Inlägg

Inlägg som Undrium har skrivit i forumet
Av Undrium
Skrivet av Twyzz:

Jag är mest besviken på levolution skiten, tycker allt borde vara förstörbart lr i alla fall t.ex en bro och skit, inte bara skyskrapan och vissa specifika väggar. Kan inte vara allt för svårt att göra så saker har "ett liv" och beroende vart du träffar gör du skada på skiten, tycker dom hypa levolution för mycket så det är jag besviken på.

Ifall du har någorlunda koll på distribuerande applikationer och nätverkskodande så är det just väldigt svårt att skapa detaljerade omgivningar för 64 spelare samtidigt. Trafiken som skickas i BF-spelen är redan hårt belastad av alla möjliga rörelser/actions en spelare gör, att det då finns förstörelse att räkna in gör det bara mer komplicerat. Jag tror DICE ligger i framkant när det kommer till just att klämma ut så mycket som möjligt från en genomsnittssvenssons spellina. Begränsningen ligger inte hos DICE längre utan bandbredden de inte får överstiga (de kan inte anta att alla sitter med 1TB-linor) och ljusest hastighet.

Tror dessutom det är obefogat (och väldigt korkat) att klaga på "nätkoden", även om det hade varit perfekt så hade det inte fungerar 100%igt på grund av andra begränsningar (hastigheten i fiber idag t ex).

Så, sluta klaga på förstörelse och "kass nätkod" nu.

Av Undrium
Skrivet av Andyah:

hmmm börjar bli mer o mer osäker på spelet.. undrar om dom verkligen har skador i detta spelet nu eller om det bara är scriptat dvs vissa delar som går sönder endast..större grejjer, typ höghuset man ser i filmklipp osv..stora båten som brakar in på land mm efter att det stora vindkraftverket brakat sönder osv...

Klart det är scriptat, det de menar med dynamiskt är att du som spelare avgör när du vill att scriptet ska köras. Förstår mycket väl varför det mesta behöver köras via script eftersom det redan är tung nätverkslast på spelet. Vad är det som gör dig osäker?

Av Undrium

Två kilo i vikt är en ganska markant skillnad mellan två bärbara (bara en ödmjuk notis).

Av Undrium

Roliga händelser Skyrim

Vad har ni varit med om? Det kan vara vad som helst, bugg- som spelmässigt.

  • Dagen efter jag köpt Skyrim (det var relativt opatchat med andra ord) så skulle jag ta mig en simtur vid den stora sjön nära Riverwood. Precis när jag ger mig ut på det djupa så misslyckas en laddning av en vattentextur så jag ser ända ner till botten. Det är väldigt djupt, så djupt att jag nästan får svindel. Längst ner på botten så ser jag en snabb krabba (tror jag) springa i panik. Det visar sig senare vara en älg som är livrädd för mig och har buggat fast cirka 30 meter ner springandes fram och tillbaka.

  • Man stöter på "fugitives" då och då som är jagade av någon. I mitt fall var det en fugitive som kom springandes med en hunter efter sig. Precis när den flyende börjar prata med mig kommer en björn och svingar ihjäl honom (lite som i det gamla South Park-avsnittet där en björn tar unge efter unge). Detta resulterar i att jägaren kommer fram, ställer sig på liket och frågar mig något i stil med "Have you seen a fugitive recently?", varav jag körde med alternativet "(Lie) No..", sedan stack han.

Av Undrium

Det verkar ju som att HTC inte har någon riktig konkurrent mot SG2? Sensation har tydligen sämre skärm, jag har dock inte sett den.

Av Undrium

Kommer bli av med min HTC Desire i och med jobbyte

.. och söker därmed intensivt efter en värdig Android-ersättare. Samsung Galaxy S2/Nexus verkar vara det som passar mig bäst, men kanske bör vänta en månad på något annat? Alltid eviga tjatet om vänta på den ultimata tekniken kontra köpa direkt, men det känns som att alla jag känner har en S2a nu t ex. Hade varit roligt att ha något unikt fast fortfarande bra.

Finns det någon vettig sida där man kan läsa om "upcoming cell phones" och när de släpps?

Av Undrium

Du kan köra med "title" på de mesta elementen och få upp en snygg liten popup. Det är dock inte särskilt svårt att skriva i javascript.

