Inlägg

Inlägg som n1mda har skrivit i forumet
Av n1mda

PM

Skickades från m.sweclockers.com

Av n1mda

Nu lyckades jag boota in i W7 installation med USB, men väl inne där fungerar inte mus eller tangentbord. Börjar kännas kört...

Av n1mda

@dunis90: Testade med Rufus och stöd för äldre BIOS men ingen skillnad förutom att jag fick trycka på en knapp för att boota från USB stickan. Men tack för tipset det var värt ett försök.

Av n1mda

@streetracing: Nej tyvärr, har också läst det du skrev att man ska testa att rycka ut minnet då, men som sagt kommer ju inte så långt direkt...

Av n1mda

@dunis90: Tack, jag ska testa det också!

Griper efter halmstrån här för jag vill verkligen ha in W10 då det har ett väldigt bra filter för barn och han är van vid det sen laptopen han kör med nu. Men om det inte går får jag väl försöka med W7.

Kan man ladda hem en W7 iso någonstans så man kan testa innan man försöker få tag i en licens, om det ens går...

Av n1mda

@streetracing: Hur menar du?

Jag startar datorn med USB-stickan i och bootar från den, sen kommer W10 loggon och där står den, har väntat i 15 minuter men inget händer, brukar ju komma snurrande prickar under medans den laddar filer. Så den startar aldrig om någon gång.

Av n1mda

@foppson: Har inte testat det då jag inte äger någon DVD brännare så jag kan inte bränna någon skiva. Det hade såklart varit bra att kunna testa, får se om jag kan låna en dator med brännare på jobbet.

Har sedan jag skapade tråden testat att boota Mini Windows XP från Hirens (USB sticka) och det fungerade utan problem. Så jag tycker inte det borde vara felet och det tyder ju också på att CPU:n fungerar som den ska.

Av n1mda

Windows 10 installation fastnar på "Loading files..."

Har ett problem jag inte blir riktigt klok på. Har skramlat ihop lite delar för att bygga en dator till min pojk. Ska till att installera Windows 10 på den men installationen hänger sig på "Loading files..." när jag valt att boota från USB sticka. Kör jag med enbart 64-bit OS på stickan så fastnar den på W10 loggon (inget snurrande hjul under). Kär jag med både 32-bit och 64-bit OS så ser jag att den fastnar på just loading files, det händer ingenting och efter ett par minuter blir skärmen svart.

Det är inte någon ny dator, jag är osäker på om det finns drivare som fungerar. Men det borde väl ändå gå att köra installationen, åtminstone ladda in installationen? Finns det något i BIOS jag borde kolla som jag kan ha missat? Tycker jag sett över det mesta men inte hittat något särskilt. Jag har läst på overclockers forum att det finns andra som fått in W10 med det här mobot så tycker det borde fungera.

Mobo: ASUS M2N-SLI Delux
CPU: AMD Phenom 9750 quad-core
GPU: EVGA GTX 570
RAM: 4GB DDR2 800Mhz (2 stickor)
HDD: Samsung SSD / WD mekanisk disk

Det jag testat är:

- Olika diskar
- Endast ett ramminne och i olika slots
- Två olika USB minnen med imagen nedladdad med Media Creation Tool från Microsoft (har installerat en annan dator idag med samma sticka och det fungerade)
- Uppdatera BIOS till senaste versionen

BIOS hittar både disk och sticka, dock måste jag byta USB-uttag mellan omstarterna för att den ska hitta stickan? Lite märkligt kan inte förstå vad det kan bero på.

Är det någon här som har något tips på vad jag mer kan testa med?

Av n1mda

@Basketigge:

Det har du helt rätt i! Jag har ju den "riktiga" så att säga och den har det inte (vad jag vet) men Audio varianten har det. Då är ju "problemet" löst, dags att börja labba!

Tack!

Av n1mda

Trådlöst ljudsystem - spela på två system samtidigt trådlöst

Jag har idag en musikanläggning i vardagsrummet (högtalare + receiver) och en stereo i köket. Jag vill ersätta stereon i köket med två satellithögtalare från ett tidigare hemmabiosystem som trådlöst ska kunna spela Radioplay/Spotify från en surfplatta jag tänkt använda som mediaspelare. Jag vill också kunna använda alla högtalare samtidigt, eller bara de i vardagsrum/kök separat och jag vill inte ha några sladdar mellan rummen.

Jag har tittat på en sån här förstärkare som alternativ till köket, den hade kunnat ersätta stereon där: https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hifi/forstarkare/an...

Men hur kan jag synka den med den andra anläggningen i vardagsrummet? Det behöver inte finnas något smart "på/av" utan räcker för mig med att man slår av eller på förstärkarna för att spela i det rummet.

Eller finns det någon här som kan ge något förslag på hur man skulle kunna göra på något annat sätt? Jag vet att Sonos connect hade kunnat fixa det men då snackar vi 8-10k för att kunna spela på två system samtidigt och det är en "aning" över min budget för det här projektet.

