Inlägg

Inlägg som Arockalypse15 har skrivit i forumet
Av Arockalypse15

Konstigt elfel

Hallå! Har ett Logitech G19 tangentbord som kräver en extern strömadapter för att fungera och den sitter i samma el dosa som min dator som i sin tur är inkopplad i ett vägguttag med 3 uttag i triangel liksom. När el dosan är kopplad i det översta uttaget så stänger tangentbordet av om man slår av och på vardagsrums lampan samt badrumslampan med brytaren på väggen

När jag kopplar in det i ett av de undre så händer samma men bara om man använder strömbrytaren för taklampan i sovrummet. Vad tror ni kan vara fel?

Tack på förhand!

Av Arockalypse15

@EyeNEye: Det är ett Fractal Design Tesla R2 650W guld certifierat.

Av Arockalypse15

@Rouge of Darkness:

Har som jag skrev fått leva med detta problem rätt länge nu, men det som gör att jag skriver denna tråd är min oro över att detta problem var det som också fick mitt grafikkort att dö.

Av Arockalypse15

Problem med eluttag?

Hallå! Ska börja ifrån början, för ca 3 månader sedan så stängde min dator av sig plötsligt precis som att någon slagit av strömbrytaren på nätaggregatet. Lyckades få igång datorn igen men efter 1 månads användning (kopplat i samma ojordade eluttag) så hände exakt samma igen och mitt grafikkort dog.

Sitter med nytt grafikkort i datorn samt så införskaffade jag mig en ny eldosa och det funkar frid och fröjd förutom en sak, jag har ett Logitech G19 tangentbord som behöver extra strömtillförsel i form av en strömadapter som är kopplad i samma förgreningsdosa som min dator. Ända sedan dag 1 med tangentbordet har jag haft ett jobbigt problem, tangentbordet förlorar strömmen och startar om mig självt helt slumpmässigt trodde jag iaf.

Jag tror att jag har upptäckt felet, när min morsa slog på vardagsrumslampan så förlorade tangentbordet strömmen och jag tänkte "underligt men kanske bara en slump". Det som får mig att skriva den här tråden är pga att min far precis när han gick ut från toaletten och slog av lampan på strömbrytaren orsakade att mitt tangentbord återigen förlorade strömmen. Så nu blir jag orolig på riktigt och undrar om något är fel på detta uttag eller med elen i lägenheten och att detta har ett samband med grafikkortet som helt utan tidigare symptom dog.

Kort och gott! Ett tangentbord kopplat i en förgreningsdosa med jordade uttag till ett ojordat eluttag förlorar strömmen ibland precis när någon har slagit på eller av något.

Tack på förhand!

Av Arockalypse15

Ubersampling ska inte ens vara med i spelet inställningar på releasen eftersom de menar på att det är helt onödigt då ytterst få datorer kommer att palla det ändå.

Av Arockalypse15

https://www.komplett.se/gigabyte-geforce-g1-gaming-gtx-970-4g... Överclock på det så hoppas jag att kortet kan hantera Witcher 3 på de högre inställningarna:D

Av Arockalypse15

GTX 970 räcker min PSU?

Hej! Eftersom mitt gamla kort gick sönder så har jag fått ett GTX 970 som lär komma på fredag, men jag undrar om mitt nätaggregat är tillräckligt bra eller om jag borde köpa ett nytt. Har haft det i ca 5 år nu och det är ett Fractal Design Tesla R2 650w 80+Gold.

Är inte direkt rik atm men om det behövs för att få en stabil dator så tänkte jag köpa ett sånt här aggregat: http://www.inet.se/produkt/6909975/evga-supernova-g2-750w-80-...

Av Arockalypse15

Just det att datorn slog av på det sättet den gjorde precis som att någon slog på strömknappen och att datorn med grafikkortet fungerade hur bra som helst i över 1 månad efter att det hände första gången, det fanns inga tecken då på att kortet skulle vara defekt.

