Inlägg

Inlägg som Slweedlen har skrivit i forumet
Av Slweedlen
Skrivet av Grönahunden:

så klart det går, du får tänka som en konservativ förälder som tycker "datorer" är helvetets påfund det går väl lika bra vara ute i naturen.
man behöver ju inte tycka för/emot något för att spåna argument ?

Argument som säkerligen förekommer sorgligt nog i verkligheten - "Usch för teknik och datorer! Ne tacka vet jag att bara ta min bärbara GPS och fotvandra lite!" haha

Skrivet av JugsteR:

Ärligt talat, det finns ju inga argument emot, det gör ju uppgiften nästan omöjlig.

Gissar på att du inte var helt seriös men kan absolut förstå vad du menar. Jag är själv programmerare och jag ser väldigt lite nackdelar med att försöka hålla sig på området då det verkar vara framtiden. Jag kan dock komma på en del nackdelar om ALLA(väldigt många) lär sig programmering vilket kan bli så ifall vi göra programmering till ett för stort ämne. Men jag tänkter inte börja dra för mycket om argument för än OP börjar göra sina läxor!!

Dock ett mycket intressant ämne och jag skulle verkligen vilja se en diskussion på SweC på de.

Av Slweedlen
Skrivet av ChickenNoodles4U:

De frågar jag inte om Behöver bara hjälp med argument, resten skriver jag

Jag tror Gröna Hunden menar att själva "hitta för och mot argument" är en del av läxan Att bara skriva en rapport baserat på vad ett gäng skriver på ett forum på Sweclockers tycker jag känns som en rätt kass läxa.

Gissar på att läxan går ut på att du ska lära dig hitta källor, vara kritisk, ta egna ställningar i frågan och sen argumentera för din åsikt i en rapport som ska lämnas in. Inte bara skriva rapport och kunna formulera sig om andras åsikter.

Så jag säger samma som tidigare inlägg. Kom med punkter själv först så kan vi säkert få igång ett argument här. Bestämm dig för att vara antingen för eller emot också skriver du nått här så kan vi se sen om vi kan få dig att byta sida eller stannar kvar

Av Slweedlen
Skrivet av vejdal:

Hej.
Vi är ett gäng på 4 grabbar som åker hoj tillsammans och är allmänt sköna killar.
Vi skulle vilja ta fram en logga så man ser att vi åker tillsammans.
Loggan ska tryckas upp på ett gäng flanellskjortor som vi sedan ska shredda i så det är alltså inget västgäng vi eftersträvar.
Dock så har vi kört fast då vi är kraftigt begränsade i våra kunskaper inom området.
Därför behöver vi lite hjälp, jag har kollat med en del olika firmor men dom vill ha flera lax för besväret och det känns lite blodigt.
Finns det någon här som skulle kunna tänka sig att hjälpa till?
Vi har en grundbild med rätt font men som vi skulle vilja göra lite ändringar på så jag tror inte att det är alltför avancerat om man besitter lite skills.
Jag har slut på ider, snälla kliv in och rädda upp situationen!

Ett tips är att kolla www.fiverr.com. Där kan man köpa logotyper för 5 dollar. Finns flera duktiga designers som kan skicka rätt filformat. Visa har dealar som att .png ingår i 5 dollar och vill man ha .svg så får man betala extra osv.

Ride with style!

Av Slweedlen
Skrivet av anon170340:

Hej och tack för svar!

Kul, hur länge har du hållt på?
Vad är backend och frontend?

Har precis tagit mig igenom första kursen på codeacademy ikväll. Ganska lätta saker hittills men antar att det är bäst att ta det lugnt och ta lite i taget, så att de mest basala grejerna sitter i ryggmärgen sen.

Jag har kodar rätt mycket andra språk, men hemsidor har jag nog bara gjort i kanske en månad. De tar tid och de är bara att acceptera. De viktigaste är att ha kul samtidigt då blir de mycket lättare.

Frontend är sånt som användaren ser och som kan köras på användarens dator. Backend är de som händer i bakgrunden och man brukar säga serversidad kod. Så som databaser och hantering av inloggning osv

Jättebra att du kommer igång och känner att de går framåt de är grymt skönt när man börjar förstå grundern. Ett annat tips när du du har kommit igenom några tutorials så ladda ner gratis mallar och kolla deras koder lite och prova ändra. Lycka till!

