Inlägg

Inlägg som DiSNEYN har skrivit i forumet
Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joel.lindgren
Till er som använder Trillian om är bra på det:
2 saker jag skulle vilja få ändring på

1. Som jag sa, kunna minska skiten, eller är det som det är? Man dockar den,och drar den till den minsta storleken (är ju större än icq lätt)

2. Varje gång någon skriver så poppar ett window fönster fram. kan man inte få som ICQ att det blinkar på användaren som skickar? Det är ju oerhört störande att få fram meddelanden hela tiden på skärmen! Jag hittar inga inställningar för det här

Lägg till mig på icq så ska jag berätta för dig hur du ska göra..

222209

/Hasse

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elite
Usch vad fult originalskinnet av Trillian var. Vill ha ett som ser ut som XP Classic, alltså ungefär som Miranda.

EDIT: Hittade et..men ICKE då! La det i mappen skins, win XP classic heter det, men i skin schoser finns bara orginal skinnet, vad göra?

Det skinnet är konstruerat för Pro och fungerar således bara i den versionen..

Om du letar vidare så ser du att det finns andra som passar för din version av trillian som ser ut på ett liknande sätt..

/Hasse

Av DiSNEYN

XP Style såklart! Är skönare att titta på en det Windowsgråa, sedan så handlar det rätt mkt om att vänja sig vid det.. från början så tyckte man att det såg lite störigt ut.. men nu när man är van så skulle jag inte byta..

pallar knappt av silver xp style..

/Hasse

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joel.lindgren
Men hur byter man? Ska man installera över icq? Ta bort icq? måste sin contact list och message history försvinna?

Installera inte över ICQ, installera Trillian i en annan katalog och följ sedan guiden vid installation.. denna guide importerar din kontaktlista, hitoryn går dock ej att importera eftersom att Trillian använder sig av ett eget historysystem så du får ha kvar din installation av ICQ om du vill kolla på nåt tillbaka i tiden.

Alternativt så kan du själv manuellt föra över historyn från ICQ till Trillian, men det är ett rätt stort och krångligt jobb.. bättre att du börjar på "ny kula" och har kvar installationen av ICQ om du skulle få för dig att behöva kolla nåt.

Du får naturligtvis en "ny" history som byggs upp när du börjar använda Trillian.

Du hittar gratisversionen av Trillian här:

http://www.trillian.cc

/Hasse

Av DiSNEYN

Jag gillar Trillian Pro mkt bättre iaf, med hjälp av plugins så kan jag hålla koll på mina mailkonton (pop3, yahoo, hotmail) och kolla vädret och hålla koll på hur mycket klockan är i USA där endel av mina vänner bor.

En annan stor fördel är att Trillian kommer allt-in-the-box.. ICQ + MSN + YAHOO + AIM + IRC fungerar direkt utan en massa joxande med plugins och annat, grundförutsättningarna finns där vid start.

Sedan så finns det en smart funktion som kallas "Metacontacts" vilket gör det möjligt att samla vänner som använder mer än en IM samtigit, jag har en kompis som kör ICQ och MSN samtidigt och då med hjälp av Metacontacts så kan jag använda ett namn för båda kontakterna i min lista, jag kan välja vilken av klienterna som han använder som ska prioriteras. Jag brukar välja att prioritera ICQ eftersom att jag föredrar att chatta via ICQ om han är online där.. om han bara är online på MSN så väljs detta medium automatiskt eftersom att det första alternativet inte är tillgängligt.

Detta är mkt praktiskt eftersom att det alltid ger mig tillgång till att chatta med honom och mediet väljs efter hur jag har prioriterat.

Om man vill köra IRC via Trillian så är det möjligt oxo, om man vill köra IRC via Trillian eller inte det är en vanesak / smaksak, själv så föredrar jag att köra allt i ett program för att slippa öppna ett annat, sedan så är det ett plus att jag kan integrera vissa funktioner i IRC, t.ex att jag kan bli påmind när nån av mina kompisar kommer online på IRC.

