Inlägg

Inlägg som Tandborste har skrivit i forumet
Av Tandborste

Framgick det om USB-C anslutningen går att ladda med? I så fall kan det bli ett köp! Skulle va sjukt smidigt, sugen på att skaffa en Surface efter en polare i klasen har en och det skulle vara sjukt skönt att slippa släpa på flera olika block..

Av Tandborste

Det enda jag ångrar just nu är att jag inte orkat ta tag i att delida 4790k:n och sätta tillbaka vattenkylningen - trots att jag köpt vattenblock till 1080:t.. I övrigt mycket nöjd över setupen.

Av Tandborste

För några år sedan när både jag och min sambo jobbade kvällsskift osv - vilket betyder att man kommer hem sen och tar en dusch, käkara något lätt osv. Jag hade en tendens att omedvetet dra igen köksluckor och lådor så dom dunsade lite när dom stängdes. En dålig ovana från när jag bodde själv och inte hade grannar att ta hänsyn till.
Det slutade med att grannen med vägg mot vårat kök kom över och sa att dom stördes av att det dunsade på kvällen och dom hade svårt att sova. Vi (jag) tänkte såklart inte på att nån kanske stördes av det eftersom jag inte reflekterat över hur jag stängde lådor och luckor. Efter dom pratat med oss och vi förklarade att det absolut inte var med mening, vi jobbar sent och kommer hem sent men att vi ska självfallet ta hänsyn till det.
Vilket vi såklart gjorde (och helrenoverade köket och satte in dämpare i luckor och skåp) och nu har vi god kontakt med dom grannarna.
Så mitt råd, ta en snack med grannarna - kan mycket väl vara så att dom inte ens är medvetna om att dom stör. Kommunikation brukar lösa det mesta!

Av Tandborste

@Morbrorn 1070 som @CyberNerd länkade håller jag verkligen med om. Sen 8gb DDR3 Ram till, brukar gå för några hundringar på tradera eller liknande. Sen skärm, denna har fått bra omdöme här på Swec
https://www.inet.se/produkt/2213860/aoc-24-c24g1-curved-1500r...
Sen kanske en bättre kylare och lite OC på processorn så är du hemma.

Förresten, vad spelar du?

Av Tandborste

Hittade SweC när jag skulle köpa min första dator back in the days. Letade recensioner på Antec P180 som jag var sugen på att köpa, och SweC hade en recension på den. Läste på mig om allt om det chassiet innan jag slog till på ett köp. Ångrar inte en sekund att jag tog det chassiet framför Antec Sonata II. Men jag tror det tog ett tag innan jag reggade mig, lurker som jag var. Har blivit ett tusental inlägg sen 2007 men är inne och kollar forumet och artiklar/nyheter mer eller mindre varje dag.

Av Tandborste

Hade absolut köpt tvåan och vid ett senare skede uppgraderat GPU. Alla dagar i veckan.

Av Tandborste

Ser framför mig att Apple kan sätta in ARM-CPU:er i deras Macbook och Macbook Air men behåller X86 i Macbook Pro. Iaf i början för att sedan sätta in ARM i deras Macbook Pro också några år senare.

Av Tandborste

Är ju lite sugen på att sälja min S9+ och hoppa på en S10+. Vet egentligen inte varför för jag är galet nöjd med S9an..

Av Tandborste
Av Tandborste
Skrivet av Zemlan:

Jag har vart lite sugen på detta, tänkt att ev skaffa det i framtiden men har insett att det inte finns någon möjlighet att lira det helt ensam och det är en STOR dealbreaker för mig. Finns inget värre än att spela med folk som bara ska springa runt och skiter helt i världen osv. Jag gillar att sakta ned, ta in allt och utforska. Så det blir nog ett pass på detta tyvärr.

Bl.a. det jag verkligen gillade med The Division. Ofta jag stannade och bara kikade på miljöerna osv. Levde mig in i det hela lite. Lär inte vara möjligt med Anthem tyvärr.

Du kan spela nästan helt själv. Storyn kan du, så vitt jag vet spela helt själv. Men Free play, när du bara utforskar världen, är publik. Men å andra sidan så spelar ju det ingen roll iom att vad som andra gör spelar ingen roll för dig.

