Inlägg

Inlägg som em3 har skrivit i forumet
Av em3

Slutar aldrig förvånas över alla otroligt fula datorprodukter som hittar ut på marknaden. Verkar bara va Dell och Samsung som kan göra skärmar med någorlunda stilren design. Möss och tangentbord ska vi inte ens prata om.

Av em3

@Joakim Ågren:
Jag köpte en sådan här CompuCleaner ifjol som jag också är nöjd med. Drygt att produktutbudet i Sverige är såpass begränsat att man ska behöva importera sånna här grejjer själv. Borde finnas hos i alla e-handelsbutiker som säljer datorkomponenter tycker jag.

Av em3

Har vi inte ett fungerande system? Sälj telefonen om den kan vara till nytta för någon annan. Eller om telefonen har gjort sitt slänger man väl den bland elektronikskrot på närmaste återvinningsstation? Vart den hamnar sen är jag inte 100 på men Boliden tar reda på en del och smälter ner. Tycker vi pantar dessa sossar istället som slösar våra skattepengar på att komma med efterblivna förslag och utredningar som detta.

Av em3

I mitt tycke borde tv-mottagare i tvn vara ett tillval.

Av em3

Någon mer som vill försöka klättra lite i party rank? Den som har lust får gärna lägga till mig #7357744. Jag är 3,0k solo, 2,5k party.

Av em3

Jo så långt är jag med. Självklart laddar man ner kartan man vill ha i förväg. Men när man har kartan och väl kommer över gränsen, hur vet telefonen vart den är på kartan. Det är väll då en ev. roamingkostnad tillkommer om positionering sker via mobilmaster förmodar jag, eller positionerar Windows Phone på något annat sätt? Har för mig jag har läst att mobiler inte använder satelliter som en ren GPS gör.

Av em3

Lumia GPS?

Hur funkar Nokia Lumia gps'er? Funderar på att köpa en Nokia Lumia 630 då en försäljare sa att man kan använda den utomlands utan roamingavgifter. Är det någon som har koll på hur detta funkar?

Av em3

Själv tror jag att nedgången inte bara beror på plattor och bärbara. Det faktum att den stationära datorn inte har förändrats mycket de senaste 15 åren är nog också en av anledningarna. Jag tänker på formatet. En stor j*vla kloss som tar onödigt mycke plats är nog något som vanligt folk tar avstånd från. Är det inte dags att lägga ner 5½" enheterna och även 3,5" hårddiskar nu? Och PSUn som till största delen innehåller luft, kan man verkligen inte göra denna mindre? Till dom bärbara datorerna sitter den ju på sladden.

Dessa NUCs som finns till försäljning nu är ett intressant alternativ om man vill ha en kontors- eller mediadator. Men vill man kunna göra mer, kanske spela, musikproduktion, så är det fortfarande stationär som gäller.

Av em3

4K på en 24"skärm kan väll inte va annat än överdrivet och jobbigt för ögonen med tanke på hur liten text och allt annat kommer bli. Sitter med en 21,5" full HD för tillfället och önskar att jag hade 24" med denna upplösning istället.

Av em3

Kjell har sladd och kontakter för sig, om det är det du menar?

Bara en dubbelkoll... visst är det minuspolen som är "skärmen" i lågnivåkabeln? Så jag kopplar rätt. Åker nog in till stan och handlar grejjerna på fredag.

Av em3

Vad gör "balanseringen" egentligen? Vad händer om jag skickar en obalanserad signal till förstärkaren jämfört med en balanserad? Brus?

Slängde iväg ett mail till brl. Men misstänker att det är en sådan produkt som dom inte säljer så mycket av så dom kan i princip sätta vilket pris som helst.

Ok. Så jag får ev. göra en egen adapter då. Hmm. Lär då att behöva bägge ändar ISO plus 2 par RCA då. Kan det här vara en lämplig sladd tror du? Bara å klippa på hälften tvinna ihop och löda lite.

Av em3

Provade som sagt att mäta på stereon jag har liggande här och det pep ju på alla ställen jag satte pinnen (pip=kontakt). Mäter jag fel? Ska jag mäta mellan bilens jord och pinne 9-12?

Tråkigt bara att den där kabeln e så j*vla dyr. Borde ju kosta 49kr, inte 500. Går det konvertera hög- till lågnivå?

Lyssnade på typ 2 låtar när jag tog en kort tur med bilen igår och jag tyckte det lät skitbra. Men det kan ju va så att öronen bara är glada över att höra något nytt i bilen. Kanske ska prova något annat än electro/dubstep också. hehe.

Av em3

Pinne 8 och 2 är switchade. Så ja, bilden är fel,... sorry.
Ang. mätning av jorden. Hur skulle jag kolla? Ena pinnen på stereon och sen da? Ska stereon va ikopplad? Testade att mäta teststereon som jag har liggande här och den piper i alla fall överallt, med ena pinnen på skalet.

Kommer nog inte orka bry mig om att riskera pajja steget med högnivå. Kör tills det ryker antar jag. Verkar för krångligt att med något annat. Om man inte ska försöka koppla förbi steget det på något vis, men stereon e ju gjord för 4 högtalare inte 8.1.

Av em3

Blir jag tvungen till att köpa den där specialkabeln från brl alltså? Tycker dock den ser konstig ut. Den har ju 4 lågnivå sladdar och jag har bara plats för 2 i stereon.

EDIT: Behöver jag ta hänsyn till Balanserad eller ej? Det låter ju. Utom längst bak då.

Av em3

Vet du möjligtvis om det är så att "power/ant. cont."-kablen inte ger 12V om det inte är något ikopplat på lågnivån? Känns ju som den inbyggda förstärkaren går igång tycker jag då det blir rätt hög volym och kraftig bas när den matas med högnivå. Har dock ställt in volym-offset i stereon så att det blir lite närmare lågnivå.

Av em3

Här är en bild med lite info.
Manual till nya stereon (Kenwood KMM-157). Info on kablaget finns på näst sista sidan.
Har även en gammal teststereo som jag använder för att olika konfigurationer i kablaget ("power/ant. cont." till pin7), en Kenwood KDC-4034 (tror jag). Kablaget ser i alla fall snarlikt ut den nya stereon.

Kan noteras att radiosladden eller lågnivåutgångarna inte varit ikopplade i något test hittills.

Och som sagt, problemet är att det inte blir något ljud i högtalarna längst bak i bilen i hatthyllan.

Av em3

Går inte hitta några klara svar där heller. Någon skriver att man ska ha den där specialkabeln från brl, en annan skriver att det det är bara att sätta i en den nya stereon, en tredje skriver att det inte funkar alls med eftermarknad... osv. Nästan så man skulle ta och köpa en ny bil istället. Suck.

Av em3

Kan det ha något att göra med signalen, balanserad eller ej? Står något om detta som jag inte förstår på saab 9-5 audio faq.

Av em3

Har testat och byta kabeln nu (på gamla stereon innan man gör åverkan i det nya kablaget), "power/ant. cont."-kabeln till pin7 men det gjorde ingen skillnad. Fortfarande dött i dom bakersta högtalarna. Men det trycker på bra i dom andra i alla fall.

Av em3

Woops. Gjorde en edit ovan under tiden du svarade.