Av Arockalypse15

GTX 780 dog, möjlig anledning?

Hej! För ca 1 månad sedan så stängde min dator av sig själv precis som att någon tryckt på strömknappen när jag spelade, när jag tog bort grafikkortet så gick datorn igång sedan när jag satte tillbaks kortet så funkade allt som vanligt.

För någon dag sedan så hände exakt samma sak igen och den här gången så verkar det som att mitt Zotac GTX 780 är helt dött, testade kortet i en väns dator och då blir det samma som för mig, inga fläktar eller något går igång när kortet sitter i och man trycker på power knappen.

Har ett Fractal Design Tesla R2 650W nätagg i min dator och min vän hade ett Tesla 550W i hans dator. Har varit i kontakt med komplett och ska skicka in kortet till dem så att de kan ta sig en koll och förhoppningsvis skicka ett nytt kort till mig. Men det som nu oroar mig är om det möjligen var nätaggregatet som dödade mitt grafikkort, just nu använder jag datorn som vanligt fast med ett äldre AMD 6850 grafikkort och har inte upplevt några problem.

Jag funderar om jag ska köpa ett nytt nätaggregat också, men vad tror ni? Är det troligt att mitt nätaggregat förstörde kortet eller var det bara kortet som var defekt?

Av Arockalypse15

Ska till en polare ikväll och ska testa mitt grafikkort i hans burk, funkar det i hans dator så känns det som att det med 99% säkerhet är nätagget som är felet.

Av Arockalypse15

Datorn startar inte med grafikkortet!

Hej! För ca 1 månad sedan så stängde min dator av sig när jag spelade utan något felmeddelande det var bara som att någon tryckte på strömbrytaren, det gick inte att starta datorn igen alltså det jag menar är att allt förutom LED lamporna var döda inga fläktar rörde sig osv. Jag felsökte och lyckades få igång datorn när jag tog bort grafikkortet, sedan när jag satte tillbaka det så startade datorn som vanligt.

Igår så hände exakt samma sak igen när jag spelade, så jag testade att ta bort grafikkortet och ja då startade allt som vanligt. Det stora problemet är dock att nu vägrar datorn att starta med grafikkortet i, sitter just nu vid datorn men kör via det interna grafikkortet. Jag har testat den andra PCI-ex porten och varit noga med att kortet sitter korrekt samt att kablarna sitter som de ska.

Det enda underliga jag kan komma ihåg några dagar innan var att jag hörde konstiga ljud ifrån datorn, tänk er att det lät som ett högt spänningsljud, detta försvann dock om jag startade om datorn.

Mitt nätagg är ett Fractal Design Tesla R2 650W och grafikkortet är ett Zotac GTX 780 (vanliga inte AMP!). Det jag undrar är vad detta kan bero på? I mitt huvud så står det mellan att antingen grafikkortet är stekt eller att PSU är defekt och inte längre orkar pumpa ut kraften som krävs för att boota med mitt GTX 780.

Tacksam för hjälp!

Av Arockalypse15

Hjälp med RAM Volt+timings

Tja har problem med dessa RAM minnen http://www.komplett.se/k/ki.as px?sku=363143 funkar ok då jag kör med 2 minnen men så fort jag sätter in ett till så börjar jag få blue screens misstänker att något är fel i mina bios settings.

just nu har jag 2.2V och 5.5.5.15 i RAM timings vill gärna ha tips på vad jag borde ha för settings för en så stabil dator som möjligt.

Har 4 stycken likadana ram stickor och jo det kan vara fel på någon av dom men jag tror inte det eftersom att det JÄMT funkar fint att köra med 2 men sätter jag in ett till så får jag problem chansen är ju ganska liten att varje gång jag testar med 2 minnen så tar jag precis dom som funkar fint och missar problem minnet eller?

