Inlägg

Inlägg som MichaSWE har skrivit i forumet
Av MichaSWE

Blev med 6900XT pga en RMA på ett 2080Ti som slutade i presentkort hos ÅF då det inte gick att få fram några motsvarande Nvidia kort då. Nu ca ett halvår senare måste jag säga att jag är riktigt nöjd både med kortets prestanda men även med AMD mjukvaran som känns både modern och lättanvänd.

Nu har jag aldrig baserat mina hårdvaruköp pga någon fanboy tillhörighet, det har bara mestadels blivit Nvidia i förhållande till pris prestanda men med 6000 serien så finns det gott med bra alternativ från team röd framförallt om de lyckats få ut mer kort till marknaden.

Kortet jag har är ett https://www.computersalg.se/i/7180626/gigabyte-aorus-radeon-r...

Av MichaSWE
Skrivet av Bläckman:

Eftersom felet uppdagades inom 6 månader efter köp så åligger det säljaren att bevisa att köparen åsamkat felet. Om köparen hävdar att hen ej öppnat förpackningen, som krävs för att åsamka felet, så åligger det säljaren att bevisa att förpackningen har öppnats av köparen. Om säljaren har öppnat förpackningen och tagit ut moderkortet innan dom dokumenterade den brutna förpackningen så har dom således inget bevis för att löparen har brutit förpackningen. Så här hade jag resonerat mot säljaren.

Det låter ju onekligen bra Vet du om det finns någon info från konsumentverket eller likande som är lätt att hitta som man kan trycka upp i ansiktet på dom?

Det är ju ett danskt företag men de ska ju ändå hålla sig till svensk konsumenträtt när de har en svensk onlinebutik med postorder till Sverige om jag förstått det rätt.

Kan tillägga att jag ju hävdade ånger och skickade tillbaka kortet mer eller mindre med vändande post (det kom en helg i mellan), så det rör sig om ett par dagar inte månader.

Uppdatering!

Shark gaming har nu i andra vändan godkänt returen och tagit tillbaka produkten samt betalningskrav.

Detta hände efter att jag via Klarna vägrat att betala och redogjort för ärendet. Jag får en känsla av att det nog kan ha spelat in rätt mycket.

Men vill i alla fall meddela att Shark gaming har gjort rätt för sig även, om vägen dit varit onödigt knölig.

Jag är även väldigt nöjd med hur klarna hjälpt till att hantera ärendet.

Stort tack till er som har hjälpt till i tråden

Av MichaSWE
Skrivet av Lagerlöf:

Kan du få fram serienumret på moderkortet och kolla med Gigabyte ifall det finns några ärendet på moderkortet sedan tidigare? Var det inte något sådant de gjorde i videon i inlägg 2

Intressant ska kolla när jag får hem det igen håller tummarna.

Till er som skrev apropå esd-påsen så har ju deras flummiga "rma-tech" öppnat den nu så är ju helt omöjligt att visa att den vart obruten nu

Ska ringa och kolla med Klarna vad dom säger tack för tipset

Av MichaSWE

Nä och alltså jag har ju absolut inget att invända mot policyn att de inte tar in ett kort med böjda pinnar det är ju fullt rimligt i min mening. Problemet är ju att det omöjligt kan vara jag som böjt den, men har samtidigt igen chans att bevisa det vad jag kan se

Av MichaSWE

Det är ju just det hur f.. ska jag kunna bevisa det

En ska hade ju kanske varit om de skickat tillbaka kortet till mig så som de fick det av mig. Då hade man kanske kunnat visa på tejpen att den inte ser ut att ha varit bruten. Men nu har ju deras tomte till RMA tech klafsat på det så är ju helt omöjligt nu.

Jag tror iofs att det troligaste är att de har sålt en gammal retur som ny till mig och inte kollat det ordentligt innan de skickat ut det. Känns som den mest troliga förklaringen.

Denna tjusiga bild fick jag från deras RMA tech

https://i.ibb.co/J3YZBqW/thumbnail-RMA-212114-1.jpg

han har i alla fall en röd SteelSeries mus så han kanske är bra på cs i alla fall

Av MichaSWE

Mjo har inte fått någon direkt jätte förtroende ingivande bild av dom innan heller, men trodde faktiskt inte de skulle försöka blåsa sina kunder rätt av så. Jag trodde det mer var en fråga om lite tvivelaktig marknadsföring etc.

Den stora frågan är ju vad man kan göra när en ÅF beter sig så?

Av MichaSWE

Shark Gaming Skojare överlag eller har jag bara haft riktig otur?

Hej på er!

Jag var jakt efter ett "billigt" moderkort till ett bygge åt kollegans son och dessa växer ju inte på trän så tänkte att jag ger denna för mig nya ÅF en chans. Då jag bygger mycket åt andra köper jag rätt mycket hårdvara från i princip alla större svenska ÅF + Proshop och Computer Megasalg men Shark gaming hade jag inte testet innan.