Nåt annat som jag uppskattar med Trillian är möjligheten att skicka meddelanden till andra kompisar som använder Trillian i en krypterad tunnel på 128-bitars blowfish kryptering, praktiskt om man vill vara lite hemlig ibland

Här hittar ni info om Trillian Pro:

http://www.trillian.cc/trillianpro/index.html

Trillian pro kostar ca 250 kr att köpa, vilket jag tycker är väl värt pengarna för ett så pass kompentent program.

Det finns även en helt gratis version utan reklam för er som inte vill betala, denna har något färre funktioner (inga plugins, inga metakonktater).

Ni som säger att Trillian är bloatat håller jag inte riktigt med er om, det handlar mycket om vilket skin man väljer, och skinnet som är default i Trillian Pro är mkt stilrent och funktionellt.

http://bbbweb.mine.nu/trillpro.jpg

Testa Trillian, jag lovar att ni inte blir besvikna!

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av budbrain
Trevligt Trevligt, skulle väldigt gärna villja se att dom fixar så den får stöd för mpc då (musepack). Vilket forum var det man kunde diskutera i, kan ju alltid lägga in ett förslag tänkte jag

Här hittar du listan på de olika forumen som de disskuterar i..

http://www.slimdevices.com/developers/

tror inte alls att det är omöjligt för dem att fixa..

MvH Hasse

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av budbrain
Men använder den något slags pluginsystem som winamp då eller?
Om det får stöd för mpc är det en väldigt intressant manick

Nej, programvaran är helt och hållet fristående..

Programvaran indexerar alla mp3 filerna och alla ID-taggar vilket gör att du snabbt via din fjärr (eller webgränsnittet) kan söka efter låtar antingen efter GENRE eller ARTIST eller ALBUM, se listan ovan..

Programvaran är skriven helt och hållet i PERL och har som sagt inget med Winamp att göra..

Se displayen som en "dum terminal" som "bara" visar vilken låt som spelas i en snygg display och som avkodar dataströmmen som kommer från SliMP3-servern till musik.

Se följande bilder:

http://bbbweb.mine.nu/slimp3

Alltså så här fungerar det (snabbrepetion)

1. Du installerar serverprogramvaran (SliMP3 Windows server i mitt fall) på din dator där du har alla dina MP3:s

2. Du kopplar in själva mp3-spelaren SliMP3 i ditt nätverk och placerar den t.ex i vardagsrummet (http://bbbweb.mine.nu/radioseven.jpg)

3. Första gången du startar servern så får du skriva in vilken katalog som du har dina MP3 filer i och efter du har gjort det så får du göra en "rescan" av ditt bibliotek för att få ett index med alla låtar för att du ska kunna hantera dem snabbt genom SliMP3:s interface (du hittar manualen som förklarar precis hur interfacet på SliMP3n fungerar här: http://www.slimdevices.com/support/slimp3.pdf)

4. Efter du gjort detta (förutsatt att dina ID-taggar är korrekta så kan du använda alla funktioner som jag beskrivit ovan

5. Säg att du vill höra alla låtar med Magnus Uggla, då har du olika sätt att ta dig till hans låtar, antingen så kan du bläddra dig fram igenom artisterna (Browse Artists) tills du kommer till Magnus Uggla (du bläddrar genom att trycka upp/ned på din fjärr) eller så kan du välja SEARCH ARTIST och skriva in "Magnus" eller bara "Magn" så visar SliMP3n alla artister som börjar på "Magn" eller "Magnus" om du skrivit det.

ett annat sätt att hitta albumet är att gå via BROWSE GENRE och bläddra sig fram till stilen "POP" och därefter trycka höger på fjärren för att välja artister under "POP":

SliMP3 Home / Browse Genre / POP / Magnus Uggla

6. När jag har hittat Magnus uggla så kan jag välja om jag vill höra alla låtar jag har med honom genom att trycka på play direkt när jag fått upp Magnus Uggla i displayen (se exemplet ovan) eller om jag vill höra ett speciellt album så är det bara att trycka vänster på fjärren så kommer man ned en nivå i ROOT-strukturen

SliMP3 Home / Browse Genre / POP / Magnus Uggla / 100% Uggla

och om du vill höra alla låtar så kan du trycka på play i detta läge för att spela hela albumet 100% Uggla.

