Inlägg

Inlägg som n1mda har skrivit i forumet
Av n1mda
Skrivet av Bullepower:

Tjena jag köpte en Dell xps 13 för ett par månader sen och tänkte köpa en egpu till den för att kunna gibba lite hemma, det jag tänkte är en rtx 2060 i en Razer Core X. Vad tror ni om det, kommer det funka och är det prisvärt?

GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC - 6GB GDDR6 RAM - Grafikkort https://www.proshop.se/Grafikkort/GIGABYTE-GeForce-RTX-2060-O...

Razer Core X https://www.proshop.se/Grafikkort/Razer-Docking-station-Core-...

Har du köpt något egpu eller funderat mer på det? Har en likadan dator och går i samma tankar.

Av n1mda

Har märkt en till sak, det är apparna som är långsamma, t.ex. SVT nyheter och Aftonbladet apparna är super sega, men inte om man surfar in med webbläsaren. Samma sak med bredbandskollen fungerar utmärkt via webbläsaren men inte appen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av n1mda

Långsamt wifi på Android enheter (comhem)

Jag har ett sjukt konstigt problem jag aldrig stött på innan. Har försökt allt jag kan tänka på men det blir inte bättre.

Wifi är extremt slött på mina android enheter (två mobiltelefoner). Det fungerar dock bra på både PC och iOS (ipads).

Får bra hastighet i Bredbandskollen men på mina Android enheter tar det ca 30 sekunder innan den börjar mäta, på PC och iOS börjar den direkt. Samma symptom i t.ex. SVT Nyheter eller TV4 Play appen. Appen startar men sen står den och snurrar innan innehållet visas. När man väl startat t.ex. en video i TV4 Play så fungerar det bra tills man ska starta nästa, då är det lika segt igen. Stänger man av Wifi och kör mobildata istället så fungerar det klockrent, snabbt och bra. Är precis som att det är en latency när den först ska ansluta till andra sidan, men när den väl gjort det fungerar det bra.

Fungerar bra på andra Wifi nät t.ex. på jobbet.

Det jag gjort hittills är:

- Fabriksåterställt routern
- Kopplat ur alla andra enheter jag har anslutna med kabel eller wifi
- Kontrollerat kanalen, är inte något annat wifi i närheten som ligger på samma kanal
- Växlat mellan 2,4GHz och 5GHz
- Testat en annan router (stängde av Wifi i Comhem routern först), får samma problem med den

Allt det här började för någon vecka sedan och innan dess har det fungerat klockrent.

Har kört fast helt, är det någon som har något tips på vad man kan testa?

Av n1mda
Skrivet av solemn:

Splatoon 2 är skitkul, speciellt online. Synd dock att det bara går att spela lokal multiplayer om man skaffar flera "Switchar".
Ingen split screen alltså...

Aha, ja det sög ju...

Av n1mda
Skrivet av solemn:

Det har jag inte märkt av på min Switch åtminstone. Trots att den måste ha plockats ur och satts i den där dockan i säkert 500+ gånger nu. Men skärmskydd är säkert bra, kör på det

Precis, det blir ett mervärde till hela familjen. Det finns även 100+ demos att ladda ner vid det här laget, vissa med multiplayer-lägen så att ni kan prova på att spela tillsammans.

Rekommenderade spel? Minecraft. Om inte ungarna är hooked redan så lär de bli det. Trots att vi kört massor av Mario, Zelda, Dragon Quest Builders, Fortnite osv så är Minecraft det spel alla återvänder till hela tiden. Det går dessutom att spela upp till 4 spelare på samma tv/Switch (obs! kräver flera uppsättningar av handkontroller, ni kan alltså inte köra på varsin joycon, åtminstone inte i Minecraft..)

Minecraft spelar han redan på PC. Splatoons 2 ser ruskigt kul ut dock.

Av n1mda

Ja det låter ju lovande tycker jag...

Batteritiden verkar också vara på ett ungefär detsamma som ett Nintendo 2DS XL, 3-6 timmar beroende på vilket spel man kör. Är det var du märkt också, om ni använt den i portabelt läge något?

Av n1mda
Skrivet av Brudo:

@n1mda, switchen är ganska stryktålig. Jag köpte en switch i somras, dottern fyllde 7 igår så ungefär samma scenario.
Alla bärbara grejer åker väl i golvet en eller annan gång, jag har då aldrig lyckas hålla mig från att tappa en smartphone eller padda tex. Har ett skärmskydd på switchen och en sån nintendo switch väska. Funkar fint.
Det är för övrigt en toppen konsoll för barnen och hela familjen. Den spelas flitigt av samtliga. Summa summarum, jag hade inte tvekat utan slagit till på Switchen.

