Inlägg

Inlägg som x_dogge_x har skrivit i forumet
Av x_dogge_x

Tjena igen! Tack för svaren.

Tyvärr blev det ännu en omstart precis efter inlogg nu igen..

Kör nu 4,4 GHZ samt 1.25 vcore. Märkligt faktiskt då den startades 2 gånger i helgen och lirade på helt normalt hela tiden. Men nu som igår kom omstarten igen. Har även märkt att datorn går som vanligt enda till jag loggar in i windows!

Jag får väl mixtra lite till, kanske höja v-core något mer?

Värmen vid belastning ligger på 61 som max.

Av x_dogge_x
Skrivet av lord_vasagos:

Skulle tro du e.v kan ligga på lite låg v-core då kan det bli så ibland så testa att ge en lite knuff och se om det hjälper som 1.25 eller så

Tack för svar!

Har testat detta och verkar stabilt hittills, inte råkat ut för någon omstart än!

Av x_dogge_x

Märklig omstart vid överklockning

Tjena Sweclockers! Längesen man skrev en tråd här men kände att det var dags nu.

Är relativt dålig på att överklocka, har inga direkta erfarenheter men har läst och kollat lite klipp innan jag testade. Mitt mål är inte att försöka slå något rekord utan vill bara ha ett litet schysst prestandalyft.

Nuvarande clock är 4,4 GHZ och 1.212 på vcore, den går dock upp till 1.232 som max enligt Aida64. Har inte varit uppe högre än dessa värden, värt att nämna. Tempen går aldrig över 62 grader vid stress.

Problemet är att datorn startar om efter 5 minuter vid uppstart. Efter detta går den som vanligt (på samma värden). Körde Aidas stresstest i drygt 2 timmar igår, inget konstigt vad jag kunde se. Nu idag startade jag upp den och samma sak hände, den startar om för att sedan flyta på i vanlig ordning.

Specs:

MSI Gaming z97 g-45
Intel i5 4690k
Corsair Vengeance 2100mhz DDR3
GTX 1060 Gaming X 6gb
Corsair 750w nätagg
Cooler Master Hyper 212 Evo CPU fläkt

Säkert lätt fixat för den erfarne?

Tack på förhand!
/Niklas

Av x_dogge_x
Skrivet av tobberman:

Filtret klarar väl VDSL men modemet gör det inte. Modemet är endast för ADSL.

Skickades från m.sweclockers.com

Yes, det lurade mig lite.. Men då var problemet löst! Tack till alla som svarat:)

Av x_dogge_x
Skrivet av mrqaffe:

Det är jättelätt att ordna, om du är missnöjd med wifi skaffa accesspunkter, eller om du är missnöjd med smartens routerdel be Telia brygga den och anslut sen vad du själv vill efter den, men som modem är smarten tekniskt bra och det blir bara sämre att byta ut den.

Aa var inne på detta först, men ville ha en helt ny modem-router. Denna Asusen ska tydligen vara rätt bra så.. Är sjukt missnöjd eftersom att det räcker att min syster kollar instagram så tappar jag anslutning i CS/Skype/TS osv.. Skypar hon så har jag skyhög ping och det är knappt spelbart, eftersom CS verkligen inte får lagga det minsta. Men tack för svaret, ska nog köra på din idé där med att brygga.

/Niklas

Av x_dogge_x
Skrivet av madtop:

Kan faktiskt inte lite bli att fnittra lite... Tycker du att du har mindre problem med dina nya fina ASUS?

Ditt nya modem stödjer inte VDSL - den klarar bara adsl.
Så du har två val:

  • koppla in ett modem som stödjer VDSL

  • be telia att nedgradera din förbindelse till adsl.

Vet inte om det är så speciellt roligt. Men som jag skrev nyligen så står det VDSL på filtret som kom med ASUS modemet, skriver dom det på skoj då bara eller?

Av x_dogge_x
Skrivet av jocke92:

Det är inte så att du bara har vdsl-kraft hem till dig, vilket telias klarar medan din asus inte gör det

Har vdls ut från telejacket ja, men på det medföljande filtret från ASUSen står det "vdsl".