Du kan alltså alltid trycka play för att lägga till den aktulla nivån i spellistan och börja spela, det spelar ingen roll om du är i nivån POP eller Magnus Uggla eller 100% Uggla eller så kan du fortsätta yttligare till höger för att välja en enstaka låt på det albumet.

SliMP3 Home / Browse Genre / POP / Magnus Uggla / 100% Uggla / Fula Gubbar

samma sak här så kan du trycka på play direkt för att spela vald låt.

När du valt Genre eller Artist eller Album eller Låt som du vill spela så skickas låten via deras egenutvecklade protocol (som är open-source) via nätverket till SliMP3n och låten spelas.

Displayen är alltså beroende av servern och har alltidständig kontakt med servern, även när den är avslagen och bara klockan visas.. detta just därför att allt kontrolleras från serverprogramvaran, allt som displayen visar... alla kommandon som du gör med fjärren..

Jag hoppas att du har förstått lite bättre hur det fungerar och kolla gärna på bilderna som jag länkade till längre upp.. om du har några mer frågor hur det fungerar så är det bara att fråga.

Jo, SliMP3n kostar 3595 Kr inkl Frakt o Moms hos deras Danska återförsäljare och då får du med :

"SliMP3 Ethernet MP3 Player
Switching power supply, compatible with 110 and 230 volts (US power cord included)
Sony RM-V201 universal remote, batteries included!
6-foot gold plated RCA patch cord
10-foot CAT3 Ethernet patch cord
"

Jag tycker att det är ett helt okej pris eftersom att du får en Ehternet MP3-spelare som ständigt utvecklas och som inte sätter några gränser utan kommer fortsätta att utvecklas av "vanliga" människor som oss själva eftersom att människor över hela världen hjälper till med serverprogramvaran eftersom den och firmwaren är opensource..

Se även denna sida..

http://www.slimdevices.com/products/slimp3/

Här hittar du deras danska återförsäljare..

http://www.slimp3.dk/?lang=UK

MvH Hasse

Av DiSNEYN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -GhostMan-
Vet inte om det står men försökte skumma igenom din text, men hittade inget.

Du skriver om Slims server... installerar man något program då på en burk eller hur fungerar det?

Hej!

Så här fungerar det...

Du installerar ett program på din dator där du har alla dina mp3-filer, sedan så ansluter du SliMP3:n till ditt nätverk.. sedan så kommunicerar servern med SliMP3n (som du ställer där du har din stereo t.ex) sedan så sköter serverprogrammet allt ifrån att skicka rätt låt till slimp3n till att avdekoda de IR-signaler som ir-mottagaren på SliMP3n tar emot.. allt skickas till spelaren via nätverket..

Läs följande text..

"Yes, the SliMP3 supports both DHCP and static IP addresses. It also has a feature called "Slim Discovery Protocol", which automatically locates the SliMP3 server on your network. For LANs which already have a DHCP server, SliMP3 is ready to run out-of-the-box, without having to do any configuration. If you don't have DHCP, you can enter the IP addresses manually.
"

Servern fungerar i följande miljöer:

"The SliMP3 is officially supported under Windows 95/98/NT/2000/Me/XP, Linux, and MacOSX. It is also known to work on a wide variety of other operating systems, so it's safe to say that just about any modern OS will be compatible. The SliMP3 has been tested on all of the following platforms:

BeOS, FreeBSD, Linux (X86, PPC, and MIPS), Mac OSX, NetBSD (X86), OpenBSD, Solaris (X86, Sparc), Windows 95, 98, NT, 2000, Me, XP "

SliMP3 server för Windows är alltså ett program som håller ordning och indexerar alla låtar som du har på din dator och gör så att du kan söka snabbt igenom din samling av låtar och allt annat du kan göra med spelaren..

Själva enheten består "bara" av en snygg display som visar all info, samt en ljudavkodningsdel som översätter dataströmmen från servern till SliMP3n (DAC), all databehandling sker på servern.. därför så kan den utvecklas i all evighet.. t.ex när det gäller att stödja fler filformat som SliMP3 kommer att spela.. t.ex OGG o WMA och andra format..