Av n1mda

Haha, det här är helt sjukt. Jag hittade en lösning på ett forum, lite udda...

Ok, I've had this exact problem a few times now. The problem is you probably dropped it or set it down too hard and something came loose. This may sound crazy, but dropping it again has worked for me on three different occasions. Try to drop it at the original angle it was dropped the first time. Don't do it so hard that it breaks, but just a one or two foot drop on to a carpeted floor. Each time I've gotten the black screen of death has been about 3-4 months apart.

Do this at your own risk.

Slog den i knät ett par gånger och voila, den fungerar. Pojken måste ha tappat den och såklart inte sagt något om det...

/Glad farsa och överlycklig pojk (imorgon, när han får tillbaks sin kära iPad)

Av n1mda

iPad 2 - skärm svart, tips på åtgärder?

Hej!

Idag slocknade grabbens iPad 2. Man ser att skärmen "tänder till" när man trycker igång den men bilden är svart.

Det jag hittills har provat är:

1. Reset genom att hålla in hemknapp + powerknapp, händer inget förutom att skärmen blinkar till (jag tror den faktiskt startar om, mer om det senare).
2. Kopplat den till datorn och uppdaterat den via iTunes, uppdateringen går igenom men det gör ingen skillnad på plattan.
3. Återställt den via iTunes. Det här var en pärs innan jag fick det att fungera. iTunes vill att jag godkänner datorn på iPaden efter uppdateringen, vilket är svårt när skärmen är svart. Men om jag gör en reset enligt punkt 1 så startar den troligtvis om, för om jag håller kvar hemknappen och sätter i USB kabeln så får jag återställningsval i iTunes (iPad:en är alltså i "reset-läge"). Återställer den och får ställa in den som en ny iPad i iTunes, men skärmen är fortfarande svart.

Är den stekt? Eller finns det någon magisk programvara man kan använda för att göra något mer avancerat med den? På sätt och vis känns det som att det inte spelar så stor roll om något går åt helvete eftersom det kommer kosta nästintill lika mycket som att köpa en ny iPad Mini att lämna in den för felsökning/reparation.

Är det någon som har något tips eller varit med om något liknande?

/Desperat farsa och otröstlig pojk...

Av n1mda

Arbetar i huvudsak som tekniker med visst ledaransvar samt en del projektarbeten. Om man ser till teknikerbiten så löser vi idag 95% av alla problem remote, resterande är sådant som kräver att man är på plats, vilket oftast går att planera (sällan akuta saker för vår grupps del). Med andra ord bör det gå (tycker jag) att arbeta en del av tiden på distans.

Du har säkert rätt i att kravet är högt ställt från början, man kanske kan köra 1 dag varannan vecka eller liknande till att börja med och se hur det fungerar (= visa att det fungerar lika bra). Arbetar redan hemifrån ibland (men då p.g.a. en särskild anledning) och anser själv att jag presterar mycket bättre då.

Kommunikationen är inga problem kollegor mellan. Kunden tycker dock det är fint att ha en tekniker på plats (av ren bekvämlighet, servicen är det ingen skillnad på egentligen).

Jag vet att jag är uppskattad och jag tror inte de skulle vilja att jag slutar. Har fått en hel del ansvar tilldelat mig sen jag började på företaget. Att restiden kommer att bli ett problem framöver är ett faktum, men det är inte en orsak till att jag aktivt kommer att söka nytt arbete då jag som sagt trivs väldigt bra. Men skulle jag kunna arbeta hemifrån någon dag i veckan skulle det underlätta min vardag väldigt mycket och jag tror även att det skulle påverka hälsan positivt (mindre stress etc), och skulle jag ges den förmånen så skulle jag definitivt inte ens överväga att byta arbetsgivare.

Av n1mda

Tips inför utvecklingssamtal på jobbet - vill jobba hemifrån

Ska om någon månad ha det årliga utvecklingssamtalet på jobbet. Tänkte i år försöka att på något smidigt sätt få till en möjlighet att arbeta 1-2 dagar i veckan hemifrån, men vet inte hur jag ska lägga upp det riktigt. Jag vill att min chef ska förstå att jag kommer, om tillfälle ges, byta jobb om jag får den förmånen eller ett arbete närmare hemmet, utan att säga det rakt ut. Hota fungerar aldrig, men det är exakt så det ligger till.

Jag har ett jobb jag trivs väldigt bra med, bra lön och arbetskamrater och uppgifter jag trivs med. Har ingen anledning att byta jobb förutom att jag gärna vill slippa pendla varje dag.

Som jag ser det krävs det inte att jag är på jobbet varje dag för att fullfölja mina uppgifter. Med planering kommer det gå att lösa med 2-3 dagar i veckan på kontoret, resten kan jag sköta på distans. Men de vill att vi är på plats varje dag p.g.a. kontakten med kollegor och kunder, även om jag inte har den kontakten varje dag (därför tycker jag att det går lika bra att arbeta hemifrån).