Har fortfarande inte lyckas få nätkontakt... så segt för Teliarouteren håller inte... så fort någon använder det trådlösa här hemma så tappar jag anslutning till steam/skype titt som tätt..

Av x_dogge_x
Skrivet av Gurk:

Det låter lite som om det blivit fel för just DSL-delen i routern och där är det en del saker du ska fylla i manuellt.

VPI/VCI exempelvis tror jag inte dyker upp utan att du anger det.

Här är en tråd som du kan kolla i lite först:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1269136-asus-dsl-n55u-t...

Tjenare! Tack för svar!

De värdena för VPI/VCI är korrekta, dom sattes automatiskt faktiskt.

Men kan det vara så ens att man måste göra någon typ av inställning för att modemet ska hitta signalen från telejacket?

Av x_dogge_x

Asus DSL-N55U hittar inte telekabeln

Tjenare! God jul på er alla!

Har haft väldiga problem med Telias medföljande router så nu fick det bli en ny. Problemet är att jag inte lyckas få routern att hitta en anslutning. Har googlat en del mellan varven här idag, och hittat en del trådar men inget som löst mitt problem.

Allt är kopplat rätt, 100%. Ringde telia och hörde med dom, signalen ser bra ut hit när deras router är inkopplad men dom såg ingen anslutning alls när jag kopplade in Asusen.

Har kört Asus "snabbsetup" ett flertals gånger, har även kört olika varianter när det kommer till inkopplingen. T.ex telekabeln rakt in i routern utan några filter och utan telefon påkopplad på jacket.

Som sagt, har försökt med det mesta som andra har skrivit men det vill inte igång.. Så tänkte att någon här kanske kan ta steget längre och lista ut vad jag ska göra?

Tack på förhand!
/Niklas

Av x_dogge_x

Väldigt skumt datorproblem

Tjena!

Vill höra lite tankar från er andra här gällande min dator. Datorn är relativt nybyggd, något år kanske. Viktigt att veta är att problemet kom när jag gick från win 8 till 10. Körde ingen "ren" installation utan uppgraderade direkt. Problemet är att jag får någon typ av störning när datorn varit på ett tag. Det klassiska "blåskärmsljudet" om ni förstår, uppstår vid varje laggsekvens. Startar jag inte om datorn när första lagget uppstår så blir det värre och värre, tillslut går det inte att göra något alls. Startar jag om, går datorn helt felritt igen.
Har inga värmeproblem, det är checkat. Inget är klockat.
Har inte gjort en omformatering än, vill veta vad ni tror det kan vara innan jag lägger tid på det.

Intel i5 4690k
MSI gaming g45
MSI GTX 960
Corsair Vengeance 2133mhz
Crucial SSD 128gb

Vad tror ni?

/Niklas

Av x_dogge_x

Ingen som har någon idé?

Av x_dogge_x
Skrivet av dennisdvdr:

Gör usb bootable med exempelvis rufus.

Minnet är bootable sedan tidigare då jag använt det till min egna dator.

Av x_dogge_x

Acer Aspire bootar inte från skiva/usb

Tjenare! Ska hjälpa min polare att installera om hans laptop, har aldrig varit några konstigheter för mig att göra en ominstallation tidigare..

Problemet är nu då att det är helt omöjligt att boota? Testat både USB och skiva, usbt har jag använt till min dator så det är fungerande. Har även googlat och testat att ändra bootsettings i BIOS utan resultat. När jag väljer att boota från antingen USB eller skiva så stannar skärmen svart och det lilla "kommandostrecket" tuggar uppe i hörnet.

Datorn kör w7 i dagsläget men tanken är att w8 ska läggas in, men det ska ju inte ha något med saken att göra tycker man.

Acer Aspire 7551G.

Om någon har några idéer om vad detta kan bero på, skriv gärna av några rader!

Tack på förhand!

/Niklas

Av x_dogge_x
Skrivet av pepparkakor:

låter som en green.
vad för typ av hårddisk är det?

Det är en Samsung HD103SI ATA!