Nya funktioner utvecklas ständigt till servern som gör att SliMP3n hela tiden får nya funktioner som vi användare av slimp3:n är med och påverkar genom att vi kan direktkommunicera med de som desginat och utvecklat hårdvaran / mjukvara / firmware genom ett forum på nätet.. de är väldigt lyhörda och nya funktioner utvecklas hela tiden..

En funktion som är under utveckling är att man ska kunna ha SliMP3:n som en väckarklocka och den mkt önskade funktionen att man ska kunna spola i låtar..

Hoppas detta gjorde dig lite klokare, annars är det bara att fråga igen..

MvH Hasse

Av DiSNEYN

SliMP3 Ethernet MP3-spelare

Alla har vi väl en stooor samling med låtar i våra datorer, hur skulle det vara att kunna lyssna på dessa låtar via nätverket hemma och navigera runt bland alla låtar med hjälp av fjärrkontrollen, som om inte det vore nog så får man dessutom låttitlarna presenterade på en snygg Noritake 40x2 VFD display

Sedan att hårdvaran och firmware och serverprogramvara är GPL och open-source gör inte saken sämre, det handlar alltså om en väldigt mångsidig och användbar MP3 spelare som utvecklas varje dag.

Serverprogramvaran som kontrollerar spelaren är skriven i Perl vilket gör att den fungerar i de vanligaste operativsystemen:

Linux, Windows, FreeBSD, MacOSX, mm.

Jag har t.ex själv bidragit med förslag / buggar som har fixats av de som från början designade enheten och lödde ihop alla delar "manuellt" den i sitt garage, men sedan spelaren blev mer och mer känd så har de lagt ut tillverkningen av hårdvaran på ett företag som sätter ihop enheterna maskinellt.

De som har skapat denna fantastiska pryl är väldigt duktiga att både svara på mail och kommunicera via forumet som de har.

Här kommer min låååånga recension av spelaren, hoppas ni kommer att gilla den

Till att börja med så är displayen som på SLiMP3:n helt gudomlig helt i klass med en display på en dyrare reciver om inte bättre Sedan att man själv kan bestämma ljusstyrkan på den i 4:a nivåer gör inte saken sämre, man kan t.o.m släcka ned displayen helt om man skulle vilja det, det finns även möjlighet att ändra textstorleken om man sitter en bit ifrån så att displayen blir mer tydlig på lite längre avstånd.

Liten peek http://bbbweb.mine.nu/radioseven.jpg

(Tog bilden med blixt så displayen ser lite ljusare och genomskinligare än den är i verkligheten..)

så här ser det ut i annars:

http://bbbweb.mine.nu/slidisplay.jpg

Gränsnittet är mkt väldigt enkelt att navigera i, det är uppbyggt med ROOT-struktur och du navigerar med hjälp av medföljande fjärrkontroll av märket sony.

Man har följande val att välja mellan

Browse Genres
Browse Genres
Browse Artists
Browse Albums
Browse Music Folder
Search Music
Search for Artist
Search for Album
Search for Song Title
Saved Playlists
Settings
Games

För att välja t.ex "Browse Genres" så trycker man UPP / NED på fjärren tills man hamnar på "Browse Genres" sedan trycker man HÖGER och kommer gå till en undermeny där du kan välja bland alla genre:s som finns tillgängliga t.ex Dance, Eurodance, Easy Listning, Pop, Rock, Hip-Hop, Rap, Rave. Säg att vi vill höra på alla Rock låtar som finns tillgängliga på engång, då bläddrar jag enkelt fram till Rock och trycker på Play, så fort jag tryckt på play så börjar den första rocklåten att spelas kan det bli enklare?

Om jag skulle få för mig att vilja lägga till alla Poplåtar i samma spellista så bläddrar jag till "Pop" och trycker på en knapp på fjärren så har jag lagt till alla Poplåtar till samma spellista, om jag bara vill lägga till en enstaka låt t.ex en Dancelåt ja då istället för att trycka Play när jag kommer till dance så fortsätter jag åt höger för att komma till en lista med alla artister som finns under dance och där bläddra fram till en artist som jag vill lägga alla låtar med den artisten till spellistan, eller om jag bara vill höra alla låtar med den artisten så trycker jag på play när jag bläddrat fram till artisten och då rensas spellistan som spelas och den första av den valdra artistens låtar börjar spelas. Om jag bara vill lägga till en av artistens låtar så trycker jag höger när jag är på artistens namn och då får jag upp en lista med alla album som jag har med den artisten och då trycker jag höger och får upp låtarna på det albumet och kan välja en enstaka låt.

