Inlägg

Inlägg som ggustavsson har skrivit i forumet
Av ggustavsson
Skrivet av Jazz 1-up:

Hur menar du mer specifikt att jag ska klicka? När jag bara kör next så blir problemet som på tidigare länkade bilden. Om jag klickar på format blir meddelandet så här: https://i.imgur.com/fb3Bj8d.jpeg

Du ska alltså i tur och ordning klicka på de 3 partionerna och sen klicka på delete, och sist på refrech... efter det på next.

Funkar inte det är den nog ganska säkert det är nått fel på disken

Av ggustavsson
Av ggustavsson

Testa med att välja interna grafiken, resp den dedikerade nvidia när du spelar, väljer vilken grafikkortet som ska vara aktiv i spel gör du i kontrollpanelen för Nvidia.

Av ggustavsson

Ända jag inte gillade med senaste Windows 11 versionen var Aktivitetshanteraren, så den bytte jag ut till den gamla från 21H2..
I övrigt så kör jag Startallback som fixar i stort sett allt med Windows 11 man inte gillar, som aktivitetsfält, meny, högerklicksmenyn mm....

Av ggustavsson
Av ggustavsson

kört Windows 11 med lokalt konto sen det släpptes och tycker det är lika bra som Windows 10 fast lite snyggare, taskbar, menyn, högerklicksmenyn åkte ut det det första jag gjorde nästan, har kört startisback/startallback sen windows 8, Win8 och 8.1 var dock väldigt kortlivad då absolut ingenting kan få dessa att fungera bra...

Skrivet av Gurrrra:

Att ha mindre o sämre funktionallitet i t ex taskbaren är enligt dig bättre alltså?

Är ju nått som går att fixa till på några minuter så det blir bättre än Windows 10 och 11
Skulle aldrig köra detta stock på varken Windows 10 eller 11

Av ggustavsson

Skapligt då jag bara gissade på samtliga frågor....

Av ggustavsson
Skrivet av Samnils22:

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/hogtalare...
Är en sådan bra? Har 2 torn högtalare, 2 bakre högtalare på vägen och en högtalare under tvn. Plus subwoofer

Nej eftersom det är en hemabio förstärkare du verkar vilja ha, länken går till en vanlig 2 kanalsförstärkare..

Sedan är det lite olart om du förutom förstärkare behöver en blu-ray spelare, eller inte.
Eller om du vill ha en hopbyggd förstärkare/blu-ray spelare..

Av ggustavsson

Första jag gör efter installation av Windows 11 (eller Windows 10) är att installera Startallback det rättar till det mesta jag inte gillar med Windows startmeny, aktivetetsfält, högerklick m.m..

Av ggustavsson
Skrivet av anon315148:

TV1 och TV2? Menar du SVT1 och SVT2 eller nått annat?

Var nog så länge sen jag titta på "vanlig" TV att jag kallar SVT1, SVT2 för TV1 och TV2

Av ggustavsson

Har noll tolerans mot reklam, kan jag inte blocka det så använder jag inte tjänsten, Nu är det inga problem att blocka reklam på Youtube som tur är, värre är det med linjär TV så det har jag sen ca 10 år slutat titta på helt, bara reklamfri streaming och typ SVTplay TV1 och TV2 är acceptabelt..

Av ggustavsson

Denna var svår

Av ggustavsson
Skrivet av Wyver:

Om trådskaparen har kört datorn på en online UPS, så kan man ju i princip utesluta el systemet. För en online UPS agerar ju aldrig passtrough. Så den borde ju utesluta alla bekymmer på elnätet. I fall att det är faktiskt en Online UPS. Annars en UPS under batteri drift borde ju endå utesluta allt.

Riktigt märkligt problem som TS har, är väl nästan så man behöver söka alternativa förklaringar som magnetfält, laylines eller currykryss, radiostörningar..

Datorn funkar ju bra i annat hus vad jag förstått...

Av ggustavsson
Skrivet av REKOMS:

De de, kan inte direkt flytta hem =]
Därför jag vänder mig hit för att försöka få någon slags klarhet eller tips på vad det kan vara.
Uppskattar att du tog dig tiden att skriva.
Men det är ju inget alternativ för tillfället.

Låter ju som om du har strömproblem hemma tillräckligt att störa en dator men inte övriga saker, kanske en bra UPS mellan väggkontakten och dator kan hjälpa.

Av ggustavsson

Nix går inte, det som passar är vanliga SATA SSD eller HDD.

Möjligen skulle NVMe M:2 diskar fungera om du skaffar ett kontroller kort först som passar i en PCIe port..

Av ggustavsson

Tog en titt på Windows fhone UI + likaså Windows och 8.1 och avskydde dessa tiles eller vad det nu hette och hoppa helt över detta. så ingen Microsoft/Nokia telefon för mig. UI var helt enkelt väldigt användareovänligt och vansinnigt fult
Hade Windows 8.1 en kort period med bytte menyhanterare bland det första jag gjorde, kunde inte med det original , likaså på Windows 10 och 11 menyn byter jag ut direkt efter installation..till nått som faktiskt fungerar.

Av ggustavsson
Av ggustavsson
Skrivet av 360hackern:

Har precis monterat upp nedis 4g mimo antenner o kopplar in i Våran TP link Mr600 o såg den ligger på Band 20 o man kan ju inte ändra band förutom med beta versionen firmware. Men är det värt att ladda hem den o typ välja band 8? Eller vad man ska välja i glesbygden på landet?

Just nu får vi ca 40-45 mbit

Jag kan ändra band manuellt på min MR600, har inte beta firmware.
Finns dock 2 versioner av den V1 och V2 om det kanske gör nån skillnad..

Av ggustavsson

Man kan dock fråga sig hur mycket värt det är med dual rank, visst det kan vara upp till ca 10% bättre, men det är inte i så många program, tex spel verkar inte få någon större fördel av dual rank, men kan ju ändras..

Om jag inte har helt fel så kan man även få dual rank om man har 4 minnesstickor som enskilt är single rank tex 4x8Gb eller 4x16Gb då DDR5.. för DDR4 gäller 8Gb som är single rank, 16Gb stickor finns det både och av.
Några nackdelar med dual rank minnen är att de kan gå lite varmare och stressar minneskontrollen lite mer, vilket gör att man måste vara noga med vilka stickor man skaffar om man samtidigt vill ha höga spec på dessa.

Viktigaste är nog fortfarande Mhz och timmings på stickorna + dual channel sen dual rank, men som sagt beror lite på vad man vill ha datorn till. och helt övervägande majoriteten kör och har kört single rank..

Edit: den här artikeln kan vara ganska intressant att läsa där det jämförs DDR4, DDR5 och single vs Dual rank
https://www.igorslab.de/en/single-vs-dual-rank-ddr4-vs-ddr5-o...

Av ggustavsson

Ska inte bygga nytt fören i vinter så kommer se vad det blir i god tid, Intel eller AMD
Lika så grafikkort antagligen..