Av x_dogge_x

Urplockad extern hdd

Tjena! Rubriken kanske inte blev den bästa, men ska försöka förklara problemet. Min externa la av för några år sedan (trodde jag). Det var bara kretskortet till strömmen osv som lagt av. Jag plockade ur hårddisken och kopplade in den i datorn, tänkte ha de som lagringsdisk. Problemet som jag nu vill ha fram svaret på, är att disken verkar "sova" när den inte används. Ska jag t.ex in i den, och plocka fram ett avsnitt så måste jag vänta cirka 5 sec innan jag kan fortsätta. Man hör även ett klick från disken när den kör igång. En annan jobbig sak är när att vissa program jag har installerat på min SSD måste också vänta på den andra disken? Steam t.ex.

Har givetvis formaterat disken. Har mina funderingar men är säker på att någon här har svaret rakt av!:)

Trevlig helg!

/Niklas

Av x_dogge_x

Beror ju lite på vad du ska göra men jag kan rekommendera MSI gtx 960. Var i en liknande situation som dig och valde efter många om och men, att köra på ett 960! Går sjukt svalt och låter absolut ingenting. Har även klockat det till runt 1500 Mhz core, kortet går inte över 65 grader vid tung belastning. Av vad jag har hört av folk så är prestandaskillnaden mellan 280x och 960 inte allt för märkbar, inte så märkbar som skillnaden mellan temp och ljudnivå är! Men det beror ju som sagt på vad du prioriterar!

/Niklas

Av x_dogge_x
Skrivet av Sirme:

Schysst att du har en i5a innan det blev flera hundra dyrare!:) och är du ute efter så hög fps i CS du kan få skulle jag starkt rekommendera att köpa en kylare och öveoclocka din cpu, eftersom K modellerna ädnå är en investering och det vore synd att inte utnyttja den extra kraften om du nu har ett z97/z87 moderkort:)

Berätta gärna hur det går med överclockbibgen på ditt 960:)

Ja, jag tror jag gav runt 1800:- för i5an och min polare fick nog ge runt 2300 för den, så där sparade jag ju dom hundralapparna som jag la extra på mitt 960 då kan man ju säga haha;)

Jag har ett MSI z97 g45 gaming moderkort! Jag testade att dra upp lite på core och memory i afterburner, vet inte alls hur mycket jag kan öka där... är som sagt inte alls bra på klockning.

Kan man klocka processorn lite med stockkylaren eller är det inte ens värt det?

Av x_dogge_x
Skrivet av Sirme:

Mitt tips till dig ts är att öveclocka cpun och ditt gtx 960 så mycket du kan och se vad du får för resultat, förövrigt bara så att jag vet vad har du i resten av datorn? så om du undviker spel där hög bandbredd krävs vilket du gör eftersom du bara ska spela cs så behåll kortet vill du ha något som inte kommer hamstras av minnet kör på ett r9 280x, för nu vet jag inte hur bandbreddstungt cs är men sånt kan ju ändras i framtiden,

asus strix gtx 960 låg i sweclockers prestanda index bara 10 % efter 280x i 1080p i högre upplösning vart det helt annorlunda siffror men pröva överclocka och se hur högt ditt kort når stabilt, för då kan man minska prestandaskillnaden till 280x, Eftersom du bara spelar ett spel och cs borde inte helt plötsligt bli grafikkorts bandbredds krävande då jag misstänker att din kompis kanske har starkare processor då cs ska vara rätt cpu intensivt så överclocka så mycket du kan om du har en överclockningsbar processor förutsatt att du har tillräcklig kylning på din processor:)

Och eftersom skillnaden inte var så stor som jag först trodde och du gillar kortet och inte behöver den extra kraften från 280x, Dessurom avnjuter du 3d film på skärmen, så om du kan överclocka ditt GTX 960 högt så behåll kortet då det för dina personliga anledningar blir det de bättre valet för dig:)

Tjena igen! Intressant skrivet! Hade ju faktiskt varit rätt nice att slippa krånglet med att plocka ur kortet, åkandet in till stan för att byta osv.. Sen gillar jag den lysande MSI-loggan på kortet som man kan ställa in i olika tempon haha..