Av Slweedlen
Skrivet av anon170340:

Hej!

Har länge velat börja bygga hemsidor, mest som en hobby och för att se om det är något jag vill försöka försörja mig på. Men som nybörjare dyker det såklart upp en del frågor som jag mer än gärna vill ha svar på.

1. Vilka hjälpprogram kan jag bygga sådana här hemsidor med? Är ganska bra på photoshop så adobe använder jag gärna. Lättnavigerade hemsidor, snabba, snygg design och eventuellt så att elementen "laddas" när man scrollar nedåt. Ungefär såhär vill jag att de ska se ut:

http://www.awwwards.com/awards/sites_of_the_day/2015/01/tripp...
http://www.awwwards.com/awards/images/2014/06/JAM3-agency.jpg

2. Hur gör jag så att sidan även blir bra om man kikar på mobilen? Så att man endast kan scrolla nedåt och att det kommer upp en liten menyknapp i vänstra hörnet?

3. Kan jag driva hemsidor genom att ha filerna på en Raspberry Pi som står på 24/7? Är det endast domännamnet jag behöver betala då?

4. Kostar det något att starta ett företag? (utöver inköp och personal mm)

Detta är troligtvis det mest efterblivna text jag skrivit men orkar inte göra den bättre. Är för nyfiken på svaren. Tack på förhand alla experter

Jag går precis igenom startprocessen själv så ska försöka svara utifrån mina erfarenheter.

1. Jag började med wordpress för att göra "snygga" hemsidor, men man är VÄLDIGT begränsad om man inte vet något om kodande själv. Så jag beslöt mig för att lära mig från grunden. Jag började med w3school.com och bara gick uppifrån och ner. Börja med att bara koda html lokalt på din dator sedan jobba dig uppåt. Jag har kommit så lång att jag har börjat applicera javascript på min sida och jag känner att jag är bekväm med html/css/javascript. Dessa är språk man mest använder för frontend syft så mitt nästa steg är att jobba med backend.

2. Någon svarade redan "Responsiv". Det är nyckelordet.

3. Din raspberry kommer säkert klara av det, men jag tror inte de är värt de. Enda anledningen till varför du skulle göra de på Raspberryn, enligt mig, är om du vill lära dig hantera en egen server. Vilket är väldigt bra. Någon skrev att de är rätt höga krav på både backend och frontend idag. Jag vill dock lägga ett litet tips. www.svenskadomaner.se har just nu kampanj på lite erbjudande. Tror de är typ 9kr/mån för liten serverplats och 1kr/mån för domän jajemen!

4. Det kostar inget att starta företag! Enda är att man ska fylla i en massa konstiga uppgifter som man inte alltid har koll på kanske. Jag missade nått fält och fick därför ett samtal av en väldigt trevlig dam på skatteverket som hjälpte mig med info och fylla i de som fattades. Vill tillägga att de såklart handlar om vilken typ av bolagsform du vill start också

Bara att köra! Finns inga stora pengar att förlora.

[Edit] Juste! Det går att hosta en hemsida via google.drive eller dropbox också. Gratis, relativt snabbt, men bara frontend kodmöjligheter och en ful url-adress

Av Slweedlen

Sådär! Ännu ett fall löst! Bra jobbat gänget!

Av Slweedlen
Skrivet av ford-p:

Jo dom alternativen känner jag till.
De nästan alla modellerna av Asus 17" har både SSD och HDD. Därför misstänker jag att det går att själv installera en SSD med en mindre formaktor (M2, mSATA...)
Syftet med datorn är fotoredigering, då har jag inget behov av de snabbare grafikkorten i de andra modellerna. Men behöver SSD och stor HDD.

Jag kan med väldigt stor säkerhet säga att det inte är mSata eller M2 i detta fall utan det är vanlig sata eftersom du bara ska ersätta befintliga HDD. Kan lova dig att hårddisken som redan sitter i den är en sata, 2.5".

Jag skulle ha kört på alternativ två om jag var dig. Alltså inte röra hårddisken som sitter i utan byta ut cd-läsaren mot en ssd (Sata, 2.5").

Alternativ är ju att byta ut hårddisken som sitter i och köpa ett externt hårddiskkabinett
Kabinett

Av Slweedlen
Skrivet av ford-p:

Hej
Den modellen har inte SSD. Går det att sätta i en SSD själv? Vilken typ av SSD är det i så fall, M2, mSATA, PCI Express eller vanlig SATA?