BTW GOD JUL

Av Arockalypse15

Datorn bootar inte

Tja! Efter att jag ändrade en instälning i bios som heter Transaction booster till x1 på mitt Asus P5K moderkort så vägrar datorn att starta den går på tomgång allt startar upp som det ska men jag hör inget bios pip och har ingen bild. Testade att ta bort bios batteriet i ca 10 min funkade inte plz hjälp!

Av Arockalypse15

Nej jag drar jämt ur sladden.

Av Arockalypse15

Ingen boot efter bios reset!

Tja! Min dator bootar inte efter att jag hade tagit bort 2 av mina 4 ram stickor då jag startade datorn stod det searching for bios image on hd men inget hände den bara rebootar hela tiden. Då testade jag att sätta tillbaka ram minnerna då kom jag in i xp men fick snabbt blue screen (därför jag tog bort 2 ram minnen ifrån början).

Sen då jag testade med bara 3 minnen så kom jag längre men fick då blue screen i xp ändå. Då tog jag bort 1 ram sticka och gjorde en bios reset med batteriet. Då jag bootade upp datorn hörde jag inget bios ljud jag hade ingen bild och det första den gör då jag bootar upp den är att starta om efter ca 2 sek efter det så körs datorn i ca 6 sek och rebootar om och om igen.

Jag tog datorn till en polare och han har testat allt i datorn förutom moderkortet allt han har testat funkar i hans dator. Han byte mitt nättag men det blev samma skit med det. Men om jag har grafik kortet i datorn och drar ur ström kabeln hör jag bios pipen som varnar. Och enligt honnom så måste det vara moderkortet som orsakar detta fel. Just nu funderar jag på att köpa ett nytt moderkort så länge inte någon expert här kan hjälpa mig.

PLZ svara om ni undrar något mer bara skriv så svarar jag TACK FÖR SVAR!

Av Arockalypse15

Moderkortet sönder?

Hallå! Jag har problem med min dator den stänger av sig om och om igen på boot efter ca 6 sek man hör ingen bios kod eller något. Jag har testat alla delarna och kommit under fund med att det är något fel med moderkortet. Vi har också resetat bios på 3 olika sätt för att vara säker och testat alla 4 ram stickor en efter en i olika portar funkar ändå inte. Vi har till och med bytt bios batteri.

Kompletts support tror att det är ram minnerna och att det undervoltar men första gången jag bootade så funkade det ju. Det är högprestanda minnen crucial 4x 1 gb

Sista meddelandet jag fick var efter att jag hade plockat ut 2 ram stickor. Det var searching for bios image from hard drive och eftersom jag inte hade gjort en sådan backup så gjorde jag en bios reset jag kommer inte exakt ihåg händelse förlopet men det var ungefär då bilden på skärmen försvann och det. Ingen bild Inget bios pip konstant reboot testat exakt allt testade att byta nättagregat blev samma sak med det. Måste jag köpa nytt? Tror att bios är dött.

Tack för svar

Av Arockalypse15

Problem med moderkort

Tja! Jag har problem med datorn den bara rebootar och jag hör inget bios pip. Vi har testat all hårdvara och kommit fram till att det är moderkortet som skapar problem.

Sista meddelandet som jag såg på skärmen var Auto Recovering bios from hard drive men det försvann efter att jag hade resetat cmos genom att ta bort bios batteriet i ca 1 min. och det ska ha att göra med att Xpress recovery 2 gör en hemlig image på hård disken så att den ska kunna göra recovery om bios är corupt. Först hade jag bild men nu har jag inte det längre men datorn beter sig på exakt samma sätt ändå.
Moderkortet är ett hyfsat nytt Gigabyte P35 DS4 det har Dual Bios och ska tydligen vara crash safe.

Vad ska jag göra?

Gw
Av Arockalypse15

Gw

tja har precis köpt Guild Wars men när jag ska rega aktiverings koden kommer efter 3 sekunder en ruta upp Error code 58 är det något med GW s servrar eller?