Då är man så här långt ned i menyn

Hem / Genre / Artist / Album / Spårnamn /

Om man fortsätter yttligare ett tryck åt höger så kommer man till detaljerna om det spår man valt.

Hem / Artist / Album / Spårnamn / Detaljer om valt spår

Så här fungerar det på liknande sätt när det gäller de andra "Browse" menyerna fast på olika sätt beroende vad man väljer.

Om man väljer "Browse artist" så får man upp en lista med alla artister och sedan går man vidare från det på ungefär samma sätt

Hem / Artist / Album / Spårnamn / Detaljer om valt spår

Man kan när som helst oberoende om man är i artist / album / spårnamn trycka play beroende på om man vill höra alla låtar med en artist, eller alla låtar i ett album eller om man bara vill höra en låt på ett album, samma gäller när man lägger till nåt till en spellista.

Sedan så finns det sökfunktioner oxo som fungerar så att man matar in ett artistnamn eller låtnamn eller namn på ett album så kommer det fram en lista på träffarna och där kan man enkelt gå vidare och spela alla låtar eller gå vidare och välja album eller nån enstaka låt på samma logik som beskrivs ovan.

Det följer naturligtvis med en manual som förklarar allt enkelt.

Hur enkelt var det att installera den?

När jag packat upp allt som följde med i kartongen och dragit en lång 10 meters TP-kabel från min switch till vardagsrummet och kopplat in allt så var det dags att slå på strömmen och börja använda enheten, det första jag möttes av var en meny som frågade hur jag ville att SliMP3 skulle få en ipadress och då valde jag Completly automatic (DHCP & SlimDP) eftersom att jag har uppkoppling via Bredbandsbolaget och har därför 5 st ip-adresser, så jag följde instruktionsboken och gick vidare..

Jag kom till nästa steg och det stod "Searching for DHCP server.." på displayen, efter ett tag så kom jag vidare till nästa steg.. "Searching for SliMP3 server..." och där blev den stående ett tag, jag gick in till min dator och kollade för säkerhetsskull att jag startat servernprogramvaran men det hade jag inte gjort så jag startade snabbt den, men inget hände... misstänkte då att det säkert var nåt tjall med min brandvägg på datorn och valde därför att ändra lite inställningar (tog bort de regler jag skapat för servern och satte brandväggen att den skulle fråga mig, så jag fick skapa om reglerna..) och startade om datorn för säkerhetsskull.. efter jag gjort detta så fick jag upp frågorna när jag startat upp windows och efter jag svarat ja på de så gick spelaren igång och jag kunde börja spela musik, det tog ett tag att helt vänja sig vid navigationen men så är det alltid när man har nån ny pryl..

Hur är då ljudkvalitén??

Jag måste säga att jag är IMPONERAD, det varierar naturligtvis beroende på hur bra låtar man lyssnar på är komprimerande men när man väl lyssnar på musik som är bra komprimerat (192 kbps >) så låter det MKT bra faktiskt ett snäpp bättre än när jag lyssnar på musik genom ljudkortet i datorn (Soundblaster Live) och ljudet som levereras från SliMP3:n är balanserat och dynamiskt och kraftfullt. En annan intressant detalj är att SliMP3 är helt tyst i drift eftersom att det inte finns några rörliga delar i den inga fläktar eller dylikt, det enda man hör är musiken..
Jag har försökt provocera fram brus genom att lyssna på lite högre volym när jag tryckt på paus och stopp men har inte kunnat uppfatta nåt mer än vad försärkaren i den lilla mån producerar.. alltså MKT bra!

Det fungerar även mkt bra att lyssna på s.k webbradio som streamas i mpgformat, shoutcast.. faktum är att SliMP3 buffrar radiostationerna snabbare än min dator lyckas med, sedan är det väldigt praktiskt att om radiostationen sänder ut namnet på låten (det gör de oftast) så syns den i displayen när man lyssnar.. väldigt praktiskt..

