma fil som jag försökt få ner med BB2 lina.
Det här borde straffas ordentligt att de ens har mage att försöka sälja en 100mb lina när den inte ens klarar av 5mb.