Inlägg

Inlägg som FuzzyDuck har skrivit i forumet
Av FuzzyDuck

Mm, såg det. Ibland brukar den gå att byta. Det behöver inte heller vara detta chassit, men mid liknande form (tower med inte allt för generösa mått)

Av FuzzyDuck

Hjälp med "så liten gamingdator som möjligt"

Hej

som rubriken lyder så skulle jag vilja bygga en "så liten gamingdator som möjligt".
Har hittat detta chassi, och även om det inte behöver vara just detta så är det denna formen (tower snarare än kub) samt gärna i närheten av denna storlek.
Chassi

Går det att få in ett GTX970, typ ASUS DC OC i detta.

Skulle helst vilja ha intel i7.
Har dock ingen aning om moderkort, nätagg, minnen, eller om det ens går att få in detta i en så liten låda.

Om det inte går, vad finns för andra möjligheter?

Tack på förhand!

Av FuzzyDuck

Jag tycker du ska satsa på en SSD istället för en konventionell HDD. Du kan alltid köpa till en extern framöver om det behövs.

Av FuzzyDuck

Tankar kring ny skärm

Hej,

vet att det finns en mängd trådar kring olika skärmar, men har svårt att skaffa mig en överblick. Jag är på gång att köpa ny skärm, helst 24". Skärmen ska användas till normalt vardagsanvändande, dvs lite spel, en hel del film etc.

Hur bör jag tänka? Här följer några alternativ jag funderar på:

120 Hz - Exempelvis ViewSonic VX2268WM

IPS-panel - DELL U2410

LED (men TN-panel) - DELL G2410

Några tankar? Tacksam för hjälp här!

Av FuzzyDuck

Jag har äntligen gjort slag i saken och beställt blixtvik 100/10. Min anslutning via Telia har varit under all kritik under en längre tid nu. Om allt går som det ska blir det inkopplat 4/11, så jag återkommer med resultat då om någon orkar vänta

Av FuzzyDuck
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infotizer
Så nu har jag skaffat Adamo 100/10 I E-Tuna statsnät.

Får hoppas det funkar bra.

Där ser man, håll oss gärna uppdaterade på hur det går med inkoppling/hastigheter/stabilitet etc!

Av FuzzyDuck

Vilken switch?

Hej!

Jag är på gång att införskaffa en switch och har läst mig till att linksys är ett märke värt att satsa på. Jag är ute efter en switch som prestandamässigt hänger med ett tag framöver, och funderar nu på vilken jag ska köpa.

http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=589984&hbx_...

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010066677

Hittills har jag inte hittat någon förklaring på skillnaden mellan SD och SLM. Vilken av dessa skulle ni föredra? Är det alls några bra switchar jag länkar till? Finns det några andra jag bör överväga istället för någon av dessa?

Av FuzzyDuck

Har samma problem som iigloo. Nu har jag felanmält detta 5 gånger på en vecka, och allt jag får är ett sms med "vi hittar inget fel på din uppkoppling". Om det kommer ytterligare ett sånt sms efter min senaste felanmälan idag så blir det förmodligen Blixtvik istället. Jag är således också intresserad av de frågor som meridius och iigloo funderar över. Nån som sitter inne med lite information?

Av FuzzyDuck

Jag har också Telia 10/10, men mit tproblem är att jag då och då får en fruktansvärd packet loss. En ping till sunet.se kan ge över 75% förlorade paket under korta perioder, och det "är omöjligt" att både surfa och spela under den tiden. Det kan vara allt ifrån 1 min till 5 min och och ingen speciell tid mellan de olika tillfällena. Är det någon annan som har liknande problem? Telia eller Stadsnätet som strular?

Har även funderat på Blixtvik 100/10 eller 100/100, är det någon som fått det levererat än och vet om det fungerar bra?

Av FuzzyDuck

Efter att ha skummat igenom artikeln får jag känslan av att AMD i framtiden kommer att kunna skapa "custom fitted"-processorer. Detta kan vara en klar fördel på servermarknaden och för specialbeställda workstations till företag. Hur det kommer att arta sig på den vanliga desktop-marknaden får framtiden utvisa, men det ska bli intressant att följa.

Av FuzzyDuck

Nu vet jag inte exakt hur mycket plats du har, men denna kanske kan passa? Fläkt kommer ju till, men om det passar har du ju fördelen att du kan välja en tyst fläkt.