Jag kan ju svara på det jag vet. Först av allt så hittar jag ingenstans där de står att de är möjligt att komma åt hårddisken överhuvudtaget, men det är med största sannorlikhet möjligt. OM så är fallet så ser jag två alternativ. Ett enkelt och ett lite krångligare.

Första:
Köp en standard SSD (http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v2291) av typen SATA och formfaktior 2.5". Öppna upp luckan för hårddisken på undersidan på laptopen (om den nu finns) och lossa skruvarna som håller fast den mekaniska hårddisken. Byt ut mot SSD och stäng laptopen. KLART!
Självklart kommer du ju behöva installera ett operativsystem igen.

Andra:
Detta är min favorit :). Skaffa en optibay/HDDtray för din laptop (föreslår ebay). Skaffa en standard SSD, precis som ovan. Öppna upp laptopen där cd-läsaren sitter. Plocka ut cd-läsaren och ersätt den med din optibay/HDDtray där du har satt in din nya SSD. Stäng ihop laptopen. Nu kommer du ha två hårddiskar i din laptop dock ingen cd-läsare, men vad är en cd-skiva nu igen? Installera om operativsystemet så att det hamnar på din SSD och ha den mekaniska som lagring.

Happy gaming!

Av Slweedlen
Skrivet av OskarEkbeck:

Tjena!
Det är så att jag har 2st systrar som älskar att streama film på dagarna. Och vårt internet är inte det bästa.
När dem då kommer hem efter plugget så ballar internet ur och jag kan inte lira för min ping ligger på 300+

Då undrar jag om det finns någon slags lösning så att majoriteten av vårt internet kommer till just min PC?

Vet inte riktigt vad man kallar de, men de ska gå begränsa ip-adresser via routern så att de bara kan ladda ner med en vis hastighet. På så vis kommer du, om du är obegränsad, automatiskt ta över resterande bandbred.

[EDIT] Agile verkar ha koll på läget

Av Slweedlen
Skrivet av Romoes:

Passar lite fult på att göra lite reklam för ett ganska kul projekt jag satte ihop för ett tag sedan:
Internet of things - Raspberry Pi cat laser toy: http://youtu.be/26bwt0RFQTg

Sedan har jag några små gallerier om rpi som kanske kan vara av intresse

Sedan finns det många andra fina gallerier med raspberry pi om du söker

Haha underbart!

Av Slweedlen
Skrivet av Lombra:

En 3D skrivare låter ju sjukt spännande!!! Tänkte också om man kunde göra något slags smart hemmasystem. Du nämde det med kaffekokare men tänk om man tar steget längre:p Styra belysning och annan elektronik med rörelse eller röstkommando:D det måste väl gå? Koppla siri till Pi2:p

Det tror jag absolut går! Vet inte om det går med Siri, men det vore ju ascoolt. Jag skulle vilja kunna tända och släcka ljuset med handklappningar haha

[EDIT]
Förslag på ljusstyrning i hemmet med Pi http://www.raspberrypi.org/controlling-electrical-sockets-wit...

Av Slweedlen
Skrivet av Trisstar:

if(score == 3) MessageBox::Show("You won! Want to restart?", "Game over!", MessageBoxButtons::YesNo); else if(computerScore == 3) MessageBox::Show("You lost. Want to restart?", "Game over!", MessageBoxButtons::YesNo);

String msg = ""; DialogResult result; if(score == 3) msg = "You won! Want to restart?"; else if(computerScore == 3) msg = "You lost Want to restart?"; result = MessageBox.Show(msg, "Game over!", MessageBoxButtons::YesNo); if(result == System.Windows.Forms.DialogResult.Yes) ... ...

Borde man inte kunna göra något liknande sådär?

[EDIT] Fixade till koden lite

Av Slweedlen
Skrivet av Faulisto:

Varken emulator eller mediaspelare är för mig något intressant. Vore kul att hitta något att göra med den, men verkar vara svårt att hitta något vettigt användningsområde för mig.

Skrivet av Lombra:

Jo men jag kan delvis hålla med dig! känns lite som att jag kmr köpa den bara för att. Men vore kul om man kunde komma på något extra roligt att göra med en Raspberry pi 2:)

Nått jag skulle vilja göra, men inte fått tummen ur att göra än, är att bygga en 3D-skrivare. Sen när jag gjort det, printa en laptop baserad på en raspberry pi ^^ Där har ni nått att bita i!