Av Undrium

Caspian Border, Hilltop, satte C4 runt det minsta "skjulet", en granat lyckades knuffa mig in framför entrén av byggnaden och då såg jag att det satt tre soldater där inne och tryckte. Utan att tänka så smällde jag av C4an och fick samtliga plus att granaten hade knuffat mig tillräckligt långt bak att jag klarade mig med livet i behåll. Kanske inte så speciellt men det gav en rejäl kick att fortsätta med C4an.

Annan rolig C4-historia var när jag, i en pressad situation, hoppade tre våningar rätt ner på en stridsvagn, i luften hade jag fått iväg två C4 också så när jag landade på tanken klibbade de samtidigt fast sig på taket av fordonet. Hoppade in tillbaka i byggnaden, tryckte på avlösaren och fick två härliga kills.

Av Undrium
Skrivet av Andyah:

Varför tror du han ställer frågan här? Jag t ex har ingen möjlighet att spela BF3 inom den närmsta tiden och undrar också detta. Tillför någonting till diskussionen nästa gång istället för att ge mig hopp om att någon faktiskt svarat.

Av Undrium
Skrivet av Pie-or-paj:

Vad menar du med "fakea"? Du kan lägga upp et cname som pekar på vilken server som helst, oberoende av var A namet är hostat eftersom det görs direkt i DNS en.

Jag svarade på ett tidigare inlägg, inte något som jag myntade, därav citattecknen. Sedan om du som sagt läst lite nätverkskunskap så vet du att en toppdomän alltid prioriteras före en subdomän och att för att ha subdomänen måste man äga topdomänen, det går inte att ändra på eftersom hela domänarkitekturen fungerar så.

Av Undrium

Tämligen snål beta ja, och man kan väl bara spela 32 i rush på PC? :/

Av Undrium
Skrivet av flaxehytt:

Vet inte hur det funkar exakt, men när jag försöker göra en Whois på den adressen så gör den bara Whois på själva huvuddomänen, vilket är battlefield.com och det säger ju ingenting om den sidan?

Däremot, om du pingar bf3beta.battlefield.com, så får du upp följande: earlyaccess-prod-elb-331004829.us-east-1.elb.amazonaws.
com [107.20.174.65]
. Om man pingar bara battlefield.com så får du upp det här: battlefield.com [72.32.103.134]. Känns på något sätt som att den bf3beta sidan är fake.

Med lite nätverkskunskap så bör man veta att en subdomän är ganska svårt att göra "fake". Troligtvis är allting hostat via Amazon, till och med battlefield.com.

Av Undrium
Skrivet av Anaii:

7,5hp Matematisk statistik på högskolan för min del.

Jag som också läst den kursen vill tillägga att det är betydligt svårare problem i den kursen än det ni trilskas med. Jag tror Anaii har missförstått lite sammanhanget här och tänker på det klassiska tärningskasts-problemet som inte alls är samma sak.

Av Undrium

Vi är fyra som har kört co-op nu och inte haft några nämnvärda problem med spelet. Det som är jobbigt är in voice-funktionen och att det känns väldigt portat, men resterande problem som ni nämner är helt främmande för oss och då sitter vi ändå på väldigt annorlunda hårdvara.

Av Undrium

Tack igen, jo det är väl det jag våndas över lite, att det blir för varmt. Det chassit jag planerar att inköpa är dock ganska luftigt.

Av Undrium

Tack för svar.

Nu till självklara frågan, vilket 580-kort bör jag ta som garanterat ger mig uppgraderingsmöjlighet till SLI? Tror du moderkortet har plats för det också?

Av Undrium

Ingen som har någon input? Finns ju ingenting runt denna prisklassen. Jag beställer detta idag.

Av Undrium

Något i den här stilen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/841486/2011-09-08

Problemet är att jag vet inte om moderkortet klarar två 580 (för senare uppgradering).

Av Undrium

Spel & Photoshopdator runt 16k

Hejsan!

Har två skärmar, mus och tangentbord. Jobbar mycket med Photoshop då jag är webbutvecklare, men vill även kunna spela i princip allt på den.

Det jag vill ha är:

  • Ganska stort chassi

  • Ett 580-kort men förberett för ett till senare, kommer inte ha mer än två skärmar så vet inte om det lönar sig med 3gig

  • Windows 7

  • i7-processor

Resterande skulle vara schysst om ni kunde hjälpa mig med.

Tack, vänliga Sweclockerssjälar!

Av Undrium
Skrivet av definition:

Är de så svårt att gå in på komplett och söka på GTX 590? Tog mig under 10 sekunder iaf ^^

Nu trodde jag dock det var någon form av press från Komplett att de skulle sänka priserna.