Ja helt sant, jag tappar ju också prylar... Vad tycker dottern om spelen som finns? Har du några tips på "måste ha"?

Skrivet av solemn:

Jag hade definitivt valt Switch men så är jag inte heller speciellt förtjust i Nintendo:s bärbara gamla prylar. Switchen kan man ju docka till TV:n och spela tillsammans på också!

Jag har en 7-åring som spelat Switch ett och ett halvt år nu. Även 5-åringen spelar ibland. Switchen håller oväntat bra. Den har ramlat i golvet några gånger (från soffan eller tv-bordet) och håller fint fortfarande. Inga repor på skärmen trots nästan daglig ur-/idockning.
De största problemet är väl slitaget på spakarna (både på joycons och en av de två Pro controllers vi skaffat).

Har hört att skärmen lätt repas när den dockas i och ur men det har du alltså inte märkt av själv? Jag tänkte köpa till ett skärmskydd om det blir en Switch.

Priset blir ju en aning högre än vad jag hade tänkt mig från början, men det känns som att det ger ett mervärde till hela familjen. Har även en till grabb men än så länge är han totalt ointresserad av tv-spel, men det kanske kommer. Fast jag ser ju lite fram emot familjeturneringarna i Mario Kart...

Av n1mda

Har beslutsångest angående Switch eller 2DS XL. Vad hade ni köpt till en 6-åring (7 i vår)?

Han har redan en hög konsoler (mina gamla) men är ute efter något portabelt. Vågar man ge en Switch till honom? Vill ju att den ska hålla också. Han är försiktig med sina grejer men ibland flyger ju saker i golvet av misstag.

Av n1mda
Skrivet av Rouge of Darkness:

Jag tror inte jag använt 3d funktionen mer än max 2h eller nått sånt personligen tycker jag inte 3d är något krav men beror ju på hur stor skillnaden är prismässigt men tycker jag 3ds enheterna känns bättre i handen.

Låter som de flesta andra jag läst om då, det är nice ibland men oftast helt onödigt och jag antar att det drar mer batteri.

Skrivet av 9110a:

Min pojk på 4 år spelar både på New 3DS Xl och på switch. Han verkligen älskar Mario odyssey.

På 3ds gillar han att spela Super Mario 3D Land, och New Super Mario Bros 2. Dock så behöver han mer hjälp på spelen till 3DS jämnfört med Mario Odyssey på Switch.

Kan inte svara på vilken du borde välja mellan Switch och 3DS. För min del hade jag valt Switch.

Tycker inte 3D funktionen är något jag använder. När jag köpte 3DS så fanns inte New 2DS XL ( bara vanliga icke clamshell 2DS, så då var valet enkelt för mig. Jag skulle säga att New 2DS XL är ett bra köp ifall man inte kommer använda 3D funktionen.

Tack, skönt med en referens från en annan förälder!

En av anledningarna till att jag inte har tittat så mycket på Switch är att han redan har Xbox 360/One, PS3 och Wii + PC. Så jag känner att en till konsol absolut inte behövs. Han har en iPad som börjar bli rätt trött när det gäller spelande och många spel går inte längre installera p.g.a. att iOS inte uppdateras längre. Så jag är ute efter en portabel spelenhet i första hand och då väger jag mellan antingen en ny iPad eller något annat, DS/Switch etc.

Bortskämda barn, herregud när jag var liten delade vi en hel familj på en VHS och ett NES.

Av n1mda

Är 3DS XL ett bra köp till en 6 åring idag? Väger mellan den och en switch men då vi redan har flera konsoler prioriterar jag att den är portabel.

Eller är 2DS XL mer prisvärd? Är det så värt att ha 3D i spelen?

Av n1mda

Kapar tråden istället för att starta en ny, verkar finnas en del Switch anhängare här. Jag är ute efter en julklapp till en 6-åring och har tittat på Switch eller 3DS. Han kommer mestadels använda den i portabelt läge i så fall och som sagt 6 år gammal. Är 3DS det bättre valet?

Jag tänker att det antagligen finns fler spel att välja på som passar honom och dessutom en uppsjö begagnade. Bättre batteritid är också ett plus.

Vad säger ni? Är det 3DS eller Switch som gäller?

Han har redan flera konsoler hemma som han ärvt av mig, så jag tror inte en ny konsol egentligen lockar så mycket utan det är mer det portabla, ha i bilen, på flyget när man reser o.s.v.

Av n1mda

Hade hoppats hitta någon superdeal idag någonstans men lägsta pris jag hittar är 3329 kr. Vilket inte är ett dåligt pris men under 3k hade ju varit fantastiskt.