Av Tandborste

Efter att ha nött flera timmar under helgen. Va sjukt mycket Delta errors och minnesläckor så pass grovt att man fick 3-10fps efter nån timmer eller två i början. Men det löstes sen.
Har spelat ca 800h Division 1 och tycker absolut att tvåan är en bra uppföljare. Vissa saker som kan förbättras, menyer t.ex. men gameplay och gunplay känns riktigt krisp!
Ser fram emot i mars!

Av Tandborste

Det är ju verkligen inte en dålig dator du sitter på. Men hade absolut börjat med att sätta in en större SSD för spel och liknande och sen överklocka CPU:n samt 8GB mer RAM.
Skulle gissa på att du har det mesta av det du har installerat på datorn ligger på HDD:n och bara det är ju segt som sirap och därför du upplever datorn som långsam.
Totalt så snackar vi om knappt ca 1500 kr beroende på hur stor SSD och vad DDR3 Ram kostar (finns i drivor på tradera etc). Jag hade börjat i den ändan istället för att punga ut 10k.
Sen kanske kolla på ett vassa grafikkort om det behövs.

En polare sitter på en i5 2500k som är överklockad och (förvisso) ett GTX1080 samt SSD för spel. Han upplever inte några problem eller lagg. Därför skulle jag börja i den ändan med en större SSD för spel, lite mer RAM och slutligen ett vassa grafikkort. Sen kan du gå all in med nytt moderkort, CPU etc. om det ändå inte skulle kännas bra - då kan du ändå ta med dig SSD:er, HDD och grafikkort och sälja Z87 brädan, i5an och 16Gb ram för en slant.

Av Tandborste

Testade nån timme eller så idag. Stör mig sjukt mycket att när man springer runt i staden så ser ens animation ut att man springer (och karaktären flåsar då och då) men det känns som att man smyger i hastighet - blir inte bättre av att man inte kan springa i fortret. Att flyga med mus fick jag till snitsen relativt fort men fortfarande väldigt klumpigt. Oklart hur man byter vapen på ens javelin och jag tyckte att det var omständigt att starta ett mission. Fiender som spawnar in i världen mitt framför ens ögon och försvinner likaså - högst oklar sync mot servern där.

Hittills är jag inte imponerad - men får se längre fram om jag ger det en chans till. Om inget annat så verkar Division 2 se mycket lovande ut!

Av Tandborste

Presterar den väl så tycker jag ändå att tanken är god, designen är inte i min smak och priset är för högt.
Sänks priset några hundringar så kan jag tänka mig att något liknande kan slå väl.

Av Tandborste

Du kan alltid förklara läget och be om lite good will, inte så att Komplett förlorar på att få en slant emellan och få ett vassare kort. Dom måste inte göra så, men dom kan. Om inget annat så är ju ett 2070 inte fy skam heller..

Av Tandborste

Haha och jag som lagt ner planerna på att klämma in en custom loop i mitt Meshify C och så kommer detta.. Skickade mail till Fractal för nåt år sedan om att en "Meshify R" hade varit drömmen och se, dom lyssnar
.

Av Tandborste

Efter att ha varit sjukt anti-Samsung mobiler så kröp jag till korset och skaffade med en S9+ och är faktiskt galet nöjd. Verkar checka alla dina krav förutom placeringen av fingeravtrycksläsaren.

Av Tandborste

Vad har du för budget?

Av Tandborste

Trä, beroende på sort, börjar brinna vid ca 400c - så risken att fisljummen luft från processorkylaren ska antända chassiet är högst obefintlig.

Mät ut vars distanserna ska sitta, borra ner dom I trät och sen moderkort på det så är du all set. Glöm inte att mäta ut vart I/O plåt samt ev GPU eller andra instickskort ska sitta.
Kan varmt rekommendera Sketchup för att rita upp ditt Chassie. Finns massor av färdiga datorkomponenter och liknande för att ge en bra 3D bild över det hela.

Av Tandborste

Intressanta val av spel, hade aldrig hört talas om Strange Brigade tidigare - blev tvungen att googla. Luktar lite cherry picking bland resultaten, vilket förvisso inte är ovanligt i sammanhanget.
Kommer bli intressant att se fler benchmarks med fler spel. Än mer intressant vad AMD hostar fram till mellanklass marknaden.