Sedan så finns det lite roliga funktioner som lite spel och sleep som ni säkert känner igen från tvn o recivers alltså att man kan ställa in SliMP3:n att slå av sig själv efter t.ex 15, 30, 60 min..

Det finns även vanliga standardfunktioner som t.ex Shuffle, Repeat, Mute o så.

Man kan även välja om man vill se hur lång tid som har gått på låten eller hur lång tid som är kvar eller om man vill se en "progressbar" som grafiskt visar det oxo med tidsinformation eller utan tidsinfo och bara en stor "progressbar"..

Hur namnet på låten / artisten / spårnumret / albumet ska visas i displayen kan varieras i all oändlighet, detta är några av kombinationerna:

FILE.EXT
TITLE
TITLE (ARTIST)
TRACKNUM. TITLE
TRACKNUM. TITLE (ARTIST)
TRACKNUM. ARTIST - TITLE
ARTIST - TITLE

Man kan även välja 5 olika lägen hur displayen skall synas både när den är avslagen och påslagen:

Dark, Dim, Bright, Brighter, Brightest

När enheten är avslagen så visas

datum, dag, månad, År och tid
(om man har den stora textstorleken så visas
bara tid stort)

Man kan även justera detta i all oöndlighet beroende på hur man vill att tiden skall visas eller vad för annan info man vill visa när spelaren är avslagen..

Alla inställningar som man kan göra från fjärrkontrollen (Ljusstyrka på displayen, format av låtnamn, repeat, shuffle) kan även göras från webbgränsnittet där det även finns oändligt tal med andra inställningar som man kan göra..

Man kan kort och gott säga att man kan finjustera och ställa in denna spelare till ja hur mycket man vill.. det är svårt att beskriva, om ni vill känna på serverprogramvaran så är det möjligt att ladda ner den och köra utan själva SliMP3 spelaren.

För att man ska kunna utnyttja spelaren maximalt så krävs det att man har ordning på sina mp3filer och att man har id-taggar som är ifyllda korrekt med t.ex Artist / Titel / Genre

Själv så har jag kanske inte varit så duktig och hålla ordning på alla taggar men jag har suttit och fixat till det så gott jag kunnat, har upptäckt ett utmärkt program att hantera id-taggar på och eftersom att jag har haft en filnamnstandard som är artist - titel.mp3 så har jag med hjälp av detta program kunnat föra över
filnamnet till id-taggen.

http://www.softpointer.com/tr.htm

Finns säkert massa andra program som gör samma sak

Här hittar ni lite bilder på hur min SliMP3 ser ut samt hur serverprogramvaran ser ut.

http://bbbweb.mine.nu/slimp3

Nå, finns det då några nackdelar?

Man kan inte spola i låtar, detta är oxo en mkt efterfrågad funktion som är under utveckling

Det är väl det lilla jag kan komma på just nu..

Men som sagt, spelaren fungerar UTMÄRKT och jag kan VARMT rekommendera den till alla som vill ha en produkt att "toppa" anläggningen med och som kommer ge det där "WOW" hos kompisarna Bara när de ser displayen så brukar de bli impade

Sedan att den låter väldigt bra och är snabb att reagera på fjärrkontrollskommandon gör inte saken sämre..

Att sambon dessutom kan kontrollera den och bygga / spara egna låtlistor via fjärren måste ju ses som en positiv sak det oxo.

Själva SliMP3:n är en GFD, alltså Girlfriend Friendly Device

Hoppas min lilla rapport har fått dig att veta lite mer om denna fantastiska produkt och att jag inte tråkade ut er

Jag köpte min enhet hos deras danska återförsäljare (http://www.slimp3.dk/?lang=UK) som tar 3595 kr inkl moms och frakt till sverige.

Som ni kanske förstått så är jag VÄLDIGT nöjd med min spelare och kan rekommendera den till alla som vill ha kontroll över sin mp3-samling i vardagsrummet eller varför inte i köket?

Om ni vill ha mer info om spelaren så hittar ni deras hemsida med ännu mer info här..

http://www.slimdevices.com/products/slimp3/

MvH Hasse

Ps, om ni har några frågor så är det bara att ställa dem så ska jag svara så gott jag kan