Jag beställde ett billigt moderkort från dom. När jag fick hem det och kollade lite mer noggrant så kom jag fram till att det nog faktisk var lite väl budget för bygget så bestämde mig för att använda ångerrätten. Då får jag tillbaka från deras RMA avdelning att tyvärr det går inte för kortet har en böjd pin i socketen.

Nu var det ju bara så att jag inte ens tagit ut kortet ur ESD-påsen.... Så antingen har de försökt sälja en beggat produkt till mig som ny. Eller så har deras tech lyckats klanta till det och böjt en pin när han kollat kortet. Eller möjligtvis om riktigt långsökt så har det haft en böjd pin redan från tillverkaren.

Att deras RMA tech har klantat sig verkar faktiskt tyvärr inte helt otroligt i och med att de inte ens verkar veta hur de ska hantera hårdvaran på en ESD säkert sätt och även skickar bilder till kund där detta framgår tydligt.

Nu är då den stora frågan vad kan man göra nu. De påstår ju något som om det skulle stämma är helt regelmässigt korrekt. Det är ju bara det att det ju faktiskt inte stämmer men jag har ju väldigt svårt att på något vi kunna bevisa det

Tar tacksamt emot förslag kring vad man kan tänkas göra men också gärna om ni har egna erfarenheter av Shark Gaming

Av MichaSWE

Har ett Asus P8Z77-V Deluxe som inte bara har I/O plåt utan även originalkartong, wifi anter och diverse andra tillbehör kvar.

Men är det super krångligt så absolut, annars finns det att hämta i Kungsbacka. Jag skciak dig ett PM med mit nummer

Av MichaSWE

@Nzt: Sry P-modellen är lite väl instegs för det jag söker, men tack i alla fall

Mvh Micha

Av MichaSWE

Köpes bättre z270 alt z170 moderkort i ATX storlek

Hej på er!

Är på jakt efter ett z270 alt z170 kort till en 6700k även paket ink minnen kan vara intressant men cpu finns redan. Obs alla lite bättre z270 och z170 är av intresse oavsett fabrikat etc.

OBS jag förväntar mig att säljaren har testat kortet och har i alla fall grundläggande kunskaper kring esd-skydd tex inte dammsugit i datorn, skitit i esd-armband vid montering, inte lagt kortet PÅ utan i esd-påsen osv. Kort och gott söker säljare som har lite koll på hur man hanterar datordelar.

Har du inte rätt verktyg eller knowhow, men har kortet monterat (av någon som passar in på ovan)? Inga problem jag kan komma med verktyg och montera ur kortet själv.

Föredrar upphämtning inom en radie om 10mil från Kungsbacka (3 mil söder om Gbg)

Kortet behöver inte vara rengjort men det skall vara i fullt funktionsdugligt skick och i/o plåten skall vara med.

Rätt kort och rätt säljare = bättre pris

Mvh Micha

Läs hela annonsen här

Av MichaSWE

Ingen chans att du ändrar dig angående att skicka moderkortet.

Kan eventuellt även be en polare som på i Stockholm att hämta upp det.

Vad hade du tänkt dig för pris?

Av MichaSWE

Jag kan ta det andra för samma 550+ frakt. Kan även komma och hämta den för 600 om det skulle göra någon skillnad

Av MichaSWE

400+ frakt

Av MichaSWE

Har en 4770k i väldigt mint kondition har suttit i en dator som aldrig varit klockad med en H80 som kylare (fråga mig inte varför han inte ville att jag skulle klocka den åt han)

Vad hade du tänkt dig ge för den?

Av MichaSWE

Denna tråden gjorde min kväll, Tack! Netflix själva skriver inte ett ljud om detta i sin problemlösningsguide

Av MichaSWE

Kan bara hålla med föregående talare! Ett riktigt lovande spel och riktigt sköna människor som ligger bakom utvecklingen

Av MichaSWE

LANBIT 2016! Första stora turneringen är spikad, CS:GO :)

Hej allihop, nu är det snart dags för årets stora LANBIT event 5-8e maj i Kungsbacka!

Vår första stora spikade turnering blir CS:GO med en total prispott på 35 000kr.

Alla på plats på eventet har möjlighet att delta. Det är alltså inget kvalspel innan lanet.

Mer info om turneringen hittar ni på LANBIT toursida

För mer information generellt så besök gärna vår Facebooksida

Ses på LAN

Mvh Micha

Av MichaSWE

Finns något kvar på denna?

Av MichaSWE

Tjusigt men har du ingen CF-brygga?

Av MichaSWE

Riktigt bra artikel. Jag tycker att skribenten lyckats med det väldigt svåra konststycket att faktiskt lyckas förklara detta rätt komplexa tema på ett begripligt och så kortfattat sätt som möjligt utan att hoppa över något allt för väsentligt