Hur som helst, klockning är något som jag aldrig har varit inne på... Har aldrig haft tanken eller intresset för det helt enkelt. Men nu när du nämner det så kanske det kan vara dags att testa? När det kommer till mina specs kontra min polares så har vi exakt likadan processor (4690k). Han har däremot bättre minnen än vad jag har, då mina är riktigt dåliga i dagsläget... I övrigt skiljer det nog inte alls mycket! Han har inte klockat något heller. Min i5 körs helt original förresten.. och varför jag köpte en K beror helt enkelt på att den låg får samma pris som en utan K.

Men ska testa att pilla runt lite i MSI afterburner så får vi se!

Av x_dogge_x
Skrivet av Sirme:

hur du än gör Ts så är det viktigaste att blir nöjd jag kan "fastna" i diskussioner ibland och då försöker jag argumentera för min sak till vad som känns som döden(jag är bipolär så ibland kan jag bli små manisk över saker även när det är mindre "episoder" som jag kallar de vilket hände nu t,es då jag fick för mig att jag skulle se till att du fick så mycket prestanda du bara kunde för pengarna! istället för att baraha frågat dig vad du spelar, vad du fick för resultat och om du var nöjd och stannat där) så är du nöjd med ditt Gtx 960 och du känner att du inte kommer behöva mer så behåll det och njut av din nya elektronik;) annars har jag gett dig alternativen du har inom den prisklassen:) har du någon fråga om r9 280x så försöker jag svara på de så gott jag kan,

alla man gör inom elektronik är inte alltid rationella och behöver inte heller vara det, jag går till exempel och väntat på 380x/390x eller nvidias GM 200 för att jag vill ha mer prestanda trots att all jag nog skulle behöva göra är att i framtiden sänka inställningarna på mina spel så skulle jag klara mig fint:) så förlåt om jag antytt att det är "fel" att du behåller ditt gtx 960 vilket det såklart inte är om du är nöjd:) skulle du inte vara det fortsätter jag dock gärna att hjälpa dig:)

Haha inga problem! Jag är lite av samma typ när det kommer till diskussioner så jag vet vad du menar!

Hur som helst så är ja la nöjd så sett, inte så att något inte fungerar som det ska direkt. Men 25% mer prestanda lockar ju helt klart.. Jag får nog helt enkelt ta och fundera lite kring detta tills imorgon/måndag innan jag tar ett beslut.

Däremot så köpte min polare ett 280x rätt nyligen, han har 400-450 stadiga fps (enligt honom) i cs medans min fps kan pendla mellan 250-300. Det är så jobbigt när man liksom börjat tänka att "nae jag nöjer mig med detta kortet nu" och sedan kommer det upp något som gör att man vill ändra sig igen liksom...

Av x_dogge_x
Skrivet av Sirme:

hur får du 25 % snabbare i 1080p till ett sämre kort? men eftersom han inte lirar i sin skärms native upplösning(synd då allt blir mer crisp) och inte verkar bry sig om vilka inställningar han spelar i och OM cs är det enda han vill spela på pc och, ja då kanske tamefan Gtx 960 är bättre för honom även om jag personligen aldrig skulle ha rekommenderat 960 om det inte var till en htpc eller låg upp till 2 k,

och angånde dyrare ptja det beror på vilken av korten du tittar på och även då så är det inte speciellt mycket mer vi pratar om 100 - 200 kr för 25 % mer prestanda, Men som sagt eftersom hans behov inte verkar vara det mesta han kan få för pengarna så:P ja jag är lite förbluffad:P

Nu ska jag tillbaka till dying light då jag känner att jag inte kan eller behöver hjälpa så mycket mer om han inte lirar i full hd, spelar nyare spel på datorn än cs och inte är ut efter mest prestanda för pengarna,

Anledningen till att jag inte kör fullhd och allra högsta inställningarna är för att tja, jag har spelat cs i så många år med lite halvtaskig grafik. Dessutom har jag tagit mina inställningar från en av världens bästa spelare, som inte heller då kör i native upplösning:) Men det hör ju egentligen inte hit.

Om du säger att jag bör byta kort så är det bara till hjälp för mig, du verkar vara rätt säker på att det är värt det iaf. Men om folk påstår att 960 är ett kort som är bra om det hade kostat 2000:-, så hade jag istället inte brytt mig för 390:- är liksom ingen grej.