Av FuzzyDuck

För andra kanske det är oviktigt, men jag är intresserad om det finns någon volymkontroll/muteknapp på sladden? Har redan lämnat tillbaka två lurar som saknade det, bland annat ett par från Koss.

I övrigt ett uppskattat test. Trots allt är det dessa kringprodukter (skärmar, möss, tangentbord etc etc) som gör att vi kan uppleva all prestanda som finns i datorn.

Av FuzzyDuck

Hmmm...Är det någon som har tänkt på att den där ser ut som Scythe Ninja??!?!!?!?!?!?!?!?!?!

(Gissar på att ytterligare 4 personer kommer att skriva att den ser ut som Ninjan)

Av FuzzyDuck

Finns det ingen SLi-version?

Av FuzzyDuck

Man kan enkelt säga att det finns ett toppskickt som alla presterar i paritet med varann. I vissa tester vinner den ena, för att sedan "komma sist" i nästa test, allt beroende på var man läser. Om du väljer någon av dessa borde du bli nöjd. Gemensamt för alla är dock att de är STORA, så se till att du har plats i lådan. I en del fall ingår fläkt, medan du måste köpa till en i andra fall.

Enligt de tester och recensioner jag läste då jag köpte kylare, så ska följande vara de bästa (utan inbördes ordning):

Tuniq Tower 120
Thermalright Ultra-120
Noctua NH-12
Scythe Ninja revB
Scythe Infinity
Big Typhoon VX

(Zalman CPS9700)

Vilken som helst av dessa borde klara av att kyla din cpu. En liten reservation för Big Typhoon dock, som i många tester "spöar" de andra kylarna, men som inte blåser luften ut från chassit på en gång. Fördelen med Big Typhoon är dock att den just inte är en torn-kylare. Fläkten sitter alltså ovanpå kylaren (ungefär som stock-kylaren) vilket ger extra kylning till moderkortet.
Angående Zalman så har den i vissa tester presterat lika bra eller bättre än de övriga, medan den i en del andra varit klart sämre. Därför får den hamna som en liten outsider på min lista, då man inte vet vilket test som är det mest korrekta.

Edit: Reservation för eventuella fel i namnen då jag tog dem ur minnet. De flesta namnen bör dock vara korrekta.

Av FuzzyDuck

Det finns även en ganska praktisk förklaring till att använda en fläkt fram som blåser in luft (förutom att många chassin inte har två platser bak vilket automatiskt medför att man blåser in kall luft fram och för ut varm luft bak). Den förklaringen är att om du blåser ut luft, så ersätts den luften med annan iom att undertryck skapas. Om du medvetet bestämmer var luften ska komma in i chassit kan du sätta filter för, för att på så sätt stoppa damm som inte hör hemma inne i datorn. Om du inte själv bestämmer var luften skall tas in så kommer den krypa in varhelst det finns lite hålrum, vilket ofta medför att det blir mycket dammigare än vad det borde behöva bli i en dator.

Vad gällande vilket som ger bäst resultat kan jag inte svara på, då jag har ett chassi som bara har två fläktplatser (en fram och en bak), så det föll sig ganska naturligt att ta in kall luft och suga ut varm luft.

Av FuzzyDuck

Visst är det så! Nu när du skrev det såg jag att jag blandat ihop söktid och åtkomsttid. Tackar så mycket för svaret.

Av FuzzyDuck

Start -> Inställningar -> Kontrollpanelen -> Administrationsverktyg -> Datorhantering

I det fönstret väljer du "Diskhantering". Där kan du formatera, ta bort partitioner, skapa nya, skapa logiska enheter, ändra enhetsbeteckning osv.

Av FuzzyDuck

Söktiden för hårddiskar?

Ska införskaffa en till hårddisk snart, och sitter och letar efter bästa alternativet. Det lutar åt en 320 gb hdd, men vilken?

Här kommer frågan om söktiden in. "Alla" 320 Gb hdds (SATA2) är jämförbara på alla punkter utom just söktiden, där Seagate har en genomsnittlig söktid på 4.16 ms medan de andra tillverkarna har drygt det dubbla. Är detta något som har någon som helst påverkan, eller är det bara "för syns skull" (självklart påverkar det, men frågan är väl om skillnaden är mätbar/märkbar).

Utöver det undrar jag om det finns någon annan SATA-dvdbrännare som ni kan rekommendera utöver denna. Passar den här till ett Gigabyte DS3-moderkort då det rör sig om SATA och inte SATA2?

Av FuzzyDuck

Läs här.