Största skälet för mig att arbeta hemifrån är barnen. Jag lägger ca 2,5 timme om dagen på pendling, vilket fungerar så länge barnen är <6 år (även om det är jävligt tråkigt att missa mycket tid hemma). Men ju äldre de blir - desto mer tid går till fritidsaktiviteter m.m. vilket jag redan idag inser inte kommer att fungera med mina arbetstider (hemma tidigast 17:30, aktiviteterna börjar oftast 16:00-16:30). Sambon jobbar skift så att få till vardagspusslet är ett h-vete redan idag och kommer som sagt inte bli bättre.

Hur hade du lagt upp dina argument? Hur hade du försökt övertala din chef om att det är en bra idé? Jag har lite idéer, men jag vill gärna höra någon annans förslag också.

Ser gärna svar från de som har lite arbetserfarenhet och har arbetat ett par år.

Av n1mda

Wii U utan tvekan.

De största fördelarna är just alla barnspel (som även vuxna tycker är roligt ) samt att den är så enkel. Den är byggd för att ett barn ska kunna hantera den. Visst, en 5-åring lär sig väl en PS3/Xbox hyggligt snabbt också men jag tror ett Wii U är ändå enklare och framförallt spelen är enklare och barnvänliga.

Av n1mda

Ok, nu har jag testat lite.

Började med att tanka hem en demo, hade inte ens tänkt på det. Valet föll på Fifa 15 och spelet fungerade klockrent. Laddar som det ska och inga hack i grafiken. Testade därefter två spel, ett startar men ljudet synkar inte och bilden hackar, det andra spelet startar men när man ska dra igång matchen så tuggar den bara på "laddar". Låter som ett solklart läsarfel.

Köpte en rengöringsskiva, den funkar fint (är ljudspår som förklarar hur den fungerar m.m, inga problem) och den får köra en gång. Testa igen med ett spel, samma fel. Rengör en gång till för säkerhetsskull men det gör ingen skillnad.

Att spela en DVD film eller musikskiva är inga problem, men bluray är slött och hackigt (även film alltså). Så det är väl blueray lasern som är paj antar jag.

Hittar lite guider på hur man byter den, men är det någon som har tips på vart man kan köpa dem billigt? Kikat lite på butiker som fixar bytet också men det går loss på 1000-lappen och det har jag inte någon lust att lägga på den här konsolen...

Av n1mda
Skrivet av Axsve:

Även om den inte varit igång så mycket så kan det ändå vara värt att kolla om det är damm i den. Problemen skulle kunna orsakad av överhettning och att den därmed klockar ner sig.

Jo jag kanske kan städa den lite.. men det kommer direkt, så tror inte den hinner bli speciellt varm? Är inget fel som blir värre heller över tid och tidigare har jag kunnat spela i timtals utan problem. Men absolut det är värt att testa!

Skrivet av Sonyboj:

Det kan även vara din TV

Är game mode på?

Spelar ingen roll hur jag ställer in den, har kopplat både direkt till TV (Plasma) och via receivern och även en annan TV (LCD), samma fel.

Av n1mda

PS3 som laggar - felsökningstips?

Har en 4 år gammal PS3 slim, sparsamt använd (småbarnsförälder...;)).

Nu skulle jag vilja börja lira lite igen och märkte att alla spel laggar, även helt nya spel som fungerar bra på en annan PS3. Spelar inte online så det har ingenting med nätverket att göra. Känns precis som att den inte hinner med. Märks tydligt när man spelar snabba spel som bilspel och NHL men mindre när man spelar rollspel och lite enklare "barnspel".

Till saken hör att mina två kids ett tag i livets början tyckte det var ruskigt roligt att slå på och stänga av konsolen, eftersom den piper till då. Brukade försöka komma ihåg att koppla ur den, men det glömdes såklart bort ibland. Jag tror att det har med saken att göra eftersom jag knappt spelat sen dem kom till världen, och nu plötsligt beter den sig såhär.

Jag trodde först det var något fel i mjukvaran eller hårddisken, så jag har bytt hårddisk och installerat om på nytt, men har fortfarande samma problem. Kan det vara läsaren som ballat ur? Skulle det i så fall kunna märkas med dessa lagg i spelen? Eller är det mer troligt att något kretskort tagit stryk av dessa omstarter?

Kan man köra någon diagnostik på något sätt som kanske kan visa på vad som är fel? Har ingen lust att byta läsare helt i onödan...

Annars blir det snart en ny PS4 och det får barnbidraget betala...

Av n1mda

Tack för alla tips! Får bli en powerline från kontoret ner till tv bänken så har jag full fräs i pc och nas och förhoppningsvis en stabil koppling till tv bänken.

Ska nog slå till på den en D-link DHP501AV som fått bra omdöme, någon här som testat? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=803608

Av n1mda

Kåken är byggd 1993 så inte allt för gamla ledningar. Har sneglat lite på de nyaste trådlösa gigabit routrarna, någon som har erfarenhet av dem?