Annat alternativ är ju att typ koppla ihop den med kaffekokaren och sen göra en app, alt. att den känner av när du kommer in i nätverket, så att kaffet är klart när man kommer hem efter jobbet/skolan/serverhallen

Kom precis på nu, ett enklare projekt, att man skulle kunna slänga upp ett digitalt cv. Då kan Rpi:n stå och rulla hela tiden också får man leka lite med htlm/css/js om man tycker de är kul.

Jag ska fundera ut lite flera projekt.

Av Slweedlen
Skrivet av qungenlol:

Provade detta, hade en som hette "High defination sound device" och en Realtek, bockade ur förstnämnda och kan faktiskt säga att jag fick en liten förbättring. Dock så kvarstår problemet på vissa delar av kartan, så sjukt störande. Men får nog leva med det. Kan ni kanske länka någon bra guide hur man överklockar processorn lite så man kan se ifall det ger någon bättring.

Kan tyvärr inte tillräckligt mycket om överklockning så att jag skulle kunna ge dig tips där, men kan rätt säkert säga att cs inte borde vara ett problem för din processor. Nästa steg kan ju vara att installera om drivrutiner på lite diverse komponenter.

Jag skulle kollat ifall det finns flera röda felmeddelende. Tror inte du behöver bli av med alla, jag sitter fortfarande med en del röda felmeddelande.
Andra skulle vara att stänga av alla ljudenheter för att se om de tar bort dropsen, alternativ installera om drivrutinerna.
Tredje jag skulle prova installera om drivrutiner på grafikkortet. Om inte det funkar så skulle jag prova installera en äldre drivrutin till grafikkortet.

prova det innan du överklockar. Överklockning kan vara rätt riskabelt om man inte är erfaren och jag tror de är rätt meningslöst i detta fall.

Av Slweedlen
Skrivet av affeh:

För mig var problemet att jag hade 2 ljudkort och ett av dom var inte uppdaterat eller nått. Deaktiverade ett ljudkort och problemet försvann, alltid något du kan testa.

Juste detta känner jag igen att jag också hade!

Ang nätagg så är de kanske inte problemet. Jag har tyvärr rätt dålig koll på sånt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slweedlen
Skrivet av qungenlol:

Har funderat på en grej, har ett 500 W nätagg i datorn med dessa delar.Tror ni det kan göra att det kanske flaskhalsar ? Bara en liten teori jag har, svara gärna

Skickades från m.sweclockers.com

Inte omöjligt. Enligt komplett så är minimum för ditt grafikkort 500w

https://www.komplett.se/sapphire-radeon-r9-280-3gb-gddr5/8094...

Av Slweedlen
Skrivet av qungenlol:

Har kollat det med och jag kör på prestanda, hjälper inte heller :/ det är när jag och en fiende skjuter på varandra som detta problem inte annars.. :/

Prova att verifiera filer i steam. Har för mig att de kan va typ korrupta ljudfiler (exempelvis i detta fall skottljud) som kan skapa fps drops. Du kan se ifall de kommer röda meddelanden i konsolen efter ett fpsdrop. Brukar stå där.

Av Slweedlen

Definitivt intressant!

Vill dock gärna se mer material.

Verkar också som att projektet bara varit upp i en dag? Det kändes så när jag kollade på donationsgrafen. De fanns inget under "månad"/"år" utan bara under "dag".

Sen vilka är dessa "Stora" youtubenamn som nämns?

Annars, ser coolt ut, låter som bolaget vill verkligen ge spelvärlden ett positivt lyft. Personligen vill jag se mer innan jag bestämmer mig ^^

Kommer följas!

Av Slweedlen

Jag hade liknande problem. Det visade sig att jag hade satt igång strömspararläge.... på en stationär -.-

Kolla under Kontrollpanelen-energialternativ

Av Slweedlen
Skrivet av Lombra:

Ambilights såg ju faktiskt riktigt bra ut:) Hur bra är en raspberry pi 2 på att streama filmer? klarar den av hd utan problem?

Det ska nog inte vara några större problem för den. Som MatteN säger så tror jag också att redan pi B klara de.

Jag är ingen stor filmtittare så ta inte mitt ord på de, men tror du kan lita på MatteN