Av n1mda
Skrivet av pacc:

Jag kan garantera att ingen android-platta klarar Fortnite bra billigare än iPad,
det är helt enkelt bättre optimerat och anpassat för iPad där det inte finns så många varianter att anpassa sig till och de senaste processorerna är erkänt bra.

Jag köpte en Samsung TabA full HD för 1000:- på tele2 (finns för 1500:-) och det är en bra skärm,
men den fick grafikfel redan på minecraft och överhettade senare... Fortnite är inte att tänka på.

Är du däremot ute efter en telefon eller kina-phablet för minecraft och youtube så finns det många bra produkter med utmärkta spec. (även en del med sämre eller okända processorer)

Hmm ok ja det lät ju inte bra, snarare som att mina tidigare erfarenheter fortfarande gäller än idag. Får jag betala lika mycket för en lika bra android väljer jag hellre en iPad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av n1mda

Rekommendation Android platta till barn - hårdvara m.m.?

Ena pojkens iPad 2 sjunger på sista versen så tanken är att han ska få en ny platta av tomten.

Min erfarenhet utanför iPad världen är väldigt begränsad, sist jag hade en Android platta (någon Asus variant) var för 3-4 år sen och jag minns att den var ruskigt seg, krävde omstarter om vartannat och det var också anledningen till att grabben då fick en iPad 2 istället som har fungerat utmärkt och aldrig krävt någon vidare handpåläggning från mig för att fungera, han klarar det mesta själv.

Snåltarmen inom mig skriker högt och tydligt nej till att betala närmare 4k för en ny iPad när man får en Android för knappt halva den summan. Men minnet från den gamla avskräcker. Det har säkert hänt en del även med Android OS sedan min senaste upplevelse, är det ett bättre OS idag? Det jag vill minnas är att hade man flera appar igång samtidigt så var man tvungen att stänga av dem manuellt för att få den någorlunda rapp igen, min erfarenhet är att iOS hanterar det bättre själv. App marknaden var inte heller lika bra till Android på den tiden, är det bättre nu?

Finns det någon här som har en Android platta till sina barn som kan övertyga mig om att det är ett bra val?
Vad har ni för platta eller vad ska man titta på i specen för att inte köpa grisen i säcken?

Användningsområdet är väl som för de flesta andra i 7-års åldern, lite spel, Netflix, Youtube m.m. Vill gärna att den klarar t.ex. Minecraft och Fortnite.

Av n1mda

@johanruda: Haha eller hur, vakna till lite.

Av n1mda

@johanruda: Nej det brukar väl sällan vara det. Jag får köra musik 20min på morgonen tills det gett med sig så får vi se hur länge den håller.

Av n1mda

Den har inbyggt nätaggregat.

Nej, löda kondingar har jag ingen lust med. Var ett tag sen man gjorde sånt i skolan.
Verkar vara svårt att hitta reservdelar också, tänkte om man kunde bytt nätaggregatet.

Av n1mda

Högfrekvent ljud från monitor när den är kall?

Har en HP ZR2740w som ger ifrån sig ett högfrekvent ljud när den är kall, efter 15-20 min avtar det och försvinner helt, åtminstone vad jag kan höra. Vad kan det vara för något? Har vi någon elektronikkunnig här?

Hittade en intressant tråd när jag googlade, men det gällde en laptop med liknande problem och där var det en komponent där limmet börjat släppa som orsakade ljudet. Limmet vart efter en stund varmt och då försvann ljudet, för att sen komma tillbaks när datorn kallnat och limmet stelnat.

Långsökt eller inte vet jag inte men någon kanske har något tips?

Av n1mda

@Svensktiger:

Låter som samma problem jag hade, fast jag tror att moderkortet på något sätt är stekt så det åker på tippen efter lång och trogen tjänst.

Av n1mda

@foppson
Har testat att både uppdatera BIOS och nollställa. Dock är senaste versionen från 2010, men ändå. Har även disablat ALLT i BIOS och slagit på dem en efter en och testat efter varje inställning, men får samma fel. Fick tag i en W7 iso från en vän som jag testade med.

@streetracing
Har inte något PS2 tangentbord så det är USB.

@dunis90
Startade om installationen en gång till och kom längre, men när jag väl skulle starta kopierades filerna på 1/10 sekund och sen frös den igen och stod helt still i 30 minuter.

Har också testat lite mer med Hirens Boot CD och att starta Mini Windows XP, första gången kollade jag inte så mycket men det visade sig vara riktigt ostabilt även där och tillslut fryser även den.

Känns som att något börjat ge sig på moderkortet... om jag väl får igång det så känns det som att man kommer få fortsatta problem